Vrijdag 15 juli: Exotische drugssmokkel met Nederlands tintje; Politie sluit misdrijf uit.

15 Jul


Daiana In Argentinixc3xab is het
al dagen groot nieuws. In Nederland valt vandaag voor het eerst een uitgebreid verhaal in het AD te lezen. Een drugsbende bestaande uit onder andere Surinamers, een Nigeriaan, drie Nederlanders en last but not least een Argentijnse. En wat voor een Argentijnse, Daiana Antivero. 18 lentes jong en altijd de grote ambitie gehad om bekend te worden. Dat is haar nu gelukt. Niet als fotomodel, maar als lid van een drugsbende.

De Argentijnse politie heeft al zeven verdachten gearresteerd. Het bolletje kwam aan het rollen toen een Nederlandse drugskoerier op 4 juni van dit jaar werd gearresteerd. Via telefoontaps bij zijn contactpersonen is de politie terechtgekomen bij Gino D. het vriendje van Daiana. Gino D. is een Surinaamse jongen die gezien wordt als de leider van de drugsbende. Bij de arrestaties vond de politie nog drie kilo pure cocaxc3xafne.

Gino D. en Daiana

Het is afwachten hoe het nu verder gaat. Gemiddeld gezien draaien drugskoeriers in Argentinixc3xab voor 5 tot 7 jaar de bak in. Die staat daar iets minder goed bekend dan in Nederland, maar een uitlevering richting Nederland zit er niet in. Er bestaat geen verdrag tussen deze twee landen.

*

Politie sluit een misdrijf rondom Birgit van Roij voorlopig uit. De politie wacht nog op de uitkomst van een paar tests maar heeft tot nu toe nog geen enkele aanwijzing kunnen vinden dat er sprake is geweest van sabotage of betrokkenheid van andere voertuigen. Wel zijn ze er achter gekomen dat Birgit tijdens het rijden niet-handsfree belde en haar gordel niet droeg.

Eerdere berichten over Birgit vind je hier. Het bericht op Telegraaf.nl vind je hier.

CK.

 

2 Responses to “Vrijdag 15 juli: Exotische drugssmokkel met Nederlands tintje; Politie sluit misdrijf uit.”

  1. Blog Maniac July 16, 2011 at 12:31 am #

    Ik snap die Nederlanders die hun hele leven op het spel zetten om een beetje geld bij elkaar te schrapen niet.. Waarom drugs smokkelen naar een land zonder uitleveringsverdrag. Maar ja… Er zullen altijd pakezels en domkoppen op aarde blijven rondlopen blijkbaar.

  2. daan July 16, 2011 at 11:05 am #

    Ik heb er geen moeite mee dat ze 7 jaar de bak in gaan. Je bent al dom als je die rommel gaat slikken c.q. anders smokkelen en als je gepakt wordt en die kans is groot dan hang je. Tegenwoordig met internationale inlichtingen hangen dit soort jongens die snel geld willen verdienen snel. De grens moet scoren en pakken de kleine vissen. De grote vissen van 7-8k daar gaan grote dure onderzoeken inzitten en daar is vaak geen budget of tijd voor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: