Zondag 26 juni: Schietende dienders rukken op (in de geest van Teeven?)

26 Jun

Agenten-schieten

Een van mijn 'correspondenten', beroepshalve geen vriend van de opsporingsdiensten, is het opgevallen dat er de laatste tijd zoveel incidenten zijn waarbij agenten te pas en te onpas het vuurwapen trekken. Is het de geest van Teeven die nu al zoveel invloed heeft?

"Het valt op dat de politie niet alleen het wapen trekt als er een acuut gevaar is, maar ook wat snel het wapen afdrukt als een verdachte vluchtende is, zelfs als er zich een kind in de vluchtwagen bevindt. En dat is toch wel dubieus, want de accuratesse laat veel te wensen over. Vraag dat maar aan 19-jarige bestuurder die op de dorpsweg in Rotterdam-Zuid zijn achterruit, hoofdsteun en zijruit aan diggelen geschoten zag worden door een verdwaalde politie kogel. De politie claimde dat het hier waarschuwingsschoten betrof! Waarschuwingsschoten worden toch hoog de lucht in geschoten?"

"Niet alleen gevaarlijke criminelen worden door onze dienders onder vuur genomen, maar ook dieren. Zelf een ree moest het dit jaar ontgelden. Het is nog meer verbazingwekkend als je je realiseert dat de dienders niet alleen een wapen en wapenstok tot hun beschikking hebben. Ze hebben ook de beschikking over pepperspray."

"Bij elk schietincident door dienders wordt de een onderzoek gelast door de Rijksrecherche, maar hun rapportage wordt zelden gepubliceerd en van disciplinaire maatregelen tegen een schietgrage diender heb ik nog nooit gehoord."

Aldus de correspondent. Onderstaand de links met incidenten (en er zijn er vast nog wel meer die niet de krant hebben gehaald)

 

24.06.2011 Den Haag

24.06.2011 Rotterdam

12.06.2011 Amsterdam

06.06.2011 Rotterdam

 

(onderstaande links heb ik nog niet bewerkt, die kun je zelf in de adresregel plakken, wie het zich gemakkelijk wil maken: camilleri heeft de links wel allemaal ingevoerd, zie hier)

03.06.2011 Hoensbroek
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/2441045/2011/06/03/Buurtdrama-met-twee-doden-in-Hoensbroek.dhtml

28.05.2011 Zoetermeer
http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/2438504/2011/05/28/Politie-in-Zoetermeer-schiet-op-belager.dhtml

28.04.2011 Roermond
http://www.telegraaf.nl/binnenland/9652165/__Politie_schiet_op_auto__.html

24.04.2011 NunSpeet
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/2426447/2011/04/24/Politie-schiet-hond-dood-bij-burenruzie.dhtml
11.04.2011
http://www.telegraaf.nl/binnenland/9506346/__Politie_schiet_dief_neer__.html

06.04.2011 Voorburg
http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/2425725/2011/04/06/Politie-schiet-bij-aanhouding.dhtml

06.04.2011 Leiden
http://www.telegraaf.nl/binnenland/6471504/__Politie_schiet_verdachte_neer__.html

04.04.2011 Amsterdam
http://www.telegraaf.nl/binnenland/9444073/__Politie_schiet_man_neer__.html

19.03.2011 Flinterwolde
http://www.telegraaf.nl/binnenland/9310320/__Man_met_pijl_en_boog__.html

11.03.2011 Blerick
http://www.telegraaf.nl/binnenland/6259430/__Politie_schiet_na_bedreiging__.html

13.03.2011 Haarlem
http://www.telegraaf.nl/binnenland/9256464/__Politie_schiet_na_dolle_rit__.html

15.02.2011
http://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet-Watch/article/detail/1889124/2011/02/15/Politie-schiet-agressieve-hond-dood.dhtml

15.02.2011 Huissen (Gelderland)
http://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet-Watch/article/detail/1889124/2011/02/15/Politie-schiet-agressieve-hond-dood.dhtml

12.02.2011 Schijndel
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/1895456/2011/02/12/Politie-schiet-na-overval-op-benzinestation.dhtml

07.02.2011 Almelo
http://www.telegraaf.nl/binnenland/8944946/__Politie_schiet_op_ramkrakers__.html

04.02.2011 Breda
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/1888769/2011/02/04/Belgische-politie-schiet-op-Nederlander-tijdens-klopjacht.dhtml

22.01.2011 Utrecht
http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/1888075/2011/01/22/Politie-schiet-bij-wilde-achtervolging.dhtml

19.01.2011 Nuth
http://www.telegraaf.nl/binnenland/8784232/__Politie_schiet_op_vluchtauto__.html

08.01.2011 A58
http://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet-Watch/article/detail/1886417/2011/01/08/Politie-schiet-ree-dood-op-snelweg.dhtml

05.01.2011 Amsterdam
http://www.telegraaf.nl/buitenland/8652230/__Politie_schiet_op_straatrovers__.html

 

17 Responses to “Zondag 26 juni: Schietende dienders rukken op (in de geest van Teeven?)”

 1. Jason June 26, 2011 at 10:54 am #

  Met verbazing gisteren het stuk gelezen op ttxt (ja, sommige mensen lezen dat inderdaad nog) en een paar pagina’s verder stond een bericht dat veel agenten de ‘psychische druk’, wat hun beroep oplevert, maar moeilijk aankunnen…
  Dat dank je de koekkoek, als je ook op deze manier te werk gaat!
  De tijd dat de politie nog ‘je beste vriend’ was, ligt mijlenver achter ons.

 2. piet pietersen June 26, 2011 at 12:21 pm #

  Het is een eeuwenoud geintje,maar vroeger zeiden we al “je hoeft niet bang te zijn als ze op je schieten,maar als ze waarschuwingsschoten gaan lossen moet je oppassen.”

  Overigens kreeg ik al in 1977 een pistool op mijn hoofd gericht voor een vermeende sigarettenautomaten kraak,ik was toen 14 in datzelfde jaar is een buurtvriendje doodgeschoten tijdens joyriding door een waarschuwingsschot.

  Maar ik geef toe dat het lijkt alsof de dienders nu eerder schieten,alhoewel ik ook een jongen ken die in Epe werd beschoten toen ie de bossen invluchtte ook zo rond 77,78.Misschien komt het nu gewoon wat vaker in de media.

 3. chris kers June 26, 2011 at 12:38 pm #

  Lijkt mij wel dat agenten zich gesteund voelen door de harde onverzoenlijke taal van Teeven.
  Jong tuig als volwassenen straffen, Raad voor Rechtspraak negeren, sober regiem als standaard invoeren etc etc.
  De politiestaat in wording, zou ik zeggen, een man die al door een hond is gepakt en door meerdere agenten is omsingeld toch nog neerschiet, kan allemaal onder dit kabinet.
  Overigens is het sober regime al een realiteit sinds 2001, het wettelijk verplicht minimum en meerdere gedetineerden op een cel.

 4. Patrick June 26, 2011 at 2:06 pm #

  Mooi ze mogen van mij nog veel meer schieten, dat ruimt lekker op en een bijkomend voordeel het drukt de kosten van het gevangeniswezen. Ik kan er geen traan om laten wanneer er een crimineel wordt doodgeschoten, of dit nu gebeurd door criminelen onderling of dat de politie ze doodschiet. Het is nu eenmaal het risico dat je neemt wanneer je je op het criminele pad begeeft. Alleen verbaasd het mij dat er altijd mensen zijn die verontwaardigd zijn als de politie dit doet. Vaak zijn dit mensen met een links gedachtengoed, die altijd roepen dat er moet worden opgekomen voor de gewone burger, ja dat doe je dan natuurlijk om criminele in bescherming te nemen! In plaats van je te bekommeren om de echte gewone man die alles financiert door zich uit de naad te werken zodat hij voldoende belasting genereerd welke weer ten gunste van proefprojectjes kunnen worden gebruikt om criminelen te entertainen. Wat mij betreft is een kogel goedkoper dan een aantal jaren opsluiten. Ik ben me terdege van bewust dat deze reactie niet geplaats zal worden daar mijn standpunt niet past in de achterban van deze website. Maar dat zal dan wel weer te maken hebben met politiek correct gedrag van de moderator.

 5. teeven is een miesgast. June 26, 2011 at 2:12 pm #

  Tja die Teeven,zelf een crimineel,die samen met hirsh ballin containertjes binnen trok,nu de drijfveer om sneller te schieten op staatsburgers,zal verantwoordelijk gehouden moeten worden voor deze verharding der maatschappij,hij heeft ook onschuldig bloed aan zijn handen,gewoonweg een sadistisch (vreemdgaand) figuur.Boontje komt voor zijn Loontje,Big Ted Teeven ,stoere cowboy zonder geweten..

 6. Annet June 26, 2011 at 3:36 pm #

  De positie van de burger ten opzichte van de politie is ook behoorlijk aan veranderingen onderhevig, dat vlakken mensen nog wel eens uit. Ik geef het je te doen vandaag de dag in zoxe2x80x99n uniform op straat te lopen.

  Een rijtje met links plaatsen waarin het allemaal dramatisch fout is gelopen, terwijl we daar eigenlijk ook nog niet eens het fijne vanaf weten, lijkt mij een wat al te eenvoudige wijze om de politie in een negatief daglicht te zetten. Vraag je liever af waarom het zo loopt en waarom de psychische druk steeds groter wordt.

  Daar heeft deze zogenaamde xe2x80x98correspondentxe2x80x99 het vast te druk voor, hij moet immers xe2x80x98veilig van achter zijn computerxe2x80x99 de hele dag op zoek naar xe2x80x98missersxe2x80x99 en die vervolgens uitvergroten! En dat zijn dan de ware helden van tegenwoordig!

 7. J. June 26, 2011 at 4:41 pm #

  “zelfs als er zich een kind in de vluchtwagen bevindt.” Ja, en wiens keuze is het om desondanks te vluchten en risico’s te lopen ? De pot verwijt de ketel…

  Nu agenten zich eindelijk eens wat harder opstellen is het wxc3xa9xc3xa9r niet goed. Sterker nog: criminelen voelen zich slachtoffer…?! Zeker soft geworden omdat ze jarenlang goeddeels ongestoord hun gang konden gaan. Geen wonder dat Jocic en zijn mannen in de jaren 80 al lachten om de Nederlandse penoze.

 8. Siem June 26, 2011 at 6:34 pm #

  @Patrick 2.06

  Quote: Alleen verbaasd het mij dat er altijd mensen zijn die verontwaardigd zijn als de politie dit doet. Vaak zijn dit mensen met een links gedachtengoed,

  – Ik zie niet in wat ‘Links’ hier nu weer mee te maken heeft. De grootste schreeuwers (ook hier) zijn de mensen die zelf niet met hun handen van andermans goed en lijf af kunnen blijven en niet onbekend lijken te zijn met Justitie.

  Jammer dat onlangs de motoragent die met eigen dienstwapen doodgschoten werd, niet zelf op tijd een kogel door het hoofd joeg van de gast die vlak daarvoor zijn vriendin met een brandblusser de hersens in heeft geslagen.

 9. moi June 26, 2011 at 11:00 pm #

  En zo is het Siem!

  De eerste zin impliceert dat al:“Een van mijn ‘correspondenten’, beroepshalve geen vriend van de opsporingsdiensten”

 10. Dirck de Boer June 27, 2011 at 8:33 am #

  Zijn de dienders eerst veel te slap, nu zijn ze weer te schietgraag. Of is de reden in een andere hoek te zoeken? Zal de maatschappij en daarbij de crimineel verhard zijn of zijn de straffen van het OM soms te hoog en wil de crimineel zich niet laten opsluiten? Je hoeft geen vriend te zijn van de opsporingsdiensten om er objectief naar te kunnen kijken. Werd de geweldpleger met een wapen al vaker neergeschoten, nu ook de onbekende vluchtende crimineel, aanhoudingsvuur heet dat. En dat hert? Daar helpt geen pepperspray tegen en dat mag trouwens ook niet. Daarbij moet je binnen zeer korte afstand (ongeveer twee meter) spuiten en dan kun je beter direct dat hert bij de horens pakken. Dat de Rijksrecherche geen berichten naar buiten brengen zijn met de minister afgesproken protocollen en dienders die het verkeerd hebben gedaan worden zeker gestraft of door de rechter of door de politie zelf, maak je daar maar niet ongerust over.

 11. upinsmoke June 27, 2011 at 11:01 am #

  we kunnen er een “interresant” verhaal van maken, maar volgens mij gaat het er alleen om of er teveel “terecht” of “onterecht” geschoten word.

  streng zijn op politie ,rechtsysteem, politiek is belangrijk om uitwassen te voorkomen, niks mis mee

 12. berendsen June 27, 2011 at 6:21 pm #

  Heb ook wel eens iets gelezen dat er een man in een woning gemarteld werd,met de politie voor de deur,sommige stonden met de vingers in de oren,en niet aan de trekker.dus als het schijnbaar echt moet doen ze het weer niet.

 13. ed June 27, 2011 at 7:16 pm #

  Gelukkig stond er ook weer een reactie (Patrick) van iemand die vindt dat er nog wel veer meer geschoten mag worden want criminelen.

  Tja, het gaat toch vaak om mensen waar eerst nog eens bewezen moet worden dat ze crimineel zijn en dan nog is doodschieten toch wel een beetje ver gaand.

  Daarbij zijn het echt niet altijd criminelen, er staat me nog een gevalletje bij van een man die wordt neergeschoten omdat hij boos wordt dat zijn zoontje die bij een brand in de buurt staat te kijken traangas in zijn gezicht gespoten kreeg omdat hij niet gelijk gehoorzaamde aan het ‘achteruit, doorlopen mensen’.

  De schietende agent voelde zich bedreigd omdat de man tatoeages had (hij had een tattoo shop).

  Ik kan nog een paar meer voorbeelden noemen, eentje uit het verleden: mevrouw Hoffman (moeder van de journalist) wordt doodgeschoten als ze zich in de keuken omdraait en het aardappelschilmesje nog in haar hand heeft.

  Een man gaat met zijn kleindochter uit rijden met zijn pas gerestaureerde oldtimer. Hij wordt door een controlerende agent doodgeschoten omdat hij bij een woordenwisseling over de te betalen wegenbelasting (de agent had ongelijk) zijn rijbewijs en autopapieren voor de agent zijn voeten gooit en met de woorden ‘Hier, zoek het maar uit’ weer in de auto wil stappen.

  Waarom zou enig respect voor leven en een kritische instelling t.o.v. schieten een perse linksch idee zijn. Ik ben een liberaal rechtse rakker, maar ik heb liever niet dat mensen links en rechts worden neergeschoten omdat ze niet direct doen wat de politie zegt.

 14. Patrick June 27, 2011 at 8:29 pm #

  @ Siem
  Het is algemeen bekend in Nederland dat mensen met een links gedachtengoed, het ideaal hebben om de wereld te verbeteren. Dit doen ze door o.a. te denken dat het in bescherming nemen van criminelen, ervoor zorg draagt dat criminelen kunnen bekeren naar het rechte pad. Idealisme ten top. Crimineel wordt je mede door een gebrek aan opvoeding en zal ook enigzins genetisch worden bepaald. En als je dan de keuze maakt om crimineel te worden dan zul je de gevolgen daarvan zelf moeten dragen.

 15. moi June 27, 2011 at 10:18 pm #

  @Dirck de Boer | 06/27/2011 om 08:33 vm

  “En dat hert? Daar helpt geen pepperspray tegen en dat mag trouwens ook niet. Daarbij moet je binnen zeer korte afstand (ongeveer twee meter) spuiten en dan kun je beter direct dat hert bij de horens pakken”

  Iets van “klok” en “klepel”!?

  Pepperspray is onder andere bedoeld voor het onder controle brengen van agressieve dieren. Dus waarom niet bij een hert!?

  Daarnaast mag de spray alleen gebruikt worden op een afstand van tenminste xc3xa9xc3xa9n meter en dan betreft dit het gebruik tegen mensen.

 16. ad June 27, 2011 at 10:38 pm #

  Patrick;
  Helemaal mee eens !
  Eindelijk gaan ze hun pistool gebruiken.
  DAT WERD TIJD!!!!
  We hebben ons met zijn allen aan de regels te houden anders wordt het een onleefbare situatie (zie mexico)
  Als je je netjes gedraagd en aan de spelregels houdt heb je geen last van kapotte achterruiten .
  Ik vind dat HJ hiet ook even op een rijdje moet zetten hoeveel agenten er gesneuveld zijn of voor de rest van hun leven invalide zijn of getraumatiseerd.
  Maarja de linkse kliek is nu eenmal bang van het tuig en bakt er zoete broodjes mee,terwijl ze de nette mensen het bloed onder de nagels vandaan halen als ze bijvoorbeeld een schuurtje willen plaatsen en een vergunning moeten hebben van die kwallen op het gemeente huis.
  Ik kots van die linkse witte boorden

 17. upinsmoke June 28, 2011 at 11:16 am #

  schieten

  tuurlijk meer schieten is de oplossing,

  weeet je wat,

  rotte appels op lagere school meteen naar de gevangenis sturen,

  krijgen ze geen kans meer om crimineel te worden,

  bied je ze een carriere in de “gevangenisbissnis”

  is dat rechts genoeg???

  rechts en links doen er niet meer toe wmbrft,

  gewoon kijken wat je op lange termijn wil bereiken en daar naar toe werken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: