Zaterdag 11 juni: Mink Kok 'adviseur Hofstadgroep'; Jesse in de Bunker over Bethlehem; Het lijk in de kersentuin

11 Jun

Mink-ot1-web

"Ik heb tegen hem gezegd: xe2x80x9cZeg gewoon tegen de mensen die willen dat je jezelf opblaast: okxc3xa9, dat gaan we doen, maar doe jij het nou eerst effe voor. Je zal zien dat die mensen het zelf niet willen.xe2x80x9d Toen ging ie nadenken en zei: 'Ja, je hebt wel gelijk.xe2x80x99xe2x80x9d

Gratis advies van topcrimineel Mink Kok aan Mohamed H., lid van de Hofstadgroep. Het staat in een artikel in het Algemeen Dagblad van vandaag, van Koen Voskuil, die Mink tegenkwam toen deze een verklaring moest afleggen in de strafzaak tegen Dino Soerel.

Koen en Mink hebben eerder met elkaar te maken gehad: Koen is de verslaggever die werd gegijzeld door justitie omdat hij niet wilde zeggen van die de informatie kwam dat een wapenvondst aan de Nachtwachtlaan doorgestoken kaart was. Zogenaamd waterschade, als smoes om in een woning te kijken. Kok werd veroordeeld voor die wapens.

In de wandelgangen van de rechtszaal kwamen ze elkaar nu weer tegen.

"Van achter de tralies ziet hij de maatschappij veranderen. Kok verwondert zich over de lage straffen die Volkert van der G. en Mohamed B. krijgen voor de moorden op Fortuyn en Van Gogh."

Mohammed H., vermeend  lid van de Hofstadgroep, is volgens hem van een heel ander kaliber. xe2x80x9cEen lieve jongen die is vrijgesproken, hij had er ook niks mee te maken. Hij sloot zich gewoon bij de verkeerde mensen aan. Ik herken dat wel van toen ik zelf achttien, negentien was."

Of zijn advies ("Effe voordoen") geholpen heeft, weten we niet, feit is dat van deze Mohammed niet veel meer is vernomen.

Het 'beroep' van Kok (laten we aannemen dat hij doelt op drugshandel en zich niet uitlaat over de vraag of hij daar nog actief in is) is het afgelopen decennium ingewikkelder geworden, zegt hij. 

Strenge wetgeving en verscherpte controles maken de misdaad lastig. Het is volgens hem terug te voeren op 11 september, het begin van de War on Terror. "Sindsdien is het minder makkelijk om goederen over lange afstand te vervoeren, bijvoorbeeld in een vliegtuig. Maar goed, ik zeg altijd: hoe moeilijker, hoe beter, hxc3xa8? Dan blijven de slimsten over. Op een gegeven moment kon iedereen schnabbelen. De groenteboer, het kaasboertje, oma, iedereen had wel een wiethokje ergens.xe2x80x9d

Als hij het gerechtsgebouw verlaat, zegt hij nog: xe2x80x9cEr is een hoop gebeurd, er zijn er weinig van de oude garde meer over. Maar de nieuwe lichting komt eraan. De derde generatie Marokkanen zal binnenkort De Bunker frequenteren. Ik hoop natuurlijk wel tussen dinosaurussen over te blijven. Niet bij de fossielen hxc3xa8, dat is niet goed.xe2x80x9d

*

Bondtehond-BethlehemIn de Bunker zat Jesse Remmers van de week op zijn praatstoel over de ontmoeting met Peer (Peerke, Peter) S., de man van Eersel, inzake de moord op drugshandelaar Gerrie Bethlehem in de loods bij De Meern.

Peer heeft van de 'Westerse' criminelen bijnamen gekregen als 'Mango' en 'de fruithandelaar'. Tussen kroongetuige Peter La Serpe, gedeeltelijk afgeschermd in een hokje in de rechtszaal, en zijn oude maatje Jesse botert het allang niet meer.

"Jesse vult de rechter aan: Ik heb het eerder meegemaakt met mevrouw Malika Nasri, omdat ze anders niet goed in staat was onbevangen te getuigen, dat ik buiten de zaal moest plaatsnemen. Ik neem vanuit die cabine nog wel eens wat vileine woede en negatieve energie waar. Mischien zou mijnheer La Serpe achter in zijn hok kunnen zitten, uit het zicht?"
Mr. Van Schaik (de advocaat van La Serpe): Ik wil gerust in de zaal komen zitten.
Jesse: Laat mijnheer La Serpe helemaal uit beeld graag.
Peter La Serpe klinkt ineens over de speakers: Ik wil wel voortaan altijd via een video-verbinding getuigen. Als dat zou kunnen…

(Er klinkt wat gerommel in het gepanserder getuigenhokje. Kennelijk wisselen La Serpe en zijn raadsman van zitplaats)"

Het hele verslag staat hier

*

Ook fruit, maar dan luguber: een lijk in de kersenbogaard, in het Belgische Elen. Het gaat om de 51-jarige Nederlander Mattheus Struik of Struijk uit Oud-Beijerland.

Hij werd met een nekschot vermoord en gedumpt in een kersentuin net over de grens. Het motief is nog onduidelijk, daarvoor zou eerst bekend moeten zijn wat zijn connecties zijn. Wordt nog naar gezocht, ik kende de naam niet.

 

5 Responses to “Zaterdag 11 juni: Mink Kok 'adviseur Hofstadgroep'; Jesse in de Bunker over Bethlehem; Het lijk in de kersentuin”

 1. Maurits de Vries June 11, 2011 at 9:58 pm #

  We kunnen blijven speculeren over vandaag en gisteren (de Jason’s van deze wereld), maar ik ga liever af op Mink en wacht wel op de derde generatie Marokkanen…

 2. Nieuwsjunkie June 11, 2011 at 11:59 pm #

  Als de War on Terror begon op 9 september, dan had Mink voorkennis van de aanslagen in New York op 11 september 🙂

  Beste Nieuwsjunkie,

  Mijn fout, er stond 9/11, blijft verwarrend, die malle Amerikaanse datering.

  Hendrik Jan

 3. Jason June 12, 2011 at 10:04 am #

  Door te ‘speculeren’ kom je tot vragen. Vragen leiden vaak tot antwoorden. Antwoorden leiden weer tot oplossingen. ‘Speculeren’ leidt tot ‘anticiperen’. ‘Afwachten’ daarentegen leidt tot vaker tot kritieke momenten doordat je met je kl*te voor het blok komt te staan.
  Mijn eerdere reactie was trouwens geen bedreiging doch een reactie op acute frustratie. Die ebt meestal wel weer weg maar soms is de reactie sneller weg. Maar hoe dan ook…je denkt toch niet dat de derde generatie Marokanen iets te maken heeft met alle onopgeloste liquidaties van de afgelopen twee decennia? Maakt ook niet uit: laat mij lekker speculeren, en blijf jij maar afwachten dan…

 4. zandhapper June 12, 2011 at 11:35 pm #

  Mink k zal wel erg blij zijn met de scrijver van zoxc2xb4n stukje tekst.

  Als je de boeven gaat omschrijven als vriendelijke mensen die je helpen bij het oversteken dan moet je misschien toch een andere beroep zoeken.Je zou haast bij de ster kunnen soliciteren waarbij onze Mink reclame zendtijd voor zichzelf kan inkopen.

  Ik ken je boeken niet maar bij ieder artikel worden je boeken tussen neus en lippen door telkens weer genoemd.

  Het komt me niet meer serieus over al heb ik nog nooit een boek van je gelezen.Maar als de boeken in feite weinig waarheid kennen maar gewoon een spannend boek zijn met een fleugje waarheid dan bedank ik voor de eer om 1 van je vaste lezers te zijn.

  Dat neemt niet weg dat ik in de reacties op je artikelen veel informatie aangedragen zie die de achtergronden beter uitmeten.

  Beste Zandhapper,

  Dit ging over een artikel in het AD, maar ik begrijp dat je sowieso reacties interessanter vindt dan wat er geschreven is, ook zonder dat je ‘t hebt gelezen. Apart.

  Hendrik Jan

 5. zandhapper June 13, 2011 at 8:24 pm #

  Ik meld me maar weer af bij deze site want het lijkt meer een reclame boeken bespreking dan echt onthullende info.
  Kijk als je uit de handen eet van mensen als Mink Kok en je plaatst dat soort gasten op een voetstuk dan is het voor mij niet meer interressant.

  Boeken die de werkelijkheid mooier maken dan het is zijn gewoon geschiedvervalsing en dan wordt zoxc2xb4n boek hetzelfde als de nieuwe GAMMA folder

  Beste Zandhapper,

  Wat jammer zou. Alleen: je hebt toch helemaal geen boeken gelezen? Hoe weet je dan dat het geschiedvervalsing is? De Gamma-folder, daar kun je wel een beetje doorheen komen?

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: