"Wethouders schuldig aan moord Roosendaal"

5 Aug

Roosendaal-moord 
Update 17.00 uur:

"Ongeveer drie jaar geleden werd ik als voorzitter van stichting Themis benaderd door verontruste omwonenden en jongeren die klant waren bij de coffeeshops in Roosendaal  omdat de gemeente de shops wilde sluiten. Wij hebben als Stichting Themis er de gemeente op gewezen dat het dom is door te gaan met de sluitingen. Niet alleen rechtsongelijkheid toen: andere shops in Nederland konden gewoon doorgaan."

Meldt Eef Hoos, vanuit Portugal. Volgens hem is de dood van de 16-jarige jongen, vanmorgen vroeg, het rechtstreeks gevolg van het gemeentelijk beleid.

"Het is logisch, zo meldden wij B en W, dat de verkoop die nu gecontroleerd en binnen de perken gehouden wordt door verantwoorde uitbaters van coffeeshops, totaal uit de hand zal gaan lopen als die verkoop overgenomen wordt door kleine cellen, met jongens van amper 15 jaar. De hoofdman denkt al snel dat hij Al Capone is en zal als drugshandelaar de touwtjes in handen willen hebben. De buurtbewoners waren bang voor vecht- en moordpartijen in de buurt. Als hun kinderen toen wat wilde kopen konden ze terecht in de shops waar de ouders vertrouwen in hadden. Maar nu kon ook de buurman dealer zijn terwijl niemand dat weet. Er zal toch verkocht worden, maar met welke kwaliteit?"

Volgens Hoos heeft hij de gemeente gewaarschuwd voor de moordpartijen die ze uitlokken met hun wanbeleid: je kan niet eerst gedogen en na vele investeringen de shophouder ineens buitenspel zetten. "Ik heb wel gebeld met die wethouder maar daar viel niet mee te praten."

Aldus Hoos.

Dat de schietpartij, vanochtend rond 4.40 uur, te maken heeft met drugs lijkt wel duidelijk. Er is een jongen van 16 aangehouden, de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt.

Het gebeurde op de Jan Vermeerlaan. Een buurtbewoner werd wakker van het lawaai in de straat, hoorde een knal en zag een groepje jongeren wegrennen. Drie jongeren zouden een tijdje na de schietpartij zijn teruggekomen om lege hulzen op te rapen. Ze zouden het slachtoffer ook verplaatst hebben.

Sinds de sluiting van de coffeeshops in Roosendaal, in 2009, is het erg onrustig geworden in deze wijk.

 

6 Responses to “"Wethouders schuldig aan moord Roosendaal"”

 1. Hans August 5, 2011 at 5:37 pm #

  Helaas zitten we met een generatie bestuurders die nooit hebben geleerd om hun hersens te gebruiken. Onder druk van schreeuwerige “politicie” proberen ze te scoren met fatale gevolgen. Alcohol, nicotine en drugsmisbruik is van alle tijden, maar degenen die dat niet willen inzien slaan op voorhand al “de plank mis”.

  Natuurlijk is het foute boel als iemand (en met name minderjarigen) op dit gebied gaat experimenteren, maar met simpelweg verbieden ben je er niet. Alcoholmisbruik onder jongeren bestaat al eeuwen en is evenlang afgewezen als een probleem. De bekende streekromans staan er vol mee. Drugs is in feite gewoon een andere fase.

  In de USA heeft men het getracht op te lossen met een totaal verbod op drank, en dank zij dat verbod konden de misdaadorganisaties opleven; we hebben er vandaag de dag nog steeds volop last van, want veel van dat soort organisaties zagen kans om om te schakelen naar een legale organisatie.

  Als je een probleem wil oplossen dan moet je naar de kern gaan. De kern is de reden waarom mensen zo graag verslavende middellen willen gebruiken. Helaas kom je dan uit op het werkgebied van de “geitenwollensokken” en daar willen de schreeuwers niet mee te maken hebben. Niet stoer genoeg, niet hard genoeg en vul maar in.

 2. Blog Maniac August 5, 2011 at 7:26 pm #

  *offtopic*
  Beste HJK

  Wat vind je er nou van dat Steve Brown een rectificatie van je eist?

 3. G. Augustin August 6, 2011 at 1:07 am #

  Altijd e politiek de schuld geven en dat ook nog uit Portugal?
  In Nederland hebben we minder junks dan in alle landen om ons heen,hoe komt dat?
  Niet door mensen die bommen plaatsen of wethouders bedreigen maar door slimme politici.

 4. bas@hotmail.com August 6, 2011 at 1:13 am #

  Wie is Eef Hoos?

  Zo’n persoon kan beter eerst eens over zichzelf nadenken, ipv altijd de grootste bek te hebben. Voor een journalist ook nogal dubieus een spreekbuis voor dit soort personen te zijn. Eef Hoos heeft zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid voor altijd verloren. Gelukkig zit ie in portugal, en gelukkig voor Nederland laten we ons hier niet in met dit soort personen

 5. upinsmoke August 6, 2011 at 12:38 pm #

  roosendaal

  beoordeel iemand op zijn woorden en niet op zijn verleden

  het is volkomen terecht om beslissingen/argumenten van “bestuurders” scherp onder de loep te nemen

  zeker terecht om je af te vragen of er verband is

 6. Jack August 7, 2011 at 6:44 pm #

  “Wie is Eef Hoos?

  Zo’n persoon kan beter eerst eens over zichzelf nadenken, ipv altijd de grootste bek te hebben. Voor een journalist ook nogal dubieus een spreekbuis voor dit soort personen te zijn. Eef Hoos heeft zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid voor altijd verloren. Gelukkig zit ie in portugal, en gelukkig voor Nederland laten we ons hier niet in met dit soort personen ”

  En daar hebben we weer iemand die achter z’n computer een echte held is. Eef is toevallig xc3xa9cht een goeie gozer en heeft hij gewoon gelijk in wat hij zegt.. Maar voor een slachtoffer type als jij zijn mensen als Eef nou eenmaal een nachtmerrie ja toch, its a dog eat dog world..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: