Donderdag 30 juni: Babykopers van Sibculo voor de rechter; 'Onze jongens in Canada'

30 Jun

Sibculo-site

Hoe zou 't met het kindje zijn? Wat vliegt de tijd. Oude mensen gaan dood, kleine kinderen worden groot. In november 2008 werden de lage landen bij de zee opgeschrikt door een bizar adoptieverhaal: een Belgisch stel had via internet hun baby te koop aangeboden, een Nederlands stel uit 'of all places' Sibculo had het gekocht.

Ik was er als een van de eersten mee bezig, op verzoek van een Belgische collega die vertrouwelijke informatie had weten te achterhalen, maar mijn bezoek aan Sibculo wierp weinig vruchten af: de pas geboren vrucht werd behoorlijk afgeschermd.

Hoe dan ook, morgen is er in Zwolle een proces. Tegen de koop-ouders. Waarom nu pas en waarom nog? Ik zal er zelf niet meteen veel van meekrijgen, ik ga (Jakobus 4:15) vandaag op reis.

Vakantie.

De komende weken zal de website gedeeltelijk van afstand en gedeeltelijk door mijn twee 'thuiscorrespondenten' worden bijgehouden.

Het reisdoel is Canada, middel van vervoer enige tijd camper, ik vrees dat het mobiel internetten daar nog wat in zijn janboerenklompen staat, dus dat wordt behelpen.

 Overigens: ik hoorde pas dat Canada in de jaren negentig een van de grootste afnemers was – qua drugs – van 'onze Koos Reuvers en de Hakkelaar'. Een andere groep had daar ook een mannetje zitten met goede contacten, maar helaas werd dat mannetje ziek en toen hij dood was stokte de aanvoerlijn – wegens gebrek aan een vertrouwde afnemer.

De handel liep vooral op de oostkust en via de motorjongens aldaar. Leuk gebied voor smokkelaars, zelden politie te bekennen. Alleen in de maanden dat er zeehondjes werden geknuppeld hielden de smokkelaars zich gedeisd, dan waren er wat te veel cameraploegen van de grote zenders in de buurt.

Over uithoeken gesproken: het vorige stukje over Sibculo staat xefxbbxbfhier

5 Responses to “Donderdag 30 juni: Babykopers van Sibculo voor de rechter; 'Onze jongens in Canada'”

 1. Peter Liefhebber June 30, 2011 at 10:53 am #

  Een prettige vakantie gewenst en verlies vooral de hierop betrekking hebbende voorschriften in Deuteronomium 14:29 niet uit het oog.

 2. Peter Liefhebber June 30, 2011 at 10:57 am #

  Pardon HJ, Deuteronomium 14:29 moet 14:26 zijn.

 3. Mediamix June 30, 2011 at 4:01 pm #

  Fijne vakantie! En wel terugkomen!

 4. moi June 30, 2011 at 8:25 pm #

  Prettige vakantie gewenst!!!!

 5. Ada June 30, 2011 at 8:42 pm #

  Fijne vakantie, Hajee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: