Donderdag 7 juli: Geouwehoer om Zandpad; Hoos is weer eens boos: Lady Di: zo gewoon

7 Jul

Liesbeth=rtl=1

Nico van Empel zei:

"Lijsterbes,

Ja in de jaren dat jij er werkte werden die bedragen verdiend, zeker weten. de meisjes en jij zelf waren ontevreden als er door de weekse dagen geen 1000 gulden werd verdiend en de vrijdag en zaterdag waren de topdagen van meer dan 1000 gulden. De tijden zijn nu wel even anders, maar ik ken jou persoonlijk,en weet dat je enorme bedragen hebt verdiend. Vriendelijke groet,

Nico van Empel

Dat is xc3xa9xc3xa9n Hagenees.

 

Nummer twee:

xe2x80x9cIk zit hier even rond de 50 graden uit mijn vel te zweten en maak me dan altijd kwaad. Ik moest ineens denken aan die rechter in Middelburg, die me 15000 gulden straf gaf voor iedere keer dat ik mijn eigen naam schreef. Lijp. Die vent is helemaal geschift natuurlijk. Wat was er aan de hand?xe2x80x9d

Schrijft Eef Hoos, vanuit een warm Portugal. We kennen hem van het Haagse incassobureau Toetanchamon en van de (bom) aanslagen bij Ado en Sijthoffpers. Onderaan zijn mail schrijft hij dat ik wat door  xe2x80x98de aanslagfoutenxe2x80x99 heen moet kijken, hoe ziet niet zo scherp meer.

Maar dat zijn dus andere aanslagen.

Nog een andere aanslag: die op kunstenaar Rob Scholte. Hij logeerde enige tijd bij Eef Hoos in Portugal, zijn hele villa stond vol met werken van Scholte. Vond zijn toenmalige vrouw (die van Hoos) soms wel lastig. Ze hadden nogal wat honden, als ze niet uitkeek plaste er eentje tegenaan. Vooral dingo Johnny zonder Stress was moeilijk in toom te houden.

Hoos, anno 2011, over de rechter in Middelburg:

 

EEF11-portugal-web
xe2x80x9cIk incasseer zo wel eens wat. Meestal ga ik er gelijk heen. Bespreken we de voorwaarden en neem ik gelijk de eerste termijn mee. Maar nu schreef ik een briefje dat die eikel moest betalen. Ik dacht: wat zet je nu onder een brief als je iemand NIET mag?  Als je eigenlijk een pleurishekel aan zoxc2xb4n gozert hebt. Ik dacht: dat is goed,  ik schrijf: je moet binnen twee dagen betalen. Anders moet ik de mij gexc3xabigende maatregelen tegen je nemen. Dat had advocaat Plasman een keer tegen me gezegd. De mij gexc3xabigende maatregelen. Daar kan niemand wat tegen doen en ze weten gelijk wat je bedoelt maar strafbaar is het niet.  Dus ik schrijf als laatste regel: xe2x80x9cAnders moet ik de mij gexc3xabigende maatregelen tegen je ondernemen.xe2x80x9d

HOO$ACHTEND

Eef Hoos
 
Nou, dat heb ik geweten zeg. Dat van die mij gexc3xabigende maatregelen had die Plasman goed. Maar dat ik er nog bij schreef HOOSACHTENDxe2x80xa6 Daarvoor kreeg ik 15000 gulden boete voor iedere keer dat ik dat woord HOOSACHTEND weer gebruiken zou.

Dat is toch lijp? Die rechter vond hooSachtend met die S erin een enorme bedreiging. Dus probeerde ik het nog met de $, dus hoo$achtend, maar ook daar kon hij geen begrip voor opbrengen. Als ik het weer zou doen moest ik 150900 betalen want ik was al bedreigend genoeg.

Nou is mijn vraag:

Als je nu echt een tyfushekel en cholerastinkende teringhekel aan iemand heb, dan zet je toch niet Hoogachtend onder je brief of boodschap? Kunnen we nu niet een nieuw woord ervan laten maken?

HOOSACHTEND

Dan weet iedereen wat er bedoeld wordt.
Ik was bevriend met Rob Scholte. Die zei:  ik  maak er wel een schilderij van, dan is het kunst en dat mag die rechter niet verbieden.xe2x80x9d

Aldus vriend Hoos.

Welnu, ik zou zeggen: wie zich geroepen voelt gebruike voortaan in voorkomende gevallen dit xe2x80x98hoosachtendxe2x80x99, al heb ik zo xe2x80x99t idee dat niet iedereen in Nederland thans nog weet wie en wat Hoos was en is en of de boodschap dan goed aankomt. Maar het is altijd leuk weer eens wat te vernemen van xe2x80x98voices of the pastxe2x80x99.

Zelf ben ik momenteel ook even in een ander land, zijnde Canada. Het nieuws wordt hier beheerst door het bezoek van prins William en Kate. Hoorde vanmorgen op de radio iemand die jarenlang als privxc3xa9piloot voor de Royal Familie had gefungeerd. Deed mee aan een of ander onbenullig radiospelletje. Hij vertelde over prinses Diana dat ze zo xe2x80x98gewoonxe2x80x99 was: zodra ze in het vliegtuig was gestapt legde ze alle glamour en royalty af en praatte ze als een xe2x80x98gewoon burgermeisjexe2x80x99 met de bemanning.

Ach, en dan is het zo weer 31 augustus. 'Goodbye English rose…"

 

Advertisement

4 Responses to “Donderdag 7 juli: Geouwehoer om Zandpad; Hoos is weer eens boos: Lady Di: zo gewoon”

 1. Maurits de Vries July 7, 2011 at 1:01 pm #

  Ik begrijp de connectie Eef Hoos-ADO niet zo goed. Ik kan me daar niks van herinneren…

 2. upinsmoke July 8, 2011 at 1:12 pm #

  eef hoos

  kan et zijn dat je “iets te” intimiderend overkwam ???

 3. Maurits de Vries July 8, 2011 at 8:19 pm #

  ja, Eef is kampioen intimideren…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: