Donderdag 16 juni: Foute rechter, arme man; Mabel & Bruinsma: tijd voor een goed gesprek; Raadsel om wapens

15 Jun

Michel-van-meijer-1

"Dag meneer Korterink. Mijn naam is Michel van Meijer. Mijn zaak is wellicht klein en onbeduidend, maar wel een groot onrecht, vind ik, wat mij wordt aangedaan. Ik ben onschuldig veroordeeld. Misschien wilt u eens kijken op derechterzitfout.nl U kunt contact met mij opnemen, als u dat wilt."

Volgt het telefoonnummer.

Een sympathieke stem spreekt deze boodschap in op mijn voicemail. Natuurlijk ga ik dan kijken. Het lijkt glashelder, hier is iets helemaal niet goed gegaan.

Maar wat kun je doen, behalve dit onrecht zo goed mogelijk aan de buitenwereld kenbaar te maken?

*

Bruinsma-prive-cover

Het weekblad Privxc3xa9 heeft mijn boek 'De BV Bruinsma' goed gelezen en haalt de conclusies over de affaire tussen Mabel Wisse Smit en maffiabaas Klaas Bruinsma nogal prominent naar voren.

Het is inderdaad de vraag waarom Mabel en Johan Friso niet eens hun kant van het verhaal wat duidelijker hebben neergezet. Ik heb inmiddels vrijwel iedereen gesproken die de contacten tussen Klaas Bruinsma en 'de zeilmeisjes' van nabij heeft meegemaakt. Behalve lijfwacht Charlie da Silva is er niemand die denkt dat Mabel 'die wijf van die Lange' was. De meeste mannen die erbij waren van de Bruinsma-kant zagen de blondines wel in het gezelschap, maar hadden geen idee wie het waren.

Een enkeling kende een voornaam, maar: ze leken allemaal op elkaar en ze hadden zeker geen intensief contact met de andere boeven. De 'zeiljongens' die erbij waren zijn duidelijk: het was niet Mabel die de intieme relatie had met Bruinsma, maar Ottolien Lels.

De uitgever heeft mijn boek inmiddels naar het paleis gestuurd. Ik ben eventueel bereid tot een goed gesprek met Mabel. Mag haar schoonmoeder er ook gerust bij zijn.

*

Voor de echte crime-diehards: een hersenbreker op de vroege ochtend. Kijk eens naar deze uitspraak op rechtspraak en vertel over wie dit gaat. Tip: de ene is de laatste tijd veel in het nieuws, in de Bunker (nee, niet Mink Kok), een ander zal nxc3xb3xc3xb3it meer in de Bunker komen.

*

Nog een raadsel: is er iemand die weet welke zaak ten grondslag lag aan de aflevering van  'Van God Los', afgelopen zondag? Ik kom er niet uit (maar ik heb 'm dan ook nog maar heel vluchtig kunnen bekijken. En welke komt er zondag?

*

Outlaw-moorden

Voor wie gexc3xafnteresseerd is in de Belgische Outlaw-moorden: zie hier. Eddy Cich ontkent. Zou ik ook doen.

Zelf vind ik de ontwikkelingen in Nederland wat interessanter: de politie verdenkt de Hells Angels ervan versterking te zoeken, om zich te weer te kunnen stellen tegen de opmars van Satudaray. Men maakt zich daar wat zorgen over.

En als je ziet wat er in Belgixc3xab gebeurt: als deze tendens zich in Nederland ook gaat voordoen dan kunnen het nog hete tijden worden voor de tweewielvrienden.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: