Vrijdag 15 juli: Epe

13 Jul

Den Haag, 11 juli 2011

 

 

 

Beste Hendrik Jan,

 

 

 

Gisteravond heb ik verder gelezen in jouw boek uit 1994 over het Eper proces. Ik ben begonnen met het lezen van de gespreksverslagen van de zittingen. En bij het lezen ervan, heb ik toen iets ervaren dat ik vooraf niet aan had zien komen: het werkte enorm op mijn lachspieren!

 

 

 

Hier en daar moest ik smakelijk schaterend lachen. Te beginnen met de telastelegging, over wat er allemaal in Jolandaxc2xb4s vagina gestopt zou zijn: xe2x80x9cvibrator, schroevedraaier, pook of thermometer.xe2x80x9d (een leuk refrein voor een rapper!) En dan het van het leven beroven van de vruchten, xe2x80x9cdoor ze met een scherp voorwerp te steken, met een elektrisch voorwerp in stukken te zagen, met een hamer op het hoofd te slaan of anderszins te verwonden.xe2x80x9d

 

 

 

Ik bedoel: wie verzxc3xadnt zoiets nou? Nu kreeg ook ik zowaar visioenen: ik zag acteurs voor mij die op de planken in het Comedytheather jouw boek hardop voorlezen, en het publiek dat brullend van het lachen uit zijn stoel dreigt te vallen. Echt ik word hier heel erg melig van. Fantastisch, in de letterlijke zin van het woord.

 

 

 

Maar wanneer ik bedenk dat die rechters en officieren van justitie dat allemaal in alle ernst opgeschreven en uitgesproken hebben, dan stokt het lachen natuurlijk, en vraag ik mij af: zijn die mensen in 1994 soms allemaal volstrekt krankjorum geworden? Er is voor dat proza toch geen andere verklaring denkbaar dan dat de rechters, OvJxc2xb4s en politieagenten toentertijd gehandeld hebben in een vlaag van blinde verstandsverbijstering?

 

 

 

Is jouw boek ook naar het Engels vertaald? Hebben er indertijd ook Amerikaanse experts in false memory syndrome naar jouw boek gekeken? Heb jij over jouw boek bijvoorbeeld contact gehad met Adriaan Mak:

 

 

 

http://injusticebusters.com/04/Mak_Adriaan.shtml

 

 

 

Als dat nxc3xadet het geval is, dan wil ik jou graag met hem in contact brengen. In dat geval zou ik bij deze graag nxc3xb3g een exemplaar van jouw boek willen bestellen, om het hem toe te kunnen sturen.

 

 

 

Voor mij is het, dankzij het lezen van slechts die paar bladzijden zittingverslagen uit jouw boek, nu in ieder geval zo klaar als een klontje: in de Eper incestzaak hadden niet de vaders, de broers en de buurmannen verdacht en verhoord moeten worden, maar de therapeuten van Jolanda.

 

 

 

En het erge ervan is dat deze ellende nog steeds niet uit Nederland verdwenen is. Enkele maanden geleden is er nxc3xb3g iemand tot gevangenisstraf veroordeeld met toepassing van precies dezelfde belachelijke en weerzinwekkende argumentatie.

 

 

 

In de afgelopen weken heb ik intussen verder nagedacht over de vraag wat er in Nederland tegen gevaarlijke therapeuten te ondernemen zou zijn. In verband daarmee heb ik nu deze week met twee advocatenkantoren een afspraak om daarover te brainstormen. Voor het geval thematiek als die van Epe jou nog steeds mocht interesseren, voeg ik onderstaand een kopie bij van een deel van een bericht dat ik aan xc3xa9xc3xa9n van deze advocaten schreef. Mochten naar aanleiding van onderstaande bij jou vragen of suggesties rijzen, dan neem ik die dankbaar in ontvangst.

 

 

 

PS: en wat vindt jij van de plaatsnaam die hieronder genoemd wordt…

 

 

 

Hartelijke groet,

 

 

 

Jan Wybe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: