Zondag 3 juli: Joran in Canada; Diana verouderd & Pretium afgebrand

3 Jul

Joran-canada

Er is hier in Canada – waar ik tijdelijk vertoef – nog maar weinig lokaal misdaadnieuws doorgedrongen. Joran is voorpaginanieuws met het verhaal over het getralied bezwangeren van een dame. Voor ons oud nieuws, en of het waar is moet nog blijken. Verrassender: een verouderingsfoto van prinses Diana, zoals ze er nu uit zou zien als ze was blijven leven, en tussen Charles en Camilla zou het niet meer boteren.

Diana-canada 

*

Pretium-geenstijl

Als er een prijs zou zijn voor het bedrijf met de domste afdeling p.r., dan komt Pretium in aanmerking. Je kon erop wachten, na de bizarre rectificaties in De Telegraaf waaruit je maar xc3xa9xc3xa9n conclusie kon trekken: dat bedrijf deugt niet. Geen Stijl pakt de handdoek op. Zie hier

*

En dan moeten we 't het natuurlijk ook nog even hebben over het grootste misdaadnieuws van afgelopen week in Nederland: de spectaculaire geldoverval bij Brink's.

Probleem is alleen: wat moet je ervan zeggen? Ik weet niks meer dan wat er in de kranten staat, ik heb van niemand ook maar enige aanwijzing gekregen uit welke hoek dit komt. Dat is nog het merkwaardigste: meestal is er wel iemand die iets weet of vermoedt, er zijn niet zoveel criminele bendes die uit de lucht komen vallen. Ik heb misschien niet alles meegekregen, maar het lijkt mij vooral veel gespeculeer. 

8 Responses to “Zondag 3 juli: Joran in Canada; Diana verouderd & Pretium afgebrand”

 1. frans July 3, 2011 at 10:30 pm #

  Over de Brink overval door de zgn Scarface-bende bestaat een leuke reportage van op Belgixc3xab! Wat ik vreemd vind, is dat je ziet dat ze een aantal knullige overvallen plegen op juweliers en tankstations. Maar deze twee grote overvallen (R’dam en A’dam) is van een heel ander kaliber. Gezien de auto’s (M5 en RS6) die er ten tijde van de overvallen zijn gezien, is de kans groot dat het hier om dezelfde dadergroep gaat. Waarschijnlijk Franstalige Belgen (Algerijnen?). Er staat een filmpje op CrimeBron over een ‘leipe achtervolging’ in een Audi RS met de politie, Franstalig en met bivakmuts…
  kan toeval zijn maar als ze echt ‘uitgekookt’ waren dan hadden ze zich ook niet laten filmen met de M5 bij een tankstation in ‘Tony Montana’ look!

 2. B-dog July 4, 2011 at 12:14 am #

  Klopt HJ, gespeculeer en NIET ANDERS. De scarface-bende, Tony Montana, Maradonna, de gekste medianaampjes vliegen je weer om de oren. ‘Professionele dadergroep’ en ‘Hogeschool criminaliteit’, ook zoiets waarvan je kunt denken: Nou nou, dat valt allemaal wel mee. Vond de vlucht over zo’n grote afstand via de A2 allesbehalve professioneel. Meer desperado’s met een grote factor geluk. De incompetentie van de politie is er eerder debet aan dat de daders hebben kunnen ontkomen. In andere landen hadden ze na 20-30 minuten al lang op iedere uitvalsweg spijkermatten en zwaar bewapende arrestatieteams neergezet. ZEKER op de A1, A2 of A4.

  Zit er trouwens helemaal niemand op die posten van de KLPD ‘s nachts? Moeten we nou altijd achter de feiten aanhollen hier in Nederland? Ongelovelijk. Ik altijd maar denken dat ik xc3xb3xc3xb3k ‘s nachts veilig was op de weg.

  Ik mag toch hopen dat er nu elektonisch bedienbare stootblokken en/of uitklapbare punten in een wegdek verzonken komen te liggen op strategische plekken o.i.d. Zeker bij grensposten, ook al zijn die tegenwoordig normaalgesproken open.

  Er hangen om de zoveel meter camera’s boven de weg. Wat een amateurisme van de KLPD als je die enkel en alleen voor file-info en/of snelheidscontrole gebruikt? Je zou toch vanaf minuut 1 moeten kunnen zien waar die gasten heenvluchten om daarop te kunnen anticiperen. Daar hebben we toch computernetwerken voor, met HD-camera’s en alarmsystemen?

  Notabene bestaan er zelfs apparaten waamee je een auto van afstand kunt laten afslaan dmv een of ander sterk elektomachnetisch-impuls. Waarom rusten ze daar niet een paar van die signaalborden boven de weg mee uit? Het zal toch niet de laatste keer zijn dat er criminelen wegvluchten via de snelwegen? Zal wel weer een geldkwestie zijn. Het geld wat nu is gestolen, zoveel ongeveer? -kuch-

  En dan erbij, hoe is het toch mogelijk dat je met explosieven bedrijven kunt binnendringen waar miljoenen liggen opgeslagen? Ik geloof dat er in Rotterdam zeggen en schrijve xc3xa9xc3xa9n dun branddeurtje uit is geblazen, en hier in Zuid-Oost ging de muur en al eruit. Waarom zijn dat geen onneembare vestingen van gewapend beton van een meter dik met meerdere stalen toegangsdeuren achter elkaar? Met dubbele hekken eromheen die je er niet 1,2,3 uitblaast, en camera’s die op securitybedrijven zijn aangesloten? Er is zoveel te bedenken. Ik kijk er echt van op dat dit nog niet bestaat.

  En waarom staan bijvoorbeeld op de Champs D’ Elysee in Parijs bij elke juwelier met een Uzi’s en Ak-47 bewapende bewakers en lopen we hier op de PC Hoofstraat te janken om de toename van overvallen op juweliers? Zijn wij nou zo naief in Nederland of zijn ze in Frankrijk zo paranoxc3xafde? Denk ut niet. Begin bijna weer te denken dat het de Hollandse zuinigheid is waar we mee te maken hebben. Of de gedachte dat het alleen in het buitenland gebeurt?

  Ik vind het daarom niet verbazingwekkend dat men tegenwoordig weinig respect meer heeft voor bepaalde autoriteiten, om te beginnen bij de politie. Er klinkt zelfs een juichstemmimg als zo’n overval lukt. Nou zijn het vaak niet de snuggerste types die zo reageren, maar begrijp doe ik het denk wel. Ik denk niet zo zeer dat men over het algemeen die criminelen en hun daden nou zo toejuicht, op een paar slimmerikjes na dan, maar er wel es van kan genieten als die politie die hem/haar keer op keer ergert een keer het nakijken heeft.

 3. Jason July 4, 2011 at 11:39 am #

  @ B-Dog

  Ik ga een heel eind met je mee voor wat betreft het wegkomen na die overval. Het klopt dat de autoriteiten vaak achter de feiten aanrennen en dat het eigenlijk geheel onmogelijk zou moeten zijn dit soort overvallen te plegen. Waar ik voorlopig wel achter blijf staan is mijn mening dat ze (de bende, groepering wat je maar wilt) wel degelijk goed zijn voorbereid bij bepaalde zaken. Dan kijk ik bijvoorbeeld naar het saboteren van de KLPD. Dit is wat een politiewoordvoerder zelf zegt:

  Volgens de politie blijkt uit de sabotage hoe georganiseerd de bende te werk is gegaan. “De daders hebben waarschijnlijk dagen, zo niet weken van tevoren het terrein rond Brinks geobserveerd.”

  Als je daar bij optelt het feit dat ze gebruik maakten van gestolen nummerplaten van vrijwel alleen maar Audi’s dan zegt dat toch iets over de organisatie. Ik bedoel daarmee: ze hadden ook willekeurige platen kunnen pakken. Dat ze ze dan in de vluchtauto achterlaten is inderdaad minder slim en persoonlijk zou ik ook niet meerdere platen uit een relatief kleine omgeving halen.
  Er kxc3¡n nog een gedachte achter zitte dat de politie daarmee op een dwaalspoor gebracht kon worden maar dat is dan mijn persoonlijke redenatie. Ook de video-opname waarin ‘Tony Montana’ te zien is kan met opzet zijn gebeurd. Iedereen gaat er maar vanuit dat het ‘een domme zet’ en een ‘blunder” was dat die kerel zijn 8 eurootjes nog weer kwam halen, maar voor het zelfde geld (?) is dat opzet geweest.

  Frans hierboven noemt de docu op Belgixc3xab. Ik had hem een tijdje terug al gezien en het is frappant dat veel betrokkenen de strakke organisatie noemen. Voor de sceptici: die mensen ‘waren er bij’. Hebben dus zelf aanschouwd hoe die bende te werk ging.

  Dat je zegt dat het vaak niet de snuggerste mensen zijn die in een soort ‘juichstemming’ reageren trek ik me maar niet persoonlijk aan. Hoewel er ook bij mij een soort ‘juichstemming’ opkwam kan ik toch met vrij grote zekerheid en zonder arrogantie doch een zekere zelfkennis, zeggen dat ik aardig snugger ben.

 4. v.d. Ende, Naaldwijk July 4, 2011 at 1:16 pm #

  @ B-Dog,

  Een juiste visie op het geheel waar ik me volledig in kan vinden.
  Zo zit het in elkaar, niet anders!

 5. upinsmoke July 4, 2011 at 2:16 pm #

  scarface

  scarface is eigenlijk een “blinde vink”,

  hij snapt niet dat ie een doodlopende weg in rijd en gas blijft geven,

  dat gaat natuurlijk niet goed, ziet ie niet

  snel pakken voordat ons communisties bewind het op de heupen krijgt

 6. B-dog July 4, 2011 at 5:27 pm #

  @ Jason

  Ik heb het zeker niet expliciet over jou. Waarom je het toch op jezelf betrekt is mij een raadsel.

  Ik heb het eerder over comments tegenwoordig onder artikelen op bepaalde websites waar ik de naam niet van zal noemen.

  We verschillen dus van mening. Maar ook jij speculeert. In principe is alles mogelijk ja, ook een “Tony Montana” die zich met opzet laat filmen. Maar persoonlijk vind ik dat erg ver ver gezocht allemaal. In mijn ogen ben je dan als overvaller nog dommer bezig. Wat wilden ze daarmee bereiken dan? Wat is het voordeel? Je zekere anonimiteit teniet doen? Politieagentje pesten?

  Er is sowieso nog geen spatje bewijs dat het inderdaad om dezelfde daders gaat. Zeker niet bij de (Belgische) media die het schrijven. Pas als opsporingsdiensten komen met duidelijke aanwijzingen, wellicht morgenavond bij Opsporing Verzocht, kunnen we een beter bepalen of je in die richting zou moeten denken. Tot die tijd is alles speculatief.

  Enne, de politie zegt zoveel. Als men zelf steekjes laat vallen, zou ik dat ook zeggen als politie-organisatie zijnde.

  Nummerbordjes pikken, zegt helemaal niks. Dat kan iedere Jan Doedel. Een pand afleggen van te voren is ook zo oud als de weg naar Rome. Het enige waarvan ik denk dat dat slim is, is het voorkomen dat de KLPD en politie Flierbosdreef uit konden rukken. Maar daar hoef je echt geen genius voor te zijn.

  Waarom ik denk dat het eerder verschillende groepen zijn? Omdat in Rotterdam genoeg schijnt te zijn gestolen om niet kort daarop weer zo’n enorm risico te hoeven nemen.

 7. Jason July 4, 2011 at 10:00 pm #

  @ B-Dog

  ‘Ik heb het zeker niet expliciet over jou. Waarom je het toch op jezelf betrekt is mij een raadsel.’

  Ja, ik had ook beter moeten weten maar het komt voort uit eerdere reacties op mij.

  Voor de rest: uiteraard speculeer ik. Ik ben er ook niet van overtuigd trouwens dat er sprake is van maar xc3xa9xc3xa9n bende maar het argument dat er in Rotterdam dusdanig veel buit is gemaakt om niet opnieuw toe te slaan overtuigt mij geenszins. Tenslotte is het meer nooit vol en als het zo gladjes is verlopen waarom zou je het dan geen tweede keer doen?

  Je hoeft inderdaad ook geen genius te zijn om de KLPD te saboteren en plaatjes te jatten van eenzelfde merk, maar kom maar eens op het idee om het wel te doen. Ik bedoel: niet iedere bende denkt er zoveel over of bij na.
  Maar goed; morgen OV en misschien komen we dan meer te weten.

 8. B-dog July 5, 2011 at 9:49 am #

  Nee, precies. Als je het goed bekijkt is zelfs dat speculeren. Ik weet het gewoon niet. Zou zomaar kunnen dat het wel dezelfde dadergroep is als Rotterdam. Je kunt altijd meer willen. En met 6 of 7 daders is de spoeling ook dunner, dus..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: