Zondag 19 juni: La Serpe: Achter Balken en Tralies; Homohaat in Van God Los & Het raadsel

19 Jun

La-serpe-1-portret-web

Kroongetuige Peter la Serpe mag alleen nog mxc3xa9t balk worden afgebeeld. Afgelopen week deed de rechter daar een uitspraak over, nadat de advocaat van La Serpe een zaak had aangespannen tegen website camilleri

Het is in Nederland gebruikelijk verdachten (en veroordeelden) te balken, toch zit daar in dit geval wel iets geks aan: de man wordt verbouwd, komt als het goed is (maar dat is het vast niet) pas over een fiks aantal jaren vrij, dus wie moet hem dan herkennen van een foto van vxc3xb3xc3xb3r zijn aanhouding?

*

 

Van-god-los-19juni

Van God Los is vanavond gebaseerd op een delict dat te maken heeft met homohaat in Amsterdam: drie vrienden van het platteland die in de grote stad het een en ander meemaken.

Maar wat? Ik kan nog geen aanknopingspunt in de realiteit vinden. Niet dat zulks niet voorkomt, maar dit specifieke geval doet bij mij nog geen bellen rinkelen.

*

In oude tijden was het gebruikelijk dat er bij staatsbezoeken of bij bezoeken aan bijvoorbeeld de schoonfamilie raadsels aan elkaar werden opgegeven.

De bijbels onderlegden kennen het verhaal van Simson (en Delilah), die zijn Filistijnse schoonfamilie een raadsel opgaf over honing in het kadaver van een leeuw (die persoonlijk door Simson om zeep was geholpen).

De koningin van Sheba (Seba, Saba, ergens in Afrika, vermoedelijk Ethiopixc3xab) bracht koning Salomo een bezoek en liet hem ook allerlei raadsels oplossen. Gelukkig was Salomo erg wijs, hij kon overal een antwoord op geven.

Cum laude geslaagd!

Als dank mocht hij de koningin bezwangeren. Of misschien was dat ook wel een raadsel: wat gebeurt er als jij met jouw blanke sabel…

Op bijgaand schilderij is de koningin overigens opvallend blank, maar dat is weer een ander raadsel (niet zo heel moeilijk).

Sheba 

Hoe dan ook, vorige week had ik ook een raadsel. Over wie het in een bepaalde uitspraak op rechtspraak.nl ging. De ene persoon was voor iedereen die dit soort zaken een beetje volgt, gemakkelijk te bedenken: Peer (Peter/Peerke) S., 'de man van Eersel'. Recentelijk nog aanwezig in de Bunker om iets te vertellen over de moord op Gerrie Bethlehem. Hij heeft nogal wat connecties met bij ons meer bekende Randstedelingen, als daar zijn de familie Remmers, Mink Kok, wijlen John Mieremet. Hij was wegens familiebetrekkingen bijvoorbeeld ook op de bruiloft van Mieremets weduwe Ria Eelzak (10-10-2010).

De andere persoon waar het in de uitspraak op rechtspraak.nl ging was voor handige googelaars overigens ook gemakkelijk te vinden. Met de zoekfunctie op mijn site (waarbij je alleen zoekt naar gegevens op deze site) kom je uit bij deze link. En dat is dan meteen het antwoord.

 

 

3 Responses to “Zondag 19 juni: La Serpe: Achter Balken en Tralies; Homohaat in Van God Los & Het raadsel”

 1. Mediamix June 19, 2011 at 5:29 pm #

  Zou je vaker moeten doen zo’n misdaad raadsel.. Leuk voor de misdadige puzzel fans onder ons.

 2. Maurits de Vries June 19, 2011 at 7:13 pm #

  Ik denk alleen dat hij geen nieuwe ogen krijgt, dus…

 3. Jason June 19, 2011 at 9:43 pm #

  @ Maurits de Vries

  ‘…dus…’ Dus wat? Gekleurde lenzen kunnen ook veel doen. Daarbij nog een bril en mijnheer is klaar. Verder maakt het niet echt zoveel uit of hij al dan niet met balkje staat afgebeeld want hij kan toch niemand meer recht in de ogen aankijken. Bovendien: Degenen die eventueel nog iets met hem te verrekenen hebben, hadden die foto, al dan niet met balkje, niet eens nodig en voor mogelijke opruimers in de toekomst heeft iemand vast nog wel ergens een plaatje waarin hij recht in de lens van een camera kijkt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: