Motorrel in beeld

31 Jul

Update 16.35:

Voor wie het niet zelf opzoekt: link naar interessant filmpje van AT5 over het begin van de Amsterdamse motorrel: zie hier

Zie verder eerder bericht van vandaag

4 Responses to “Motorrel in beeld”

 1. Jason July 31, 2011 at 4:42 pm #

  Ook de beelden van vrijdag en een interviewtje met Unu is wel de moeite waard voor mensen die een beetje ‘bij’ willen blijven. Altijd lachen met die jongens.

 2. Siem July 31, 2011 at 5:24 pm #

  Het zal geen toeval zijn dat 2 clubs in hetzelfde weekend besluiten om gezellig in het Amsterdamse een consumptie te gaan nuttigen.

  Het aantreffen van 12 messen bij club S-leden, 2 leden die een kogelvrij vest droegen en 2 vuurwapens die in achtertuinen werden gemikt. Dat duidt toch niet op het houden van een yogameeting met vooraf een kopje groene thee.

 3. G. Augustin July 31, 2011 at 6:30 pm #

  Maar de HA hadden vrijdag allemaal wel netjes hun helm op, dus het gaat er op vooruit, nu nog even regelen dat Frits Hufnagel niet weer als koorknaapje van de Westerkerk de klokken laat luiden bij de ongetwijfeld binnenkort te vallen dode.

 4. Fast Fred August 3, 2011 at 10:36 am #

  Wat wel jammer is dat door een kleine groep Harley rijders bij het publiek een steeds negatiever beeld oproepen. De Angels en Satudarah zijn slechts enkele honderden leden. Neem de HDC’s en HOG Harley clubs, dan praten we over ca 50.000 leden. Mensen die gewoon voor hun plezier rijden, en talloze goede initiatieven steunen, van spierziekte, kindermishandeling, dierenleed, ritten met gehandicapten, egg-run enz.
  Ook wij rijden met “ruige ” vestjes, maken misschien wat geluid, maar altijd gezellig.

  Helaas missen we nu alle leuke Harley-dagen en worden wij als Harleyrijders ook door het publiek aangekeken op het conflict tussen twee “kleine” groepen.

  En juist door alle evenementen te verbieden is er geen mogelijkheid tot toenadering, ontstaat verwijdering tussen de grote massa van clubs en wordt het beeld van motorrijdend tuig vergroot, met een aantrekkende werking op aansluiting van MC’s bij een van twee rivalen.

  In Nederland is een unieke sitatie waarbij een raad van afgevaardigden van iedere MC regelmatig overleg heeft om de vrede tussen de clubs te bewaren.

  Ik wil de bestuursleden van de diverse clubs dan ook oproepen om gezamelijk om tafel te gaan, en de strijdbijl te begraven. Niemand zit te wachten op verstoringen door het provoceren van notabene een buitenlandse club.
  Voor de gemeentes: niet iedere Harleydag is een potentieel “slagveld”. Goede afspraken vooraf kunnen het best gezellig houden.

  Met deze zomer is het weer al spelbreker genoeg, het grootste deel van het motorseizoen is al voorbij !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: