Donderdag 19 mei: Het huis van Peter Petersen; De Bethlehemloods in De Meern

19 May

Peter-petersen-2

"Beste HJ,

De woning van de vermoorde Peter Petersen in Weesp is afgelopen maandag op de Amsterdamse onroerendgoedveiling verkocht.

 Mijns inziens bedraagt de marktwaarde circa 1 miljoen euro, vooraf was de executiewaarde door de veiling ingeschat op 7 ton. Wonder boven wonder bracht dit pand (verrassend) maar 404.000 euro op. Hoe is dit mogelijk, zijn potentixc3xable gexc3xafnteresseerde vastgoedhandelaren soms de stuipen op het lijf gejaagd? En wie zit er achter deze aankoop? Een vreemde zaak."

Aldus een bron. Tja, wie zal het zeggen? Moet uit te zoeken zijn, maar er zal vast hier en daar een rookgordijntje hangen.

In maart 2009 werd Peter Petersen bij hotel Jan Tabak in Bussum geliquideerd. Petersen zat in het Amsterdamse onroerend goed, deed ondermeer zaken met Cees Houtman (ook geliquideerd). Thomas van der Bijl verklaarde dat Petersen werd afgeperst door Willem Holleeder.

In het milieu zingt rond dat de moord op Petersen een vergissing was. Achteraf zou zijn gebleken dat het niet nodig was geweest. Er werd vermoed dat Petersen met de politie praatte en 'foute dingen' had gezegd. Petersen had inderdaad met de politie gepraat: hij was gehoord als getuige, naar aanleiding van diverse liquidaties. Maar hij had niks verklaard waar iemand schade van zou ondervinden.

Hij lijkt het slachtoffer te zijn geworden van geruchten. Dat maakt het zo kwalijk dat politie en justitie bepaalde informatie droppen om het een en ander los te weken. Krijg je dit soort 'ongelukjes' van. Al is niet gezegd dat de roddels over Petersen uit die hoek kwamen.

Vorig bericht over Petersen staat hier

*

Gerrie-betlehem-2-web-wm

"De rechter richtte zich tot Jesse Remmers.

Rechter: Er was iemand die u 'bami' noemde, weet u daar iets van? Het was de moeder van Bethlehem. Er zou een handel opgezet worden met mensen en xc3xa9xc3xa9n daarvan was u. Staat u daar iets van bij?
Jesse Remmers, resoluut: Nee.
Rechter: Er was nog iemand. De zus van Richard Ebeli noemde de heer Remmers ook 'bami'.

In De Bunker was deze week een zitting, Bondtehond was erbij. Het gaat verder over een Marokkaanse meneer, die wat met een coffeeshop te maken had waar ook de heer Bethlehem bij betrokken was, de Helman-gebroeders en over vier mannen die in een Mercedes op zoek waren naar Bethlehem.

Er is een toestelnummer dat is toe te schrijven aan Charles 'Sjarrel' de Groot jr. Het toestel wordt gevonden bij Sjarrel. Er staat een nummer in met 'Ebeli/Jess' daarbij. De politie maakt daaruit op dat er een contact loopt via Ebeli met Jesse Remmers.

De moord op Gerrie Bethlehem is pas jaren na zijn dood interessant geworden, omdat kroongetuige Peter La Serpe ervan verdacht wordt daar iets mee te maken te hebben gehad en er misschien zelf bij aanwezig was. Bethlehem zou zijn afgeperst, hij had zich nogal verzet, en toen was hij vermoord. In een loods in De Meern. Jesse Remmers zou erbij zijn geweest, maar er zijn ook getuigen die verklaren dat ze van La Serpe hebben gehoord die La Serpe erbij was en zelfs geschoten zou hebben.

De advocaten van de verdachten, met name die van Jesse Remmers, hebben er alle belang bij aan te tonen dat La Serpe de moord heeft gepleegd, maar het het lijkt er vooral op dat hij er iets over had gehoord en in een stoere bui tegenover wat dames had lopen opscheppen dat hij er bij was. En zijn rol misschien wat aangedikt. Zo gaan die dingen in het dagelijkse leven. Visserslatijn.

Er werd in de Bunker nu voor het eerst ook een locatie genoemd: de loods lag aan de Eikeren 32a in De Meern "en was drie maanden daarvoor gesloopt. Vader en zoon De Groot verklaren dat er inderdaad een loods was en dat er ook een wietplantage in heeft gezeten vroeger, maar ze weten niets over een moord die er gepleegd zou zijn." Zo noteert Bondtehond.

Drie maanden daarvoor. Voor wxc3¡t? Voor de moord op Gerrie? Er zijn wat twijfels over de vraag of Bethlehem wel in die loods is vermoord, als de loods al gesloopt was voordat het zich afspeelde kan dat kloppen. Maar ik vermoed dat hier iets anders wordt bedoeld. Overigens kan ik in De Meern noch elders iets vinden dat lijkt op De Eikeren, anders was ik er even gaan kijken. Misschien is het adres ook gesloopt?

Het hele verslag staat op Bondtehond (en crimesite)

 

8 Responses to “Donderdag 19 mei: Het huis van Peter Petersen; De Bethlehemloods in De Meern”

 1. upinsmoke May 19, 2011 at 11:08 am #

  HJ-slachtoffers vn geruchten

  dat heeft alles te maken met het feit dat politie het spelletje van criminelen mee is gaan spelen(met boeven vang je boeven),

  het lijkt bijna op een “vuile oorlog”,

  hoeveel “slachtoffers van geruchten” zijn er eigenlijk???

 2. Zumba May 19, 2011 at 11:11 am #

  Het ging alleen om het achterhuis van Peter Petersen dus niet alles……de buurman heeft het op de veilng gekocht voor zijn dochter…..

  DUS NIET OP GERUCHTEN AFGAAN HJ…eerst goed checken want daar komen al die indianen verhalen vandaan…bij die stemmingmakers !!!

 3. hhjj May 19, 2011 at 12:45 pm #

  jou bron had beter kunnen melden wie de verkoper nu was dan had je een veel beter verhaal……….had jijzelf ook kunnen uitzoeken HJ !!!

 4. Bondtehond May 19, 2011 at 7:23 pm #

  Volgens mij bedoelde de rechter 3 maanden voordat de politie Charles de Groot sr. en jr. verhoorden.

  De Eikeren 32a heb ik niet gevonden.
  Al Googlelend kwam ik wel op ‘De Eiken’.
  De Eiken is een nieuwbouwwijk in de Meern.

  Hier:
  http://www.nieuwbouw-in-utrecht.nl/project/293/de-eiken-bouwkavels.html

  http://www.nieuwbouwwijzer.nl/Utrecht/Leidsche-Rijn/14326/De-Eiken-Vrije-Kavel/

  (tabblad ‘omgeving’ )

  De kavels liggen hier:
  http://imageshack.us/f/683/deeiken.jpg/

  De Eikeren 32a zou ook De Eiken 32a geweest kunnen zijn, wat de rechter zei. (weet niet 100% zeker of ik het goed verstond. Mischien dat er vroeger een straat was met die naam. Ik kon echter niks vinden in die buurt met de naam ‘Eikeren’. Dus ik denk toch dat het deze plek is, omdat er vroeger loodsen zouden kunnen hebben gestaan, gezien de nieuwbouwwijk en met meerdere industrie-terreinen met loodsen in die buurt.

 5. Gert May 20, 2011 at 2:50 pm #

  @ Bondtehond,

  In 2001 is de gemeente Utrecht samengevoegd met de gemeente Vleuten-De Meern. Utrecht ligt globaal ten oosten van de A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal, Vleuten en De Meern liggen ten westen. Vleuten ligt ten noorden van de spoorlijn naar Rotterdam/Den Haag, De Meern ten zuiden.

  De lokatie die je aangeeft ligt volgens mij dus in Vleuten (en zou daarom niet goed zijn).

  Ik zoek (o.a. via mijn Historische Atlas anno 1900) verder naar het juiste adres.

 6. Bondtehond May 20, 2011 at 7:20 pm #

  @ Gert

  Klopt. In principe ligt dat gebiedje net boven de Meern. Dat had ik ook gezien, echter een andere locatie die kwa naam in de buurt kwam en waar loodsen afgebroken kunnen zijn, heb ik niet gevonden. Ik had mischien beter kunnen zeggen: “De Eiken is een nieuwbouwwijk vlakbij de Meern”, hoewel er op een aantal websites over het nieuwbouwproject De Eiken staat: ‘dit project bevindt zich in de wijk vleuten-de meern’

 7. Gert May 21, 2011 at 12:47 am #

  @ Bondtehond,

  Voorlopig ga ik voor een loods aan het Strijkviertel. Vanwege de klank-overeenkomst met Eiken. Vele te vinden daar: het is een gebied met lichte industrie sinds de jaren ’70. Ik heb er gewerkt.

 8. Bondtehond May 21, 2011 at 5:33 pm #

  @ Gert

  Denk het niet. Deze naam komt me totaal niet bekend voor, ook al klinkt Strijk als Eik.

  Je hebt ook een ‘Eikslaan’ in Vleuten/de Meern, dat zou ik eerder verkeerd verstaan als Eikeren dan Strijkviertel denk ik.

  Maar ik zal het maandag even navragen. Anders blijven we aan de gang met raden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: