George van Dijk 'met geweld' opgepakt

27 May

George van Dijk, wie kent hem niet? In Nieuwe Revu werd hij recentelijk nog geportretteerd als 'topcrimineel'. Dat is misschien wat te veel 'eer', feit is dat hij wel veel 'topcriminelen' kende. Al was het alleen maar doordat hij zolang vast heeft gezeten dat hij iedereen wel een keer tegenkwam.

Vrijdagavond is hij gearresteerd, omdat hij een dag eerder een verkeersregelaar met de dood had bedreigd. Een arrestatieteam haalde hem met het nodige geweld uit zijn auto. Hij zou zich een dag eerder tegenover een verkeersregelaar hebben bekendgemaakt, vervolgens bedreigde hij de man met de dood, aldus een getuige.

Meer hierover op camilleri

 

 

 

10 Responses to “George van Dijk 'met geweld' opgepakt”

 1. Ada May 28, 2011 at 1:30 am #

  De sufferd.

 2. cody May 28, 2011 at 3:46 am #

  wat een type is dat ook. een topcrimineel wordt normaal gesproken niet zo vaak om zulke domme dingen opgepakt? Beetje zielig figuur, ookal flipt ie waarschijnlijk af en toe wel terecht, hou je zelf in grip, je hebt ik weet niet hoelang gezeten……..get a life

 3. Witte rinus May 28, 2011 at 9:15 am #

  Lekker mensen blijven afzeiken achter je PC en veilig achter je deur…….Toplul !!!

 4. Linda May 28, 2011 at 9:30 am #

  Topcriminelen, die term is aan inflatie onderhevig.
  Ik stel voor dat het Hollandse journaille deze term in de ban doet.
  Een verkeersregelaar op zijn neus slaan is heel fout en laf, maar het maakt je tot sneue kruimelaar, niet tot topcrimineel. Ok: “omlaag gevallen ex-topcrimineel” is een optie.

  Beste Linda,

  Dan moet je eerst wel een topcrimineel zijn geweest. Voor mij is een ‘topcrimineel’ een leider van een criminele organisatie of op z’n minst iemand die daar nauw bij betrokken is. George van Dijk zou ik eerder een zware crimineel noemen.

  Hendrik Jan

 5. stille willie May 28, 2011 at 3:45 pm #

  beetje overdreven actie pure provocatie van beide zijde verkeersregelaars zijn nu eenmaal mensen die zeer waarschijnlijk een incestueuze jeugd hebben gehad en zich op deze zielige manier op alles in de maatschappij willen wreken maar goed fout is fout george en een beetje weldenkend mens laat zich niet vangen door deze overal voor afgekeurde gefrustreerde personages tja en de politie is hier nu eenmaal gretig op en provoceert net zo hard mee.

 6. Linda May 29, 2011 at 9:08 am #

  @stille Willie: een incestueuze jeugd is niet iets om mee te spotten. Nooit.
  Ik ken helaas veel mensen die zo’n jeugd hebben overleefd.
  Wees jij maar gewoon blij dat niemand misbruik heeft gemaakt van jou of je geliefden toen je klein was en verzin een ander scheldwoord.

  @HJ: je hebt ook gelijk, het was cynisch bedoeld van mij, die term “topcrimineel” komt mijn neus uit, die staat zowat dagelijks in de krant. Reserveren voor leiders, prima, maar dan alleen de leiders van de grootste organisaties.

 7. Jason May 29, 2011 at 10:14 am #

  @ Linda

  ‘Topcriminelen, die term is aan inflatie onderhevig.
  Ik stel voor dat het Hollandse journaille deze term in de ban doet.’

  In augustus 2010 al een hele discussie aan gewijd n.a.v. de arrestatie van Dino Soerel.
  Ging er voornamelijk om wie bepaalt wanneer iemand een ‘top’… is. Willekeurig wat.
  Verder is het natuurlijk niet zo dat Van Dijk ‘topcrimineel’ is omdat hij een verkeersregelaar heeft bedreigd maar is een status al eerder verworven. In het geval van Van Dijk gaat ‘topcrimineel’ zeker wel een stapje te ver.

  ‘Een verkeersregelaar op zijn neus slaan is heel fout en laf…’

  Kan zo zijn, maar niet zelden vragen ze er bijna zelf om door hun misplaatste autoritaire opstelling. Bovendien lucht het wel op om dan iemand dan op zijn neus te slaan want anders blijft de agressie ook maar groeien…
  Vrijdagavond ook weer… Halve stad afgesloten en omleidingen, verboden te parkeren en noem maar op. En als je dan kom aanrijden hebben ze al een blik van: wat moet je, je ziet toch dat je hier niet langs ken en dat gaan wij je ook nog eens inwrijven! Ik kan je wel vertellen dat mxc3xadjn handen dan ook jeuken!

  In het geval van Van Dijk gaat ‘sneue kruimelaar’ trouwens wel op want welke zichzelf respecterende persoon gaat zich tegenover een verkeersregelaar nou bekendmaken dan?!

 8. J. May 29, 2011 at 2:24 pm #

  George van Dijk beschouwt zichzelf als topcrimineel door de vele jaren die hij heeft vastgezeten; daar denken de grote jongens waarschijnlijk anders over.
  Zoals Paulie in The Sopranos zei: “in my book you get points for staying out of the can.”

 9. G. Augustin May 29, 2011 at 5:29 pm #

  @Jason, Halve stad opgebroken? Als je het regionale nieuw leest dan weet je dat er wel eens afzettingen zijn.
  Om dan meteen als je niet op de hoogte bent gaan dreigen etc is echt van de gekke.

 10. Jason May 29, 2011 at 7:45 pm #

  @ G. Augustin

  ‘Wel eens’?! Verder mis je mijn punt volledig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: