Chris Kraypoel over moord op 'Dikke Peter'

30 May

Kraypoel-volkskrant

Update 9.45 uur:

In De Volkskrant doet zakenman Chris Kraypoel een boekje open over zijn contacten met Peter Peters, die bij Jan Tabak in Bussum werd geliquideerd. Justitie bestempelde Kraypoel als verdachte. Ten onrechte.

Waarschijnlijk was de liquidatie een vergissing: Peters werd ten onrechte verdacht van 'praten met de politie' (dit staat overigens niet in De Volkskrant) 

Voor Kraypoel leidde zijn arrestatie tot enorme schade: ineens was hij 'besmet'  en dat loopt meteen in de papieren. Hij is bezig met een schadeclaim. Justitie houdt natuurlijk vol dat er wel gronden waren voor verdenking, maar dat is gebruikelijk: het zijn slechte verliezers.

Het verhaal van Kraypoel is overtuigend. Natuurlijk krijg je in dat wereldje met mensen te maken die niet allemaal even zuiver op de graat zijn, maar dat wil niet zeggen dat je zelf fout bent. Kraypoel denkt ook dat Izhtak M. ten onrechte is veroordeeld voor de afpersing van Erik de Vlieger. Hij is niet de enige.

Peter-petersen-2

Een paar citaten:

Pas nu beseft hij dat Petersen destijds bang was. 'Als hij dat toen had gezegd, had ik hem uitgelachen. De ramen in zijn huis waren wel van kogelvrij glas. Hij leefde in een bunker. In cafxc3xa9s zat hij altijd met zijn rug naar de muur. Ik merkte wel dat er iets was, maar op vragen gaf hij nooit antwoord.'

Op de ochtend van de moord ontmoeten ze elkaar in hotel Jan Tabak voor een zakelijke bespreking. 'Ik belde hem nog: lul, je bent te laat. Zo gingen we met elkaar om. Toen we naar buiten liepen, kreeg hij nog ruzie met iemand die hem een asociale hond noemde omdat die dikke BMW van hem verkeerd stond. Ik ben weggegaan. Later hoorde ik dat hij daar was doodgeschoten.'

Het is een afrekening: 'Dikke Peter' wordt met meerdere kogels van dichtbij vermoord. Een moord in maffiastijl. Wist u niet dat Petersen zaken deed met criminelen en mensen als Willem Endstra?

'Peter vertelde vooral mooie verhalen over Endstra. Dat ze wel eens een fles wijn van 5000 euro hadden gedronken en zo. Maar ik vroeg niet door. Plat gezegd was ik vooral gexc3xafnteresseerd in zijn onroerend goed.

One Response to “Chris Kraypoel over moord op 'Dikke Peter'”

  1. Appolo May 30, 2011 at 12:52 pm #

    hele slappe vragen……wie heeft er in Amsterdam nou geen zaken gedaan met Willem Enstra..!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: