Amber Alert: weer loos alarm (hopelijk)?; Filmpje schiet Eindhoven

29 Jul

Amber-Vera

Update 13.15 uur:

Opnieuw een Amber Alert, dit keer voor de 14-jarige Vera de Vries uit Groesbeek. Tot nu toe zijn alle Amber Alerts die zijn uitgegaan aanfluitingen geweest. Te laat, of overbodig.

 Laten we vooral hopen dat dit ook nu het geval is: overbodig. Dat ze met een kennis is meegegaan, onenigheid thuis, dat soort dingen. Vreemd genoeg heb ik het alert niet ontvangen. Terwijl ik mij daar ooit toch op had geabonneerd. Misschien heeft de dienst mij geschrapt omdat ik niet positief genoeg ben.

Of het nodig was de verwarde man op het vliegveld van Eindhoven neer te schieten, is nog de vraag. Politie en aanverwant mogen tegenwoordig graag schieten. Het slachtoffer (dader) lijkt me een verwarde asielzoeker. Een filmpje over het gebeurde in Eindhoven staat hier

5 Responses to “Amber Alert: weer loos alarm (hopelijk)?; Filmpje schiet Eindhoven”

 1. VT July 29, 2011 at 2:56 pm #

  Dit keer heeft men Amber Alert voor dit meisje ingezet na de arrestaties van drie personen uit de omgeving van Den Haag. Uit de tamtam Haaglanden blijkt dat de politie rekening houdt met een ernstig misdrijf. Zie update: http://www.camilleri.nl/?p=11751

 2. hans July 29, 2011 at 5:05 pm #

  Amber Alert is een van de vele Amerikaanse fantasietjes om minderjarigen te beschermen die, omdat het fantasietjes zijn, totaal niet werken. Als het al werkt, dan is het louter toeval. Helaas geloven vele mensen nog in sprookjes.

 3. Hans July 29, 2011 at 8:07 pm #

  Vermist meisje meldt zich.
  http://www.nu.nl/binnenland/2577652/vermist-meisje-meldt-zich-bij-politie. Weer het bekende verhaal.

 4. Leon July 30, 2011 at 6:43 am #

  Ik weet, het is een ander onderwerp, maar het staat aan het eind van dit nieuwsbericht. Dat politie en marechaussee te makkelijk zouden schieten tegenwoordig. Ik zeg niet dat dat niet zo is, maar weet wel, dat de politie tegenwoordig voorzichtig moet zijn, omdat men erg snel (te snel m.i.) zulke verwijten te horen krijgen. De keerzijde is, dat mensen gaan weten dat je in je been geschoten kunt worden, als je met een mes staat te zwaaien. Ofwel: het wordt wxc3xa9l een stukje veiliger op straat. Nee, da’s niet altijd zo, en ja, er zijn wel verwarde mensen die dat niet verdienen, maar dat zijn nog steeds uitzonderingen.
  Want stel nou, dat in Noorwegen die Anders Breivik na zijn eerste slachtoffer, neergeschoten was? Dan was die persoon ‘fout’, en had die een hoop gezeik gehad. Ja, een onderzoek moet, terecht, maar hou tot het rapport die vooroordelen voor je. En dat bedoel ik in het algemeen, niet voor de auteur hier.

 5. Ad July 30, 2011 at 2:15 pm #

  Er zal in de toekomst alleen maar meer geschoten gaan worden.
  Er is in Nederland een klimaat van uitsluiting en openlijk discrimineren gecreeerd waardoor er steeds meer wanhopigen gaan komen. Populisme en hard overheidsoptreden heeft een keerzijde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: