Dinsdag 5 juli: Doodsexplosie Hoofddorp: ongeluk?; De romantiek van het Zandpad

5 Jul

Explosie in Hoofddorp waarbij een gezin met drie jonge kinderen is omgekomen. Afkomstig uit Oost-Europa, veel aan het verbouwen geweest. Dat duidt niet op een criminele aanslag, maar op een ongeluk. Gaslek?

Overigens: de vorige keer dat we het hier hadden over 'oost-Europeanen in Hoofddorp' ging het om een groepje Roemenen dat een half jaar aan de Kruisweg woonde. Dat was de uitvalsbasis voor allerlei skim-activiteiten. Was ook een heel andere samenstelling: wat vrijgezelle dames en heren die van hieruit hun acties in het hele land  voorbereidden en daar veel succes mee hadden.

*

 

Zandpad4-web 

Kan een Bulgaarse in acht jaar tijd 1,4 miljoen euro verdienen in de prostitutie? Vroegen we ons gisteren af. Leek mij wat sterk, maar kenners denken dat het kan. Zo kwam er een reactie van iemand die twee jaar op het Zandpad – de hoerenbotenbuurt van Utrecht – heeft gewerkt.

Daarover zo meteen meer. Misschien nog relevanter: is er wel sprake van mensenhandel als iemand denkt dat al haar verdiensten op een spaarrekening zijn gestort, en dat blijkt na acht jaar niet zo te zijn? Dat kun je van alles noemen, van oplichting tot diefstal en uitbuiterij, maar 'gedwongen prostitutie'?

Hier wat aantekeningen van 'Hans' die een aantal jaren actief was in 'de regelende sector' op het Zandpad.

"De meisjes die daar werken zijn natuurlijk niet de slimsten. Gevoelig voor mooie praatjes, en mooie dingen."

"Donderdag is de betaaldag, dan moet de huur betaald worden voor de komende week, dus het is woensdagavond en nacht hard doorwerken."

"Vrijdag is de dag dat er allerlei verkopers langs komen kleding sieraden, goud; ze weten dat de meisjes dan wat eigen geld hebben. Zo liep er in mijn tijd een ouder echtpaar langs de boten met twee grote koffers vol kleding."

"Wij werkten voor meneer Jan de G., hij bezit een groot huis in Loosdrecht. Dat was vroeger eigendom van de famile Dreesman. De naam van het kamerverhuurbedrijf is de Wegra. Ook bezit De G. de Hardebollenstraat, een klein prostitutiebuurtje. Het kantoor van de Wegra zit net op de hoek van de Hardebollenstraat."

"De G. had een slechte reputatie. Hij kocht zijn eerste bootjes voor 8000 gulden. Toen ik daar werkte waren ze een miljoen waard."

"Zijn broer had vier bootjes, de broers hadden ruzie. Op de bootjes van zijn broer zaten
die meisjes uit het Oostblok. Andere vreemde types kwamen er bij ons niet in."

"Dan had je nogAnnie, een echte oude hoer. Ze had twee boten waar al die duiven op zitten."

"Het verhaal ging dat De G. met een oud-politieagente samenleefde. Haar zoon, of een zoon van een eerdere relatie is de man achter de schermen: Cees J., hij heeft alles netjes op papier gezet."

"Er kwamen ook bekende mensen. (…) met motor, (…) met zijn auto met Luxemburgs kenteken. Hij kwam rechtstreeks uit Spanje en bleef dan bijna een hele nacht bij een meisje. Ik vroeg: wat doe je dan de hele nacht? Praten en drugs gebruiken."

Over de grootverdienende Bulgaarse zegt Hans:

"Ik weet niet hoe die Bulgaarse er uit ziet, maar die Bulgaarse meiden die toen op het zandpad werkten waren bloedmooi en verdienden gemiddeld 600 tot 1000 gulden per 12 uur. Ze werkten in ploegendienst en werden de hele tijd in de gaten gehouden door twee mannen die niks anders deden dan dag en nacht rondjes rijden. 's Morgens om zes uur werden ze afgelost en kon de volgende ploeg beginnen."

"Denk nu niet dat 600 gulden, 50 gulden per wip dus 12 klanten zijn, er waren klanten die de hele nacht bleven, klanten die verliefd werden, klanten met speciale wensen, te gek om op te noemen wat een vreemde types er rondlopen. Die betalen veel meer. Ik heb in die twee jaar zoveel meegemaakt dat ik een boek had kunnen schrijven. Wat een afschuwelijke wereld, de wereld van prostitutie en dat wordt allemaal gedoogd in Nederland."

"Ik las dat Daphne Bunskoek een serie maakt over de slavenhandel. Deze slavenhandel bestaat nog steeds, vandaag de dag zitten er nog genoeg slavinnen achter de ramen en niemand doet er iets aan. Want wie denkt dat een jong meisje uit zichzelf gaat werken leeft in een andere wereld. Daar zitten altijd mannen achter."

"Met een collega hebben we eens uitgerekend wat er binnenkwam alleen aan huuropbrengst. Van de honderd ramen die onze baas bezat 9,5 miljoen gulden per jaar. Ben blij dat ik gestopt ben."

 

20 Responses to “Dinsdag 5 juli: Doodsexplosie Hoofddorp: ongeluk?; De romantiek van het Zandpad”

 1. joop July 5, 2011 at 9:45 am #

  (Kan een Bulgaarse in acht jaar tijd 1,4 miljoen euro verdienen in de prostitutie? Vroegen we ons gisteren af. Leek mij wat sterk)

  Ga er niet al te ver op in maar dit is voor een goede hoer (goed uitziend maar niet uitzonderlijk mooi want dat weerhoud juist sommige klanten). Die ook zakelijk en qua verstand alles op rij hebben is het echt wel haalbaar al gaat het meestal op aan allerlei ongein als genoemd in het stukje en eventueel aan drugs.Een goede hoer ( zonder pooier)met verstand kan dit bedrag zeker bij elkaar werken.

 2. Een wandelaar July 5, 2011 at 10:36 am #

  Hi Hendrik Jan,

  Ik weet niet wat voor ontvangst die Bulgaarse uit Groningen deed.

  Maar ik ben een meisje tegen gekomen uit de prostitutie, en gered uit die wereld, die er nu achter komt dat het helemaal niet zo vrijwillig was, dit was wel haar gedachte toen ik haar eruit trok.
  Door dwang, afpersing en chantage heeft zij 2.5 jaar op haar rug gelegen.
  Langzaam aan komt nu alles uit, hoe het een voor opgezet plan was, hoe ze bewust werd afgesloten van omgeving en familie, en hoe de spanning werd opgebouwd tot dat uiteindelijk alleen het ontvangen van mannen nog een ontsnapping was aan de hel.
  Je kan het je bijna niet voorstellen hoe geraffineerd dit gaat, hoe kinderen van deze vrouwen worden ingezet als dwangmiddel en ook gemanipuleerd en gebruikt worden in het spel, en hoe jong volwassen vrouwen hierin trappen.
  De emotionele schade is enorm, vooral als dan blijkt dat bij de ontsnapping aan deze mannen er niets wordt overgehouden van de verdiensten.
  Deze vrouw deed thuisontvangst:
  Ff simpele rekensom.
  100 tot 140 euro per uur, 40 uurtjes per week met af en toe vrij of za een nachtje brengt de som op ruim 5000 per week dus tussen de 2 en 2.5 ton per jaar waar een minimum aan wordt op gegeven aan de belastingen.

  Ik reageer door het verhaal van Hans, want wat hij schrijft herken ik in haar verhalen, de verliefdheid van de mannen kent geen grenzen, hele nachten voor meer dan 800/1000 euro waarbij het praten en het samenzijn bijna belangrijker wordt dan de daad.
  Deze mannen geven vermogens uit aan dit soort meisjes, en ook nu nog, terwijl die van mij al maanden gestopt is, blijven de verzoeken op haar werkphone binnen stromen, voor vakanties, dure etentjes, maar vooral nachtjes tegen enorme bedragenxe2x80xa6.

  Dus als die Bulgaarse een paar van die verliefde mannen achter zich aan had, en hier zoals bijna elke dvp met plezier xe2x80x9cmisbruikxe2x80x9d van maakte, kan ze best weleens de bedragen verdient hebben die genoemd wordenxe2x80xa6..

  Een wandelaar

 3. Ab July 5, 2011 at 12:55 pm #

  Ik lees net in de telegraaf dat het om een Irakees gezin gaat.

 4. Maurits de Vries July 5, 2011 at 2:50 pm #

  @wandelaar

  Waar wandel jij? In het sprookjesbos? Jouw rekensommetje gaat echt niet op. Dit soort bedragen worden niet aan huis verdient…

 5. Benraki July 5, 2011 at 4:29 pm #

  @ een wandelaar
  Zeker in de thuisontvangst is 40u full time pezen onhaalbaar. Dan moeten de klanten in de rij buiten staan te wachten en zodra de ene naar buiten komt gaat de volgende naar binnen(…).

  Ik denk dat als menig raamprostituee rond de 15 klanten op een dag heeft ze al niet mag klagen.

  Daarbij komt dat ze in de regel hoge kosten hebben: kamerhuur, taxi heen en terug, bescherming, klusjesmannen die eten etc. voor ze halen.

  Verder zijn het vaak geen meiden met een hoge opleiding die ook nog eens slecht/opportunistisch met hun geld omgaan en zeker geen pensioen opbouwen of geld sparen voor de toekomst.

  Daar komen dan nog eens de foute vriendjes/loverboys/pooiers bij die ook een deel van de opbrengst opeisen. Dan blijft er onder de streep weinig over.

  Als je in 2 jaar 1,4 miljoen euro over kon houden dan denk ik dat menig meisje een overstap serieus overweegt.

  Overigens dat verhaal over dat Luxemburgs kenteken is ook al een oud verhaal dat ik al eerder op ik dacht crimesite gelezen heb. Daar staat de naam er wel gewoon bij van degene om wie het gaat.

 6. Hans July 5, 2011 at 7:45 pm #

  Beste wandelaar,
  een gewaarschuwd mens telt voor twee,
  wat ik vreemd vind dat ze nog haar werktelefoon heeft,
  en heel mooi van je dat je haar gered heb, maar vertrouw nooit een hoer ook geen ex-hoeren deze vrouwen zijn zo door het leven getekend dat ze ook gebruiken en misbruiken,
  er zijn uitzonderingen maar die zijn zeldzaam,
  ik hoop dat je de goede getroffen heb, maar nogmaals waarom heb ze nog haar werktelefoon ??? pas op
  gr Hans

 7. Lijsterbes July 5, 2011 at 8:19 pm #

  @Maurits
  Oh nee Maurits, worden die bedragen niet aan huis verdient? Hoe weet jij dat zo goed? Ik heb me vandaag heel bewust niet met de discussie op de site bemoeit maar geloof mij, dit soort bedragen kloppen gewoon. Hans heeft wat mij betreft gewoon gelijk. Ik heb jarenlang “in het leven” gezeten en ben dus ervaringsdeskundige. Ik leef er nog steeds goed van omdat ik gelukkig altijd goed voor mezelf heb gezorgd. Voor de mensen die meer over mij willen weten: zie het laatste boek van H J Korterink: De BV Bruinsma laatste hoofdstuk.

 8. Bert July 5, 2011 at 9:35 pm #

  Maup zit gewoon fout.
  De gemiddelde dame verdient xe2x82xac 10000,00 per maand netto, zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen.
  Downplayen leidt tot de verdenking dat je liever verborgen houdt wat de dametjes kunnen opbrengen.

 9. janp July 5, 2011 at 9:41 pm #

  Het stel in hoofdorp was een niet alledaagse combinatie..nl een Irakees met een russische ,de kinderen werden dus weer de dupe..

 10. Maurits de Vries July 5, 2011 at 11:15 pm #

  @Lijsterbes

  Als je dat soort bedragen aan huis verdient, ben je echt kampioen. En kampioenen zijn er niet veel. Misschien was jij er 1? Maar wil je dit aan huis verdienen, dan mag je er wel een goeie marketing op nahouden. Zodat ze, net als Benraki ook zegt, rijendik voor de deur staan.
  Maar ik geloof zo dat je kampioen bent, want je leeft er nog steeds goed van. En als ervaringsdeskundige weet je dan dat je een uitzondering bent.
  En voor de rest hoef ik niet zoveel over je te weten…

 11. Maurits de Vries July 6, 2011 at 12:53 am #

  @Bert

  Ik zeg geen 5000 p/w en jij zegt wel 10000 p/m en toch zit ik fout. Leg eens uit…

 12. PietPlezier July 6, 2011 at 12:18 pm #

  Die zg ‘redders’ van deze meiden, het zijn meestal een beetje zielige, eenzame figuren. De Wallen kent talloze van deze redders. Dat betekent meestal boodschapjes doen, koffie halen, en buiten op een afstandje op de uitkijk staan en na afloop van de werktijd taxi-chaufeurtje spelen. Ik weet niet waarom, maar kennelijk vinden die mannen dat spannend, of ze zijn stilletjes verliefd, maar er is er bijna geen een die daadwerkelijk een relatie heeft met de dame waar ze zich zo voor uitsloven. De echte relatie zit vaak thuis te wachten. Vaak lukt het niet eens om de dames los te weken van hun werk waar ze zoveel mee verdienen. Probeer maar eens terug te gaan naar 40 uur werken voor 500 euro in de week als je gewend bent dat je voor 6 a 8 uurtjes achter een raam meer dan 1000 euro pakt.

 13. liefhebber July 6, 2011 at 4:10 pm #

  Ken het zandpad ook als liefhebber en kan bevestigen dat de info die “hans” geeft bewijsbaar niet klopt, Die oude hoer Anie heeft bijvoorbeeld geen twee boten maar vier in totaal, ook is er geen broer met vier boten maar zijn dat er weer twee. Hans heeft blijkbaar die jaren niet goed opgelet of heeft een ruime fantasie.Wel een beetje vreemd om er jaren gewerkt te hebben en nu te zeggen dat je blij bent er weg te zijn, had je niet na een aantal weken of maanden tot die conclusie kunnen komen. Hans is in mijn ogen een hypocriete fantast met weinig juiste feitenkennis, heb heel veel twijfel over deze persoon en zijn verhaal

 14. daan July 7, 2011 at 8:51 am #

  Het bezoeken van prostitutie,

  Mijn mening is dat als je een hoertje bezoekt er een zeer grote kans is dat je een gedwongen meisje gebruikt. Ik zie dit als verkrachting omdat je kan weten dat er veel gedwongen meiden daar zitten. Je betaald er voor maar dat geld gaat niet naar haar maar naar haar slavendrijver die buiten staat.

  Als je dus willens en wetens het risico neemt snap ik werkelijk niet dat je dat kan doen. Een mens die gevangen zit in een hokje en die zichzelf moet laten gebruiken.

  De smoezen van ik betaal ervoor, ik wist het niet, zo kan ik helemaal niet meer leven zijn totale onzin smoesjes. Verplaats je zelf eens in die van het meisje. Dat er mannen komen om jou te nemen en dat jij je geld kan afgeven. Wil je niet he! of wel?

 15. Gert July 7, 2011 at 8:03 pm #

  Ik rijd altijd per fiets via het Zandpad naar de binnenstad. Dat is voor mij de snelste route, geen stoplichten.

  De route is aanzienlijk veiliger sinds er een apart fietspad is aangelegd. Sinds een een aantal jaren zijn er ook camera’s.

 16. Maurits de Vries July 8, 2011 at 10:19 am #

  @Gert

  En wat nou als er een file staat op het zandpad?

 17. Mia July 8, 2011 at 5:52 pm #

  Of dat alle lichten op rood staan?

 18. Annet July 8, 2011 at 9:57 pm #

  Of als er onderweg iemand vraagt: zullen we een eindje samen rijden?

 19. Gert July 9, 2011 at 4:48 am #

  @ MdV,

  Op het fietspad staat nooit een file.

  Vroeger was het altijd slalommen om auto’s waarvan de bestuurders hun ogen niet op de weg hadden.

  Tegenwoordig kan ik veilig over het fietspad rijden. Ook de sociale controle is veel beter. Er komen b.v. nu veel joggers langs.

 20. Gert July 9, 2011 at 5:03 am #

  @ Mia

  Dat xc3xa9ne licht (Paardenveld) neem ik dan maar voor lief.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: