Zaterdag 13 augustus: Zit Remmetje nu wel of niet in de Heineken-film?; De 'correcties' van Mariko Peters

13 Aug

Heinekenfilm-Hauer

"Bij het verlaten van de Franse rechtbank, gefilmd in de Landbank, komt het tot een venijnige woordenwisseling tussen Hauers Heineken en advocaat Max Moszkowicz (Porgy Franssen), die Cor van Hout en Willem Holleeder xe2x80″ in de film dus Rem Hubrechts xe2x80″ verdedigt."

Aldus De Telegraaf. Dat geeft antwoord op de vraag die velen van ons kwelt: hoe lost de regisseur zijn 'Holleeder-probleem' op? Het is bekend dat Willem Holleeder niet wil dat hij in een film figureert, daarom is er voor een trcu gekozen: de 'vijfde ontvoerder' (Martin Erkamps, alias Remmetje) wordt opgevoerd als Holleeder.

'Remmetje' wil ook niet in de film. Ik heb een paar keer contact met hem gehad (hij zit in Panama), maar na zijn aankondiging dat hij stappen ging ondernemen heb ik er niet veel meer van gehoord. Hij is niet zo van communicatie.

*

Mariko-nrc-1 "Een paar dagen na het uitlekken van de mails dacht ze er zelf ook zo over, bleek tijdens het interview met deze krant. Het kon haar niet stevig genoeg. Toch bleek de twijfel bij de partij nog altijd uit de houding van de aanwezige voorlichtster. Toen Peters haar gemoedstoestand kenschetste als xe2x80x9ewoedendxe2x80x9d, corrigeerde deze: xe2x80x9ebezorgdxe2x80x9d. En de interviewers gingen volgens de voorlichtster soms xe2x80x9ete verxe2x80x9d.

Een intrigerend stukje tekst in NRC Handelsblad, over het gedoe rond Kamerlid Mariko Peters (GroenLinks). Je hoort het vaak, dat er bij interviews met politici een voorlichter bij zit en je schijnt allerlei afspraken te moeten maken. Ik was benieuwd hoe ze dat hier hadden gedaan, hadden ze het 'advies' van de voorlichtster opgevolgd, of was dat vrijblijvend? Dus heb ik het interview nog even opgezocht.

Mariko-tel

"Peters onderstreept tijdens het interview een paar keer dat het hier om xe2x80x9eeen familiedramaxe2x80x9d gaat waar kinderen bij betrokken zijn. Achter haar publieke stilte blijkt vooral boosheid schuil te gaan. xe2x80x9eIk ben woest.xe2x80x9d Vooral over de manier waarop HP/De Tijd xc3xa9xc3xa9n enkele partij in een familiedrama heeft afgetapt, louter en alleen omdat zij, Peters, een Kamerlid is. Een publieke persoon."

Gelukkig maar, je moet er toch niet aan denken dat een voorlichter bepaalt wat er wel of niet in de krant komt? Maar ik hoor het ook wel eens heel anders. Vooral met voetballers schijnt het erg te zijn. Als je als journalist geen bindende afspraken maakt, ben je uitgerangeerd. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: