Donderdag 4 augustus: Wat moest Mink Kok in Libanon?

4 Aug

Mink-Cover-Pano

In Libanon wil je nog niet worden aangehouden met een gram hasj, laat staan met 53 kilo cocaxc3xafne. Iedereen kent de risico's (vandaar dat de prijs wel goed is). Dus is de vraag: waarom was Mink Kok zo dicht bij zijn handelswaar?

Het lijkt erop dat er al langer een groot internationaal onderzoek liep naar een vrij grote organisatie waar Mink ook deel van uitmaakte, of mee samenwerkte. Dat hij nog actief was, is niet echt een geheim. Hij had recent een interview met Koen Voskuil van het Algemeen Dagblad. Komt zaterdag in die krant. Vandaag staat er al iets over in. Tegenover Koen gaf Mink toe dat hij de spanning niet kon missen.

Dat zie je vaker. Met pensioen gaan is er niet bij, ook al hebben ze de schaapjes al lang en breed op het droge. In Libanon is hij in het vizier gekomen doordat 'het voetvolk' was betrapt met de handelswaar, die in twee auto's was verstopt. Bij de ondervraging werd zijn naam genoemd.

Dit lijkt op een voorval dat Klaas Bruinsma meemaakte. In 'De BV Bruinsma' vertelt boekhouder Ed dat Bruinsma op een gegeven moment zelf een koerier had moeten regelen. Dat ging meteen fout: de jongen werd gepakt en sloeg direct door. Bruinsma kon linea recta de bajes in. In zo'n organisatie draait alles om vertrouwen en om: met wie ga je in zee, welk 'personeel' neem je aan?

Nu ligt dat in Nederland nog wat anders dan in Libanon. In Nederland kun je gewoon je mond houden, in Libanon wordt dat wat pijnlijker.

Er is nog niet veel te zeggen over wat er nu verder gaat gebeuren, maar je kunt er vergif op innemen dat de cederbomen van de Libanon een aardig eindje zullen zijn gegroeid voordat Kok en consorten het land de rug kunnen toekeren.

Meer over Mink staat op crimesite, dat hem half juli nog sprak, o.a. over de periode na zijn vrijlating voor de 'Van der Heiden-zaak' toen hij dag en nacht werd gevolgd. Zie hier

*

Wie is de 60-jarige man uit Meppel, met het jacht en drie zonen, die betrokken is bij een andere grote drugsvangst?

 Mijn Drentse bronnen zijn nog met vakantie, maar ik ga ervan uit dat we hier spoedig meer duidelijkheid over krijgen. Mijn inschatting is dat het best een 'first offender' kan zijn, die zich heeft laten overhalen tot een avontuur, maar het zou me ook niet verbazen als het om een oudgediende gaat die ook nog niet met pensioen wilde. Die zijn roots niet in Meppel heeft, dan had ik het toch moeten weten.

Advertisement

One Response to “Donderdag 4 augustus: Wat moest Mink Kok in Libanon?”

  1. Jack August 4, 2011 at 7:00 pm #

    En dan schakelen we nu over naar studio 2 waar het thans wachten is op de eerste reactie van Maurits de Vries want die weet 100% zeker hoe dit zit hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: