Woensdag 6 juli: Mientjes Messtekende Moordenaar op het Marokkaanse Matje & Kamermeisje Roodkapje en Boze Wolf DSK

6 Jul

 Fouad-el-marzouki-site

Moet-ie nu een balk? Niet dat de kans dat hij nog eens terugkeert in Nederland erg groot is, maar Fouad El M. heeft ook recht op privacy, volgens onze Raad voor de Journalistiek.

Slachtoffers niet, die mag je gewoon noemen: de Mientjes. Mientje Aarts-Sewalt (69) en Mientje Thijssen-Bartelen (75). Ze werden met tientallen messteken afgeslacht. Of zullen we er maar van maken: met enkele messteken om het leven gebracht? Dat klinkt wat vriendelijker.

Nijmegen-mientje2

Het heeft even geduurd, maar vandaag is er bij de rechtbank in het Marokkaanse Nador een zitting. Fouad wordt verdacht van de moord op de twee bejaarde vrouwen.

Hij had een relatie met de zoon van een van de twee. Hoor je niet veel over. Herenliefde. Oude vrouwen doodsteken, alla, maar herenliefde… 

Nijmegen-mientje1

Nog een verzachtende omstandigheid: het ging Fouad er niet eens zozeer om dat hij graag iemand wilde doodsteken, hij dacht dat er veel geld te halen was. En dan moet je wat. En hij wist ook niet zeker of er wel iemand thuis was. En als er dan ook nog iemand onverwacht op bezoek is zit je voor je 't weet met een dubbele moord in plaats van een gewone. 

Dus ergens wel terecht dat hij zeven jaar de dans ontsprong. Pas in februari 2010 kon hij in Marokko worden gearresteerd. Niet dat ze niet al die tijd al wisten waar hij zat, maar soms hebben autoriteiten even een duwtje nodig.

Het proces is in Marokko. Dat land levert geen eigen onderdanen uit. Is iets voor te zeggen, als je ziet wat voor puinhoop er binnen de Europese Unie wordt gemaakt van het uitleveren, maar dat is weer een ander verhaal. Overigens is het maar een pro-formazitting.

*

Strauss-kahn-1 

Ze zijn eruit: het Guinese kamermeisje Nafissatou Diallo (die van Domique Strauss-Kahn) was een wolvin in schaapskleren. Een vermomde prostituee die in dure hotels heimelijk hand- en spandiensten verrichtte voor rijke gasten. Ik kom ook wel eens in een hotel, misschien niet helemaal van dat kaliber, maar daar kom ik zulke kamermeisjes nooit tegen. Daar zijn ze meestal met z'n tweexc3xabn aan het werk en laten ze de deur open.

Hier ging het, als we de nieuwe versie mogen geloven, allemaal anders. In dit hotel hoeven kamermeisjes heus niet in een bepaalde tijd een aantal kamers af te werken, nee, ze moeten het de gasten op alle mogelijke manieren naar de zin maken. Als xc3xa9xc3xa9n kamermeisje een half uurtje langer bezig is, daar maalt de bedrijfsleider niet om. Goed gedaan meissie, naam van het hotel hoog gehouden! Wat je extra verdient mag je in je eigen zak steken.

Als ik het goed heb begrepen ging het zo. De heer Dominique Strauss-Kahn, die bekend staat om zijn enorme viriliteit, grijpgraagheid en een bovenmatig geslachtsdeel, was toevallig naakt in de kamer toen het kamermeisje binnenkwam. Dat kan, je wordt per ongeluk overlopen, hebt de klop op de deur niet gehoord, had toevallig gxc3xa9xc3xa9n bordje met 'Niet Storen' buiten gehangen, dan krijg je dat.

Het ding van DSK had trek. Dat kan. Als we de laatste versie, gebaseerd op de ideexc3xabn van de duurste advocaten van de wereld, mogen geloeven is het ongeveer zo gegaan dat meisje heeft gezegd: Grootmoeder, wat heeft u een grote Neus! (maar dan anders). Ja meisje, dan kan ik beter ruiken! (maar dan anders). Oh, meneer, wat lijkt me dat geweldig, mag ik? Ja, en toen wilde 'oma' natuurlijk wel.

In het sprookje moest de wolf Roodkapje opeten. Dat ging hier natuurlijk niet, de wolf wilde het liefst zo snel mogelijk met de staart tussen de benen afdruipen, maar Roodkapje vond dat ze wel een kleinigheidje had verdiend. Voor wat hoort wat.

Maar de wolf was iets hoog in de financixc3xable wereld, daar weten ze dat je nooit zomaar moet betalen, dus dat vond hij niet nodig. En toen vertelde Roodkapje aan de jager dat ze het helemaal niet leuk vond wat de wolf had gedaan en toen stopte de jager als het ware een boel stenen in de buik van de wolf en toen hij naar buiten ging verzoop hij bijna.

Gelukkig weten we nu allemaal dat dit sprookje goed is afgelopen. Tenminste, voor de wolf. Hij heeft niks gedaan. De partij voor de dieren kan blij met hem zijn. Het kamermeisje zal in elk geval niet 'lang en gelukkig' leven. Eigen schuld. Tenzij, maar dat detail ken ik niet, er gxc3xa9xc3xa9n bordje 'Niet storen' aan de deur hing. Maar over zulke futiliteiten en een rexc3xable weergave van wat er echt is gebeurd maakt niemand zich druk. De pers niet, en de advocaten van DSK al helemxc3¡xc3¡l niet.

 

4 Responses to “Woensdag 6 juli: Mientjes Messtekende Moordenaar op het Marokkaanse Matje & Kamermeisje Roodkapje en Boze Wolf DSK”

 1. upinsmoke July 6, 2011 at 11:43 am #

  dsk

  die schooier heeft zijn vrindjes de boel gewoon af laten kopen,

  klassejustitie als vermaak, who cares

  zels een rondje peck met veren zijn de mensen meer niet voor te porren,

  geld is macht zeker in usa (land van de maf)

 2. Jos July 6, 2011 at 2:00 pm #

  Wat een slecht stuk over die Strauss Kahn. ‘Een vermomde prostituee’? Dat is wat een Newyorks roddelblad heeft gepubliceerd en hier als feit wordt gepresenteerd.

  http://gawker.com/5817649/new-york-post-calls-dsk-accuser-a-whore

 3. v.d. Ende, Naaldwijk July 6, 2011 at 7:17 pm #

  Hij had een relatie met de zoon van een van de twee. Hoor je niet veel over. Herenliefde. Oude vrouwen doodsteken, alla, maar herenliefde…

  Wist U dan niet dat het percentage homoseksualiteit, incest en inteelt onder de Marokkaanse bevolking het allerhoogste percentage ter wereld is?
  Men hoort er haast niets over omdat dergelijk afwijkend seksueel gedrag een grrot taboe is in de Arabische wereld
  Het verbaast mij daarom helemaal niets.

 4. daan July 7, 2011 at 8:31 am #

  Geen balkje! Geen rechten met betrekking tot privacy! Wat een onzin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: