Maandag 4 juli: 'Superhoer' met lege handen; 'Gifmengster' vrijgesproken; Brink's en Scarface

4 Jul

Bulgaar-groningen

Dat is dan nog even flink doorpezen geweest. Justitie wil 1,4 miljoen euro van een 39-jarige Bulgaar uit Groningen. Hij zou dat hebben verdiend met vrouwenhandel.

 De man werd in 2009 veroordeeld tot vier jaar celstraf. Het bedrag is gebaseerd op de aangifte van een Bulgaarse vrouw die zegt dat ze acht jaar lang als seksslavin was behandeld. Ze deed aangifte toen duidelijk werd dat er geen cent op een spaarrekening was gestort.

Het bericht is van een week of wat geleden, maar ik hoor er niks meer over terwijl het toch iets is dat vragen oproept.

Hebben die andere slachtoffers geen geld gexc3xabist en waarom niet? De Bulgaarse had gedacht dat ze na die acht jaar 1,4 miljoen op haar spaarrekening had. Ik ben geen rekenwonder, maar het zou ongeveer dit moeten zijn. 1,4 miljoen gedeeld door acht keer 365 dagen (2920). Dat is 479 euro per dag.

Ik weet niet waar ze gewerkt heeft, maar als het in Groningen was lopen er daar mannen rond die veel te besteden hebben voor zulke geneugten. Niet de types die op de tippelzone proberen voor een tientje aan hun gerief te komen.

*

De uitspraak zou op 6 juli zijn, maar zoals gebruikelijk bij vrijspraak was het al eerder: de van gifmoord verdachte Russische muziekdocente uit het Zeeuwse Kattendijke mocht het bevrijdende vonnis al vernemen.

Wel een bizarre zaak. Het gaat om Galina R. (55). Ze zou haar Zeeuwse echtgenoot Ad van den Dool (60) hebben vergiftigd door zijn Spaanse likeur te vermengen met een haargroeimiddel waarin het bloeddrukverlagende middel Minoxidil zat.
Het huwelijk tussen de Russin en de Zeeuw wankelde al enige tijd. Galina had een net een ticket naar Rusland geboekt om in alle rust na te denken over een scheiding, maar dat was niet meer nodig: op 8 maart 2009 lag Ad dood in bed.

In de weken voor zijn dood had hij zijn dochter en een vriend al verteld dat hij zijn vrouw ervan verdacht medicijnen door zijn eten te prakken. Galina ontkende, ze had alleen een keer een extra pil voor zijn hoge bloeddruk in een glas water gedaan. De minoxidil gebruikte ze zelf, op advies van de huisarts.

Hoe het in zijn maag terechtkwam? Wraak. Van den Dool had haar mishandeld, had daarvoor ook al eens een nacht in een politiecel in Frankrijk doorgebracht. Toen had hij al gezegd dat hij het haar betaald zou zetten.

Dat was dus bijna gelukt. Al heb ik het idee dat de nabestaanden van die agressieve Zeeuw het er niet bij laten zitten, zo'n uitspraak heeft nogal gevolgen voor de erfenis.

*

De spectaculaire overval bij Brink's verleidde zelfs de Volkskrant tot een bespiegeling over 'de Scarface-bende'. Dat kon, omdat de politie naar verluidt onderzoek doet en daar ook deze gedachte in meeneemt.

Als iemand denkt dat Aage M. er met zijn thermische lans ook nog aan te pas is gekomen, gaat de politie dat ook onderzoeken, 'we sluiten niets uit'. Overigens hebben Aage M. en deze bende wel wat gemeen: overdreven veel kabaal en gedoe. Veel primitiever inbraken dan met een thermische lans waren er niet.

Voor meer opinie: lees vooral de reacties, o.a. van Bondtehond, onder mijn bericht van gisteren. Scheelt mij een hoop uitleg.

 

 

 

 

11 Responses to “Maandag 4 juli: 'Superhoer' met lege handen; 'Gifmengster' vrijgesproken; Brink's en Scarface”

 1. Maurits de Vries July 4, 2011 at 11:21 am #

  Persoonlijk zet ik meer vraagtekens bij de lange periode dat ze onder “dwang” gewerkt heeft, dan aan die 1,4 miljoen die ze denkt verdiend te hebben. Ik ken wel vrouwen (in de Geleenstraat in Den Haag b.v.) die dit soort bedragen verdienen, maar dan wel in het segment “Tophoer” met passie en welgestelde, vaste klanten die makkelijk een paar honderd euro neerleggen voor 1 uurtje met de meest bizarre wensen. De gemiddelde prostituee zal het zeker met minder moeten doen…

 2. upinsmoke July 4, 2011 at 2:19 pm #

  aage m. onze eigen nl robin hood ;))

 3. Mediamix July 4, 2011 at 2:55 pm #

  @HJK

  Je vergeet de rente mee te rekenen van de spaarrekening. 🙂

 4. Johannes July 4, 2011 at 2:56 pm #

  Super hoer is dit niet een beetje……….
  Als je dit zo leest heb je meer begrip bulgaarse pooier dan voor die vrouw.
  Wel raar dat ik dit vaker hebt met Hendrik Jan.Daders zijn interessanter

 5. ed July 4, 2011 at 5:37 pm #

  Aage M is toch dood?

  Het vergiftiging met minoxidil verhaal lijkt me vrij stug. Helaas redeneert het OM maar al te vaak naar een ‘moordmiddel’ toe.

  Als je iemand wilt vermoorden neem je over het algemeen geen minoxidil.

  De minoxidil lotion is gewoonlijk 60 ml en bevat 20 mg/ml. Bij een volle fles is dat dus 1200 mg.

  Dat zal niet allemaal in zijn likeur hebben gezeten want een likeurglas bevat slechts 25 ml. Laat de helft daarvan minoxidil geweest zijn, dan praten we dus over 240 mg minoxidil. De effectieve dosis is gewoonlijk 10-40 mg. De maximale aangeraden dagelijkse dosis is 100 mg.

  In het drankje heeft dus mogelijk ca 2,5x de aangeraden dosering gezeten. Dat is wel veel, mar het hoeft niet per se dodelijk te zijn. De LD50 van minoxidil ligt bij ratten tussen de 1300 en 3500 mg/kg en bij muizen tussen de 2500 en 2600mg/kg dat zijn dus veel hogere doseringen. Nou is dat niet altijd direct vertaalbaar maar er is een goede reden dat de autoriteiten toxiciteitstestsen in deze dieresoorten aanraden: de resultaten kunnen over het algemeen naar de mens toe vertaalt worden.

  Komt nog bij dat de afwijingen die gezien werden bij de proefdieren, niet gezien zijn bij autopsie op patienten die overleden en minoxidil hadden gebruikt.

  Minoxidil kan echter wel serieuze bijwerkingen hebben, die in principe tot de dood zouden kunenn lijden, maar deze bijwerkingen worden vaak tegengegaan door bijv. betablockers, die juist vaak bij hypertensie patienten gebruikt worden. Van den Dool kreeg juist medicijnen tegen hoge bloeddruk, waardoor de bijwerkingen van minoxidil mogelijk in toom zijn gehouden.

  Me dunkt dus -maar ik heb het autopsie rapport niet gelezen- dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat den Dool aan de minoxidil is overleden.

  Ik acht het mogelijk nog onwaarschijnlijker dat het een geplande moord was. Me dunkt dat Galina niet anders wilde dan hem ziek maken. Of die poging uiteindelijk tot zijn dood heeft geleid zullen we nooit weten

 6. chris kers July 4, 2011 at 5:39 pm #

  Zo gek is dat niet dat deze Biulgaarse 475 per dag verdient.
  Als callgirl aan huis is 150 per uur niet zo vreemd.

 7. ed July 4, 2011 at 5:40 pm #

  Laat ik in verband met het bovenstaande ook nog even de ‘butlermoord’ aanhalen. Daarbij zei justitie dat de vrouw (een alcoholiste notabene) was omgebracht door een borrel door haar koffie te mengen.

  Vele jaren later -Dirk van Leeuwerden had zijn straf inmiddels uitgezeten en was zijn erfenis kwijt- gaf het NFI na nieuw onderzoek toe dat de vrouw ‘gewoon’ aan een hartinfarct was overleden.

 8. ed July 4, 2011 at 5:44 pm #

  Wat me verbaast in het hoerenverhaal is dat de vrouw na 8 jaar aangifte deed als seksslavin behandelt te zijn -wat dat dan ook in moge houden. Dat gebeurde toen ze ontdekte dat er niet het verwachte geld op haar rekening stond.

  Klaarblijkelijk rekende ze er dus gewoon op met haar arbeid een bepoaald bedrag te verdienen -en een niet misselijk bedrag ook.

  Dat maakt ‘mensenhandel’ toch wel een beetje een vreemde aanklacht. Het lijkt er eerder op dat het gewoon Fraude of verduistering is. Het wijkt daarin niet af van de vele artiesten die na jarenlang keihard werken plots ontdekken dat ze geen stuiver op de bank hebben omdat hun manager het geld steeds heeft ‘beheerd’ Ik zie ook die managers niet vervolgd worden voor mensenhandel.

 9. Sjakie July 6, 2011 at 12:35 pm #

  Lieve schat Aage M. is al zo’n 15 jaar overleden.

  Zou aan zich inderdaad spectaculair zijn als hij er mee te maken zou hebben.

 10. Maurits de Vries July 6, 2011 at 3:30 pm #

  Aage Meinesz gebruikte geen geweld…

 11. Maurits de Vries July 6, 2011 at 3:32 pm #

  Is trouwens meer dan 25 jaar geleden, maar dat terzijde…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: