Zaterdag 21 mei: Drievoudige moord: Outlaws, vijanden van de Hells Angels

21 May

Outlaws-1

Het zijn misschien wel de crimineelste vierkante kilometers van de Benelux daar, dat grensgebied bij Maasmechelen en Geleen. Gisteravond is daar een bestelbusje gevonden met drie lijken erin.

 Er lijkt geen Nederlandse connectie, eerder een onderlinge afrekening binnen de Outlaws uit Maasmechelen. De motorbende staat bekend als de grootste vijand van de Hells Angels. De Outlaws hadden vrijdagavond een nieuw clubhuis geopend.

Net als de Angels probeerden de Outlaws de laatste jaren hun imago wat op te poetsen, maar als dat al was gelukt dan is dat nu wel in xc3xa9xc3xa9n keer voorbij. In 2000 was de bende in het nieuws door moord op een clublid. Ambrosio Monteagudo Pagan (42), bijgenaamd Chico, Frank Coppens (29), zonder bijnaam, en de Waal Andre 'Mad Max' Renard (31) werden ervan verdacht mede-Outlaw Jan Jakke Wouters (31) uit Heist-op-den-Berg in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 april 2000 te hebben gexc3xabxecuteerd met kogels uit drie verschillende vuurwapens. De moord zou gepleegd zijn in het clubhuis langs de Battelsesteenweg.

De drie verdachten bleven zwijgen, Mad Max Renard werd nationaal president van alle Belgische Outlawclubs. 

De Outlaws zien de Hells Angels als grootste vijanden, of dat omgekeerd ook zo sterk is weet ik niet. De Outlaws hebben bijvoorbeeld de slogan als All Hells Angels Must Die (A.H.A.M.D.).  Een andere leuze van de Outlaws: G.F.O.D.: God Forgives, Outlaws Donxe2x80x99t.

Misschien zijn de tijden veranderd, de Outlaws stonden altijd bekend om hun strakke regels: homoxe2x80x99s, (ex-)politieagenten en niet-blanken kunnen geen lid worden, net zo min als vrouwen. Vrouwen die wilden optrekken met Outlaws bestonden T-shirts met het opschrift 'Property of Outlawsxe2x80x99.

Het clubhuis aan de Battelsesteenweg werd dag en nacht bewaakt, dat stond bekend als een onneembare veste. Over het nieuwe clublokaal is nog niet veel bekend.

Volgens Het Belang van Limburg werd er een Outlaw van het Amerikaanse chapter in Wisconsin ten tijde van de moord op Jan Wouters wekenlang gesignaleerd in het Mechelse. Hij was ook bij de twee gevluchte verdachten Coppens en Pagan toen zij maanden na de moord in Noorwegen werden opgepakt. Hij is nooit verhoord over de moord.

De vraag is natuurlijk of er een verband is tussen deze liquidaties en de oude zaak.

 

4 Responses to “Zaterdag 21 mei: Drievoudige moord: Outlaws, vijanden van de Hells Angels”

 1. Remco May 21, 2011 at 10:52 am #

  Goed gecopieerd dit artikel uit 2004………………………..

  Beste Remco,

  De bron staat erbij hoor.

  Hendrik Jan

 2. winston May 21, 2011 at 1:22 pm #

  nee zaken hebben niks met elkaar te maken.

 3. Joris van der Aa May 21, 2011 at 1:42 pm #

  Hendrik-J.

  Vanwaar de suggestie dat het om een afrekening binnen de Outlaws zou gaan? Toch niet omdat er eind jaren ’90 een moord in eigen rangen is gepleegd?

  Na de moord op Jan Wauters, en de veroordeling van de drie Mechelse bendeleden door het hof van assisen in Antwerpen, is Outlaws MC aan een stijle opmars begonnen in Belgixc3xab en de rest van Europa. De Amerikaanse moederchapter heeft die uitbreidingsoperatie grotendeels gefinancierd. Op tien jaar tijd zijn er in Belgixc3xab alleen al 13 Outlawchapters bijgekomen. De gespecialiseerde cel Higsider, van de federale politie, zegt dat het aantal leden van criminele motorbendes op enkele jaren tijd is gestegen van 200 naar 500. De Outlaws hebben onlang in Genk een nieuwe club ingelijfd, maar ook de Hells Angels hebben niet zo lang geleden een nieuwe chapter geopend in Limburg. In 2009 hebben Hells Angels in de buurt van Kortrijk een aanslag gepleegd op een Outlaw-vestiging, en bij die aanslag zijn enkele gewonden gevallen. Misschien is dit wel de voorbode van een echte bikeroorlog. Meer achtergrond vind je straks op mijn blog.

 4. zandhapper May 21, 2011 at 6:45 pm #

  Je zou haast gaan denken dat er kleine legertjes worden opgezet die het normale burgerleven op zijn kop moeten zetten.Men lijkt te investeren in nieuwe afdelingen maar waar komt dat geld dan vandaan en vanwaar de drang om ut te breiden.En die Amerikaan is zo te horen overal gesignaleerd als er wat stond te gebeuren maar nooit aangehouden.Je zou toch haast denken dat het een informant is.Maar wat raar in alle nederlandse uitschakelingen wordt er ook vaag gesproken over verklikkers die worden uitgeschakeld.Maar het rondstrooien van valse geruchten door justitie om bange criminelen naar zich toe te lokken voor veiligheid voor hen en hun familie is een deel van het machtsgevoel van politie en justitie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: