Dinsdag 21 juni: Raadsels omtrent Martin Struik: het lijk in de kersentuin

21 Jun

Martin-struik-pd-1 

Op woensdagmorgen 8 juni werd in een fruitplantage aan de Daalweg in Elen bij Dilsen-Stokkem het lichaam van de 51-jarige Nederlander Martin Struik uit Oud-Beijerland gevonden. Hij was overleden door een nekschot, op een andere plaats, en hier gedumpt.  's Morgens rond 7.15 uur zag een voorbijganger in een kersenplantage aan de Daalweg een man op zijn buik liggen.

Het duurde enkele dagen voordat er meer bekend werd. Nadat ik een eerste oproep had gedaan om meer informatie, kwam er het een en ander aan gegevens binnen.

"Hij had een waterscooter, die hij stalde in een loods in Stad aan 't Haringvliet in Nederland. Hij voer daar vaak mee bij in het Spui bij De Oude Tol in Oud-Beijerland. Hij was bevriend met G. de B. uit Oud-Beijerland. Hij had twee zoons. Hij hield zich vooral bezig met de fabricage van en de handel in MDMA. Hij bezat ook nog ergens een loods met tientallen autoxc2xb4s waaronder types als Chevrolet Camaroxc2xb4s en Pontiac Firebirds die hij zelf heeft gerestaureerd. Werkte daar vroeger (maar misschien is dat wel 30 jaar geleden) vaak aan in de loods van GL Paints aan de Admiraal De Ruyterstraat in Oud-Beijerland. Martin was namelijk een hele goede lasser en autorestaurateur."

En:

"Martin heeft altijd gezegd voor niemand bang te zijn. Dat hij beschikte over een wapen en zich nooit zou laten rippen. Martin was bovendien een vakman in het maken van drugs en vond het belangrijk om goede spullen te maken. Hij was daar op zijn manier eerlijk in en beschikte over beroepstrots."

En:

"Opmerkelijk was dat op zijn begrafenis vorige week donderdag iemand aanwezig was (uit Oud-Beijerland) die ooit een grote hoeveelheid aceton aan Martin heeft geleverd omdat die persoon dacht (dat vertelde hij tenminste toen hij werd aangehouden) dat Martin dat nodig had voor het maken van polyester motordeksels. Op zich geen gekke gedachte maar het ging om een zodanig grote hoeveelheid dat die persoon wellicht beter had moeten/kunnen weten. Zeker omdat hij Martin kende. De leverancier van de aceton is veroordeeld voor deze levering en heeft er een tijdje voor vastgezeten.

Frappant dat hij nu op de begrafenis was terwijl Martin hem toch dat geintje heeft geflikt. Dat kan twee dingen betekenen:

A) of hij heeft indertijd bewust de aceton geleverd en hij bezocht de begrafenis dus als kennis/vriend of

B) Martin was zo'n vriendelijke man (hetgeen hij ook zeker was) dat deze persoon ondanks dat hij voor het geintje van Martin heeft vastgezeten, hij desondanks toch zijn begrafenis bezocht.

Trek zelf je conclusie.

Waarom Martin is gexc3xabindigd met een nekschot blijft de grote vraag; hij stond absoluut niet bekend als iemand die anderen geintjes flikte (behalve dan misschien dat aceton verhaal) of als iemand die onbetrouwbaar was. Eigenlijk was hij gewoon best een aardige knul, die zich uiteraard dan weer wel met de verkeerde zaken bezighield."

Martin-struik-pd-2 

En:

"Opmerkelijk feit: het maatje van Martin, G. de B., zelf ook ooit aangehouden na de vondst van wietplanten in een door hem verhuurde loods aan de Zinkweg bij Oud-Beijerland, is van de ene op de andere dag vertrokken bij zijn vrouw S. Nota bene op een verjaardagsfeestje bij hem thuis vertelde hij de aanwezigen dat hij zijn relatie per direct bexc3xabindigde. Zou zijn plotselinge verdwijning iets te maken kunnen hebben met de executie van zijn vriend?"

Aldus de reacties van iemand die hem blijkbaar goed kende.

Op de website camilleri stond eerder al dat Struik zich naast de activiteiten in de automobielbranche bezig hield met wietteelt.

Hij zou ook hebben vastgezeten voor de handel in harddrugs. Camilleri kreeg een tip dat Martin Struik bij iemand verhaal is gaan halen, omdat hij deze verdacht van het leeghalen van een fors wiethok. Volgens deze tipgever zou het mogelijk kunnen zijn dat dit Martin Struik fataal is geworden.

 

Advertisement

4 Responses to “Dinsdag 21 juni: Raadsels omtrent Martin Struik: het lijk in de kersentuin”

 1. Jemoear2 June 21, 2011 at 10:47 am #

  Klinkt als een actie van de Okkernoot-gang, maar ik wist niet dat ze in die contreien actief waren. Kan natuurlijk ook prima een andere groep zijn geweest, maar de hele handelswijze doet me aan de Okkers denken….

 2. Aart June 21, 2011 at 6:30 pm #

  Raar dat iemand die bewust levens verwoestte met zijn handel in (hard)drugs wordt omschreven als een ‘vriendelijke’ man etc etc…

  Gewoon een crimineel dus die de verkeerde tegenkwam. Een risico wat je loopt als je er voor kiest om criminele activiteiten te ontplooien. Ik snap dat gehuil achteraf niet zo. Soms win je en soms verlies je. Je zal de voor en tegens tegen elkaar moeten wegstrepen en dan beslissen of je ‘in de drugs’ gaat. Eigen keus geweest. Ik zou bijna zeggen volgende keer beter opletten.

 3. Alexis June 21, 2011 at 10:15 pm #

  Oh ja, dus als je crimineel bent kan je niet vriendelijk wezen?
  Martin was iemand die nooit zijn rug toekeerde aan een onbekende. De dader moet dus een bekende zijn geweest van de heer Struik.

 4. upinsmoke June 22, 2011 at 1:26 pm #

  “onderwereld” graaiers zijn crimineel en slecht,

  de “bovenwereld” graaiers zijn helden en krjgen een lindje

  de sprookjes zijn de wereld nog niet uit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: