Woensdag 13 juli: Mike Offenberg en zijn vrienden; Amber Alert: speeltje van mediageile bedriegers

12 Jul

Er zijn mensen – zeker bezoekers van deze site – die verwachten dat ik als misdaadjournalist een soort wijsheid in pacht heb en bijna alles weet. Dat is dus niet zo. Het interessantste misdaadnieuws van afgelopen week was ongetwijfeld de ontvoering van de moeder van Mike Offenberg.

Geen discussie over mogelijk.

Maar ik heb er nog steeds niks aan toe te voegen. Natuurlijk weet ik van Gijs van Dam, Cor van Hout, pa Rob Offenberg, maar de afslag Mike heb ik helemaal gemist. Nooit ergens tegengekomen.

In het 'handboek Holleeder' staat dat hij samen met Dino Soerel en Willem Holleeder in de cocainetransportage zat. Het zal wel. Al ben ik Soerel nooit eerder tegengekomen in combinatie met cocaxc3xafne en Holleeder zelden met drugs. Het lijkt mij vooral een ballonnetje van de 'sectie stiekem', maar ja, als justitie iets in een stuk zet kun je dat gebruiken als informatie. Of het waar is of niet doet er dan niet meer toe.

Wie alles wil weten over Offenberg en zijn vrienden: het staat allemaal op crimesite

*

Melanie-kleur Ik doe niet aan lijfspreuken, maar er is er xc3xa9xc3xa9n die het wel erg verleidelijk maakt er wel xc3xa9xc3xa9n te hebben: Mundis vult decipi. De wereld wil bedrogen worden.

"Ik vraag mij in gemoede af hoeveel mensen in Nederland deze plaat kennen."

Zei Felix Meurders ooit. Over 'WOLD' van Harry Chapin ("I am the morning deejay").

Ik vraag mij soms in datzelfde gemoede af: hoeveel mensen in Nederland interesseert het nog of ze voor de gek worden gehouden door – bijvoorbeeld – justitie?

Neem dat Amber Alert. Tot nu toe een faliekante mislukking. Elke keer als er xc3xa9xc3xa9n uitging, was er wat aan de hand. Te vroeg, onnodig, te laat, zinloos, kortom: een hobby van een stel mediageile justitiefanaten. Moet kunnen, het houdt ze van de straat. Maar laten wij als gewoon volk niet vergeten het verstand er een beetje bij te houden.

De laatste keer ging het om Melanie (17) uit Hardinxveld-Giessendam. Verstandelijk beperkt.  

Hoe ging dat?

Ze kwam op donderdagmiddag niet thuis van haar stage. Zij had de leiding gezegd dat ze eerder wegging om bij een vriend te logeren. Thuis had zij verkondigd later thuis te komen omdat ze moest overwerken. Toen Melanies ouders argwaan kregen alarmeerden zij op donderdagavond om acht uur samen met de stagebegeleidster van hun dochter de politie. Toen bleek dat men op het stage-adres op de hoogte was van het telefoontje van de xe2x80x98vriendxe2x80x99 uit Espel. Pas op vrijdagmiddag nam de politie Melaniexe2x80x99s computer in beslag en kon men de gegevens van de man in Espel achterhalen.

Wat is de boodschap die wordt gecommuniceerd? Dat 'na Amber Alert' en 'dankzij goed speurwerk van de politie' het meisje kon worden bevrijd.

Twee klinkklare leugens.

Melanie-sander

Het had helemaal niks met Ambert Alert te maken.

Het 'goede speurwerk' was amateuristisch, slordig gekloot van een stelletje politieknoeiers en een bijna misdadig laconieke houding van wat ik maar hulpverleners zal noemen, die stagefiguren zullen wel subsidie krijgen.

Het laatste nieuws is dat Sander uit Espel is vrijgelaten en dat hij niet wordt verdacht van seksueel missbruik. Alleen iets met 'onttrekking aan het ouderlijk gezag.'

Er zou een Ambert Alert moeten zijn voor 'sensatiezoekers bij justitie'.

 

 

 
 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: