Maandag 20 juni: Loos alarm IKEA: Horen we nog wat?; Vanavond: FOK-forum over BV Bruinsma

20 Jun

Ikea-delft

Dat kon je op je Zweedse muilen aanvoelen, dat het 'loos alarm' zou zijn bij IKEA. Maar de vraag is: hoe 'loos' was het en krijgen we nog te horen wat er aan de hand was?

Het kan natuurlijk zijn dat er wel iemand bewust een op zich onschuldig pakket in een karretje heeft laten liggen. Het is wel erg gemakkelijk om op deze manier een bedrijf te ontwrichten. Iets minder heisa zou ook kunnen: meteen een hele parkeergarage urenlang ontruimen is wat overdone, dat doen ze maar xc3xa9xc3xa9n keer. De komende weken kan iedereen gerust weer een pakketje laten liggen, zoveel gedoe als nu kan alleen op een regenachtige zondag.

*

Fok-bruinsma 

Vanavond tussen half negen en half elf is er een activiteit omtrent 'De BV Bruinsma' op de website fok.nl Bezoekers kunnen mij in een speciaal forum vragen stellen over het boek. Er worden ook enkele exemplaren verloot.

Misschien vraagt iemand: heb je nadat het boek af was nog wat nieuws gehoord? Ja, eigenlijk te veel om op te noemen. Misschien kan het worden verwerkt in een volgende druk, voor de tweede druk kon dat nog niet. 

Er zijn ook een paar dingen die ik wel had kxc3xbannen verwerken, maar waar ik even overheen gekeken had. Zo was ik dezer dagen met mailbox aan het opruimen, tussen de 1500 die uit de ene box moesten verdwijnen zat er eentje over 'de beelden van Bethlehem'.

Drugshandelaar Gerrie Bethlehem had in zijn villa in de buurt van Marbella – waar ik nogal wanhopig tevergeefs naar op zoek ben geweest – beelden staan die nog van Klaas Bruinsma waren geweest. Ik wist dat het om Indianen ging, maar het blijkt dat ik nog wat meer details had.

Bethlehem-panorama

Gerrie ('Gerrit', onder vrienden) had de beelden naar eigen zeggen persoonlijk gekocht van Klaas Bruinsma, die hij goed kende. Het waren drie levensgrote beelden van Noord-Amerikaanse Indianen, compleet met hoofdtooi. Ze stonden in zijn woonkamer, elk beeld  in een hoek.

Gerrie Bethlehem werkte tijdens zijn bloeiperiode voor mensen als Klaas Bruinsma, de Haagse Piet S. en transporteerde -voornamelijk per kotter - grote partijen (15 tot 25 ton, dat kon toen nog gemakkelijk) vanuit Marokko en vooral Libanon.

2 Responses to “Maandag 20 juni: Loos alarm IKEA: Horen we nog wat?; Vanavond: FOK-forum over BV Bruinsma”

  1. Annie June 20, 2011 at 11:26 pm #

    Het IKEA verhaal is maar raar, kleine explosies, her en der waar men zich eigenlijk niet zo druk over maakt. Dan nu een pakketje waar men zich dan eventjes druk over maakt. Het lijkt wel of er een of andere organisatie tracht af te persen, door te laten zien hoe makkelijk een serieuze bedreiging zou kunnen zijn….
    IKEA schijnt niet zo erg bang te zijn voor een grote aanslag, dus weten zijn veel meer over wie er achter zit?

  2. paul de vries June 21, 2011 at 6:51 am #

    gerrie had vila in fuengirola om precies te zijn in torreblanca hij woonde daar naast zijn toemalige vriend george die heeft ook het huis verkocht nadat hij gestorven was

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: