Dinsdag 23 augustus: Nog een 'zwart schaap van Oranje'; Foute Evert Hingst & KPN

23 Aug

 Bernhard-kind

Hare en Onze Majesteit zal hedenochtend met een vermoeide zucht een blik op de (door een lakei aangedragen) Telegraaf hebben geworpen. O, pa toch! Wat nu weer!

Nxc3xb3g een zwart schaap van Oranje. Prins Bernhard zou in de jaren '40 nog een derde buitenechtelijke dochter op de wereld hebben gezet. Wel veel dochters dus, niet xc3xa9xc3xa9n zoon, of duikt die ook nog eens ergens op? Het gaat om een Nederlandse vrouw van 65 jaar, die in het buitenland woont.

Verwekt tijdens de 'bevrij'-dingsdagen in 1945. Wat die Canadezen kunnen, kan ik ook, moet de prins hebben gedacht. Het valt te vrezen dat het verhaal klopt. Het komt van royalty-verslaggever Marc van der Linden, die goed ingevoerd is in deze zaken. Morgen verschijnt zijn boek 'De vrouwen van prins Bernhard'.

Een aartje naar zijn schoonvaartje. Mijn eerste boek was 'De zwarte schapen van Oranje' over de strapatsen van Zijne Niet Zo Al Te Koninklijke Hoogheid Prins Hendrik. Ging voornamelijk over de vijf kinderen die hij verwekte bij xc3xa9xc3xa9n minnares (Mien Wenneker). Was wel xc3xa9xc3xa9n zoon bij: Pim Lier. Dankzij hem kwam die zaak destijds aan het rollen.

Dit waren de min of meer officixc3xable kinderen, waar iets voor geregeld was. Naderhand meldden zich op gezette tijden anderen die meenden afstammeling te zijn van 'Varkens-Heintje'. In de meeste gevallen is er niet eens veel twijfel over of het klopt, maar bewijzen ontbreken. Omdat er in die gevallen niks is geregeld met of voor moeder en kind en eventuele partner.

Deze nieuw bastaarddochter van Bernhard zou zijn weggemoffeld via het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag en met behulp van de familie Donner.

*

Hingst-Holland-Doc

Vanavond op Holland Doc, voor wie dat kan ontvangen: een documentaire over een van de foutste advocaten die Nederland heeft gekend: Evert Hingst.

Zijn vroegere kantoorgenoot Arthur Toenbreker kampt nog steeds met de gevolgen, Vrij Nederland schetste dat recentelijk en in mijn BV Bruinsma wordt daar ook nog een zijtakje van uit de doeken gedaan (heeft te maken met 'Rooie Ron' uit Vinkeveen).

Het gaat om een herhaling uit 2006, maar daarom niet minder interessant: met de kennis van nu kijk je er waarschijnlijk met nog meer afgrijzen naar. Voor wie Holland Doc niet kan ontvangen: zie hier

*

Kpn-adv-08juli-2008-tel

Ook fout (soms): de KPN. Eerder hadden we 't hier over ondernemer Peter die een rekening van 2300 euro kreeg voor mobiel internetten terwijl hij in de bioscoop zat en uit de data-gegevens van zijn telefoon blijkt dat hij toen in het geheel geen gebruik heeft gemaakt van internet.

Maar de KPN weigert duidelijk te maken met wie hij verbinding zou hebben gehad (vanwege privacy). De zaak is inmiddels in het deurwaarder-stadium. Wat moet je?

Nu dit. Een klant krijgt ongevraagd een abonnement op een sms-bundel, waar hij ook geen gebruik van maakt. Hij komt daar pas na een jaar achter, hij krijgt geen afschrift op papier. 

Als hij ontdekt dat er een jaar lang ten onrechte bedragen zijn afgeschreven, neemt hij contact op. De fout wordt direct toegegeven, maar: hij had beter moeten opletten, hij had via internet zijn account moeten checken. In eerste instantie willen ze hem xc3xa9xc3xa9n maand terugstorten. Daar is hij het niet mee eens. Dan komt deze mail, van 'Jacqueline' van de klantenservice:

"De behandeling van je e-mail heeft vertraging opgelopen. Excuses voor het ongemak. Je geeft aan dat er een Hi Eindeloos Sms bundel actief staat zonder jou toestemming. Graag wil je de gehele kosten vergoed hebben. Dit is helaas niet mogelijk. Dit komt doordat je er een jaar later pas achter komt. Je kunt namelijk maandelijks de telefoonrekening inzien. Mocht je niet akkoord gaan met de helft van de kosten, dan houdt het helaas op. Sorry voor het ongemak. Groeten van Hi,

Jacqueline,
Klantenservice Hi."

Ik heb nog geprobeerd Jacqueline te bereiken, maar het mailadres waarvan zij dit fraaie proza verstuurde is niet geschikt voor iets terug te doen. Zo noem je dat dus. Een fout maken, in feite de boel oplichten, en dat heet dan 'ongemak'.

Vorig bericht over 'ondernemer Peter' staat hier

Advertisement

5 Responses to “Dinsdag 23 augustus: Nog een 'zwart schaap van Oranje'; Foute Evert Hingst & KPN”

 1. Steven de Vries August 23, 2011 at 10:24 am #

  Aflevering “advocaten onder vuur” is uitgezonden door KRO profiel in 2006 en is hier te bekijken.

 2. Steven de Vries August 23, 2011 at 10:25 am #

  Excuus de link vergeten:

  http://reporter.kro.nl/uitzendingen/2006/20060426advocatenondervuur/20060426advocatenondervuur.aspx

 3. Annet August 23, 2011 at 11:36 am #

  “Prins Bernhard zou in de jaren ’40 nog een derde buitenechtelijke dochter op de wereld hebben gezet.”

  Hij heeft er toch ook nooit een geheim van gemaakt dat hij van jagen hield?

 4. Maurits de Vries August 23, 2011 at 12:56 pm #

  Tja, die Bernard, dat was me er eentje. Voor mij persoonlijk wordt het pas een beetje interessant als Wim Lex een scheve schaats gaat rijden…

 5. Ada August 23, 2011 at 10:56 pm #

  Tsja, ben bang dat er nog een aantal zullen komen bovendrijven… Valt me trouwens wel op dat Bernard ‘meisjeszaad’ heeft, of komen de zonen nog? 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: