Een drugsbaron in een bootje

3 Jun

Bruinsma-ferrari

Update 10.25 uur:

"Wat een heerlijk boek. Gisteren in xc3xa9xc3xa9n keer uitgelezen. Je beste boek tot nu toe."

Kijk, zo mogen we dat graag horen. Betreffend 'De BV Bruinsma'. Zomaar een lezer. Is geeneens familie, hoefde ik niemand voor om te kopen, spontaan!

Klaas Bruinsma, mag je die zien als 'een drugsbaron in een bootje'? Hij was in elk geval niet de enige, getuige vandaag dit bericht in Het Nieuwsblad:

"Martinus Weber kon jarenlang uit de handen van het gerecht blijven, tot het speciale FAST-team van de federale politie hem op het spoor kwam. Vanop de luxueus ingerichte woonboot 'Sandra' op het kanaal Brussel-Schelde in Grimbergen probeerde hij een zo onopvallend mogelijk leven te leiden. Hij deed er alles aan om niet te worden gevonden. Hij reed bijvoorbeeld nooit zelf omdat hij dan bij een toevallige controle gexc3xafdentificeerd kon worden."

Bruinsma reed wel zelf. Al heeft hij in Nederland nooit rijexamen afgelegd, in zijn tijd kon je nog rijbewijzen kopen in het buitenland. Bonaire was destijds populair voor mensen met examenvrees of tijdgebrek.

Volgende week komt er in Panorama nog wat aanvulling op het 'Bruinsma-gebeuren'. Na de deadline voor het boek druppelde het nog wat na. Een van de 'onthullingen' gaat over het geld dat Bruinsma bij zich had op de avond van de moord. Had ook te maken met een soort verkeersovertreding.

 

3 Responses to “Een drugsbaron in een bootje”

 1. upinsmoke June 3, 2011 at 1:00 pm #

  rijbewijs

  2 in 1 week op aruba, auto en vrachtwagen,

  rijbewijs in nl is hbo onzin en geldklopperij

  als je van een witte senuwelijder auto moet leren rijdnpfff geef mij die arubaanse rijinstructeurs maar, tijdens rijles ff praatje maken met de dames, toppie;))

 2. EJB June 3, 2011 at 9:06 pm #

  Is het ook als ebook te koop? Kan alleen maar papieren versies vinden in de online handels?

 3. steven smit June 5, 2011 at 2:41 pm #

  goed boek H.J. bijna uitgelezen.
  vr,gr.s.smit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: