Schietende dienders rukken op & die Galaxy mag wel wegblijven

11 Aug

Agenten-schieten

Update 21.00 uur:

Meer schietincidenten bij de politie, meldt de politie. Komt door de verruwing van de maatschappij. Maar misschien verruwt de politie zelf ook wel wat, onder invloed van de krachtige taal waar onze leiders zich van bedienen.

In juni verblijdde een van onze correspondenten ons met een overzicht van incidenten waarbij de politie het al dan niet terecht gemunt had op burgers en meerpotige medebewoners van ons vaderland.

Zie hier

*

Er is een hoop te doen over de nieuwe Samsung Galaxy Tab, die te veel zou zijn afgekeken van de iPad. Nederland is een van de weinige landen waar het ding nog wel verkocht mag worden.

 Hoeven we helemaal niet blij mee te zijn. Ik heb zelf de eerste Galaxy Tab. Het is een onding, je kunt er niks mee. Inmiddels vijf keer fabrieksmatig gereset, doet ie het weer een dag. Alles kwijt wat erop staat. Heleboel apps die op de iPad wel werken, doen het op de Galaxy niet.

Samsung-galaxy-tab-rumor-groot Zelfs het (bijna) enige waar ik hem voor had gekocht, als e-reader, doet ie niet. Dagenlang met bol.com in de weer geweest, uiteindelijk xc3xa9xc3xa9n boek weten te downloaden (na drie keer betalen). Maar ja, kwijt, na weer een reset. Het ding is opgestuurd naar Korea, konden ze niks vinden. De winkel voelt zich ook niet verantwoordelijk. Kortom, voor mij nooit meer een Samsung Tab.

Aanvankelijk, toen hij het nog wel wat leek te doen, viel de vegrelijking met de iPad nog redelijk gunstig uit voor de Galaxy, maar toen had ik het ook al over een storende fout die deze Tab de nek zou kunnen omdraaien. Is wat mij betreft dus gebeurd. 

Zie eventueel hier 

 

7 Responses to “Schietende dienders rukken op & die Galaxy mag wel wegblijven”

 1. Jason August 11, 2011 at 10:27 pm #

  In Hoensbroek is vandaag ook een lijk aangetroffen. Was in verregaande staat van ontbinding. Zal wel geen link tussen zijn maar zo staat ook Hoensbroek ineens op de kaart.
  Wat betreft onze schietende dienders: hoe vaak doen zij schietoefeningen? Ik ken ze aanwijzen die zich bij de schietvereniging aanmelden om ‘meer te oefenen’ maar vervolgens wegblijven omdat ze ‘geen tijd’ hebben…
  Vraag ik mij af: waar zijn die oefeningen eigenlijk op gericht…(..)

 2. Maurits de Vries August 12, 2011 at 12:38 am #

  @Jason

  “Hoe vaak doen zij schietoefeningen?”
  Steeds vaker; gewoon tijdens het werk…

 3. Jason August 12, 2011 at 9:09 am #

  @ Maurits de Vries

  Nadat ik bijkwam van het lachen besefte ik dat het toch wel een kwalijke zaak is… Bij nader inzien is het gewoon een ongeregeld zootje. Als je er goed over nadenkt is er eigenlijk ook maar xc3xa9xc3xa9n oplossing voor: opdoeken en verbieden die hele organisatie!

 4. Lijsterbes August 12, 2011 at 12:09 pm #

  In de tijd dat ik nog bij de politie diende (tot 1993) moesten wij 2x per jaar, onder leiding van een erkend schietinstructeur, een proeve van bekwaamheid afleggen. Als je faalde voor deze test werd je wapen ingenomen en deed je verplicht 6 maanden bureaudienst tot de volgende proeve van bekwaamheid. Geen idee of dit nog steeds de regel is.

 5. Hans August 12, 2011 at 5:44 pm #

  @Lijsterbes, ik was 25 jaar sportschutter, op grond van de wet moest ik 12 keer per jaar schieten (toen ik nog maar 1 wapen had – toen ik er twee had, was dat 18 x per jaar) en op grond van het clubreglement 26 x per jaar. Overigens stond er altijd een baancommandant achter.

 6. Jason August 12, 2011 at 7:51 pm #

  @ Hans

  Dat is nogal een tijdje geleden dan, want de wettelijke regels zijn al een aantal jaren; (minimaal) 18 x p.j. ongeacht het aantal wapens of kaliber.

 7. daan August 15, 2011 at 8:18 pm #

  Door de aanhoudende agressie en geweld tegen politie agenten op straat hebben agenten veel al het gevoel hij of ik. De agressie die door alcohol of drugs ernstig is komt tot escalatie als politie agenten ter plaatse komen.

  Als daarbij dreiging richting de dienders gaat moeten zij ook vuren. Echter het komt ook voor dat agenten bang zijn door een PTSS die ze hebben opgelopen tijdens hun werk en die niet behandeld wordt door gedrag op de werkvloer. Agenten mogen namelijk niet huilen en zeker niet over hun gevoel praten. Dan ben je zwak.

  Door dat de agressie zoals in Hoek van Holland werkelijk extreem is toegenomen en dienders ook tijdens lessen beter verteld is dat je mag schieten ter aanhouding en zelfverdediging zal er ook meer geschoten gaan worden.

  Dit is niet gek aangezien een agent voor 1800 euro op straat staat en alles naar zijn hoofd krijgt. Wat mij betreft mag de gewelfds spiraal omhoog niet met het vuurwapen maar met een nieuw wapen bv de taser.

  Het moet eens afgelopen zijn dat agenten aangevallen worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: