Dinsdag 28 juni: Peer & Pouw in de Bunker (en het raadsel van de groene Mercedes); Eurocriminelen duiken onder in Amsterdam; De Galaxy Flop

28 Jun

Rene-pouw-groot-lijst 

In de Bunker was gisteren de laatste zittingsdag voor de vakantie. Het ging er even over of Jesse Remmers de naam wilde noemen van degene die bepaalde kogels aan kroongetuige La Serpe had geleverd.

Dat ging met de nodige omslachtigheid, zie hierover het verslag van Bondtehond. Tijdens de zitting werd er ook melding van gemaakt dat de voortvluchtige Renxc3xa9 Pouw was aangehouden. Hij moet ook nog komen opdraven in het proces. 

Voor wie deze draad even kwijt was (ikzelf eigenlijk ook) heb ik het even opgezocht. Officieel werd hij gezocht voor een drugszaakje, maar dat sloeg nergens op, daar word je niet zo grootschalig voor gesignaleerd. Hij speelde een rol bij de (mislukte) moordaanslag op Arjen Kaale, die hij in opdracht van Peter La Serpe zou hebben geregeld. Dat kan nog interessant worden.

Een andere getuige die ook nog weer gehoord moet worden, is Peter/Peerke/Peer S., 'de man van Eersel'. In het milieu snapt niemand waarom de beste man zichzelf als getuige heeft aangemeld bij advocaat Nico Meijering, om een duit in het zakje te doen over de moord op Gerrie Bethlehem. Waarover hij als een van de eersten door de direct betrokkenen werd ingelicht.

Misschien leuk voor de advocaten, om de betrokkenheid van La Serpe bij een moord wat aannemelijker te maken, maar wat was de rol van meneer Peer S. zelf eigenlijk? Als ik justitie was zou ik hem daar best nog eens wat vragen over willen stellen. Misschien moeten ze het oude moorddossier er nog maar eens bijhalen, er zijn nog genoeg vragen die open staan.

Waar is bijvoorbeeld de groene Mercedes van onze vriend Bethlehem gebleven, wie heeft die zo grondig uit het zicht laten verdwijnen dat er geen spoor van is teruggevonden? Hebben de heren het in hun boeiende conversatie over het verdwijnen van het lichaam van Bethlehem daar niet over gehad?

De loods waar de moord is gepleegd is uitgebrand. Iemand een sjekkie laten slingeren?

Van die dingen.

*

Britse-criminelen 

Amsterdam als vrijplaats voor Britse criminelen, die hier relaí komen onderduiken, bericht De Telegraaf.

Niet alleen Britten, ook Italianen, Duitsers en Zuid-Amerikanen zoeken een veilig heenkomen in onze hoofdstad. Dat is niet zo vreemd als menig niet-ingewijde denkt. Ook Dino Soerel zat hartje Amsterdam. Juist in een drukke internationaal georixc3xabnteerde stad val je veel minder op dan wanneer je, om maar wat te noemen, in Appingedam een boerderijtje huurt. Wat veel mensen ook niet weten is dat het – met een beetje geld – nog altijd erg gemakkelijk is om aan valse papieren te komen. Dat maakt het zoeken er voor de politie niet eenvoudiger op. 

*

Samsung-galaxy-tab-rumor-groot

Even iets anders – niet zo crimineel. Vorig jaar heb ik een vrij uitvoerige test gedaan met de iPad en de Samsung Galaxy Tab. Eigenlijk kwam de Samsung daar heel goed uit, op een nare kinderziekte na, die inmiddels lijkt te zijn opgelost – maar die mij wel veel tijd en ergernis opleverde.

De Samsung heeft een aantal fikse voordelen op de iPad, maar inmiddels komen de nadelen ook steeds nadrukkelijker aan de orde. Het lezen van een e-book – voor mij d belangrijkste reden om 'm aan te schaffen – lukt nog steeds niet. Ook bij de diverse helpdesken worden ze er tureluurs van. Het kan best zijn dat ik met nog een hele dag extra gepruts het wel voor elkaar krijg, maar zo hoort het niet.

En je moet ook constateren dat veel uitgevers zich toch nog vrij exclusief op de iPad richten: Vrij Nederland bijvoorbeeld doet het niet op de Samsung, de Volkskrant niet en als het bij andere kranten wel lukt, blijft het krakkemikkig. Voorlopig heeft – wat mij betreft -Samsung de slag met Apple verloren.

Vorige stukje staat hier

7 Responses to “Dinsdag 28 juni: Peer & Pouw in de Bunker (en het raadsel van de groene Mercedes); Eurocriminelen duiken onder in Amsterdam; De Galaxy Flop”

 1. Elisa June 28, 2011 at 9:29 am #

  Hendrik Jan,

  Welk apparaat raad je aan om te gebruiken voor internet, e-mail en telefoon/sms etc?

 2. Ron June 28, 2011 at 7:20 pm #

  Dat met die Engelse criminelen doet me denken aan Alan Reeve, die in 1982 een agent doodschoot in de hoofdstad.

  Er is een documnetaire gemaakt over Reeve,
  zijn jaren achter de tralies. Helaas is deze nergens terug te vinden op internet. Ik zou het wel eens willen zien. Interessante levensgeschiedenis.

  Alan Reeve aangehouden in Amsterdam (1982)

  http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://media.nu.nl/m/m1dzbf3as9su_505x800.jpg&imgrefurl=http://www.nuentoen.nl/fotos/100380/1982-arrestatie-na-doodschieten-politieagent.html&usg=__2ffudYd0JUVqM6H55isttI_gjjw=&h=771&w=505&sz=88&hl=nl&start=5&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=6SaIgxGRak4beM:&tbnh=142&tbnw=93&prev=/search%3Fq%3Dalan%2Breeve%26um%3D1%26hl%3Dnl%26sa%3DX%26rlz%3D1G1ACEW_NLNL380%26biw%3D1083%26bih%3D573%26tbm%3Disch&ei=fQwKTr_5NYaBOrar9JUB

 3. Ron June 28, 2011 at 7:24 pm #

  Er ging iets mis met het linkje, hier een foto van Alan Reeve. Aangehouden in Amsterdam (1982).

  http://media.nu.nl/m/m1dzbf3as9su_505x800.jpg

  Wie weet waar de documentaire over hem is terug te vinden?

 4. Bell-Hamel June 29, 2011 at 4:41 am #

  Groene Mercedes Gerrie Betlehem was in Spanje , hij verplaatste zich hier in een Huur auto…een Blaauwe Fiat.

  Beste Bell-Hamel,

  Waar is die Mercedes dan gebleven? En verdwenen? In Spanje?

  Hendrik Jan

 5. ed June 29, 2011 at 9:04 am #

  Alan Reeve is op eeb gegeven moment dacht ik directeur geworden bij de Coornhert Liga

 6. Ron June 29, 2011 at 10:37 pm #

  Het lukt mij niet om in te loggen. In elk geval is dit de docu over Reeve. Ik hoop in elk geval dat deze ooit nog eens wordt uitgezonden op tv.

  http://www.film1.nl/films/25446-Jaar-1-Alan-Reeve-Na-Dertig-Jaar-Opsluiting.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: