Dinsdag 31 mei: Wat is een loverboy?; De liegende kleinzoon aan de kust; De Voetbal Messi(as)

31 May

Lovergirl-rotterdam-ad

Volgens officixc3xable cijfers zijn er 450 slachtoffers van loverboys, maar het echte aantal schommelt rond de zesduizend. 

Beweert de Stichting Kleinschalige Zorg, die vandaag aan de Kamer een petitie aanbiedt waarin wordt gepleit een betere registratie van de slachtoffers en een steunpunt voor de opvang en begeleiding van de meisjes en ook jongens die ten prooi zijn gevallen aan loverboys. Extra kosten voor hulp aan de slachtoffers moet volgens de Stichting worden betaald uit wat binnenkomt door de Pluk ze-wet.

Tja.

De Stichting baseert de cijfers op 'eigen onderzoek'. Dat maakt nieuwsgierig naar wie er in die stichting zitten. Het zal vooral te maken hebben met de definitie: wat is een loverboy? In de affaire rond Maria Mosterd, een jaar geleden, hanteerde de Zwolse politie een ruim begrip. Bijna elk minderjarig meisje dat een relatie had met een oudere jongen viel daaronder. Dan kom je wel aan die zesduizend. Ik onderschat de narigheid niet die de echte slachtoffers van een loverboy meemaken, maar er zit veel ruis op de 'loverboylijn'. Ik heb de laatste twee afleveringen van de 'zaterdagmiddagserie' over loverboys nog niet gezien, is er iemand die het wel heeft gezien en er wat over kan vertellen?

Gabriel-iacono

Beetje op hetzelfde vlak: misbruik. Ook zo'n gevaarlijk onderwerp waarbij het vaak het woord van de xc3xa9xc3xa9n tegen de ander is. Onze Zuid-Franse correspondent verdiepte zich in 'de affaire Iacono' waarbij een kleinzoon ervoor zorgde dat zijn opa voor negen jaar achter de tralies verdween. Hij zegt nu dat zijn grootvader onschuldig is.

De kwestie begon in 2000 te spelen toen de burgemeester van het super-toeristische Vence  (vlakbij Nice, 20.000 inwoners) van zijn bed werd gelicht. De beschuldiging luidde dat hij zijn kleinzoon Gabriel tussen 1996 en 1999 regelmatig zou hebben verkracht. Burgemeester Christian Iacono ontkende, maar werd later door de rechtbank in Nice tot 9 jaar veroordeeld. Op grond van de verklaringen van zijn toen 9-jarige kleinzoon.

Vanuit zijn cel bleef de burgemeester ontkennen. En met instemming van de gemeenteraad zijn stad besturen. Tot hij door de prefect (soort Commissaris van de Koningin) van het departement Alpes-Maritimes tot aftreden werd gedwongen. Een paar weken nadien werd Ianoco voorlopig op vrije voeten gesteld. Hij mocht zijn proces in hoger beroep thuis afwachten.

Ook het gerechtshof in Aix-en-Provence veroordeelde in februari van dit jaar de 76-jarige grootvader -tegen ieders verwachting in- tot 9 jaar, opnieuw op grond van de verklaringen van zijn inmiddels 20-jarige kleinzoon.  Opa werd meteen naar de gevangenis overgebracht, oma huilde. Zijn advocaten tekenden cassatie aan, maar een datum voor dat hoogste beroep in het verre Parijs is nog steeds niet vastgesteld.

Of het er ooit van komt, is nu echter de vraag. Want kleinzoon Gabriel heeft dezer dagen in een brief aan het OM in Grasse laten weten dat zijn opa onschuldig is. Hij is ondertussen urenlang verhoord en blijft bij zijn herziene verklaring.

Ex-burgemeester Iacono is opgelucht. Hij was niet opgewassen tegen het leven in de cel en overwoog volgens zijn advocaten zelfmoord dan wel een hongerstaking. Hij schijnt zijn kleinzoon niet zoveel te verwijten. Vrijspraak vindt hij nu het allerbelangrijkste.

Is de vraag wanneer hij uit de gevangenis ontslagen wordt. Zijn advocaten hebben onmiddellijke vrijlating gexc3xabist, maar zo werkt dat niet in dit land. Justitie overweegt de mogelijkheid van een nieuw proces en dan zijn we minstens een halfjaar verder.

En hoe is het mogelijk dat die kleinzoon elf jaar lang zijn grootvader van ontucht beticht en dan ineens roept dat opa onschuldig is?

In het dagblad de Nice Matin vertelt hij dat er destijds wel degelijk van alles is voorgevallen en dat hij erin is gaan geloven dat het opa was. Maar misschien is het iemand anders geweest. Bij het gerechtshof in Aix-en-Provence heeft hij over een tweede 'aanwezige' wel iets gezegd, maar hij bleef toen opa als de schuldige aanwijzen.

En nee, hij heeft nooit onder druk gestaan om grootvader te (blijven) beschuldigen. Al jaren doet het gerucht de ronde dat hij door zijn vader is opgestookt, die ruzie heeft met zijn vader, de grootvader dus.

Overigens is Gabriel Iacono, die in Reims studeert waar zijn ouders wonen, van plan om advocaat te worden. Hij weet alvast iets van de praktijk.

Aldus onze Zuidelijkste Correspondent. In zijn column gaat hij in op het commentaar van Frans Snoeks, tijdens de wedstrijd tussen Barcelona en Manchester. Kan zijn dat ik iets gemist heb, maar ik heb dit nergens gelezen, terwijl het mij ook erg opviel (en lichtelijk irriteerde).

Nog iets dat je niet hoort: iedereen heeft het over deze weergaloze finale. Ook ik heb met zeer veel genoegen naar dit hogeschoolvoetbal gekeken. Maar xc3xa9xc3xa9n ding ontbrak: spanning. Manchester heeft vanaf het begin geen schijn van kans gehad. Ado tegen Groningen was wat dat betreft veel spannender.     
   

17 Responses to “Dinsdag 31 mei: Wat is een loverboy?; De liegende kleinzoon aan de kust; De Voetbal Messi(as)”

 1. Maurits de Vries May 31, 2011 at 11:48 am #

  Ik heb nog nooit van Peter Hooft gehoord, maar hij slaat in deze wel de plank volledig mis. Frank Snoeks is sinds zijn aanstelling als verslaggever al een babbelzieke idioot die van elke wedstrijd een one-man-show maakt. De informatie die hij de kijker voorschotelt is of foutief, of overbodig, of te langdradig, of gewoon krankzinnig. Ik begrijp dan ook niet dat hij de moeder van alle wedstrijden mocht verslaan.
  En loverboys of pooiers: Het is natuurlijk van alle tijden. Ik denk dan ook dat het aantal “slachtoffers” al decennia gelijk is en dit ook nog wel zo zal blijven…

 2. Jason May 31, 2011 at 12:38 pm #

  Frank Snoeks overschrijdt bij mij al sinds jaar en dag de irritatiefactor 10+. Ik heb heel lang gedacht dat ik de enige was die er zo over denkt maar dat is blijkbaar gelukkig niet het geval. Dat Manchester Barcelona niet kon bijhouden is een feit. Barxc3xa7a wacht een kwartier de speelwijze van de tegenstander af en Manchester kan niet anticiperen op een omschakeling. Bovendien is zowel de individuele kwaliteit alswel het collectief van FC Barcelona beter dan dat van Manchester United. Toch is van zo’n wedstrijd best nog iets te maken als een commentator niet oeverloos zit te ouwehoeren over de grootvader van de moeder van de zwager van die en die, die ooit in de jaren ’30 ergens bij een amateurclubje wereldberoemd was. Frank Snoeks vindt het vele malen interessanter om het publiek van zijn eigen ‘kennis’ deelgenoot te maken dan een weergaloze aanval van de Barxc3xa7a voorhoede te becommentariseren. Zo ook bij het aanheffen van het clublied wat in een Wembley-stadion toch voor kippevel zorgt presteert hij het om te zemelen over…tja…waarover eigelijk? Wat een verademing is dan de xc3xa9xc3xa9n-twee tussen Andy Houtkamp en
  Ronald van der Geer. Smaken kunnen verschillen natuurlijk en er zullen vast mensen zijn die juist dxc3¡t niks vinden maar een Frank Snoeks die het presteert om dxc3xa9 wedstrijd van het seizoen compleet volkomen en volledig dood te lullen heeft niks te zoeken in het commentator-vak!

  Amen.

 3. ed May 31, 2011 at 1:39 pm #

  Tragisch voor die grootvader, maar ja, wij hebben in Nederland ook zo van die gevallen. Neem het verhaal van Yolanda uit Epe. Daar zitten nog steeds mensen voor in de gevangenis.

  Ik had ooit een klasgenoot die op latere leeftijd helemaal de mist in ging met seksuele fantasiexc3xabn. Ergens tijdens zijn studentenjaren begon hij verhalen te vertellen dat hij tot nog toe door iedere vrouw in zijn leven en door vele mannen was misbruikt. Zelfs het destijds 15 jarige zusje van zijn toenmalige vriendin zou hem op sadistische wijze hebben verkracht (hijzelf was ten tijde van die beweerde ‘verkrachting’ 18). De gymleraren op onze school hadden hem ook meermalen in de gymzaal misbruikt (klaarblijkelijk zonder dat iemand dat merkte). Voorts zou hij dagelijks misbruikt worden door de cassieres bij AH en de cassiere bij Jamin Zijn grootste verhaal was toch wel dat toen hij in Amsterdam studeerde hij in de Dapperbuurt naast de spoorlijn woonde. Daar werd hij volgens eigen zeggen dagelijks door de buurvrouwen (en mannen) in de straat verkracht, gewoon buiten op straat, waarbij niet zelden de langskomende trein stopte en de conducteur xc3xa9n de passagiers de spoordijk af kwamen om mee te doen aan het misbruik.

  Deze jongen geloofde dat zelf 100% en was ook een keer bij ‘Yolanda’ langs geweest om over zijn ervaringen te praten. ook Yolanda geloofde hem volkomen.

  Of die jongen ooit misbruikt is weet ik niet, maar zeker niet op de schaal die hij aangaf: Treinen zouden meermalen gestopt zijn zodat de passagiers deel konden nemen aan een verkrachting in de open lucht, midden in de stad? En daar zou nooit een journalist iets van gehoord hebben? (Vergelijk: bij Yolanda zouden bussen op de veluwe zelfs omrijden via Epe om daar ook mee te doen aan de verkrachtingen)

  Probleem is natuurlijk dat bij ietwat minder groteske verhalen het best geloofwaardig (maar onwaar) kan zijn. De grootste fantasten haal je er misschien wel uit -hoewel ook Maria Mosterd door velen geloofd werd- maar de wat kleinere fantasten vinden vaak toch een gewillig oor en een OM op heksenjacht aan hun zijde.

  In Noord-Frankrijk is er ook ooit een grote zedenzaak geweest waarbij iemand enkel en alleen vanwege zijn naam gearresteerd en initieel veroordeeld werd. Fanatserende kinderen hadden namelijk gesproken over een lange buurman die mee had gedaan aan groepsverkrachtingen. Daarop werd in het flatgebouw een meneer ‘Legros’ (de Lange) gearresteerd en bij 1 op 1 confrontatie direct doro de kinderen als schuldige aangewezen. Pas jaren later werd duidelijk dat velen op totaal gebrek aan bewijs waren veroordeeld door rechters die niet tegen de publieke roep om bloed in durfden te gaan.

  Als er ‘kindermisbruik’ geroepen wordt, gaat helaas het verstand en de rede het eerst verloren.

 4. ed May 31, 2011 at 1:54 pm #

  Wat betreft de loverboys, ook daar is vaak de rede totaal zoek.
  Enige tijd geleden stond in ik dacht Arnhem, een jongen voor de rechter wegens ‘loverboy dan wel pooierpraktijken’. Hij woonde namelijk samen met een prostituee. Hoewel zijn vriendin getuigde dat zij op vrijwillige basis prostituee was, zij al prostituee was vxc3xb3xc3xb3r dat zij de jongen leerde kennen en het vak met plezier uitoefende, ging het OM toch door met vervolging.

  Voor de rechter veegde de officier de getuigenis van de vrouw van tafel want….. de vrouw droeg bij aan het inkomen, dus de man profiteerde van haar geld, dus was het een pooier.

  Een onzin argument natuurlijk want prostitutie is niet verboden en samenwonen met een prostituee ook niet.

  Gelukkig was de rechter niet overtuigd en sprak de mman vrij. Het OM gaf aan de mogelijkheid van hoger beroep ‘te bestuderen’

  Tijd en belastinggeld verkwanseld terwijl er veel andere zaken op de plank blijven liggen.

  —-

  ‘Loverboy’ is natuurlijk ook snel een excuus voor van alles. Neem Mandy Peijnenburg (die net weer in het nieuws kwam omdat ze over 2 maanden vrij komt). Of je nou linksom gaat of rechtsom, zxc3xadj heeft die koffer met drugs gesmokkeld. Dat hxc3xb3efde ze niet te doen. Ze had ook naar de politie kunnen gaan.
  Als ik de verhalen over loverboys al mag geloven dan gaat het toch vaak over meisjes die kicken op dure cadeautjes en snelle auto’s. Tja, niks in het leven komt nu eenmaal gratis.
  Helemaal raar vind ik de verhalen van meisjes die eenmaal ‘gered’ uit handen van een loverboy, binnen de kortse keren weer ontsnappen om zich bij hun ‘loverboy’ te voegen.

  Tuurlijk, er zullen best mannen zijn die trachten vrouwen/jonge meisjes te pressen de prostitutie in te gaan. Dat is een verschijnsel van alle tijden en die worden pooiers genoemd. Misschien zie ik het verkeerd maar een beetje meid lxc3¡xc3¡t zich toch niet aanzetten door prostitutie, die zegt gewoon ‘bekijk het maar’. Maar als je ‘vriendje’ aankomt met verhalen van ‘grote schulden terugbetalen….’ ‘anders moet ik de gevangenis in’ en wat die meer zij en je besluit om dan maar hoer te worden…. ja, dan is dat toch echt eigen keuze en een fout vriendje.

  Ok, laat de kritiek maar komen.

 5. Annet May 31, 2011 at 5:04 pm #

  @ Ed,

  xe2x80x9cOk, laat de kritiek maar komen.xe2x80x9d

  Valt wel mee hoor Ed, zo vreemd klinkt het niet. Ik verbaas me ook dat sommige meisjes zich na hun xe2x80x98reddingxe2x80x99 al snel weer in de handen van hun xe2x80x98loverboyxe2x80x99 storten, soms zelfs herhaaldelijk. Hoe is het mogelijk dat je daarin zover meegenomen wordt, dat je tot drugssmokkel en of prostitutie wordt aangezet, zonder daarin zxc3xa9lf de controle te behouden of terug te vinden?

  Voor wat betreft Mandy Peijnenburg: voor zover xe2x80x98loverboysxe2x80x99 echt bestaan, zie ik haar toch wel als een echt slachtoffer. Die drugssmokkel heeft, voor zover ik het heb begrepen, onder dwang plaatsgevonden en in hoeverre zij daarin nog weerstand heeft kunnen bieden is dan de vraag.
  Maar dan nog: zij heeft zichzelf er in eerste instantie mee ingelaten en dat is vast niet onder dwang gebeurd.
  Toch heb ik op de xc3xa9xc3xa9n of andere manier wel bewondering voor de wijze waarop zij zich al die jaren heeft weten staande te houden: in haar eentje in een buitenlandse cel op die leeftijd is beslist niet kinderachtig. Gelukkig komt ze binnenkort vrij, heeft ze haar straf meer dan voldoende gehad en hoop ik dat ze in staat is om weer een eigen leven op te gaan bouwen. Zij heeft genoeg ellende gehad lijkt me.

 6. arie May 31, 2011 at 5:45 pm #

  Hopen dat straks jouw kleindochter niet in de klauwen valt van zo’n multiculturele schoft. Dan hoor ik je wel anders piepen.

  Beste Arie,

  Ik begrijp nu waarom je geen gesprek met mij wil. Dan geef je je bloot, je blijft liever anoniem je zieke dingen doen. Je bent iemand uit mijn directe familie- of kennissenkring. Je bent doodziek.

  Hendrik Jan

 7. Maurits de Vries May 31, 2011 at 6:01 pm #

  @Jason

  Ik had ook een reactie geplaatst, maar is bij HJ niet door gekomen. Woorden van gelijke strekking, maar door jou nog beter verwoord…

 8. Ada May 31, 2011 at 8:13 pm #

  @ Ed en Annet..

  Jullie gaan volkomen voorbij aan de val die bewust gezet wordt door de loverboys n.l. verliefdheid ‘veroorzaken’ bij kwetsbare meisjes met weinig eigenwaarde en daarbij redeneren jullie met de kennis van jullie volwassen-zijn. Voor de dames puber ligt nog niet alles zo simpel als voor velen van ons, die ook veelal door schade en schande wijs geworden zijn.

 9. arie June 1, 2011 at 7:29 am #

  Hendrik Jan,

  Geef dan ook aan waarom ik geen gesprek met je wil. Jij bent onbetrouwbaar. Reacties dan weer wel/niet plaatsen zodat mijn (opvolgende) reacties totaal uit zijn verband worden gerukt.

  Nu ben ik weer iemand uit je directe familie of kennissenkring. In het verleden wist je ook telkens waar ik vandaan kwam. Tot de volgende verjaardag!

 10. ed June 1, 2011 at 7:31 am #

  @Annet
  Dank. Ik ben er natuurlijk niet bijgeweest, maar drugssmokkel onder dwang kan ik me niet zoveel bij voorstellen. Uiteindelijk is er toch een moment dat Mandy alleen is geweest, al zou het maar na het passeren van de security op het vliegveld zijn geweest. Zij had toen de luchtvaart autoriteiten kunnen aanklampen: “ik wordt gedwongen drugs te vervoeren”

  Daarmee is niet gezegd dat ik haar de straf in de Dominicaanse republiek gun en toch ook inderdad wel petje af dat ze zich daar staande heeft weten te houden. Dat ben ik met je eens. Het is jammer dat ze op deze manier snel volwassen moest worden.

  @Ada
  Nee ik ga niet voorbij aan die val. Een affectief verwaarloosd meisje is natuurlijk gevoelig voor wat aandacht. Kan ik me goed voorstellen. Maar er komt een moment waarop de pooier zegt “en nou moet je die en die neuken en het geld aan mij geven”. Nou, zoals ik zei, een beetje meid zal dan zeggen bekijk het maar.

  Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een meisje dan ‘ja’ zegt, maar uiteindelijk ligt die keuze bij het meisje zelf. Tuurlijk, inzicht komt met het ouder worden, maar daarmee is niet gezegd dat meisjes voor hun 18e geen inzicht hebben en dat pas op hun 18e verjaardag krijgen.

  Mandy was in ieder geval 18, dus meerderjarig, wettelijk verantwoordelijk voor haar daden, toen ze de smokkelreis ondernam.

  —-
  Nog even iets over ‘slachtoffers’: Een paar jaar geleden was er plots aandacht voor een zijverschijnsel van de loverboys: de ‘moneyboys’: Meisjes werden verleid tot het afsluiten van leningen/persoonlijke kredieten met het verhaal dat de jongen een vriendje bij de bank had werken die de documenten zou doen verdwijnen, zo dat alle sporen van de lening zouden verdwijnen. Toen uiteindelijk bleek dat de meisjes gewoon maandelijks moesten terugbetalen, stapten er een aantal naar de politie met een ‘ik ben opgelicht’ verhaal.

  Geen slachtoffers in mijn ogen, maar gewoon daders. Gevalletje van ‘oplichter opgelicht’. Zij hadden klaarblijkelijk zelf geen moeite met het feit dat ze een bank op zouden lichten

 11. arie June 1, 2011 at 8:10 am #

  Hendrik Jan,

  Dus nu denk je dat er iemand in je familie of directe kennissenkring jou ook niet zo aardig vindt?

  Ga je sproken zien of denk je dat ook?
  Ben je bang?

  Mogen moslims wel loverboy spelen voor de Koran? Deze idioten gebruiken de Koran wanneer het hun uitkomt. Mohammed was geen haar beter. Die deed het al met meisjes van 9 jaar.

  Beste Arie,

  Och, het kan ook toeval zijn, maar ik vind het wel heel frappant. Het vervelende is dat iets dat je schrijft dat maar bij enkele tientallen mensen bekend is, zodat ik me ga afvragen: welke mol zit er in mijn familie- of kennissenkring? Spoken, toeval of waarheid, wie zal het zeggen?

  Hendrik Jan

 12. arie June 1, 2011 at 10:17 am #

  Hendrik Jan,

  Misschien is het een goede gok?
  Of gok ik alles goed?

  Kijk je dan echt schichtig om je heen wanneer je je huis verlaat of je auto instapt?

  Op het internet is genoeg te vinden. In jouw geval niet meer dan over de gemiddelde persoon maar als je goed zoekt….. En dan bedoel ik niet via Google. Dat is algemeem gebruiksgoed geworden. Ik werk zelden of nooit met Google. Misschien is dat een tip.

  Ik kan best normaal reageren. Ik vindt (en dat doe jij ook) dat ik mijn mening mag geven. Ook wanneer dat jou niet aanstaat. Zelfs feiten worden door jou ontkent. Ik wil ze best weer gaan noemen maar dan verzoek ik je toch om even te googelen. Van de laat zeggen 200 berichten die ik in de afgelopen jaren op jouw site heb proberen te plaatsen zijn er misschien 130 geplaatst. En dat is jammer…. Zoals gezegd kan ik ook een site maken met alleen maar negatieve reacties over jou. De positieve haal ik allemaal weg. Dat heb jij ook regelmatig met mijn berichten gedaan.
  Vaak waren die dan in jouw ogen van racistische aard terwijl het de waarheid is en ook statistisch is bewezen. Want ook jij moet het toch met mij eens zijn dat “Nederland” niet echt profijt heeft van al die multiculturele (in)stroom. Of ga je dat ook ontkennen? En dan druk ik mij nog genuanceerd uit. Misschien plaatst je mijn reactie dan wel.

 13. Jennifer June 1, 2011 at 2:34 pm #

  Er zijn genoeg meisjes die onder zachte en/of harde dwang de raarste zaken uitvoeren. Hoe vaak gaan kapotgebeukte vrouwen niet terug naar hun liefhebbende echtgenoot met losse handjes nadat ze door politie en familie bevrijd zijn? Dat daar zo wereldvreemd over gesproken word hierboven vind ik wel heel onfris.

  Dat gezegd hebbende… de insteek van het hele loverboy fenomeen is zwaar overdreven en doet meer kwaad dan goed.

  De hele term klopt al niet. Er bestaan geen loverboys, wel ordinaire pooiers en mensensmokkelaars en ze komen in alle kleuren en geuren.

  Om nou de categorie die het op jonge makkelijk manipuleerbare meiden gemunt heeft loverboys te noemen vind ik contra-productief.

 14. Ada June 1, 2011 at 9:22 pm #

  @ Jennifer…

  “De hele term klopt al niet. Er bestaan geen loverboys, wel ordinaire pooiers en mensensmokkelaars en ze komen in alle kleuren en geuren.”

  Als het wordt pooier zou volstaan, zou er dan ooit iemand het woord ‘loverboy’ hebben bedacht?? Want dat is echt de kern, het patroon; veelal kwetsbare meisjes vallen voor ze doordat ze eerst een paar maanden ontzettend veel aandacht en kadootjes krijgen, waardoor ze denken dat het om echte liefde gaat. Zodra ze emotioneel afhankelijk lijken te zijn, weet de loverboy dat hij een stap verder kan gaan omdat zij alles zal doen om de enige die haar een goed gevoel geeft te behouden. Natuurlijk heeft het van zijn kant niets te maken met liefde, hij is berekenend van start to finish.
  Ik vind nog steeds dat de term loverboy de lading dekt en wat bedoel je in godsnaam met contra productief??

 15. Ada June 1, 2011 at 9:25 pm #

  @ Arie…

  Hoe zou het nu komen dat ik, en ik ben ws niet de enige, een zeker ongenuanceerd Wilders gevoel over me krijg als ik jouw naam zie verschijnen? Zal vast een reden hebben, denk je niet?

 16. arie June 3, 2011 at 2:01 pm #

  Ada,

  Hoe zou het nu komen dat ik, en ik ben ws niet de enige, een zeker ongenuanceerd landverrader (een Rost van Tonningentje) gevoel over me krijg als ik jouw naam zie verschijnen? Zal vast een reden hebben, denk je niet?

 17. Ada June 4, 2011 at 12:44 am #

  @ Arie…

  Landverradergevoel? Rost van Tonningen? Ach jee, je bent dus een Louwes-lover? Heb al meerdere malen gelezen dat je op het verkeerde paard wedt, dus het verbaast me eigenlijk niet eens. Daarbij, ik heb Louwes niet verraden, hij kon nooit schuldiger worden dan hij al was, toch?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: