Vrijdag 8 juli: Birgit: Opgejaagd of 'gewoon ongeluk' (perfecte moord)?

8 Jul

Birgit-clint 

De Belgische website clint.be komt dagelijks ettelijke keren bij mij langs. Ooit heb ik er een een 'abonnement' op genomen. Probleem is dat veel Nederlanders zich niet interesseren voor wat er onder de lijn Koewacht-Luik gebeurt.

Jammer.

Maar als er een bxc3xa9xc3xa9tje een Nederlandse connectie is, wordt het al een heel ander verhaal. Neem dat van Birgit van Roy.

"De 19-jarige vrouw uit Antwerpen die woensdag dood naast haar auto werd gevonden langs de snelweg A67 bij Eersel is mogelijk opgejaagd door een andere automobilist."

Dat klinkt al spannend.

"Gisterenavond kwam Birgit Van Roij (19) om in een tragisch auto-ongeval. Het accident gebeurde vlak na haar prominente getuigenis in een magazine, waar ze de vermoedens over het bedrog van Miguel, de man van Tanja Dexters bevestigde. Het slachtoffer werd toen bedreigd door de BV. Na onderzoek van het ongeval, sluit het gerecht niet uit dat de jongedame opgejaagd werd door een andere auto."

Tanja Dexters, dat is een beetje onze Katja Schuurman, maar dan vijf jaar geleden.

 

"Het onderzoek wijst uit dat de auto van het slachtoffer, een zwarte Volkswagen GolfTDI 4, met een behoorlijke snelheid van de weg geraakte. Birgit had nog aan haar stuur willen draaien om de crash te vermijden, maar verloor daarbij controle over het stuur. De auto gleed diagonaal over de weg en slingerde naar de andere kant van de weg, waar ze in de greppel belandde en meerdere malen over kop ging om uiteindelijk in een verder gelegen maxc3xafsveld te belanden. De lijkschouwing wijst uit dat het slachtoffer op slag dood was."

Dat lijkt nog op een 'gewoon ongeluk'.

 

"Toen het ongeval gemeld werd ontdekten wij gisterenavond dat het slachtoffer de kroongetuige van het schaamteloze bedrogverhaal Tanja Dexters en vriend Miguel was. Ze voelde zich bedreigd door Tanja's vriend, die haar zou bestookt hebben met sms'n zoals 'Nu kom je beter niet meer in mijn buurt'. Het toeval is wel heel groot dat nog geen dag na de publicatie van haar getuigenis, de Nederlandse sterft in een fataal ongeval. Nu het onderzoek ook nog eens aantoont dat de auto veel te snel reed, lijkt het er sterk op dat een kwade bestuurder haar zou opgejaagd hebben…"

Veel spannender bedenk je het niet. Het Nederlandse gerecht werkt ook nog een beetje mee, dat verspreidde al een opsporingsbericht om getuigen van het ongeval op de A67, vlakbij de Belgische grens, op te roepen. "We willen vooral weten of er sprake was van een andere auto die op het moment van het ongeval in haar buurt reed. Met andere woorden of het slachtoffer vrijwillig met hoge snelheid reed of er sprake was van een achtervolging", zegt de politie.

Birgit's vader vertelde de politie dat zijn dochter recent in het Belgische 'Dag Allemaal' heeft gezegd dat de partner van voormalig miss Belgixc3xab Tanja Dexters vreemdgaat. Van Roij is de vriendin van de minares van Miguel Dheedene. Dheedene zou de onthullingen niet in dank hebben afgenomen en stuurde dreigsmsjes naar de omgekomen vrouw.

Aldus de berichten.

Wat geloven wij hiervan?

Als je een perfecte moord wil plegen, is zo'n soort ongeluk 'de gexc3xabigende wijze'.

Daar niet van.

Maar het vergt nogal wat organisatievermogen.

En dan stuur je niet eerst sms'jes.

Dus: mag ik het het voorlopig houden op toeval en een naar ongeluk?

De tijd zal het leren.

 

2 Responses to “Vrijdag 8 juli: Birgit: Opgejaagd of 'gewoon ongeluk' (perfecte moord)?”

  1. daan July 9, 2011 at 7:39 am #

    Het lijkt mij meer op een uit de hand gelopen ruzie binnen bekend Belgixc3xab. De een doet het met de andere en die worden dan weer jaloers.

    Wat betreft een mogelijke tweede auto kan je ook zoeken naar het kentekenregistratiesysteem. die worden bijgehouden en dus opvraagbaar. Als ze is gevolgd kan je ook denken aan pompstations, beelden.

    Al met al een heel triest verhaal, 19 jaar en een leven voor haar. Drama voor de nabestaanden.

  2. ed July 9, 2011 at 10:16 pm #

    Ook iemand die bedreigd wordt kan gewoon een ongeluk krijgen, maar Miguel zal niet de eerste zijn die dreigsmsjes stuurt dan wel andere bedreigingen uit en die in daden omzet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: