Woensdag 22 juni: Crimineel zweren ('doodgeboren kleinkinderen'); Verkrachtingen: verschil moet er zijn

22 Jun

Joep-j-kerkrade

"Mijn kleinkinderen mogen dood geboren worden als zou blijken dat ik iets met hennep te maken heb." Zei de Limburgse vastgoedbaron Joep J. (60) uit Kerkrade ooit tegen een verslaggever van NRC Handelsblad.

Eergister werd zijn halve familie opgepakt voor vastgoedfraude, witwassen van crimineel geld en hennepteelt.

Wij van de misdaad zijn niet zo van geloven op blauwe ogen. In deze branche wordt veel gelogen. Zelf heb ik daar nogal een hekel aan, maar in de meeste gevallen begrijp ik wel waarom mensen niet altijd de waarheid spreken. Maar dat is nog weer wat anders dan er zulke uitspraken bij halen zoals deze van Joep J.

Er zullen vast mensen zijn die zich door zoiets laten overtuigen: iemand dit dit zegt zal toch niet liegen?

Leer mij ze kennen.

Juist in kringen waar kinderen heiliger zijn dan elders, wordt veel gezworen op 'hun dierbaarste bezit'.

'Mijn kinderen mogen doodvallen', 'ik zweer op het graf van mijn kinderen', noem het allemaal maar op.

Geloof mij maar: dit zijn meestal aartsleugenaars. Voorbeelden te over. Van Joep J. weet ik het niet, maar mensen die zulke uitspraken doen hebben voor mij de schijn al erg tegen. Doet me trouwens wat aan Herman Finkers denken: "Ik ben niet getrouwd, mijn schoonouders konden geen kinderen krijgen." Bij Joep wordt het – iets minder leuk: "Ik ben geen opa, mijn kleinkinderen zijn dood geboren."

De aanhoudingen xe2x80″ hoofdverdachte Joep J. (60) en zijn vrouw, twee dochters (33 en 27) en een zoon (20) xe2x80″ kwamen twee jaar nadat het Openbaar Ministerie in Maastricht beslag had gelegd op 134 panden in Limburg die in bezit zijn van de familie J. Ook de notaris van de familie, Johan van T. uit Kerkrade, is aangemerkt als verdachte. Hij zou valsheid in geschrifte hebben gepleegd en geld hebben witgewassen bij transacties van godfather Joep.

Advocaat Theo Hiddema staat Joep J. bij. De advocaat heeft in deze zaak al het een en ander aan publiciteit te verwerken gekregen, onder meer een berisping omdat hij een ex-clixc3xabnt had uitgescholden. Joep ontkende eerder alle beschuldigingen. In acht van zijn huizen werden bij huiszoekingen hennepplantages aangetroffen maar dat was volgens hem geen bewijs van zijn betrokkenheid bij drugshandel. "Om het vijfde huis is in deze regio een hennepplantage,xe2x80x9d zei hij eerder tegen NRC. Waarna hij zijn uitspraak deed over de kleinkinderen. Er liepen ook wat lijntjes richting Peter van D., de grote drugsbaron van het zuiden, rond wie het de laatste tijd erg stil is geworden. Zit ook al weer heel wat jaartjes vast.

*

IJzerstraat 

De 21-jarige M. B. uit Zeewolde is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar voor het verkrachten van twee meisjes van 16 en 17 jaar oud in Nijkerk. Tegenover zijn vrienden had hij erover opgeschept: hij was trots omdat zijn droom was uitgekomen. B. dwong de slachtoffers in de nacht na Koninginnedag 2010 onder bedreiging met een nepvuurwapen, tot seksuele handelingen. 

Daarnaast pleegde hij diverse gewelddadige overvallen en straatroven. Omdat hij niet wilde meewerken aan psychisch onderzoek kon de rechter in Lelystad hem geen tbs opleggen en werd het een celstraf van 16 jaar.

Niet alleen voor de verkrachtingen, maar wel grotendeels. Dat steekt nogal schril af bij die verkrachtingszaak uit Rotterdam. Daarbij kreeg de 29-jarige Michael B. (zelfde initialen, maar vast niet dezelfde voornaam) xc3xa9xc3xa9n jaar celstraf, voor zijn aandeel in de groepsverkrachting in de 1e IJzerstraat in Rotterdam. In het appartement zouden drie minderjarige meisjes veelvuldig zijn verkracht, van wie er xc3xa9xc3xa9n vorig zomer nog maar 12 jaar oud was.

De zaak kwam aan het rollen toen het oudste slachtoffer, een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel, in juni 2010 aangifte deed. Zij ging met drie voor haar onbekende vrienden mee na een jamsessie in buurthuis De Larenkamp. Exc3xa9n van de verdachten, Richenaldo N.(28), ontkent dat hij seks met haar heeft gehad, maar hij gaf wel toe dat hij heeft gezien dat anderen dat wel hadden. Volgens hem stribbelde het meisje niet tegen en vond ze het xe2x80x9cgeweldigxe2x80x9d.

Een ander slachtoffer was een meisje van twaalf uit Nijmegen dat was weggelopen uit een jeugdinrichting in Zetten. Zij zou in dezelfde woning in Delfshaven dagenlang vele malen door meerdere mannen onder invloed van alcohol en wiet zijn verkracht. Ze was te stoned om te protesteren en ze had een slaapplek nodig. Op andere adressen overkwam haar hetzelfde. Volgens Michael B., die bekende seks met haar te hebben gehad, zag ze er veel ouder uit dan twaalf. Ze had gezegd dat ze 18 was. De student bouwkunde voelde zich 'genaaid' toen hij hoorde dat ze nog maar 12 was.

Je kunt deze zaken niet over xc3xa9xc3xa9n kam scheren, maar xc3xa9xc3xa9n jaar en zestien jaar. Dat is wel een heel groot verschil.

 

 

3 Responses to “Woensdag 22 juni: Crimineel zweren ('doodgeboren kleinkinderen'); Verkrachtingen: verschil moet er zijn”

 1. Kumho June 22, 2011 at 1:39 pm #

  “Mijn kleinkinderen mogen dood geboren worden als zou blijken dat ik iets met hennep te maken heb.”

  Laffe Vastgoedbaron Joep J Zweert niet op zijn eigen leven.

  WANNEER HET GELD ZINGT
  ZWIJGT DE MUZIEK

 2. ed June 23, 2011 at 2:08 pm #

  gister lange reactie op de verkrachting achtergelaten maar niet verschenen, misschien pikt je filter ook woorden als s.o.d.o.m.i.e niet
  Jammer

 3. Danny August 3, 2011 at 12:41 pm #

  Jullie zijn een stelletje hoeren lopers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: