Zaterdag 4 juni: Dutchbatters zielig, de vermoorde moslims zijn gewoon dood

4 Jun

Dutchbat 

"In Nederland vindt men vooral zichzelf zielig. De Dutchbatters die in Srebrenica hebben gediend zijn getraumatiseerd en zielig. De vermoorde moslims, die zijn niet zielig. Die zijn gewoon dood."

Arnon Grunberg, afgelopen woensdag in de Volkskrant. Vandaag in De Telegraaf een reportage over een jonge Dutchbatter die erbij was in Srebrenica. Die zou je 'zielig' kunnen noemen. Ik was eerst van plan iets te schrijven over volwassen mensen die bij hun volle verstand kiezen voor een carrixc3xa8re als beroepsmilitair en als dat dan tegenvalt de rest van hun leven dat als excuus gebruiken voor hun mislukte bestaan. Maar dat zou wat te kort door de bocht zijn: wat daar in Srebrenica is gebeurd, onder leiding van Mladic, daar kon toen niemand – ook niet met het volste verstand – bij.

 

 

 

28 Responses to “Zaterdag 4 juni: Dutchbatters zielig, de vermoorde moslims zijn gewoon dood”

 1. J Kaars June 4, 2011 at 10:46 am #

  Deze jongemannen die daar toen aanwezig waren hebben zichzelf echt niet allemaal opgegeven om bij het leger te gaan toen gold de “dienstplicht” nog. en als je daar zou zitten in die Hel en met erg weinig mankracht onder druk word gezet en helemaal geen luchtsteun of wat voor steun dan ook krijgen (om zichzelf en de moslims te helpen), kan ik begrijpen hoe ziek zoiets is.

 2. T de Bruin June 4, 2011 at 11:05 am #

  Hoop dat de heer Gruhnberg, maar ook verder niemand hoeft mee te maken wat Dutchbat heeft meegemaakt.
  Uitgezonden worden om de vrede te bewaren = bevolking beschermen.
  Willen doen waar je betaald en opgeleid voor wordt, NIET dankzij VN en NATO moeten toekijken om hetgene wat je moet beschermen afgevoerd en afgemaakt zien worden.
  De moordenaars worden nu aangepakt, maar diegenen die Dutchbat NIET hebben geholpen zijn mede-schuldig maar mogen vrij rond blijven lopen.
  DAAR zijn NATO en VN niet voor opgericht, wie pakt DEZE mensen aan?

 3. lambert June 4, 2011 at 11:31 am #

  kort door de bocht gaan zal denkelijk toch de juiste bewoording zijn geweest.als beroepsmilitair is niet alleen het grote geld verdienen maar ook goed nadenken belangrijk.

 4. M. June 4, 2011 at 4:21 pm #

  De Nederlandse journalistiek heeft DB III al zo vaak verguisd en ik ben er zo klaar mee. Het gevoel van onmacht is en blijft onvoorstelbaar. Ik zie het elke dag thuis.
  Vrouw van een db3 veteraan, vulneratus nec victus!

 5. Jo June 4, 2011 at 5:06 pm #

  Een Amerikaanse analist zei het laatst zo op televisie: “soldiers are supposed to die sometimes”.
  Het was naar mijn mening een stelletje laffe incompetente dwazen dat daar toen zat bij Dutchbat.
  En zeker voor zo’n Karremans zouden wij ons nog steeds collectief moeten schamen.
  Ik zal nooit de beelden vergeten toen het allemaal afgelopen was. Hoe Willem-Alexander samen met de manschappen, die dondersgoed wisten wat er was gebeurd, dansten rond een kampvuur.

  En iedereen maar de schuld geven. Het was daar oorlog. Dat betekent dus dat er gevochten moet worden als je soldaat bent, met alles wat je hebt. Daarvoor ben je opgeleid en wordt je betaald!
  Zelfs hun eigen lokale medewerkers hebben ze niet beschermd maar af laten voeren.

  En naar mijn stellige overtuiging hadden ze van alles kunnen doen.

 6. Jo June 4, 2011 at 5:27 pm #

  En zo denken hoge Amerikaanse militairen er over:

  http://www.zie.nl/video/algemeen/Homosexualiteit-leidde-tot-de-val-van-Srebrenica/m1czme7fe5pf

 7. Robbie June 5, 2011 at 8:13 am #

  @J. Kaars. De dienstplicht gold toen nog. Maar er is geen dienstplichtige onvrijwillig ten strijde getrokken.

 8. Pieter June 5, 2011 at 11:31 am #

  @Robbie:

  Exact! In principe hadden ze iedere dienstplichtige naar Srebrenica kunnen sturen, maar iemand die niet wilde, hoefde ook niet. Mensen die er wel oren naar hadden kregen gewoon een leuke zak met geld. Als je zo’n keuze maakt, zou je je leed ook waardig moeten dragen en als je zoiets niet alleen kan, is er professionele hulp. Het wordt een ander verhaal wanneer je een wapen in je klauwen krijgt geduwd en dat jou even wordt verteld dat je daar ergens in een ander land iemand die je niet ken verplicht voor z’n donder moet schieten of als schietschijf moet dienen.

  Maar ben je nu echt volwassen als je een jaar of 18, 19 bent? Ik zou het dolgraag weer willen zijn hoor. Dat is namelijk de leeftijd waarop je alles weet. Lijkt me zo heerlijk om dat weer mee te maken.

  Toch vraag ik me wel eens af of zo’n iemand inderdaad met Srebrenica opstaat en weer naar bed gaat. Ik kan me voorstellen dat je er behoorlijk vaak aan terugdenkt, maar de bijna-dag-en-nacht statement lijkt mij vooral ingegeven door correctheid en schuldgevoel. Mensen kunnen elkaar heel wat aandoen, van pesterijtjes tot keiharde oplichting en uitbuiting tot gemene politiek spelletjes die iemands carrixc3xa8re kosten tot uiteraard geweld – zonder dat het ze ook maar ene jota interesseert, maar als je de mensen in de (massa)media als afspiegeling moet gebruiken, heeft iedereen een prima werkend geweten en staat men bol van de empathie.

  Over het algemeen (!) geloof er geen sodemieter van. Dus ik kan weinig met dit soort woorden en terugblikken. Maar het scoort hxc3xa8, zo’n soldaat die terug naar de plek des onheils gaat.

  Trouwens, nog een vrij achterlijke vraag van meneer de reporter: “Zou jij je kinderen hier naar toe willen nemen?”.

  Wat is de achtergrond van die vraag? Waar wilt die “journalist” horen? Moet zoiets een extra emotionele lading geven? Er zijn daar mensen afgeslacht, waaronder kinderen ja. Maakt het wat uit of deze dutchbatter nu ook kinderen heeft? Maakt het alles dan nxc3xb3g erger dan dat het al is?

  Nee, de kijker moest horen dat de ex-soldaat begreep dat het wrang is dat hij wel kinderen heeft terwijl er destijds kinderen zijn vermoord.

  Onzinvraag, logisch antwoord. Vraag dan niets.

 9. ed June 5, 2011 at 2:00 pm #

  @Jo,
  domme reactie, waarom zou je een zekere dood kiezen die vervolgens nog nutteloos is.

  Ja soms moeten soldaten vechten met alles wat ze hebben, maar Srebrenica was niet zo’n situatie. Bovendien…. alles wat ze hebben??…. ze hadden niks: De Nato en de Veiligheisraad weigerden luchtsteun. En dan zul ja als soldaat je leven moeten geven voor een verloren zaak??

  Het enige verschil dat dat had gemaakt was dat er pakweg 200 meer doden te betreuren zouden zijn geweest.

  Het was oorlog, aan beide (of waren het 3) kanten zijn hele erge dingen gebeurd. De Bosnische moslims gebruikten de Dutchbat enclave als veilige haven om van daaruit aanvallen op de Serven te doen. Tja, dan kun je verwachten dat de Serven een keer terugslaan.

  Tragisch voor al die ‘stille weduwen en moeders’, maar het wordt tijd dat die ook eens te horen krijgen dat ze niet bij Nederland moeten zijn voor schadevergoeding en dat ze vervolgens eens het land uit getrapt worden.

  De enige die nog enigszins mijn kritiek verdient is Karremans. Niet omdat hij zich over heeft gegeven, maar om het in slecht engels uitgesproken ‘don’t shoot the pianoplayer’ en later (toen hij een afscheidscadeau kreeg van Mladic): “iz tat for mai waif, iz tat for mai waif”.

  Plaatsvervangende schaamte. Wel prijzenswaardig is dat hij zich overgaf. Er is geen eer in dood gaan in een ver land in een oorlog waar je niks mee te maken hebt

 10. db1 vet July 3, 2011 at 5:03 pm #

  Het is duidelijk dat mensen nog steeds niet snappen dat VN militairen er niet zijn om te vechten. Als dat wel zo was ga je niet met een WIT voertuig en een blauw mutsje.

  de mensen die hier vooral reageren zijn er niet geweest en ook niet op de hoogte over de locale problemen die daar toen heersten. er is al erg veel over geschreven maar de mensen die daar zijn geweest word weinig uitgenodigd en alleen maar weggezet alsof ze hun taak niet goed deden.

  ik was er wel en heb veel respect voor de jongens van db 3

  db1 vet

 11. isaak August 15, 2011 at 3:07 pm #

  Een overheid die zijn burgers niet tegen de moslimlanden verbonden kolonisten wil of kan beschermen verliest zijn legitimiteit.
  xc2
  xc2
  xc2
  Engeland xc2 is een schoolvoorbeeld van de doorgeslagen import van kansloze Moslimimmigranten. Hoe kan je nu een land vol laat stromen met nog meer moslims terwijl je er al genoeg hebt onder je eigen bevolking?
  Londen is bijna een Islamitische enclave geworden…Gestuurde moslims met zoveel haat, seksueel geweld, drank- en drugsgebruik lopen nu naar de meerderheid.

  Nu tijdens ramadan in veel zones mag geen muziek gespeeld worden of concerten plaatsvinden, islamieten leggen er in sommige buurten hun wetten op. Zo is dat bijvoorbeeld in het Londense district Waltham Forest. Volgens de radicalen wordt er door xe2x80x98sharia-agentenxe2x80x99 ook nagegaan of de regels ook daadwerkelijk nageleefd worden.
  Dit zijn geen revolutionaire idealisten, dit zijn gehardexc2 criminele Moslim jongeren die ook meerderheid gaan vormen in Nederlandse steden. Georganiseerde en gestuurde criminaliteit, dit heeft niets met het werk te maken maar gewoon met ordinaire islamitische roofzucht.
  De islam heeft zich als een olievlek verspreid over Europa. Met het zwaard lopen ze tot aan de poorten van Londen. De Britse regering moet snel ingrijpen, belachelijk dat moslims alle slechte gewoonten cultuur noemen en zich als partner van multiculturele samenleving presenteren. Al jaren, decennia waarschuwt de gewone burger van vrijwel alle Europese landen de politiek dat de immigratie in Europa van de “cultuurverrijkers” en ongeletterden uiteindelijk tot ontwrichting van de staat, anarchie en wetteloosheid zou gaan leiden. Inmiddels staan velen het water aan de lippen en komen de gexc3xafmporteerde rovers en bandieten uit hun holen. Wie wind zaait zal storm oogsten! Goed getrainde Moslim criminelen gebruiken kickboks technieken en zijn ze straks gewapend.
  xc2
  De kansen op een permanente apartheid en burgeroorlog in onze samenleving worden steeds groter naarmate het aantal allochtonen groter is en de instroom blijft voortduren. We kunnen het ook anders formuleren: een groeiende aparte islamitische maatschappij, ofwel het permanent naast elkaar bestaan van sterk verschillende culturen binnen xc3xa9xc3xa9n en dezelfde samenleving, is een fictie en betekent een bron van burgeroorlog.
  Europese autoriteiten wisten wel dat de agressieve, onnatuurlijke moslimbevolking geen grenzen kent met zijn explosieve voortplanting. Ze wisten wel dat het snelle voortplanting een heilige plicht is van iedere moslim en als gevolg elke vierkantenmeter van het Europese groengebied omgezet moest worden in beton om nog meer broedplaatsen te crexc3xabren voor “heilige” uitstoot van dictatoriale Moslimlanden.
  In de grootsteden zijn er enkele moslim families die zelfs hele wijk kunnen bevolken, het is een kettingreactie die niet meer bestreden kan worden binnen Engeland, Noorwegen en Nederland. Heel veel woningen worden gebouwd, in de grootste steden zijn lange wachtlijsten voor woningen in de sociale sector. Een Marokkaanse vrouw die elke jaar 1 Mohammed baart wilt voor haar 10 zoontjes 10 huizen klaar hebben, een Somalische Moslima wilt 12 huizen hebben voor haar 12 kinderen, anders komt er een gesubsidieerde anti- discriminatiebureau met dure ambtenaren, advocaten en rechters samen dit te regelen voor de heilige. Moslimvrouwen zijn constant zwanger, kinderen worden eerst op straat gezet, waarvan men zeker weet dat ze later in de gevangenissen belanden. Mohammed ali zit vast, Mohammed abdullah moet er nog komen…Mohammed’s worden een voor een crimineel, maar achterlijke moslims weten niet wat voor schade hebben ze opgericht!. Ze weten wel dat de kafirs al deze mohammed’s zomaar gaan onderhouden.
  De verhoudingen worden scherper met de toename van segregatie. Zowel in de praktijk als via wetenschappelijk onderzoek bewezen dat islamitische immigratie op korte en lange termijn tot ernstige maatschappelijke problemen leidt, daar zien we elke dag de voorbeelden van. Kunnen we dan eerst eens een einde maken aan die massa Moslimsimmigratie en orde op zaken stellen? Het werkt gewoon niet, dus dan moet je het gewoon niet doen. Heeft niks met discriminatie of racisme te maken, maar alles met realiteitszin.
  Het is de vraag wanneer het Westen wakker wordt en gaat beseffen dat Islam per definitie in oorlog is met de niet -islamieten.
  Hiervoor heeft deze Islamitische oorlog de mannelijke bevolking nodig. De oorlogskwestie is een kwestie die de gehele moslimwereld voor alle komende eeuwen raakt. De oorlog moet altijd een bron van vermindering van het aantal Europese mannen kunnen zijn, terwijl het relatief een vermeerdering van het aantal vrouwen teweegbrengt. Moslims willen deze vrouwen ook onderwerpen aan hun barbarse ideologie.
  Islamitische loverboys en verkrachting van niet- Islamitischexc2 vrouwen, zou om een soort ritueel van vernedering gaan, een demonstratie van islamitische mannenprivileges over de onderworpenen.
  De islam kent geen godsdienstvrijheid en geen enkele wederkerigheid, een concrete bewijs dat islam geen godsdienst is. In Marokko en Turkije is verboden om zich tot een godsdienst te bekeren of om te verklaren dat men de islam heeft verlaten. Dit is een organisatie die haat, oorlog en onderdrukking van anders denkenden in hun ‘vaandel’ heeft staan.

  xc2
  Zelfde Moslims die Nederland als hun nieuwe broedplaats kiezen, gaan oneindig door met hun verbreiding. De gemeenschap moet voor hun genoegens die vrouwen en talrijke kinderen onderhouden, als massa hoofddoekvrouwen niet in eigen onderhoud kunnen voorzien. Zo kan men dus vier of meer echtgenoten uit land van herkomst halen met alle kosten op vijanden. Dit betekent in concrete dat de werkende Nederlander ervoor zorgt dat om de 3 jaren islamitische vrouwen massaal met meer kinderen voor de komende 40-jaar verzekerd zijn van vast inkomen zonder te hoeven werken. Belasting betaler moet steeds harder werken voor de Moslim stieren die hun neuk business “de enige ware godsdienst” noemen en zich vijandig stellen tegen de normen en waarden van de naxc3xafevelingen. Met de religieuze doekjes gemaskerde Moslimmannen fokken lekker door en beginnen meteen met de volgende ronde, ze gaan weer naar hun heilige herkomstland om nog jongere vrouwen uit te kiezen. Islamitische loverboys activiteiten hebben toch niks mee te maken met de arbeid of enige toegevoegde waarde voor de maatschappij!
  xc2
  xc2
  Maffiosi woningbouwverenigingen brengen natuurbalans in gevaar!
  xc2
  Ze gaan gewoon door met het vernietiging van hele natuurgebied. Hun vuile werk leid tot meer opwinding bij de moslims. Moslims krijgen nog betere TV schotels voor hun communicatie met de herkomstland. Kolonievorming met de nieuwbouw gaat gewoon door: met de nieuwbouw wordt er ook door deze brutale woningbouwcoxc3xb6peraties gelijk een moskee neergezet. Moslimbevolking raakt gefascineerd en fokt nog harder…Beschaving wordt omgezet in middeleeuwse barbarij en het totale leefgebied van andere dieren wordt steeds kleiner.
  Sinds laatste 1.5 jaar hebben georganiseerde Moslims binnen Europa er nog eens 1.200.000 zielen bij gekregen. De opstandelingen zeggen dat ze meer huizen nodig hebben, maar fokken ze gelijktijdig door terwijl ze huidige populatie niet kunnen onderhouden. Ze zeggen dat ze inkomen problemen hebben, terwijl ze voor altijd gratis uitkeringen en bakken kinderbijslagen krijgen.

  De oorzaken liggen in een falend immigratie beleid: teveel import en slecht gexc3xafntegreerd. Nederlandse autoriteiten zijn minstens even slap als de Engelse. Het criminele gajes richt zich tegen de levens en goederen van goedwillende burgers en veroorzaakt plaatselijk een oorlogstoestand.
  Niet stoppen van het Islamitische fokkerij betekent dat er tientallen miljoenen Moslims praktisch open grenzen hebben en dit gecombineerd met een verzorgingsstaat wordt een eindeloze toestroom en aanwas van criminele uitstoot. Dat betekent dat er geen toekomst meer is voor de autochtone bevolking.

  – Een begin van de oplossing is een volledige stop van import uit den vreemde en een zeer gericht integratiebeleid met nadruk op zelfredzaamheid. Als het juridisch rond te krijgen zou zijn zou grootschalige remigratie de oplossing zijn.

  – Stop onmiddellijk alle subsidies aan de Moslimorganisaties: geen moskee, islamitische omroep en islamschool in Nederland. Stop kinderbijslag, stop islamitische naamgeving in Nederland.

  – Stop onmiddellijk met de dubbele nationaliteit. Stop verblijfsvergunningen, erfenis van vorige WO, zeer verouderde verraderlijke stelsel moet zo snel mogelijk verdwijnen. Mensen die nationaliteit van herkomstland willen behouden mogen alleen werkvergunning krijgen: werk of directe terugkeer naar heilige land.

  – Stop “positieve discriminatie”:de islamieten beginnen te infiltreren in onze regering, het leger, justitie, politie. Het einde van de vrije wereld en het begin van een verschrikkelijke interne oorlog is nabij!

  – Subsidiesponzen als Turkse, Marokkaanse “contactgroepen” worden een soort extra ambassade of consulaat van Moslimlanden: inspraakorgaan Turken (IOT), Landelijk beraad Marokkanen, Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN), Contactgroep Islam (CGI), Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), Federatie van Islamitische Organisaties Nederland (FION), Raad van Marokkaanse Moskeexc3xabn Nederland (RMMN), Islamitische Stichting Nederland (ISN) en nog tientallen die als extra ambassade of consulaat willen functioneren moeten sowieso snel gesloten worden in deze tijden van bezuinigingen. Dit soort clubs werken oplossingen voor de enorme problemen tegen.

  – veel overheid instellingen plegen zelfmoord door het in dienst nemen van haat zaaiende imams en andere moslimstrijders uit moslimlanden. Ze hebben zich tegen zijn eigen burgers gekeerd, dit is puur land verraad. Stop uitkeringen aan imams die als verlenging van hun geheime dienst werken, ze moeten onmiddellijk teruggestuurd worden.
  xc2

 12. Hans August 15, 2011 at 6:06 pm #

  Het kijkt hier zo langzamerhand meer een forum voor xenofoben dan mensen die serieus een disucussie willen aangaan.

  Beste Hans,

  Volgens mij houdt het elkaar aardig in evenwicht. Maar jij vindt dus dat xenofoben hun stem niet mogen laten horen? Voor de goede orde: er zijn vast ook mensen die niet weten wat xenofoben zijn: vreemdelingenhaters.

  Hendrik Jan

 13. Danielle August 15, 2011 at 6:12 pm #

  zeg HJ…kan je die maffe reactie hierboven asjeblieft verwijderen??? alvast bedankt..

 14. Joop August 15, 2011 at 7:24 pm #

  Isaak ben jij een rexc3xafncarnatie van Breivik? (o nee, Breivik leeft nog. Hoewel, leven?).

 15. Hans August 15, 2011 at 7:26 pm #

  HJ, ieder mens heeft het recht op hoor en wederhoor. Ik reageerde in feite op isaak en het ontgaat mij volledig wat dat betoog te maken heeft met het topic; in mijn ogen is het een puur propaganda verhaal.

 16. moi August 15, 2011 at 11:37 pm #

  @ Hans

  Xenofoob. Propaganda. Het is allemaal nogal niet wat.
  Klopt het niet wat izaak neerkalkt? Is het geheel onjuist?
  Als ik het stuk lees frons ik op zxe2x80x99n minst mijn wenkbrauwen, zeker vwb het gebeuren in Engeland (als het klopt).
  Maar als ik, dit gelezen hebbend, eens om me heen kijk (in figuurlijke zin) dan weet ik nog niet zo of het onjuist is. Sommige wat absurd gekozen bewoordingen daargelaten. Ook als ik terugdenk aan de recene berichtgevingen over wat de katholieken wordt aangedaan door moslims in bv Pakistan. Die worden dus niet geduld met alle (gewelddadige) gevolgen vandien.

  Mijn inmiddels ver bejaarde moeder had enige jaren terug een klein buurwinkeltje. Op enig moment kwam er een 10-12 jarig Marokkaans jochie binnen die haar uit begon te schelden toen zij hem terecht wees vanwege zijn, laat ik het netjes zeggen, onjuiste gedrag. Hij besloot met de woorden:xe2x80x9dwacht maar k*****wijf over 20 jaar zijn wij hier de baasxe2x80x9d. Hoe zou zoxe2x80x99n klein opdondertje daar nou bij komen? Niet uit de Okki of Taptoe!!

  Je hoeft geen racist (of xenofoob) te zijn om realistisch naar je eigen omgeving te kijken!?

 17. Wouter August 16, 2011 at 7:50 am #

  @moi
  Wat de katholieken wordt aangedaan in bv. Pakistan.

  Wat de katholieken hebben gedaan met bv. de interessante Maya cultuur in midden Amerika, en wat de gereformeerden hebben gedaan met de indiaanse cultuur in de Verenigde Staten, daar moeten we vooral niet naar kijken zeker, en wat was het geloof van de grote Nederlandse slavendrijvers in Afrika?

 18. Angela August 16, 2011 at 2:05 pm #

  Hulde aan Isaak zijn essay die door de beginzin juist heel goed aansluit bij het topic. Het feit dat wij in Nederland maar blijven doorzagen of het DB debacle is omdat wij niet (willen!) begrijpen waarom de inwoners zich verdedigden tegen deze moslimmannen. Zij wisten/weten al heel lang (veel langer dan wij onnozele tolerante Nederlanders) waarom en waartegen jezelf soms moet verdedigen, ook al is dit wellicht niet de fraaiste manier. Maar soms is het eten of gegeten worden! Om dit te voorkomen moeten we lering trekken uit de geschiedenis. Maar helaas, de reacties (lees xenofoob, Breivik Katholieken vs Maya’s etc.) bewijzen maar weer dat er heel veel mensen zijn die slechts naar hun eigen (WOII) geschiedenis kijken en als de dood zijn om weer als “fout” bestempeld te worden en houden derhalve hun oogkleppen op om de zgn. lieve vrede te bewaren. Gevaar kan uit meerdere hoeken komen, sta daarvoor open en wees er eerlijk over alleen dan kun je wellicht iets voorkomen waar niemand op zit te wachten. Bedankt HJ dat jij je niet laat gek maken door deze politiek correcte moraalrakkers en Isaak zijn reactie laat staan.

 19. Siem August 16, 2011 at 4:30 pm #

  Xenofoben, het mooiere woord voor racisten.

  Het pamflet van Isaak een essay te noemen en te stellen dat de reactie van Isaak heel goed aansluit bij het topic is ronduit lachwekkend. Negatief reagerende bezoekers uitmaken voor politiek correcte moraalrakkers, idem.

  Toch zie ik liever een posting als die van Isaak, je weet direct waar je mee te doen hebt, dan die van een Moi of Angela. Bedekt racisme in ‘beschaafde’ bewoordingen is vele malen gevaarlijker.

  Dat Isaak een Joodse naam is en uitgerekend in de Koran met bewondering wordt beschreven is een bijzondere bijkomstigheid.

 20. Cor August 16, 2011 at 5:13 pm #

  Wouter (6.50 v.m.):
  xe2x80x9c Wat de katholieken hebben gedaan met bv. de interessante Maya cultuur in midden Amerika en wat de gereformeerden hebben gedaan met de indiaanse cultuur in de Verenigde Staten, daar moeten we vooral niet naar kijken…xe2x80x9d

  Wat de barbaarse sekte van de pedofiele massamoordenaar Mohamed (7e eeuw) al eeuwenlang doet, sinds 1400 jaar, in uitdrukkelijke opdracht van de koran (7e eeuw,) aan terreur, onderdrukking en moordpartijen tegen niet-mohamedanen (Christenen, joden, hinduxe2x80x99s, sikhs enz.), daar kijkt Wouter (6.50 v.m.) liever niet naar. De koran schrijft ook voor, dat niet-mohamedanen moeten worden geminacht.

  In tegenstelling tot het door de koran aanzetten tot terreur, minachten, onderdrukking, moorden plegen op niet-mohamedanen, staat nergens in de bijbel (NT) dat niet-christenen moeten worden geterroriseerd, onderdrukt en vermoord. Dus ook staat er niet in de bijbel dat de katholieken de Mayaxe2x80x99s de baas zouden moeten spelen enz.

  Beste Cor,

  Dit lijkt mij wat eenzijdig. In de ‘bijbel- en korantijd’ was het gebruikelijk dat meisjes trouwden zodra ze vruchtbaar waren -rond hun dertiende. Het is barbaars dat met ‘de ogen van nu’ pedofiel te noemen. De bijbel kent ook tal van gruwelijke slachtpartijen waarbij in de naam van God heidense volken van baby tot bejaarde werden uitgeroeid.

  Hendrik Jan

 21. moi August 16, 2011 at 9:52 pm #

  @siem

  Heeft wat mij betreft niks met racisme te maken. Misschien moet je toch eens voor heel even je beeldscherm loslaten en naar buiten gaan, de echte wereld in, om te zien wat realiteit in het echte leven is!?

 22. Siem August 16, 2011 at 10:20 pm #

  @Cor 5.13

  Kom kom, Cor. Volgens mij haal je heel wat door elkaar en verschuil je je achter rechtlijnige antieke ‘bijbels’ gekoppeld aan religie, waarbij je enkel de Koran verguisd. De hedendaagse Katholieken leven hun oude praktijken met heksenverbrandingen en verdrinkingen ook niet meer na.

  We leven in 2011.

  Ik zou mij eerder druk maken om al die witte Europese en Amerikaanse mensen in dit digitale tijdperk, die hun geloof vinden in het uitdragen van hun sexuele voorkeur: te weten sexueel misbruik van kinderen, oftewel praktiserende en commercieele pedofilie.

  Daar komt geen Koran aan te pas!

 23. Ada August 17, 2011 at 12:47 am #

  @ Siem… sorry hoor maar:

  “Toch zie ik liever een posting als die van Isaak, je weet direct waar je mee te doen hebt, dan die van een Moi of Angela. Bedekt racisme in ‘beschaafde’ bewoordingen is vele malen gevaarlijker.”

  Ik ben ook vast een racist in beschaafde bewoordingen, want ik kan MOI best goed volgen. Ik heb inmiddels aan den lijve ondervonden dat respect op mijn eigen vierkante meter nog prima werkt maar daarbuiten niet vanzelfsprekend is. Ik denk (nog) niet zo -fataal- afgemeten als Isaak maar durf ook de impact van een door religie ingeschaalde overtuiging niet meer weg te wimpelen. En ja, nog even en de helft van Nederland is moslim; een feit, in de grotere steden zijn Mohammed en Ali al jaren de meest bij de burgerlijke stand aangegeven namen. Natuurlijk mag iedereen hier zijn ogen voor sluiten, whatever. Ik hoop alleen weg te zijn (dood of emigratie) voor de tijd dat we hier opnieuw een godsdienststrijd gaan meemaken of qua emancipatie gedwongen terug mogen naar de Middeleeuwen. Ik een hoofddoek? Never! Soms trek ik de lakens over mijn hoofd maar dat is en blijft alles. Vooral eigen keus.

  Denk eens na over bijv. Ali B. ook genoemd Knuffelmarokkaan. Het overgrote deel is kennelijk niet knuffelbaar. En alleen al daardoor is het een ziek woord, uitgevonden om te behagen, gerust te stellen.

  Links denken is mooi en idealistisch en warm en ruim. Maar vooral uitgaand van de fairness van alles. Maar in sommige gevallen is er geen ‘fair’. Soms, heel soms, moet men ook kunnen zeggen: ‘En nu is het … genoeg!!’

 24. Ada August 17, 2011 at 1:53 am #

  Leuke RKK uitzending over Alex Wiegmink. De term ‘God’ is niet gevallen, nergens. Kom er maar in, Annet?

  Beste Ada,

  Ik vond het nogal magertjes.

  Hendrik Jan

 25. Siem August 17, 2011 at 2:16 am #

  @Moi 9.52

  Je eerdere tekst was wel degelijk racistisch voedend.

  Quote 08/15/2011 om 11:37 nm : Mijn inmiddels ver bejaarde moeder had enige jaren terug een klein buurwinkeltje. Op enig moment kwam er een 10-12 jarig Marokkaans jochie binnen die haar uit begon te schelden toen zij hem terecht wees vanwege zijn, laat ik het netjes zeggen, onjuiste gedrag. Hij besloot met de woorden:xe2x80x9dwacht maar k*****wijf over 20 jaar zijn wij hier de baasxe2x80x9d. Hoe zou zoxe2x80x99n klein opdondertje daar nou bij komen? Niet uit de Okki of Taptoe!!

  Je hoeft geen racist (of xenofoob) te zijn om realistisch naar je eigen omgeving te kijken!?

  En dan n.a.v mijn reactie op je eerdere statement: Moi 08/16/2011 om 09:52 nm: Heeft wat mij betreft niks met racisme te maken. Misschien moet je toch eens voor heel even je beeldscherm loslaten en naar buiten gaan, de echte wereld in, om te zien wat realiteit in het echte leven is!?

  – Je bevestigde met die reactie je eigen beperkte (denk)kader. Moeders had een rotervaring met een jongetje van 12 (Marokkaans nog wel!) en je hele wereldbeeld hang je daar aan op. Misschien een idee voor je om de cijfers over criminele NL-jongeren op te vragen?

  De echte wereld wordt mede bepaalt door vooral starre kortzichtige types als jij. Ik ben blij dat de echte wereld, met alle ‘kleurlingen’ die daarbij horen een stuk beter is dan het xenofobisch beeld dat jij wederom schetst.

  Over een beperkte blik en de realiteit gesproken…

 26. Cor August 17, 2011 at 2:29 am #

  Siem (10.20 nm),

  Je bevind je met je verdediging van de koran (7e eeuw) in goed gezelschap. Hitler vond de koran namelijk ook zo een uitstekend boek (haat tegen Joden, haat tegen christenen enz.).
  Als mensen tegenwoordig niet weten wat voor gruwelijk kwaad de koran en de sekte van Muhamad al 1400 jaar, tot aan vandaag, over de wereld brengen, kunnen ze zich niet meer verschuilen achter het excuus dat ze er geen weet van konden hebben, want tegenwoordig is er ruimschoots informatie te verkrijgen.
  Kijk bijvoorbeeld maar videoxe2x80x99s op YouTube. Dan kun je zien wat voor een terreur en moord en doodslag de Mohamedaanse sekte over de hele wereld in de praktijk brengt. En als je als (domme) westerse beschermer van de koran denkt, dat de mohamedanen je voor het verdedigen van de koran dankbaar zullen zijn, dan maak je een grote vergissing. De koran schrijft de mohamedanen immers voor dat ze de niet-mohamedanen moeten minachten,
  En deze en alle andere voorschriften moeten van de koran altijd blijven gelden. Als je denkt dat ze die regels wel zullen veranderen, dan vergis je je. Dan gaat je kop er af.
  Zorg dat je weet wat er werkelijk in de wereld gebeurt en is geschied.

 27. Siem August 17, 2011 at 2:20 pm #

  @Cor 2.29

  Quote: Je bevind je met je verdediging van de koran (7e eeuw) in goed gezelschap. Hitler vond de koran namelijk ook zo een uitstekend boek (haat tegen Joden, haat tegen christenen enz.).

  – Wie dat zo stelt is niet goed bij zijn hoofd. Heel eng, je Hitlervergelijking.

  Ik verdedigde de duistere kant van de Koran niet. Net zo min als ik de duistere kant van de Bijbel zou verdedigen.

  Ik zie in jou vooral een doorgeslagen fanaat die is blijven hangen in de antieke uitvoering/toepassing van de Koran. Het terugkerend gebral over ‘al 1400 jaar’ maakt de inhoud van je reactie er niet sterker op.

  Ik schreef eerder: We leven in 2011!

  En voor de goede orde: Ik ben RK gedoopt met alle daarbij horende zinvolle en onzinnige zaken.

 28. moi August 17, 2011 at 9:20 pm #

  @siem

  De zinsnede xe2x80x9dwacht maar k*****wijf over 20 jaar zijn wij hier de baasxe2x80x9d was eigenlijk bedoeld ter illustratie, of bevestiging zo je wil, voor hetgeen isaak stelt. Heeft dus niets te maken met het zgn xenofobisch beeld dat ik volgens jouw wederom(??) schets.
  Misschien iets te hoog gegrepen voor je om verbanden te leggen.

  En om mij te betichten van een beperkte blik en realiteit zegt meer over jouw dan over mij.
  Ik heb in mijn dagelijkse bezigheden veelvuldig contact met mensen uit alle lagen van de samenleving en ook nog eens van diverse afkomst. Gelukkig ook de goede want anders zou mijn mensbeeld wel eens eenzijdig kunnen zijn. Maar daar heb ik geen last van gelukkig. Ik heb genoeg ellende gezien en meegemaakt om op zn minst mijn wenkbrauwen te fronsen bij het artikel van isaak.
  Dat jij bepaalde zaken die werkelijkheid zijn, zoals Ada (zij het in andere bewoordingen) mede beschrijft, niet ziet of wil zien is jouw probleem. Je woont wellicht in een boerderij ver, heel ver van de grote stad?
  Vraag me af of je ook zo zou reageren als je in de Bijlmer zou wonen b.v.. En als je wel in een vergelijkbare omgeving woont dan ben je ziende blind en horende doof!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: