Rob Scholte

23 May

Rob-scholte-expo-2In de nieuwe Quote staat een uitvoerige reportage over de praktijken van advocaat Oscar Hammerstein. Interessant, maar Hammerstein zelf werkte er niet aan mee, er staat niet overdreven veel nieuws in. Uiteraard komt 'de bom van Scholte' ook even aan de orde. De granaat die de benen van de kunstenaar wegblies ('Bom in de Laurierstraat') was bedoeld voor Hammerstein. Toevallig kreeg ik net een link door naar een filmpje dat is gemaakt van de opening van de meest recente expositie van Rob Scholte. Ik heb het er hier eerder over gehad, maar dit filmpje is wel de moeite waard. Komen heel wat figuren in beeld uit de Amsterdamse scene. Om er een paar te noemen: Telegraaf-columnist Rob Hoogland (zijn vrouw bestiert de galerie die de expositie organiseert), 'happy hooker' Xaviera Hollander (ik heb haar ook nog eens de hand mogen drukken) en menigeen die buiten de grachtengordel geen bellen doet rinkelen.

 

Rob-scholte-xaviera-2 

Rob-scholte-hoogland 

Het filmpje staat hier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: