Zaterdag 9 juli: De femme fatale van Windesheim

9 Jul

Jelle-b-zwolle

Wat een ongelooflijke Jan Doedel, veel anders kun je niet concluderen als je het verhaal leest over de frauderende directeur van hogeschool Windesheim uit Zwolle.

Hij deed echt alles om zijn vrouw tevreden en hun huwelijk goed te houden. In acht jaar tijd verduisterde Jelle B. 825.000 euro. Het meeste geld ging op aan de paardenfokkerij van de echtgenote. Maar het was niet genoeg en toen hij een rekening van 600 euro niet meer kon betalen verlinkte ze hem ook nog.

Zij zit nu met een nieuwe liefde in Ierland, hij schraapt de scherven van zijn leven bij elkaar en hoopt op een werkstraf. Ze moeten leven van het inkomen van zijn nieuwe partner, zelf heeft hij alleen maar schulden.

Wat het verhaal niet meldt: hoe is het met die ex in Ierland? Heeft ze weer een man gestrikt die een paardenfokkerij voor haar bekostigt, of leven ze in armoe? (Denk het niet…) Juridisch gezien gaat ze vrijuit, maar er wringt wel wat. Ze wist dat haar geliefde de boel tilde, het is een beetje zuur dat hij alleen moet bloeden. Terwijl zij in feite de hoofdschuldige is. 

Advertisement

10 Responses to “Zaterdag 9 juli: De femme fatale van Windesheim”

 1. Annet July 9, 2011 at 12:22 pm #

  “Terwijl zij in feite de hoofdschuldige is.”

  Niks “hoofdschuldige”, in feite zijn ze gewoon allebei even schuldig.

 2. Di Mistro July 9, 2011 at 2:43 pm #

  En dat geloven we allemaal dat hij fraudeerde voor de “hobby” van zijn geliefde?

  Ik geloof daar helemaal niets van.

  Volgens mij doet Jan Doedel zich dommer voor dan dat hij in werkelijkheid is.

  Di Mistro

 3. Mia July 9, 2011 at 4:50 pm #

  Als zijn ex-vrouw de hoofdschuldige van zijn daden is waarom stopte Jelle B. destijds niet met frauderen toen hij en zijn vrouw uit elkaar gingen?

 4. Blog Maniac July 9, 2011 at 6:58 pm #

  Slimme vrouw.. Welke vrouw zou nou niet een man willen hebben die bereid is om zijn eigen leven op te offeren voor haar geluk.

 5. Mia July 9, 2011 at 8:57 pm #

  Superman(ager) Jelle B. lijkt er zelf een zooitje van te hebben gemaakt zowel prive als op z’n werk (dat gejammer achteraf past overigens wel bij een narcist).

  Lees de reactie’s van z’n dochters (site rtv-oost):

  ***kristel belksma donderdag 24 juni 2010 14:30
  het is makkelijk om een reactie te geven als je het niet weet. en haar hobby was niet paardenhouderij de hobby was paardrijden wij vroegen er niet om om zoveel paarden te hebben met 1 paard per persoon waren we net zo blij geweest. ik bedank mijn moeder daarvoor ik hoef mijn vader niet meer te zien jij weet niet wat voor persoon hij is, en voor een relatie met hem, hij was toch niet bijna thuis omdat hij zonodig een vriendin moet hebben en de tijden dat die er wel was zat die toch met de deur dicht op kantoor. En dat was haar doel niet om de band stuk te maken. ze kwam meer voor hem op dan ik heb gedaan. en GvH voor je informatie ze voert geen oorlog met hem en als je zonodig moet reageren zet dan je volle naam er neer.

  ***Kelly Belksma donderdag 24 juni 2010 14:25 @GvH wie denk je wel dat je bent?! dit heeft niks met jou te maken en hou je er dan ook buiten. wat mijn vader heeft gedaan, heeft hij zelf gedaan. dat ik geen contact met hem heb is zijn schuld, niet die van mijn moeder. je zult het ook wel fijn vinden om te weten dat hij niks van zich heeft laten horen sinds dit is uitgekomen. dus zeg jij met wat je zelf vind maakt mij geen bal uit maar ga niet mijn moeder de schuld geven. jelle heeft gedaan wat ie gedaan heeft en niemand anders kan de schuld ervoor krijgen dan hem. jij zit niet in deze situatie dus ga ook niet iemand veroordelen als je er geen zak van weet. en ja paarden was haar hobby maar ze heeft nooit gevraagt om zoveel paarden hij zocht ze zelf uit. weet eerst maar de facts voor dat je je mond open doet over iemand anders zijn zaken.

 6. ed July 9, 2011 at 10:14 pm #

  ik betwijfel of ze juridisch vrij uit gaat. Ze profiteerde van geld waarvan ze wist dat het van een misdrijf afkomstig was. Volgens mij is dat strafbaar

 7. Nikos July 11, 2011 at 10:03 am #

  Ja, zij zou vervolgd kunnen worden voor (bijvoorbeeld) witwassen. Als er idd voldoende verdenking is. Wat tot nu toe van de zaak bekend is, is allemaal afkomstig van de verdachte.

 8. Mia July 11, 2011 at 5:44 pm #

  @ Nikos, wanneer je het onderzoek van de FIOD doorneemt zul je zien dat Jelle B. jarenlang geslepen te werk is gegaan.

  Zowel z’n ex-vrouw, zijn dochters en een stiefzoon betrok hij in zijn duistere zaken tw. Black Jack, B-more (stiefzoon) en Gipsy Spirit (op naam van ex-vrouw).

  Wanneer je google de juiste zoekwoorden geeft dan zie je dat het niet uitsluitend “paardjerijden” is geweest.

  Eerlijkheid duurt het langst is hier op z’n plaats. Jelle moet nu terecht op de blaren zitten.

 9. Mia July 11, 2011 at 5:52 pm #

  Hierbij de link naar het onderzoek van de FIOD.

  http://www.destentor.nl/multimedia/archive/01502/Onderzoek_Fiod_naa_1502508a.pdf

 10. ricardo July 21, 2011 at 8:55 pm #

  Lol. Die.dochters die hun moeder steunen. Zal ik ook doen als mn vader in de bak zit en mammie alle cash….jullie moeder was iig niet tevreden met hem…ondanks al die paarden met ons belastinggeld…lekker chillen in ierland zeker met xc3xa9xc3xa9n oude rijke vent….of xc3xa9xc3xa9n jonge hunk?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: