Maurice de Hond: Is de jacht op de klusjesman nu afgelopen? Nee…

14 Jun

De-hond-juni2011

Update 13.15 uur:

De veroordeling wegens smaad is definitief geworden, zo besliste de Hoge Raad. Opiniepeiler Maurice de Hond had 'klusjesman' Michael de Jong niet mogen betichten van de moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg, in de zogenaamde Deventer Moordzaak.

De vraag is: hoe nu verder? Hij had een straf opgelegd gekregen van twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, maar ondanks het feit dat hij steeds opnieuw met zijn beschuldigingen bleef komen schijnt dit toch voorwaardelijk te blijven.

Een andere vraag is: hoeveel openstaande rekeningen zijn er nog jegens De Jong? Overigens: de opiniepeiler legt zich niet neer bij de uitspraak, hij heeft al aangekondigd door te gaan naar het Europese Hof.

De hele uitspraak is na te lezen op rechtspraak.nl; voor Panorama interviewde ik Michael en zijn vriendin Meike, over de manier waarop hun leven in een hel veranderde door de meedogenloze jacht die De Hond op hen ontketende, waarbij ze hun leven niet meer zeker waren. Zie: De Hond en de jacht op de klusjesman

Pano-michael 
 

4 Responses to “Maurice de Hond: Is de jacht op de klusjesman nu afgelopen? Nee…”

 1. Pieter B June 14, 2011 at 2:14 pm #

  Mooi!!!

 2. upinsmoke June 14, 2011 at 2:32 pm #

  deze rood gekleurde “onafhankelijke” “opinie”-peiler heeft zijn lesje nog niet geleerd

  net als zijn opinie’s gekleurd zijn is ook deze “stelling” vooral gekleurd door vriendjes politiek, wat een bellenblazer

 3. Linda June 14, 2011 at 4:33 pm #

  Zijdelings gerelateerd: toevallig was vandaag ook de zitting over de moord op de vrouw van Jan de L, de sponsor van Maurices lastercampagne, die daarvoor terechtstaat. Ga je hier nog aandacht aan besteden?
  Ik lees net dat hij een meervoudige persoonlijkheidsstoornis zou hebben, dat is die hele zeldzame aandoening die het goed doet in films & boeken, waarbij iemand “overgenomen” wordt door een of meer andere persoonlijkheden.
  Dat wijkt af van de beschrijvingen tot nu toe, die eerder wezen op paranoide wanen / schizofrenie.
  Ik vraag me nog steeds af wat het financieren van de hetze van Maurice de Hond heeft betekend van het welzijn van Jan de L. Dat hij probeerde om Michael (en diens vriendin) kapot te maken, lijkt me inmiddels aangetoond, maar als “collateral damage” heeft Maurice misschien ook wel een medestander over het randje geduwd met zijn klopjacht.

 4. Mediamix June 14, 2011 at 9:00 pm #

  Maurice de hond beschuldigd justitie ervan dat ze aan tunnelvisie leidt, terwijl er aan de tunnel waar Maurice zelf doorheen aan het staren is geen einde komt.

  Maurice is volgens mijn peilingen het lachertje van de week.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: