Mink Kok opgepakt in Libanon & Drugssmokkelaar uit Meppel & zijn zonen

3 Aug

Mink-crimesite 

Update 14.10 uur:

Volgens een bericht op crimesite zou Mink Kok zijn opgepakt in Libanon, in verband met vrij omvangrijke drugshandel. Ik neem aan dat het klopt, volgens crimesite is door een Libanese krant bevestigd dat het om hem gaat.

De laatste keer dat ik hem gesproken heb was half mei. We hebben het toen vooral over zijn contacten met Klaas Bruinsma gehad en over Stanley Hillis. Ik kreeg natuurlijk vaak vragen als: weet je of hij nog actief is? Eerlijk gezegd had ik daar geen idee van. Voor het geld hoefde hij het volgens mij allang niet meer te doen, het is zoals met veel van die oudgedienden: ze vinden het te leuk en te spannend. In die zin verbaast het mij niet.

Het zal vast toeval zijn, maar in Southampton is in juni een megavondst aan cocaxc3xafne gedaan. Hiervoor zijn onder anderen mensen uit Meppel opgepakt. Dat verwacht je dan niet zo. Een man van 60, en zijn drie elders wonende zoons. Wat bezielt zo'n familie? Het zou me niks verbazen als ze niet eerder met politie in aanraking zijn geweest, maar zich hebben over laten halen tot een 'offer' dat ze niet konden 'refusen'. De Meppelaar had een jacht, dat zal het geweest zijn. De opdrachtgever was een 44-jarige man uit Amsterdam. Dat klinkt dan al weer wat vertrouwder. Dat zal vast geen 'first offender' zijn.

16 Responses to “Mink Kok opgepakt in Libanon & Drugssmokkelaar uit Meppel & zijn zonen”

 1. Ome Joop August 3, 2011 at 2:25 pm #

  Maar Mink was toch met pensioen?????
  Of ben je toch een beetje te voorbarig geweest?
  Niet alles geloven hoor wat ze je vertellen….

  Beste Ome Joop,

  Heb ik iets geschreven over een pensioen?

  Hendrik Jan

 2. Meppel Crime-city August 3, 2011 at 2:59 pm #

  Tja, wat een (stoffen)spektakel…
  Misschien de volgende keer niet in een dikke S-klasse AMG met belgisch kenteken gaan rondrijden in een dorp als Meppel, als je niet op wil vallen tenminste.

 3. Jannes August 3, 2011 at 4:31 pm #

  Zou er een link zijn met de dood van Halil Erol ?

 4. Ome Joop August 3, 2011 at 5:06 pm #

  Beste Ome Joop,

  Heb ik iets geschreven over een pensioen?

  Hendrik Jan

  Jazeker, naar aanleiding van het artikel in de Panorama over Mink of naar aanleiding van een discussie op je weblog over wie momenteel aan de (criminele)touwtjes zou trekken gaf je aan dat Mink met pensioen zou zijn. Helaas werkt je zoekfunctie op het log niet optimaal anders had ik het even voor je opgezocht. Niets om zorgelijk over te worden hoor, ook ik vergeet wel eens wat, iets met leeftijd of zo……

 5. Sueme! August 3, 2011 at 5:28 pm #

  Kok werd samen met de 33-jarige Ier Sen Preston en de 49-jarige Palestijn Ibrahim Radi Chahine en diens 30-jarige zoon Radi Ibrahim aangehouden.

  http://sueme.web-log.nl/sueme/2011/08/mink-kok-in-libanon-aangehouden.html

 6. piet pietersen August 3, 2011 at 6:08 pm #

  Discriminatie,een amsterdammer is in jouw ogen verdachter dan een meppelaar,wat zijn dat voor rare gedachtenkronkels?

  Hier een filmpje van woonwagenkamp meppel http://www.zideo.nl/playzideo/6c594f576d6c343d

  Soms kan ik jou totaal niet volgen,Wendy P. zal dat volgens jou nooit zelf bedacht kunnen hebben dat ze snel veel geld wou verdienen etc.bovendien noem je haar bloedmooi,terwijl de eerste beelden van haar een veuls te dikke tiener weergeven.

  Tegenover mevrouw Mandy P. staan vrouwen zoals Wendy van L. die de schuld niet bij anderen neerleggen http://www.itelevision.nl/vreemde-tralies-gevangen-in-peru/ maar dat zal volgens jouw redenatie uiteraard ook wel de schuld van anderen zijn.

  PS,sorry als ik sommige kampers hiermee beledig,maar iedereen weet dat het al sinds jaar en dag in Rotterknotje gebeurt.

 7. Blog Maniac August 3, 2011 at 6:31 pm #

  En nu komen er natuurlijk weer verhalen over ‘geheime diensten’ en ‘corruptie’. Daar kun je de klok op gelijk zetten als Mink is opgepakt…

 8. PietPlezier August 3, 2011 at 7:04 pm #

  @ Jannes

  Of met Willie Wortel? Kan ook met Lucky Luck.
  Wellicht lazen ze dezelfde stripboeken. Met andere woorden: Hoezo een link met Halil Erol?

 9. Manuela August 3, 2011 at 7:23 pm #

  Moet Donald de handel maar overnemen voor de komende 20 jaar.

 10. Jason August 3, 2011 at 7:25 pm #

  Ruim 50 kilo volgens de berichten… Da’s toch niet meer onder de noemer ‘voor eigen gebruik’ te redden…
  Maar Mink kennende, althans voor zover hij zich laat kennen, is het nog niet zomaar ‘appeltje-eitje’ voor Justitie. Lang leve het uitleveringsverdrag en binnen no-time uit de bak en weer aan de bak!

 11. Julius August 3, 2011 at 9:46 pm #

  @ PietPlezier

  Beetje dimmen tegen Jannes… Exc3xa9n van de verdachten in de zaak van de verdwijning en moord inzake Erol, komt uit Meppel.
  Volgens mij is die zaak nog niet opgelost.
  Wil natuurlijk helemaal niks zeggen maar niks is onmogelijk.
  En het is trouwens Lucky Luke.

 12. Eddy August 3, 2011 at 10:19 pm #

  @Jason
  Uitleveringsverdrag??Staat er niet de doodstraf op drugshandel in Libanon?Kan wel eens einde verhaal zijn.

 13. arkan August 4, 2011 at 12:47 am #

  Libanon heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland, en appeltje-eitje is standaard daar, net zoals de heerlijke omstandigheden in de gevangenis daar

  Veel plezier Mink!

 14. Jason August 4, 2011 at 2:16 am #

  @ Eddy

  Ik denk eerlijk gezegd niet dat het zo’n vaart gaat lopen hoewel Libanon volgens mij geen uitleveringsverdrag met Nederland heeft. Dat was ook meer gekscherend bedoeld. Helemaal zeker weet ik dat trouwens niet want met Duitsland hebben ze het wel. Daarnaast is het ook nog zo dat Nederland, in het geval dat er wel een uitleveringsverdrag is, zelf een verzoek tot uitlevering moet indienen…en xc3xadets zegt mij dat er in Nederland weinig mensen zijn die wakker liggen van deze arrestatie en dat verzoek in willen dienen. Tenzij er wat te halen valt natuurlijk.

 15. PietPlezier August 4, 2011 at 9:51 am #

  @ Julius

  (Dim-modus aan)

  Ja, en Holleeder komt uit Amsterdam. Hoeveel linkjes zijn er dan te noemen met misdaden? Feiten willen we.

 16. Eddy August 4, 2011 at 10:45 pm #

  @Jason
  Wil nog even toevoegen dat er geen doodstraf is in Libanon voor drugshandel.Wil wel meer horen over die internationale onderzoek.Ook word die dan vrijgesproken in Libanon,dan word die waarschijnlijk uitgeleverd naar de land waar de onderzoek is gestart.Dus waarschijnlijk is die wel een paar jaartjes van het toneel.Hopelijk voor Mink een paar jaartjes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: