Woensdag 8 juni: Mink Kok: 'Geen ruzie met Hillis'; Pinny in de Bunker; Breukhoven in crime

8 Jun

Mink-Cover-PanoIn Panorama deze week een interview met Mink Kok. Ik wilde hem over twee dingen graag spreken: de liquidatie van Stanley Hillis, zijn oude gabber, en over Klaas Bruinsma. Dat laatste in het kader van het boek 'De BV Bruinsma'.

Helaas lukte het niet hem voor de deadline van het boek te spreken, anders had ik nog een paar dingetjes kunnen toevoegen. Bijvoorbeeld dat Mink op de dag na de moord op Bruinsma een afspraak met hem had in cafxc3xa9 Wildschut, samen met iemand anders.

En voor wie het geld bestemd was dat Bruinsma bij zich had op de avond van de moord: er was een politieman van bureau Warmoesstraat omgekocht om een dossier te laten verdwijnen. Toen Bruinsma dood was, kon de agent naar zijn geld fluiten. Mink heeft uiteindelijk nog 6000 gulden betaald. De bekende lijfwacht Charlie da Silva fungeerde als tussenpersoon. Dus of de agent het hele bedrag heeft gekregen?

Dat Mink Kok en Stanley Hillis vroeger twee handen op xc3xa9xc3xa9n buik waren, is algemeen bekend. Dat ze de laatste jaren 'uit elkaar gegroeid waren' is ook geen geheim, maar dat hij daarom achter de liquidatie van zijn oude partner zou zitten, zoals hier en daar gesuggereerd, vindt Mink amper de moeite van het bespreken waard. "Ik heb nooit ruzie gehad met die Ouwe," zegt hij.

Toen Mink in juli 2007 vrijkwam heeft hij eerst contact gezocht met Hillis, via diens advocaat. Er waren natuurlijk wel wat dingetjes gezegd over en weer, het leek Mink goed dat even uit te praten. Maar daar had Hillis geen behoefte aan: "Er is te veel gebeurd" liet hij via zijn advocaat weten.

*

Pinny-bondtehond

Moord en doodslag aan de lopende band, tegenwoordig, maar het zijn de oude zaken die de meeste aandacht opeisen. Gisteren in de Bunker: Pinny Song, al drie jaar vast voor betrokkenheid bij de moord op Tonny van Maurik.

Haar nieuwe advocaten Stijn Franken en Chrisje Zuur vinden dat ze nu wel lang genoeg heeft gezeten, vooral op de verklaringen van die vervelende kroongetuige Peter la Serpe.

Laten we zeggen: mevrouw Song heeft de schijn zwaar tegen, maar drie jaar, alleen voor een zekere betrokkenheid, dat is fors. Vooral als je kijkt naar andere zaken waar verdachten die 'guilty as hell' lijken wxc3xa9l worden vrijgesproken. Zoals recent de overvallers op juwelier Fred Hund. Moeilijk te begrijpen voor 'ons leken'.

Bondtehond was er bij gisteren, een uitvoerig verslag van 'Pinny & Tonny' staat hier

*

Breukhoven-prive

Wij van de misdaad krijgen deze week concurrentie van het weekblad Privxc3xa9, dat nieuws te melden heeft in de never ending story van de familie Breukhoven. Het lastige is dat er heel veel te vertellen is, maar dat je niet alles kunt schrijven, de familie is nogal procesgevoelig. Dat is een van de redenen dat 'wij van de misdaad' een en ander wel met argusogen volgen, maar op gepaste afstand blijven.

Het nieuws is nu dat degenen die de kluis van Breukhoven een tijdje geleden hebben gekraakt (mogen we nu wel of niet zeggen wie dat gedaan hebben?), er niet alleen met dure horloges en contant geld vandoor zijn gegaan en waarde(loze)papieren, ze hebben ook nog geprobeerd Breukhoven af te persen.

De scheidingspapieren van Hans en Conny lagen ook in de kluis en daar staan allemaal van die dingetjes in waarvan de afpersers weten dat – bijvoorbeeld – Privxc3xa9 die heel graag zou willen weten. Hoeveel Conny/Vanessa krijgt, bijvoorbeeld. Onder ons gezegd en gezwegen: het zou mij niet verbazen als Privxc3xa9 die papieren allang in handen heeft, maar dat om een of andere reden niet naar buiten brengt.

Hoe dan ook, Hans Breukhoven heeft zelf voor speurneus gespeeld, meegewerkt met de politie, en de drie afpersers zijn door een arrestatieteam van de weg gereden. Ergens op een politiebureau zitten agenten nu nieuwsgierig de scheidingspapieren door te neuzen.

 

8 Responses to “Woensdag 8 juni: Mink Kok: 'Geen ruzie met Hillis'; Pinny in de Bunker; Breukhoven in crime”

 1. Eye-IN June 8, 2011 at 10:17 am #

  Het is een vreemde gewaarwording wat er nu gebeurt in die Bunker. Peter La Serpe heeft gehoord van Jesse Remmers dat Henk Rommy opdrachtgever zou zijn, alleen in dit ene specifieke geval is de-auditu verklaring van La Serpe ineens niet genoeg om een verdachte vrij te pleiten. Sterker nog, hij is ontlastend, maar voor het gemak gebruikt als belastend. Dit terwijl het OM in de andere gevallen nogal veel waarde en waarheid hecht aan de verklaringen van La Serpe. Dit is ineens niet waar? Riekt dit niet naar een hoge mate en vreemde vorm van willekeur?

  Iedereen weet overigens dat Karin Swager een verslaafde was die haar zin niet kreeg, jaloers was en daarom wraak wilde op Pinny.

  Binnenkort komt er vast een konijn uit de hoge hoed. Geloof mij nou. Pinny is onschuldig! Eerst Pinny vrij, dan Moppie.

 2. Michel June 8, 2011 at 12:24 pm #

  Hendrik Jan,

  de overvallers (en moordenaars) van juwelier Fred Hund zijn tot op heden nooit gepakt. De overvallers die onlangs zijn vrijgelaten hadden een andere juwelier in de Jan Evertsenstraat overvallen. Dat was enkele weken voor de overval op Fred Hund.

  gr.
  Michel

 3. Jason June 8, 2011 at 1:46 pm #

  ‘Riekt dit niet naar een hoge mate en vreemde vorm van willekeur?’

  Zeker waar. Al vanaf het allereerste begin toch? La Serpe moet hoe dan ook in stand blijven als kroonfantast want anders stort de hele zaak in. Dat is niet alleen ernstig in Passage maar kan ook nog eens met terugwerkende kracht zeer ernstig worden m.b.t. Kolbak, de vorderingszaak van B.O.O.M. t.a.v. Willem Holleeder, en het hoger beroep in de zaak tegen Paarlberg gelieerd aan Kolbak. Er is het OM alles aan gelegen om dat te voorkomen. Het zou wel een hele vreemde en penibele situatie worden wanneer het OM hun eigen kroongetuige, al dan niet openlijk, afvalt.

 4. zandhapper June 8, 2011 at 9:32 pm #

  Het is fijn dat je zo goed op kan schieten met mannen als Mink Kok maar staat dat je vrije gedachten niet in de weg als mensen als mijzelf de link willen leggen tussen de werkzaamheden van Mink als black ops huurling van navo landen en de MOSSAD en anderzijds zijn werk als crimineel.En heb je hem ook wel eens gevraagd of hij en Hillis elkaar nooit zijn tegengekomen als ze voor hun dubbelspel met de blauwe mannetjes moeten overleggen of er weer een zending door mocht of moest.Heb je hem nog naar de invloed van een nieuwe ORION zending gevraagd.Als er immers met enige regelmaat een paar 100 kilo het wereldje wordt ingejaagd dan daalt de prijs toch net als op de beurs.

  Waren er verbanden met de ORION smokkel en opstootjes in Den Helder en omstreken.

 5. ed June 9, 2011 at 9:01 am #

  Het gedraai van het OM is soms ongelooflijk, een in de ene zaak geponeerde theorie (bijv. ‘Christel had een geheim vriendje’-2 van Putten), wordt in de andere zaak even makkelijk overboord gezet (‘Christel had gxc3xa9xc3xa9n geheim vriendje, want niemand wist daarvan’ – Ronald P.).

  Soms heb ik het idee dat het OM gewoon maar besluit wie er schuldig is en dan moet daar alleen nog maar een motief bij verzonnen worden en bewijs gevonden. Als dat bewijs er niet is wordt het wel gemaakt.

 6. Watcher June 9, 2011 at 10:32 am #

  Tjonge jonge HJK was je artikel in de panorama een propaganda artikel over Mink.
  Mink deed niet in wapens Stanley deed niet in drugs,eigenlijk waren het hele lieve jongens.
  En Mink weet van geen moord zal ook wel niet omdat Stanley vijanden zat had.
  HJK ik heb jouw in ieder geval toegevoegd aan het rijtje niet serieus te nemen misdaadjournalisten je hebt voor mij de twijfelachtige eer te strijden om de eerste plaats van bewuste onnozelaars met PRDV .
  Ben benieuwd of je dit plaatst zal wel niet.Slaap lekker verder de BOBO kan ook nog wel een journalist gebruiken.

  Beste Watcher,

  Misschien moet je wat beter kijken. Er staat nergens dat Mink niet in wapens deed – hij is daarvoor uitgebreid veroordeeld; en waar baseer je op dat Hillis wxc3xa9l in drugs deed? Wat BOBO is weet ik niet.

  Hendrik Jan

 7. Jason June 9, 2011 at 12:02 pm #

  @ zandhapper

  Hoe in de vredesnaam kan het Hendrik Jan zijn ‘vrije gedachten’ nou in de weg staan als ‘mensen als mijzelf’ (jouw woorden) ergens een link willen leggen?!
  Andersom bekeken: staat het constante leggen van bepaalde links niet jouw exc3xadgen ‘vrije gedachten’ in de weg?

  De Orion-zendingen waren niet heel erg omvangrijk, vergeleken met andere partijen zeker niet, en bovendien geen vooropgezet georganiseerde corrupte handel van de categorie IRT. Het ging hier om enkele individuen die op persoonlijke titel met criminele activiteiten bezig waren. Verder lijk je eraan voorbij te gaan dat er twee theoriexc3xabn mogelijk zijn over de frequentie i.c.m. de prijs en t.a.v. het oprollen van die bende. Ten eerste is het mogelijk (werd het voor mogelijk gehouden) dat dit al langer werd gedaan (de smokkel in de vliegtuigen bedoel ik dan; ik neem aan dat jij daar ook op doelt) maar heeft het gxc3xa9xc3xa9n, of een te verwaarlozen, invloed op de marktprijs gehad want dat loopt snel in de gaten. Er vanuit gaande dat de smokkel pas ‘ontdekt’ werd na een inside-tip was er dus nog niet eerder ergens een belletje gaan rinkelen.
  De tweede theorie is dat het inderdaad maar om xc3xa9xc3xa9n (!), mislukt, transport ging; niet meer dan een scheet en drie knikkers. Daar wordt de markt al helemaal niet warm of koud van.

  Wat betreft je vraag in een eerdere reactie over de betrokkenheid van de doden in Club Esther; ik weet het niet helemaal zeker maar volgens mij ben je in de war met de drie uit Limburg. Die werden namelijk rechtstreeks in verband gebracht met een geripte partij die weer te maken had met die marine-lijn van Curaxc3xa7ao.

 8. zandhapper June 9, 2011 at 4:13 pm #

  Nog maar eens over die ORION vluchten.Ik heb zelf in de logistiek van defensie gezeten en had dus met enige regelmaat foute zendingen.Zo kwam ik regelmatig (dienst) wapens tegen bij het uitpakken van pallets die natuurlijk nergens op de vrachtlijst stonden.Maar er waren ook zendingen bij die el heel erg snel werden opgehaald door wat zenuwachtige collegaxc2xb4s.

  Kijk de smokkel van sigaretten en drank was eingelijk een heel open manier van doen.Ik denk dat er per pallet of technische verpakking al snel 100 sloffen werden verstopt.Hier wist eingelijk iedereen van.

  Tot het moment van de ontdekking van de ak-47 wapens in een apache stond de smokkel weinig in de weg.Na die vondst was alles verdacht maar of dat de smokkel van kleine goederen heeft gestopt weet ik niet.
  Kijk als ik mijn vermoedens en bevindingen had gemeld had ik een groter probleem gehad dan de smokkelaars zelf.

  Maar ik zou toch van iemand als jou verwachten dat je er juist in zou duiken ipv negeren.De smokkel via extra aangebrachte buizen in verschillende type schepen heb ik alleen maar uit de verhalen van de Marine zelf.

  Maar als die smokkel al jaren duurde dan spreekt zich dat toch rond in het wereldje en waar drugs in kan op de heenweg kan er geld mee terug de andere kant en dan loop je minder risico als via schiphol reizen met een half miljoen.En ik denk dat je met Rontgen aan geld pakketen weinig fouts kan zien.Dus een plunjebaal met papieren geld is zijn gewicht meer dan waard of niet.

  Oke ik snap dat Defensie deze smokkel behoorlijk uit de media heeft kunnen houden met name over de achtergronden zoals afzetmarkt enz.

  Maar nog even over de reclame over boeken en het afschilderen van zware criminelen als zorgzame huisvaders.

  Kun je ook wat vertellen wat Mink zelf verklaard over zijn hand en spandiensten als het gaat om wapensmokkel min of meer in opdracht van Westerse semi overheidsdiensten.Heeft hij misschien zelf eens een lading wapens naar onze ARKAN mogen sturen of naar Nasar Oric.Misschien mag hij zich nu hofleverancier noemen in zendingen naar de libische rebellen zonder bang te hoeven zijn voor strafvervolging of zelf een aanklacht voor het tribunaal in Den Haag.

  Heb je al wat info over die meneer Loek w die wapens mocht leveren aan Egypte.Kan me namelijk niet voorstellen dat hij zomaar tot een dergelijke omvangrijke levering kon komen zonder bekend te zijn in het wereldje van de wapensmokkel.Nou ja smokkel er was een exprot vergunning voor verleend door economische zaken.Stond hij misschien in verbinding met Van Anraat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: