Donderdag 11 augustus: Valk-ontvoerder vast

11 Aug

Cat-Berro-Corriere

Een bericht uit 2006, uit de Corriere della Sera, waaruit ik begrijp dat de veelgezochte Franco Cat-Berro (Catberro) is opgepakt toen hij, samen met twee handlangers, op het punt stond te gaan schieten op de politie.

 De vlucht van de 55-jarige Catberro Franco "eindigde prozaxc3xafsch op de parkeerplaats van de supermarkt Carrefour in Assago. Hier, tussen de geparkeerde auto's en karren vol met boodschappen, legde de politie hem de handboeien om. Toevallig: militairen in burgerkleding waren bezig met een preventieve actie, maar kwamen ineens oog in oog te staan met een van de zwaarste criminelen."

Zulks in aanvulling op het bericht van gisteren, over de ontvoerder van Toos van der Valk. Ook nog even wat opgezocht over de schrijfster van het boek over Toos. Daarin vertelt Toos voor het eerst hoe ze de periode van de ontvoering heeft meegemaakt. Het is geschreven door Elle van Rijn. Zei mij niets, maar ze is actrice en ze schreef al een aantal romans. Ben benieuwd.

Elle-van-rijn

Toevallig schrijf ik dit in een Van der Valk, ergens in het zuiden. Vanwege een late actie. Soms voel je je zelf bijna een crimineel, als je in het pikdonker in de berm langs een snelweg staat, waar het eigenlijk niet mag. In de naam van de roos. Blij dat er hier niet toevallig 'preventieve acties' waren.

Wie interesse heeft in mijn boek over Van der Valk: kijk even bij het bericht van gisteren hierover.

 

One Response to “Donderdag 11 augustus: Valk-ontvoerder vast”

  1. Alex August 11, 2011 at 2:04 pm #

    Ik zou jou boek ook graag willen aanbevelen journalistiek goed werk. Ik heb het in mijn boekenkast staan. Maar ook nu is het nog een interessant document. Kun je aan zo’n boek ook rechten ontlenen als er verfilming of uit zal worden geciteerd ontlenen kwam bij mij op. Jij hebt er veel energie en werk in gestopt en een goed document over geschreven. Zeker aan te bevelen net als trouwens al jou boekendie van journalistiek hoogwaardige kwaliteit zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: