Donderdag 2 juni: Het karretje met de lekke band; 'Mo' en de dood van Nienke

2 Jun

Hillis-band

Het aanhangwagentje dat gebruikt is bij de afluisteroperatie Hillis-Donald G. heeft een lekke band, zo is op de foto te zien. Zoals een reageerder opmerkte. Iemand anders vraagt zich af waarom de schutters niet voor alle zekerheid ook maar dat wagentje onder vuur hebben genomen. Dat lijkt me niet zo vreemd: ze zullen niet hebben geweten dat dat er iets mee te maken had. De lekke band zal veroorzaakt zijn door een afgeketste kogel.

Een reactie van Jason, over het gelekte A4'tje:

Dxc3¡t is ook niet zo geheimzinnig, maar waarom wordt die opdracht dan zo vreemd uitgevoerd? Ze hebben daar vrij veel risico gelopen door met een busje naar die plek te komen en ze hebben zich letterlijk en figuurlijk alleen tot Hillis gericht. Waarom dan niet ook de aanhanger voor de zekerheid?

Trouwens, hoeveel tijd zat er tussen het verspreiden van die info en de liquidatie? Hooguit een paar weken. Is dat, zelfs voor iemand die vrijwel de hele dag op z'n kamer zit, genoeg om zo'n groot dossier door te lezen en dan ergens een keer dat A4'tje aan te treffen? Hoe groot is de kans dat dat toevxc3¡llig gebeurt?

Als het zo gegaan is, is het dus een haastklus geworden. Dat kan wxc3xa9l weer verklaren waarom ze in een busje een doodlopend pleintje op reden in plaats van met de motor. Doorgaans nemen ze het niet zo nauw met het tijdsbestek waarop een rekening vereffend moet worden en kan je nog jaren risico lopen. Waarom moest dxc3xadt dan wxc3xa9l binnen een paar weken gebeuren? Om dat gesprek te voorkomen? Maar hoe en waardoor kon dan een link tussen dat summiere A4'tje en de bewuste afspraak worden gelegd?"

Aldus Jason. 

Volgens mij is er helemaal geen verband met dat gelekte A4'tje en de liquidatie, ik zou niet weten hoe. Dat denkt ook niemand. Er waren twee partijen op de hoogte van de afspraak: de kant Hillis/Nationale Recherche, de kant Donald G.; het plan Hillis uit te schakelen was er natuurlijk al veel eerder, dit was een goede gelegenheid. En uiteraard: het motief. Hillis die er in elk geval van werd verdacht informant te zijn. Een betere reden om iemand te liquideren kun je niet bedenken, zeker niet in deze zaak.

*

 Nienke-mohamed-2

Over de dood van 'lieve Nienke' uit Gouda hebben we het hier vaker gehad, er komen nog steeds reacties binnen van mensen die zich niet kunnen voorstellen dat de aangehouden verdachte, Mohamed, Nienke opzettelijk iets heeft kunnen aandoen. De laatste reactie, vandaag:

"Hoi allemaal

ik heb alle berichten gelezen die er over de moord op Nienke zijn geplaatst en ik vind ze best wel heftig. Ik ben een oude buurtbewoonster van de Wingerdlaan en vond het geen prettige flat maar dat terzijde. Ik heb vanuit mijn naaste omgeving vernomen dat Mohammed in Frankrijk de politie heeft gexc3xafnformeerd over een dode vrouw op de Wingerdlaan en daarna is een opsporingsbevel uitgevoerd en is hij in Italixc3xab gearresteerd en zit daar nu tot de politie hem in Nederland kan aanhouden. Dus is hij zeker hoofdverdachte. Een kind verliezen is afschuwelijk en wens je niemand toe. Dus dit gekibbel op deze site leidt ook nergens toe. Ik kende het meisje niet persoonlijk, maar ik hoop dat deze zaak tot de bodem wordt uitgeplozen en dat haar ouders het een plekje kunnen geven. We kennen allemaal het verhaal van Marixc3xablle de Geus. Ook zomaar vermoord in Gouda…"

Eerdere reactie:

"In Tunesixc3xab praatte Mo altijd over Nienke, hij was stapelgek op haar, hij zat elke dag achter zijn pc om met haar te chatten. Dat kun je ook zien op de foto's op Facebook van Nienke en Mo. Ik hoop voor Mo dan ook dat het om een ongelukje gaat. Als dat niet het geval zou zijn dan moet hij er voor boeten. Eerst maar afwachten wat er uit het onderzoek komt."

 

8 Responses to “Donderdag 2 juni: Het karretje met de lekke band; 'Mo' en de dood van Nienke”

 1. Jason June 2, 2011 at 12:58 pm #

  Voor alle duidelijkheid: ik denk zelf ook niet dat het A4’tje er mee te maken heeft, vandaar ook bovengenoemde vragen. Het is, naar mijn idee, txc3xa9 summier om daar halsoverkop een liquidatie voor te plannen, maar je hebt er wel een heel artikel aan gewijd. Waar sloeg de opmerking dat ‘de werkelijkheid minder ingewikkeld is’ op? Ik dacht op de theorie dat het A4’tje in verkeerde handen viel en zodoende aanleiding was voor de liquidatie. Misschien heb ik dat artikel dan verkeerd gexc3xafnterpreteerd.

  Wat betreft het niet onder vuur nemen van de aanhangwagen blijf ik mijn vraagtekens houden. Als men op de hoogte was van het feit dat Hillis als informant optrad, en van de afspraak, zou argwaan voor en boven alles gelden. Juxc3xadst dxc3¡n zou een aanhanger de aandacht moeten trekken als je serieus met je taak bezig bent. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat het ding de daders niet (bewust) is opgevallen en dat past weer in het plaatje met de vraagtekens over het vervoermiddel en de vluchtroute. Het lijkt allemaal zo ondoordacht terwijl er tijd genoeg was om een liquidatie voor te bereiden en uit te voeren.

 2. PietPlezier June 2, 2011 at 1:26 pm #

  Denk niet dat het om een afgeketste kogel gaat. Het wiel zit aan deze zijde. Zou een kogel afketsen zit er altijd nog een aanhanger tussen de plek waarop de kogel afketst en de lekke band. Denk eerder dat men voorbijgangers (en criminelen) heeft willen laten doen geloven dat de aanhanger er stond omdat het een lekker band had. Waarom zou je anders een aanhanger op zo’n afgelegen parkeerplaats neerzetten? Nu zal bijna iedereen denken: Die heeft vast een lekke band gekregen en had zeker geen reserveband bij hem.

 3. Jason June 2, 2011 at 2:40 pm #

  @ PietPlezier

  Uit ervaring weet ik dat een afgeketste kogel een ‘vreemde’ route kan afleggen om vervolgens in te slaan op een punt waar je het totaal niet verwacht. In zowel theorie als in de praktijk kan een kogel afketsen op, bijvoorbeeld, een lantaarnpaal die vxc3xb3xc3xb3r de schutter staat, daarna een ander object raken en wederom afketsen, om tenslotte uit te komen op een plek xc3¡chter de schutter.

 4. Siem June 2, 2011 at 3:26 pm #

  @Jason 12.58

  Quote: Wat betreft het niet onder vuur nemen van de aanhangwagen blijf ik mijn vraagtekens houden. Als men op de hoogte was van het feit dat Hillis als informant optrad, en van de afspraak, zou argwaan voor en boven alles gelden. Juxc3xadst dxc3¡n zou een aanhanger de aandacht moeten trekken als je serieus met je taak bezig bent.

  – Ik vind je redenatie vergezocht. Ga er maar gerust vanuit dat als men wist dat er
  op de liquidatieplek een luistervinkactie zou plaatsvinden er dan van de actie zou zijn afgezien.

  @PietPlezier 1.26

  Ik geloof ook niet in een afgeketste kogel waardoor de band lek is geraakt.Ik kan me zo voorstellen dat ze hem hebben laten leeglopen om de verleiding van jatwerk te beperken. Normaal gesproken ligt zo ‘n aanhanger in het Amsterdamse dan ook aan kettingen vast.

  Beste Siem,

  Ik vind het opzettelijk leeg laten lopen van de band ook het meest plausibel. Het was anders wel mega-grappig geweest als dat karretje gestolen was, met die gasten erin, en dat ze er ergens op een industrieterrein in Rotterdam (ik noem maar wat) pas uit konden.

  Hendrik Jan

 5. David June 2, 2011 at 5:31 pm #

  Op de straatpagina van de Fizeaustraat op toeto.com wordt wel een Willemse als bewoner in die straat vermeld. Of die iets te maken heeft met de Willemse betonboringen uit Zaamdam weet ik niet, maar zou toch kunnen.

 6. Jason June 2, 2011 at 8:13 pm #

  @ Siem

  Dat zou kunnen maar er kan ook iets dusdanig in de brand gestaan hebben dat afwachten of afblazen geen optie meer was.

 7. complatter June 3, 2011 at 7:13 am #

  wel eens over nagedacht dat hillis meedeed met de NR en helemaal niet dood is maar zijn dood in sene is gezet en zo de perfecte bescherming krijgt want nu die dood is zoekt niemand hem meer
  en ook omdat de daders op een nogal klunsige manier weg konden komen en niet gepakt zijn ondanks heli en andere teams
  denk daar nou is aan HJ

  Beste Complatter,

  Daar denk ik helemaal niet aan.

  Hendrik Jan

 8. Robbie June 4, 2011 at 2:11 pm #

  @HJ: Is dat complot wat complatter schetst zo onwaarschijnlijk? Of kijken we teveel films? Ik dacht hetzelfde ook met die ex-advocaat die aan een overdosis MDMA stierf (vlak nadat hij getuigd had tegen Holleerder).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: