Aanklacht tegen Maria Mosterd afgewezen, wat nu?

19 Jul

Maria-mosterd-sepot

Update 16.00 uur:

xe2x80x98Loverboyxe2x80x99 Maria Mosterd vangt bot, meldt De Stentor, in een bericht van journalist Anne Boer. Ik reageer er wat laat op, vanwege het tijdverschil, bij mij is de dag net begonnen. Het zat er al aan te komen: de uitspraak was al bekend, maar Esther Vroegh, de advocate van Manou/Ansou, kon haar clixc3xabnt nog niet bereiken.

Het bericht in De Stentor is wel wat merkwaardig.

"De aangifte was van de 25-jarige Manou, de loverboy in de bestselxc2xadlers van Maria. Hij deed in mei voxc2xadrig jaar na een optreden in een proxc2xadgramma van Peter R. de Vries aanxc2xadgifte vanwege smaad, smaadschrift en laster tegen Maria, haar moeder Lucie en uitgeverij Van Gennep in Amsterdam."

Dit slaat helemaal nergens op en Anne Boer weet dat als geen ander, maar voor geen journalist zijn de druiven zuurder dan voor hem. Hij heeft zich jarenlang opgeworpen als de spreekstalmeester van Lucie en Maria Mosterd. Toen mijn boek 'Echte mannen eten wxc3xa9l kaas' vorig jaar uitkwam, toonde hij zich een slechte verliezer. De meeste andere media erkende ruiterlijk dat ze zich hadden vergist, Anne Boer bleef tegensputteren en nare zure verhalen schrijven, duidelijk gexc3xafnspireerd op en ingefluisterd door Maria en haar moeder. Zoals hij zich eerder voor hun karretje had laten spannen. Toen Lucie Mosterd vond dat er negatieve berichten  over het Hoenderloo-project (waar Maria aan meedeed) in de media kwamen, liet zij Anne een positief verhaal maken. Volkomen ten onrechte, overigens, er is zelden zo'n mislukt 'loverboysproject' geweest als dit.

De reden dat hij nu het programma van Peter de Vries noemt, is waarschijnlijk dat hij op die manier probeert te voorkomen de titel van mijn boek te noemen. Zou maar weer extra reclame zijn, dat is te veel eer.

Hij schrijft verder:

"Volgens een woordvoerder van het OM is er in het boek geen sprake van laster en smaad. xe2x80x9eHet staat iedereen vrij een boek te schrijven met gefingeerde personen. Er zijn geen echte naxc2xadmen genoemd.xe2x80x9d Toen bekend werd dat Manou op televisie zijn verhaal zou doen en ontkende dat hij een loverboy is, verscheen op internet een filmpje waarin Maria wel zijn naam noemt. Toch is dat ook niet strafxc2xadbaar volgens het OM omdat er van opzet geen sprake zou zijn. xe2x80x9e Het was de bedoeling eerst een advoxc2xadcaat te raadplegen. Op een of andexc2xadre manier is dat misgegaan. Ons is geen opzet gebleken en ook is ons niet duidelijk geworden wie het filmpje op internet heeft gezet. Dan stopt alles en daarom is de zaak geseponeerd.xe2x80x9d

Daar is nog wel wat meer over te zeggen, maar dat zal wel gebeuren als Ansou bereikt is.

Uiteraard kon Anne Boer moeder en dochter wel bereiken.

"Maria en haar moeder Lucie Mosxc2xadterd zeggen heel erg blij te zijn met het besluit van het OM. xe2x80x9eHet heeft allemaal lang geduurd.xe2x80x9d Lucie hoopt dat nu snel de aangifte die ze zelf deed tegen de schrijver Henxc2xaddrik Jan Korterink en haar ex- man in behandeling wordt genomen.

Manou kan nog bezwaar maken en bij het hof strafvordering eisen. Zijn advocaat Esther Vroegh weet nog niet of dit ook gebeurt. xe2x80x9eHet ligt wel voor de hand, maar ik moet eerst goed de motivering van het OM lezen. Het onderzoek heeft veertien maanden geduurd. Dat is lang, maar toch wil ik weten hoe grondig het is geweest.xe2x80x9d

Meer achtergrond over de zaak staat hier

 

Advertisement

One Response to “Aanklacht tegen Maria Mosterd afgewezen, wat nu?”

  1. YM July 19, 2011 at 5:49 pm #

    Die Maria en haar moeder zijn echt om te kotsen. Jammer dat bij veel mensen de bullshit detector ontbreekt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: