Dinsdag 17 mei: Sjoerd Segaar: levenslang in Australixc3xab?; Tilburgse 'kerstmoord'; Nienke: de Deense connectie; Zwijndrecht: lijkt op 'Kerkrade'

17 May

Sjoerd-segaar

Er zijn nog altijd mensen die zonder vermelding op het internet door het leven gaan. En dat ook graag zo willen houden. Wat niet altijd lukt.

Vorige week werden een Nederlander en een Belg, van 41 en 42 jaar, in Australixc3xab aangehouden met een megapartij 'meth', de vervelendste harddrug die er is (volgens kenners). De daders wacht, volgens de Australische kranten, mogelijk levenslang.

Ik was benieuwd of er een connectie was met een bekende Nederlandse groep, maar ik kon geen Australische kranten vinden waar de namen van de verdachten werden genoemd.

Ik heb wat Australische collega's benaderd en uiteindelijk kwam daar gisteren een positieve reactie op. De Nederlandse verdachte heet Sjoerd Rogier Segaar, de identiteit van de andere man is onduidelijk. Het zou gaan om een Halac of Stavrianos, waarbij een van de twee vermoedelijk een Australische betrokkene is. De politieverslaggever van de Sydney Morning Herald speurt verder.

Via googelen is er over 'Sjoerd Segaar' niet veel te achterhalen, de paar mensen die ik heb gepolst sloegen niet echt aan op de naam, of 'heel vaag.' Maar wie nu googelt op e naam Sjoerd Segaar komt vanzelf in Australische kranten terecht.

*

Denise1-web

Justitie zou de familie Schouten uit Tilburg zwijggeld hebben aangeboden als ze ophouden te wroeten naar wat er met dochter Denise is gebeurd. Ik heb er zelf geregeld over geschreven, de 'Tilburgse kerstmoord' waarvan niemand weet wat er echt is gebeurd.

Denise zou tijdens een avondje stappen iets in een drankje hebben gekregen waardoor ze 's nachts overleed, daarna volgde er een aaneenschakeling van fouten in het ziekenhuis en vooral bij het NFI: daar verwisselde men haar hart, of raakte het gewoon kwijt, het staat in elk geval vast dat er slordig gewerkt is.

Moeder Hannie kan het niet loslaten en heeft er haar levenswerk van gemaakt het lot van haar lievelingsdochter bekend te blijven maken en te strijden voor recht. En schadevergoeding. Dat laatste zal vooral nodig zijn om de kosten te kunnen betalen, er is veel eigen onderzoek gedaan. Ik heb zeker niet de indruk dat het de familie in eerste instantie om geld te doen was.

Wel is het zo dat bijna iedereen die zich met deze zaak heeft beziggehouden moeder Hannie adviseerde de zaak maar eens te laten rusten, voor haar eigen bestwil, 'maar dat kan ik niet', zegt ze.

Of het 'zwijggeld' van justitie zo verkeerd bedoeld was is de vraag: bij zulke overeenkomsten – waarbij justitie toegeeft dat er fouten zijn gemaakt – horen standaard bepaalde voorwaarden. De vraag is alleen hoe handig het was om die in deze situatie toe te passen, dat is vragen om problemen en dat kon iedereen mijlenver zien aankomen. Ik zou zeggen: als je vindt dat er fouten zijn gemaakt, betaal gewoon. Waarom zou erover gezwegen moeten worden?

Een reportage over de zaak staat hier (deels achter betaalsite, dus men is gewaarschuwd)

*

Nienke-mohamed-2

Een reactie in het Deens, over de moord op Nienke Hehir. De schrijver kent de Tunesische verdachte Mohamed goed, al vanaf zijn (Mohamed's) negende en kan zich absoluut niet voorstellen dat de man 'zijn grote liefde Nienke' iets kwaads zou willen aandoen.

Het is nog steeds erg onduidelijk wat er is gebeurd, maar ook deze 'Deense connectie' maakt het er niet helderder op: de band Denemarken-Tunesixc3xab is niet een-twee-drie te verklaren. Je zou denken dat Mohamed al eerder pogingen heeft gedaan onderdak te vinden in een ander land dan het zijne.

Aanvulling 11.00 uur: De tweelingbroer van Mohamed zou in Denemarken wonen, waarschijnlijk is de reactie van hem of in elk geval uit die hoek afkomstig. De reactie staat hier

*

Nargiz-achoendova Het drama in Zwijndrecht, waarbij een gezin uit Azerbeidjan het slachtoffer werd, lijkt op wat er in Kerkrade gebeurde, met 'Rambo' Paul S. van W., de dolgedraaide marinier die zijn schoonfamilie uitmoordde nadat zijn relatie was stukgelopen.

Hier lijkt de ex van een oudere dochter, die ook de relatie had verbroken, de hoofdverdachte. Twee dochters  ontsnapten doordat ze niet in huis waren, de ouders en drie anderen kinderen werden wel het slachtoffer. Alleen de vader overleefde, zij het zwaargewond. De dader is nog op de vlucht.

De familie kwam uit Apeldoorn. Op deze foto een van de slachtoffers, Nargiz Achoendova. 

 

2 Responses to “Dinsdag 17 mei: Sjoerd Segaar: levenslang in Australixc3xab?; Tilburgse 'kerstmoord'; Nienke: de Deense connectie; Zwijndrecht: lijkt op 'Kerkrade'”

  1. Mediamix May 17, 2011 at 3:20 pm #

    Als je drugs smokkelt naar Australixc3xab weet je wat het risico is. Kan er geen medelijden mee hebben. Drugs maakt meer kapot dan de gebruiker…

  2. moi May 17, 2011 at 8:05 pm #

    HJ

    Het lijk mij niet van de tweelingbroer afkomstig te zijn gezien de opmerking:“maar kennen Mohamed sinds hij een jongetje van ca. 9 jaar was.”

    Kan wel uit die hoek komen natuurlijk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: