Woensdag 18 mei: Vader van slachtoffer over 'Moordvrouw Troeta'; De Segaar in Australixc3xab

18 May

Joycefeenstra3

"Ik kwam toevallig hier terecht. Tot mijn grote verbazing zag ik dat Jessica met Hendrik Jan Korterink werkt. Wij hebben afgelopen vrijdag een berichtje gekregen dat ze een documentaire wilde maken met de moordenaar van mijn dochter. Ik ben daar fel op tegen gezien de zaak pas 10 maanden geleden was afgerond."

Een reactie van de vader van Joyce Feenstra. In de documentaire-serie Moordvrouwen (Net 5) komt maandag het verhaal van Troeta en Amalia W. aan de orde, over de moord op Joyce Feenstra uit Ridderkerk. Ik heb daar eerder over geschreven. Voor het boek 'Vrouwen in het kwaad' had ik een interview met de moeder van Troeta. In de tv-serie gaat het over hoe Troeta en Amalia zelf omgaan met wat er is gebeurd en hoe zij het hebben beleefd.

Dat de vader van het slachtoffer – en andere nabestaanden – daar moeite mee hebben is alleszins begrijpelijk, maar ik denk dat als ze het hebben gezien, ze er anders tegenaan zullen kijken. Overigens staat er deze week in Panorama een reportage over de zaak. Die gaat niet over wat Troeta en Amalia in de documentaire vertellen, maar die is gemaakt op basis van het dossier. Meer een feitelijke reconstructie.

De vader van Joyce schrijft verder:

"Ik was woedend met nog veel meer mensen. Het kwam er op neer dat de dader haar eigen beleving mocht vertellen en spijt zou betuigen. Dat geloven wij niet. Ze heeft mijn dochter geslagen, geschopt en gedreigd dat deden ze al een geruime tijd. Mijn dochter had heel veel angst. Ze wilde graag bij ons in de buurt komen wonen zo bang was ze. We hebben ook gezegd als je bij ons wil komen is het ook goed, maar dat zal wel wat moeilijk voor je zijn gezien het aantal kinderen dat thuis woonde. Kort daarna is ze vermoord op een verschrikkelijke manier."

"Wij hoorde van anderen dat er een boek uit zou komen met het verhaal over mijn dochter. Wij zijn daar nooit voor benaderd Het boek heet Vrouwen in het kwaad. Wij hebben contact met hem op genomen, dat we daar boos over waren. We hebben alles na gezocht of dat allemaal maar kan. We konden niets vinden. Heel veel dingen klopten niet in het boek. Wij zeiden dit keer, toen we hoorden over de documentaire, dat we dat niet wilden. En tot mijn grote verbazing werkt ze met Jessica Villerius. Daar ben ik achter gekomen door het boek nog eens door te nemen."

"Die Hendrik Jan Korterink heeft een sympathie gevoel bij die dames. Kortom 23 mei komt Troeta de moordenares aan het woord in het programma moordvrouwen op NET5. Ons is verteld dat die nooit aan het woord komen en dat slachtoffers hartverscheurende verhalen vertellen en nu eens een kijkje in het hoofd van de moordenaar wilde om te kijken wat daar in omging.

Troeta-1-web

"Wij zijn er kapot van dat hun dat mogen uitzenden ook al zijn wij er niet mee eens. 10 maanden geleden was de zaak afgerond en konden we het een plekje geven. We zijn drie jaar met die zaak bezig geweest en we gaan weer door een hel. Onze kinderen zijn nu ook volwassen die kijken ook naar dat programma. Naar mijn idee hebben ze al genoeg aandacht gehad. Wij hebben geen aandacht. Naar ons idee is het gewoon dat ze goeie kijkcijfers willen hebben. Maar dat gaat wel over onze ruggen."

"Het was ook moeilijk om die vrouwen te vinden. Als ze nou na 10 jaar zo iets willen doen okxc3xa9. Dit is echt vies. Mijn vrouw en ik zitten weer thuis, kunnen niet werken."

Aldus "Pierre Feenstra (vader van Joyce die vermoord is door Troeta)"

*

Sjoerd-segaar

"Sjoerd Rogier Segaar was arrested last week after Australian Federal Police officers allegedly found the drugs at a house in the Perth suburb of Scarborough. He is accused of being part of a major drug network, operating out of Sydney."

Het lijkt erop dat de 41-jarige Nederlander Sjoerd Segaar, die is aangehouden voor de smokkel van 14 kilo 'meth' (een amfetamine), in Perth woonde. Iemand die daar enige tijd geleden was vertelt:

"Als die Segaar in Scarborough woont(de), is het geen arme jongen. Ik ken het daar zo'n beetje: een goudkust met veel (vrijstaande) luxe woningen, dure appartementen (aan zee) etc., nachtclubs met rijen Porches en Ferrari's voor de deur. Maar geen Zandvoort-toestanden want daarginds geldt in bars en restaurants: no shirt, no shoes, no entry. En security aan de deur. Toch schietpartijen tussen bendes, dus altijd opletten waar je binnengaat en het overzicht houden.

Verder een aantal op het oog lege kantoorcomplexen: uitwijkplaatsen voor multinationals en andere grote jongens. Vallen er bommen op Hongkong, Singapore of waar dan ook, of is er een aardbeving, vliegen ze daarheen en vinden alles gebruiksklaar."

*

In Zwijndrecht wordt het huis van iemand bewaakt die iets te maken heeft met de gruwelijke moord op het Azerbeidjaanse gezin.

De vraag is tegen wie degene wordt beschermd: tegen dezelfde figuren die de moorden pleegden, of tegen mensen die hem of haar iets willen aandoen omdat hij/zij wordt verdacht van betrokkenheid?

 

 

 

18 Responses to “Woensdag 18 mei: Vader van slachtoffer over 'Moordvrouw Troeta'; De Segaar in Australixc3xab”

 1. Di Mistro May 18, 2011 at 9:34 am #

  Wat wil je er mee bereiken dat wij als bezoeker van jouw blog de brief lezen van de vader Joyce?

  Di Mistro

  Beste Di Mistro,

  De vader vindt dat blijkbaar erg belangrijk, hij postte hem drie keer bij de reacties. Bovendien had ik er sowieso aandacht aan besteed. Wat is je punt?

  Hendrik Jan

 2. Annet May 18, 2011 at 10:04 am #

  xe2x80x9cDat de vader van het slachtoffer – en andere nabestaanden – daar moeite mee hebben is alleszins begrijpelijk, maar ik denk dat als ze het hebben gezien, ze er anders tegenaan zullen kijken.xe2x80x9d

  Was het maar zo eenvoudig Hendrik Jan. Het gaat hier om intens diepe gevoelens van verdriet en dat kan zoxe2x80x99n documentaire xe2x80″ ook al is het nog zo goed gemaakt xe2x80″ nooit wegnemen, of, zoals je nu lijkt te suggereren, verzachtend werken omdat het waarschijnlijk anders is dan deze ouders verwachten.

  De onmacht van deze vader is hartverscheurend, eerst een boek, nu weer een documentaire en de aandacht blijft zich maar vestigen op de daders, waardoor slachtoffers niet of nauwelijks de rust en ruimte wordt gegund om dit onmenselijke verdriet te verwerken.

  Als Jessica Villerius documentaires wil maken is dat prima, maar het verhaal van deze vader gaat eenieder aan het hart, ook Jessica neem ik aan. Nu gaat het over de rug van vele (onschuldige) slachtoffers en dat kan nooit de bedoeling zijn, welke kijker heeft daar nu behoefte aan?

  Ik mag toch aannemen dat de kijkcijfers voor Jessica niet belangrijker zijn dan een hartverscheurende oproep van een vader die het niet aankan dat deze documentaire wordt uitgezonden en niets meer of minder wil dan dit in alle rust een plek te geven?

  Deze vader schrijft: xe2x80x9cWie kan in godsnaam ons helpen. Zijn er toevallig geen mensen die dit soort programmaxe2x80x99s kunnen tegenhouden of de mogelijkheid hebben dit programma van aanstaande maandag te verbieden.”

  Hier moet toch gehoor aan worden gegeven? Er is meer in het leven dan geld en kijkcijfers, alsjeblieft zegxe2x80xa6luister naar deze man en heb respect voor zijn vraag, wat je niet zo eenvoudig opzij kunt schuiven met: xe2x80x9ceerst zien, dan oordelen.xe2x80x9d

  Nu zal niemand wakker liggen van xc3xa9xc3xa9n kijker meer of minder, maar ik hoop dat, net als ik, meer mensen zien hoeveel onnodig leed hiermee wordt aangericht en om die reden niet (meer) gaan kijken. Dit kan toch nooit de bedoeling zijn?

 3. ym May 18, 2011 at 10:36 am #

  Als je zo een serie maakt, laat dan alleen vrouwen aan het woord die een moord plegen waar iets voor te zeggen valt. Niet dit soort mensen als Troeta een platform geven om zielig te doen.

  Beste YM,

  Hoe weet je dat nou zonder dat je ‘t gezien hebt? Troeta doet helemaal niet zielig.

  Hendrik Jan

 4. Pieter May 18, 2011 at 11:11 am #

  Of zo’n documentaire wel of niet zomaar mag, is jammer genoeg niet aan de orde. Het mag dus zomaar. Wat dus overblijft is het fatsoen van de maker van zo’n documentaire en een ieder die ermee te maken heeft en weet dat de directe nabestaanden er absoluut veel verdriet van hebben.

  Ik zou zelf mijn fatsoen boven mijn scoringsdrang plaatsen, maar blijkbaar niet iedereen. Ik mag aannemen dat zij het geen scoringsdrang noemen maar er een draai aan geven waarin woorden als “integer” en “journalistiek” in voorkomen.

  Ik heb in ieder geval geen sympathie voor deze keuze.

 5. Marc May 18, 2011 at 11:25 am #

  Het gaat uitsluitend om lekker geld verdienen met boeken en kijkcijfers.

  Beste Marc,

  Je verdient niet mxc3xa9xc3xa9r aan een boek of documentaire over een dader dan over een slachtoffer, eerder minder. Of niks. Dit kost alleen maar geld, maar er zijn ook nog journalisten die deze dingen aanpakken omdat ze het interessant vinden.

  Hendrik Jan

 6. Johannes May 18, 2011 at 3:47 pm #

  ik denk dat Hendrik Jan hier heus geen foute bedoelingen mee heeft al vind ik het wel rot voor de familie.
  Het blijft natuurlijk een misdaadjournalist
  waar wij graag naartoe surfen dus…….

 7. charlotte feenstra May 18, 2011 at 6:00 pm #

  hallo

  ik ben het zusje van Joyce Feenstra
  jullie weten niet wat jullie ons aan doen om dit uit te zenden.
  ik ben er kapot van had laatste tijd heb ik er al moeilijk mee en dan komt het op moordvrouwen
  en hoe kunnen jullie me ouders en haar familie dat aan doen ze zitten net vast
  wat mijn vader al zei als ze hun straf hadden gezeten oke maar we zijn er net een jaar klaar mee
  ben kapot van binnen dat jullie dit doen de hele familie
  Mensen die het weten vinden het schandalig dat dit gebeurt
  gaat het tegenwoordig alleen maar om geld?

  Met vriendelijk groet

  Het zusje van Joyce Feenstra

 8. Richard May 19, 2011 at 8:43 pm #

  wel grappig dat je het over Zandvoort toestanden hebt, want volgens mij komt hij daar vandaan…..

 9. Linda May 20, 2011 at 7:15 am #

  Rob Zijlstra had een tijd terug een item over iets soortgelijks, namelijk dat de pers in nl heeft afgesproken om geen achternamen van daders van levensdelicten te publiceren, terwijl het wel normaal wordt gevonden om allerlei dingen over slachtoffers te publiceren.
  Het recht op privacy (rust) voor nabestaanden lijkt in nederland nog in de kinderschoenen te staan.

 10. C May 20, 2011 at 11:23 am #

  Ik vraag me af waarom mijn reactie van gisteren op dit onderwerp niet geplaatst is. (volgens mij staat er geen onvertogen woord in)

  Beste C en anderen,

  Reacties over dit onderwerp schort ik even op tot na de uitzending.

  Hendrik Jan

 11. Treurniet May 23, 2011 at 10:45 pm #

  L.s,

  Ik ben Joyce’s moeder en ik vind het meer dan walgelijk dat er een podium gegeven wordt aan die walgelijke vrouw.
  Joyce zou 12 mei 2011 27 jaar geworden zijn. Waar zijn haar rechten?

  Moeder van Joyce

 12. Gerry van de Pol May 24, 2011 at 7:09 pm #

  Ik heb het als ‘neutrale’ kijker bekeken en ik voelde met de minuut meer walging voor de dames Troeta en Amalia. Voor de nabestaanden moet dit inderdaad verschrikkelijk zijn dat dit is uitgezonden. Dat kan niet anders aanvoelen dan een enorme klap in je gezicht. Ik wens ze er veel sterkte mee.
  Los daarvan vond ik het een heel slecht gemaakt programma. Eenzijdig, onvolledig en oppervlakkig: een recontructie waar feitelijk weinig van klopt en minutenlang geraaskal van de moordenares. Er zit geen idee achter en het heeft geen doel. Het is puur sensatiezoekerij en zeker geen documentaire.

  Beste Gerry,

  En wat vond je dan van de serie Van God Los, die op hetzelfde dossier was gebaseerd?

  Hendrik Jan

 13. parfe May 26, 2011 at 7:08 pm #

  Dit bericht zal wel niet geplaatst worden.
  HJK schreef het volgende.
  De vader vindt dat blijkbaar erg belangrijk, hij postte hem drie keer bij de reacties. Bovendien had ik er sowieso aandacht aan besteed. Wat is je punt?

  De reden dat het 3 keer gepost lag in het feit dat ik error 503 kreeg.
  Maar dit ter zijde.

  HJK schreef het volgende.
  Beste C en anderen,

  Reacties over dit onderwerp schort ik even op tot na de uitzending.

  Hendrik Jan

  Mijn vraag is concreet.
  Waar zijn de reactie’s want de uitzendingen zijn geweest.

  Beste Parfe,

  Het merendeel van de reacties is ver beneden peil, van beide partijen. Er wordt voornamelijk met modder over en weer gegooid. Wie is hier bij gebaat? Alles is wel zo’n beetje gezegd en wat ik heb tegengehouden kan beter ongepubliceerd blijven. Maar als er nog iets is dat je beslist kwijt wil, wil ik er best naar kijken.

  Hendrik Jan

 14. C May 26, 2011 at 11:17 pm #

  @HJK

  Ik vind je reactie op de posting van de parfe een beetje flauw. Je schrijft dat wat anderen gepost hebben beter ongepubliceerd kan blijven. Daarmee dus ook mijn ongeplaatste reactie! Hier stond geen onvertogen woord in en ik heb zeker niet met modder gegooid!!! Bovendien was ik niet 1 van de partijen. Ik was vrij neutraal, met oog voor de gevoelens van een vader!

  Beste C.,

  Het was niet onvertogen, maar het was wel duidelijk dat je totaal niets weet van de achtergrond van de zaak. Maar die discussie ga ik hier niet voeren.

  Hendrik Jan

 15. nancy May 27, 2011 at 12:26 am #

  Sorry maar met alle respect zo,n lief meisje was de overledene ook niet dat ze iemands vriendje inpikt…ik kasn me wel iets bij d verdachte voorstellen ..vooral t feit dat ze zelf geen kinderen kon krijgen…dus waarom zou allen de dader als dader worden gezien …ze was net zo goed slachtoffer maar dan van over spel en dit is mijn mening…
  Had meer medelijden met troeta ,,,sorry
  groeten nancy.

 16. C May 27, 2011 at 1:19 pm #

  ????? ik pretendeerde ook helemaal niet iets van de zaak te weten!! Ik toonde alleen begrip voor de gevoelens van onmacht voor vader. Over de zaak zelf heb ik niets gezegd. (om simpele reden dat ik er niets van weet)

 17. Dyssie May 30, 2011 at 11:46 am #

  Beste H-J
  ik wil graag wel wat kwijt hier ik vind namelijk dat u veel medelijden heb met de daders en hun familie en dat je meer aan kant van hun staat omdat Joyce zelf ook niet altijd een engel was en dat hoef volgens mijn ook niet zolang het maar niet te erg word en dat zij niet maar dat Joyce Troeta zal hebben uitgedaagd dat is wel heel ver gezocht we kunnen hier jarenlang over praten maar me vriendin krijg ik er niet mee terug en de nabestaande verdienen ook rust en de vrede in Ridderkerk kom er ook niet terug want ja ik kom uit Ridderkerk en ken dus ook Amalia en Troeta….maar hoe u over de de familie van hun denk is echt een verkeerd beeld want je ben bij ze op bezoek geweest want heb ook ik heb je boek gelezen en nou vraag ik me toch 1 ding af Kali zei dat ze goed was voor al haar kinder?? heb ze ook nog wat gezegt over het feit dat ze nog een pleegdochter hebben gehad en hoe goed hun daar voor waren ik weet het verhaal van alle kanten en hoe Joyce nu neer wordt gezet is echt heel fout sorry ik snap dat je het verhaal wil schrijven maar zorg er dan wel voor dat je alle feiten ken want meer medelijden met de daders zoals Nancy zei ze zijn niks voor niks ridderkerk uitgezet en u had als journalist beter moeten zoeken en als u dat had gedaan had, dan had u nu een hele andere mening gehad maar dat denk ik want ze hebben wel wat meer gedaan dan alleen moord en als je het niet wil plaatsen mijn ook best dan weet ik in iedergeval dat u het heb gelzen……

  Beste Dyssie,

  Ik denk dat ik alles weet wat er over Joyce, Troeta etc. te weten valt, dat wil niet zeggen dat je alles gebruikt. Wat ontbreekt er naar jouw idee in het verhaal in Panorama, daar ben ik dan wel benieuwd naar.

  Hendrik Jan

 18. charlotte September 5, 2012 at 5:00 pm #

  Over de uitzending van 18 mei wou ik nu even wat plaatsen omdat ik het kwijt wil
  Het progamma is blijjbaar toch niet goed gemaakt en niet genoeg onderzoek gedaan want van heel veel afleving kon ik nog bekijken maar van mijn zus niet maar kon deze elenden niet voorkomen worden dan was er veel gespaard gebleven dus voor alle mensen dingen willen schrijven of verfilmen vraag eerst toestemmig aan mensen sommigen mensen vinden het geen probleen maar sommige ook wel
  Groet charlotte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: