Maandag 16 mei: Angels & Hillis;

16 May

 Hillis-collage-telegraaf

Het VW Transporterbusje, dat de moordenaars van Stanley Hillis volgens de politie hebben gebruikt, stond vorig jaar geparkeerd vlak in de buurt van het huis van Hell's Angels president Danixc3xabl Uneputty in de Abraham de Haanstraat in Amsterdam-Noord.

Lees ik op crimesite. Dat het uit Vrij Nederland heeft. Door omstandigheden ben ik zelf nog niet aan alle weekbladen toegekomen, vandaar.

Het kan allemaal toeval zijn, maar hoe je het ook wendt of keert, de suggestie dringt zich steeds meer op dat de aanslag op Hillis uit de koker van de Angels komt en dat de afspraak met Donald G. onderdeel van het scenario uitmaakte.

De vraag is alleen of we ons hier allemaal laten manipuleren door de berichten van justitiewege, of dit niet allemaal tactiek is. Het komt er toch op neer dat de onmiskenbare boodschap van de politie – met dank aan Opsporing Verzocht-  is dat een aan de Angels gelinkt busje gebruikt is bij de liquidatie. Is op zijn minst opmerkelijk. Dat ze dat zo communiceren. Zelfs al het waar is.

Later vandaag meer. We moeten het ook nog even hebben over Kluwer-gate (xc2xb4En de rechter speelde met een touwtjexc2xb4) Waarom die arme Emiel toch nog 450 euro moet betalen. Het vonnis was nog niet binnen.

En ik heb nog een verslag van een Zwolsman-zitting, maar mijn computer doet wat merkwaardig, er is een verkeerd toetsenbord geinstalleerd, ik krijg allemaal rare tekens, dat moet eerst even worden opgelost.

 

Advertisement

31 Responses to “Maandag 16 mei: Angels & Hillis;”

 1. Maurits de Vries May 16, 2011 at 9:07 am #

  Dat het busje in de buurt van Unu’s woning is gezien, leidt alleen maar tot speculatie. Niks meer en niks minder…

 2. Johannes May 16, 2011 at 10:17 am #

  Is dat niet vreemd dan Maurits,
  Het zijn natuurlijk speculatie’s maar dit is alweer een aanwijzing dat het toch uit die hoek komt

 3. Cees Kapotje May 16, 2011 at 5:40 pm #

  Busje komt zo.
  Die brave borsten van de brommerclub zijn toch helemaal geen criminelen .Want criminele organisaties zijn immers verboden .
  Als je 2 wietplantjes onder een lamp hebt samen met een maat ben je al een criminele organistie zoals je laats in een documentaire hebt kunnen zien haha.
  jantje lampelul durven ze wel aan te pakken.

 4. zandhapper May 16, 2011 at 9:52 pm #

  Justitie is aan het hervormen en als ze met valse informatie criminelen tegen elkaar op kan zetten zal ze het niet laten.Neem nu dat gedoe in Apeldoorn om de gevulde ananas.Justitie gebruikt de media als PSY OPS.Men drukt mogelijke informanten in de hoek en perst ze info af waarbij hun indentiteit duidelijk word.Als er bij een gesprek tussen angels iets speciaals word afgesproken en het komt uiteindelijk iets te letterlijk in een proces verbaal dan wordt de mol al snel duidelijk en dan gebeurt er iets zoals met Hilles.Maar eaarom heeft niemand het in deze zaak over de erfenis van het IRT.En als de illegale acteurs van het IRT en de overblijfselen van GLADIO elkaar treffen in Black Ops dan nemen ze elkaars gewoonte ook over.Stel nu dat de nageboorte van het IRT nog steeds bestaat en dat men belastende info hun officiele positie niet wil laten bedreigen dan kan dit aanleiding zijn voor acties zoals bij Hilles waarbij de daders ontkwamen ondanks dat de omgeving zowel op de grond als in de lucht blauw gekleurd was.Wie aanneemt dat de IRT nageboorte een eigen leven is gaan leiden en in feite de NL onderwerld top vormt ziet de dreiging en logische verklaringen van voorvallen als afrekeningen en vrijspraken.Fred Teeven heeft meer deals gesloten dan Sinterklaas kadoxc2xb4s heeft uitgedeeld

 5. moi May 17, 2011 at 12:35 am #

  Nou zandhapper volgens mij heb je wel wat meer gehapt dan zand alleen….

 6. Jason May 17, 2011 at 11:34 am #

  @ zandhapper

  Volgens mij ben jij erg hardleers. Zoals ik eerder al zei: ga je eerst eens in de materie verdiepen zodat je weet waar je over praat, in plaats van wat ‘stoere’ taal te bezigen waarbij je, sneu genoeg, nog steeds de achternaam van ‘de Ouwe’ niet juist kan spellen. Voor jouw informatie dan: het is ‘Hillis’, H-i-l-l-i-s.
  Corruptie is van alle tijden, alle niveaus en komt in alle divisies voor, en het is absoluut niet ondenkbaar dat dat in deze zaak een rol heeft gespeeld maar om dat als ‘nageboorte van IRT’ te bestempelen is onzin. Hoe zie je dat concreet voor je? Feitelijk gezien was de IRT-affaire alleen maar grootschaliger en ‘meer openbaar’ (bij de verschillende bewindvoerders) dan de corruptie die al sinds mensenheugenis bestaat.
  Natuurlijk gaan mensen in hoge posities voor hun eigen hachje als het er op aankomt. En als ze en passant nog een crimineel erbij kunnen lappen of zorgen dat ie nooit meer praat, is dat helemaal mooi meegenomen. Voor de rest vertel je ook niks nieuws: dat Teeven deals heeft gesloten is (algemeen) bekend en dat Sinterklaas niet bestaat is voor de meesten onder ons ook al jaren geen verrassing meer.

 7. Jason May 17, 2011 at 11:58 am #

  @ Johannes

  ‘Is dat niet vreemd dan Maurits,
  Het zijn natuurlijk speculatie’s maar dit is alweer een aanwijzing dat het toch uit die hoek komt.’

  Hoezo ‘aanwijzing’?
  Natuurlijk is het niet vreemd. Politie/justitie willen maar wat graag de HA in discrediet brengen. Het is toch typisch dat er alleen een ballonnetje wordt opgelaten maar dat men vervolgens in alle toonaarden zwijgt en zelfs niet wil zeggen of er gexc3xafnformeerd is bij Unu?
  Ook de ontdekking van de wietplantage werd twee week geleden groot gekopt, maar is nu alweer doodgebloed.
  Als je uit moet gaan van de connecties/links dan is het gewoon veel te simpel: Busje-HA-/HA-D.G./D.G.-Hillis-busje.

 8. Ora Et Labora May 17, 2011 at 12:50 pm #

  @ Jason

  Ik denk dat zandhapper dichter bij de waarheid zit dan jij nu bestrijdt. (tenminste in dit geval, verder zou ik niet weten wat hij/zij schreef)

  Hoezo hardleers? Omdat hij/zij Hillis weer eens met een e schrijft, of omdat zandhapper niet jouw waarheid als zijn/haar waarheid aan wil nemen?

  En wat is dan jou waarheid? Die lees ik nergens. (ga er ook niet naar zoeken, hoewel ik weet dat jij vaak verwijst naar eerdere postings, alsof iedere lezer meteen weet wie jij bent. Vertel het eens gewoon, kan dat?)

  Je komt vaak belerend over, alsof jij veel wijsheid in pacht hebt en jouw waarheid de enige juiste waarheid is. Opmerkingen ok. Kritiek ok. Maar het valt me op dat het vaak blijft bij kritiek zonder te vertellen hoe het dan wel zit volgens Jason. Met andere woorden: Vertel jij dan eens iets nieuws.
  Ben benieuwd.

 9. Jason May 17, 2011 at 2:22 pm #

  @ Ora et Labora

  Wat wil je precies dat ik vertel? Misschien kan je iets specifieker zijn en dan zal ik kijken of ik daar een antwoord op weet.
  En wat bestrijd ik volgens jou? In elk geval niet de mogelijkheid dat Hillis door corruptie of justitieel geklungel aan zijn einde is gekomen.
  De reden dat ik vaak naar eerdere postings verwijs is dat het op die manier iets duidelijker wordt om te zien wat ik precies bedoel (zoals je hier zelf al aangeeft weet je niet wat zandhapper eerder schreef. Als je dat zou lezen en vervolgens mijn reactie zal je nu ook duidelijk zijn waarom ik bovenstaande reactie aan zandhapper plaats). Waar het mij in dit geval om ging/gaat is dat er niks inhoudelijks door zandhapper wordt verteld, alleen wat summier geroep. In het verleden heb ik in bepaalde zaken gedetailleerd inhoudelijk gereageerd. In deze ‘zaak’ niet omdat ik er (vooralsnog) geen ‘zaak’ of onderwerp in zie (heb ik het dus over de kwestie IRT en Gladio). Zoals het jou en anderen stoort dat ik belerend bezig ben stoort het mij dat bepaalde reageerders reageren om iets te kunnen roepen. Dat kan toch? Ik moet ook vaak genoeg aanhoren dat ik belerend of arrogant ben.
  Zandhapper heeft ook geen ongelijk, dat hoor je mij niet zeggen. Maar IRT heeft geen ‘nageboorte’. Zoals ik al zei: corruptie is van alle tijd, alle niveaus en alle divisies. Dat is niks nieuws, is geen voortvloeiing van IRT maar wxc3¡s er altijd al en zal ook altijd blijven bestaan. Dat is wat ik ermee bedoel te zeggen.
  Dat het volgens jou vaak bij kritiek blijft ligt aan jou want ik ben meer dan eens teruggekomen op onderwerpen. Willekeurig wat: Passage, Kolbak, Paarlberg, ik kan me de vorderingszaak en de CEAS-kwestie nog herinneren, evenals TomPoes en noem nog maar eens wat.
  Op xc3xa9xc3xa9n van zandhapper’s vorige reacties ben ik uitgebreider ingegaan; die had betrekking op IRT en Gladio. Ook hierop ben ik teruggekomen en ik heb zelfs zandhapper nog een (serieuze) vraag gesteld, waar ik overigens geen antwoord op heb gekregen.

  Over de zaak-Hillis zelf doen veel geruchten en ook wat dxc3¡t betreft heb ik al (tegen zandhapper) gezegd dat corruptie xc3xa9xc3xa9n van de mogelijkheden is. Dat is niet onbekend en/of ondenkbaar.

  Hoe het precies zit met Hillis weet Jason ook niet want ik was er niet bij… Dat is alleen duidelijk voor de betrokkenen en daar ben ik niet xc3xa9xc3xa9n van. In het circuit doen geruchten de ronde maar je weet nooit in hoeverre welk gerucht klopt. Daar zijn het ook geruchten voor. Ik ga dan ook geen harde uitspraken doen over hoe het volgens mij wxc3xa9l is gegaan maar daarentegen kan ik prima beargumenteren waarom iets, volgens mij, nxc3xadet zo is gegaan (dan heb ik het dus over IRT en Gladio en de link ‘busje-HA-DG.-Hillis).

 10. zandhapper May 17, 2011 at 9:10 pm #

  Voor iedereen die zich druk maakt over de spelling van een naam wil ik even zeggen dat het niet per ongeluk is.Teksten met foute spelling worden immers beter gelezen zoals ook wel mag blijken uit de reacties.Maar jammer dat er inhoudelijk geen echte reacties zijn.Als er in een klein land als nederland meerdere geheime organisaties aan het werk zijn is de kans erg groot dat ze in elkaars vaarwater komen.Zeker als het gaat om de IRT en de nederlandse tak van GLADIO.Wanneer werden beide diensten officieel opgeheven.Kortom GLADIO hield zich bezig met wapenhandel en het contacteren van criminelen omdat die hun eigen opleiding al hadden verzorgt en het IRT was toch vooral een organisatie die de top voorzag van extra inkomen en status.Hopenlijk krijgen we nu eens inhoudlijke reacties te lezen die het verhaal ondersteunen.Het feit dat iemand het over de OUWE heeft maar even is vergeten dat hij meerdere malen als IRT informant is genoemd doet je bijna denken dat zijn kennis ook maar uit een gratis krantje van het station komt.

 11. zandhapper May 17, 2011 at 9:21 pm #

  De connectie tussen GLADIO en het IRT is dat de acteurs uit het Criminele milieu hetzelfde zijn gebleven.De regie lag overigens bij de overheid of delen ervan die zich buiten de gebaande paden begaven.Wat weten we immers over de begin periode van de bazen der bazen.Ze werden door vastgoed mensne ingehuurd om linkse krakers uit de huizen te slaan en als je tegen links was kon je bij de overheid weinig kwaads doen.De kans dus dat politieke krachten de samenwerking bleven zoeken met die knokploegen van Endstra en vergelijkbaren is dan ook groot.
  Het is wel opvallend dat er tot nog toe geen enkele Justitie medewerker op dezelfde wijze aan zijn einde is gekomen als de andere leden van het criminele deal team met Fred Teeven als de spin in het web.Waaruit bestonden die deals.Vrijspraak of vrijheid van bewegen inclusief vrij doorvoer van drugs en wapens.En dan was er nog de ontsnapping van Arkan die dan spontaan weer opduikt in de balkan oorlog met misschien wel scheveningse wapens

 12. Ora Et Labora May 17, 2011 at 9:28 pm #

  Dat het me stoort is een groot woord, maar het viel me wel op dat je vaak denkt te weten dat iets niet zo is wat andere schrijven, maar vervolgens niet weet te vertellen hoe het wel zit.

  Ik denk nl ook dat het te maken heeft met de nasleep van de IRT-tijd is, om maar niet van IRT-affaire te spreken.

  Tenslotte zijn er aantal (hoofd-)personen ontiegelijk rijk en machtig geworden in die periode. En die de touwtjes stevig in handen bleven houden, naar verluidt. Het waren/zijn de enige die echt weten wie nou corrupt waren en wie er ook goed garen bij hebben gesponnen. Die zullen wellicht een gevaar vormen voor huidige, steeds hogere posities bekledende figuren. Zowel in boven-als onderwereld. Dus hoe iemand het ook noemt, (nageboorte IRT in dit geval), zo gek vond ik dat persoonlijk niet klinken, zeker geen onzin.

 13. Linda May 17, 2011 at 11:26 pm #

  @Jason, kun je iets meer vertellen over die geruchten rondom de Hillis liquidatie? Ik begrijp dat het niet je mening hoeft te zijn, maar geloof nogal in het “waar rook is, is vuur” en ben benieuwd waar jij de rook waarneemt.

 14. upinsmoke May 18, 2011 at 11:02 am #

  zandhapper

  jou eerdere opmerking over het aantal informanten dat opgeruimd is is interresant vooral omdat het ??? oproept over de werkwijze van politite

  hoeveel informanten zijn er intussen al afgschoten???

  is dat eigenlijk wel te verantwoorden???

  met men lts-ie fantaseer ik er graag op los als ik niet weet hoe ik iets moet schrijven en af en toe mag ik graag een beetje provocren

  je mag er ook een spannend verhaal van maken, wat jij wil

 15. upinsmoke May 18, 2011 at 11:15 am #

  ora et labora (???)

  goeie direkte link zie je daar,

  neem bijv. TEVEN,
  stel dat ie chantabel is geworden door dealtjes met criminelen dan is die man erg kwetsbaar in de politiek en op zijn minst verdacht, het gaat hier wel om landsbelang mensen

  zowiezo leger en justitie kan je beter buiten de politiek houden en niet te veel macht geven (hebben altijd eigen belangen), zie extreem geval mexico

 16. Jason May 18, 2011 at 11:32 am #

  @ Ora et Labora en Zandhapper

  Wat jij zegt zit wat in, hou ik ook goed voor mogelijk maar zoals ik al zei: het kwam door de nadruk op ‘nageboorte IRT’ dat ik zeg dat het onzin is omdat immers corruptie van alle tijden is. Zoals jij het nu stelt kan ik het iets duideijker plaatsen maar ben er nog steeds niet zeker van.
  Dan aan zandhapper: over die spelfout is onzin want 50% leest het met meer aandacht maar 50% haakt ook af als constant opnieuw dezelfde fout wordt gemaakt en je bovendien steeds hetzelfde blijft roepen (!) zonder er daadwerkelijk op in te gaan.

  Verder zeg je:

  ‘Het feit dat iemand het over de OUWE heeft maar even is vergeten dat hij meerdere malen als IRT informant is genoemd doet je bijna denken dat zijn kennis ook maar uit een gratis krantje van het station komt.’

  Ik heb in dezen bewust de bijnaam gebruikt omdat ik anders, om jou op je (met opzet gemaakte) spelfout te attenderen, de naam ‘Hillis’ te vaak in een zin liet voorkomen. Vond ik niet mooi lopen.
  Voor de rest is het ook gewoon flauwekul wat je zegt (over dat gratis krantje). En ik ben ook zxc3xa9ker niet vergeten dat zijn naam al eens gevallen is in een eerder stadium.

  Dan nog iets waar ik me wel aan stoor.
  Jij zegt hierboven: Maar jammer dat er inhoudelijk geen echte reacties zijn.

  Ik hxc3xa9b een inhoudelijke reactie geplaatst en daarin een (serieuze) vraag gesteld die jij vervolgens niet beantwoordt.
  Ik heb een paar keer nu gereageerd (ook inhoudelijk op je eerste IRT/Gladio reactie), heb je meerdere keren een serieuze vraag gesteld, maar krijg geen antwoord terwijl jij begint te piepen dat het zo jammer is dat er geen reacties op je stuk komen.
  Verder is het zo dat op deze site (nog) niet heel veel mensen zijn om over die onderwerpen te praten/discussixc3xabren dus dat kan een reden zijn dat jij reacties mist op dat gebied.

  Kijk terug in de historie van HJK en je zult zien dat er maar zeer weinig mensen ingaan op complotzaken en zaken als IRT/Gladio. Daarvoor ‘leeft’ het hier te weinig.
  Ik wil heel ver met je meegaan, maar blijf, zo lang ik niks concreters hoor, bij mijn mening dat corruptie van alle tijd is en het niet per se met IRT/Gladio te maken heeft.

  Over beide organisaties:

  Gladio was, ook als O&I, halverwege de jaren ’80 goed bekend in Nederland, en zeker ook in het circuit, terwijl het IRT nog geformeerd moest worden. Dat gebeurde pas eind jaren ’80. Over het opheffen van beide organisaties: Met Gladio was men al in 1992 bezig terwijl men op dat moment zeker niet van plan was om het IRT op te heffen. Dat liep nog maar net en tenslotte wilde men met Operatie-Delta een grote slag maken. IRT werd noodgedwongen opgeheven omdat ze zichzelf opbliezen. Dat kan bij Gladio ook het geval zijn geweest omdat ze verder geen risico wilden lopen. Toch is het niet helemaal te rijmen dat over IRT alles al redelijk vanaf het begin openbaar werd terwijl dat bij Gladio niet het geval was. Het argument bij Gladio was dat men ‘het volk niet nodeloos ongerust wilde maken’. Dat was een argument n.a.v. de ontdekking dat men de wapenvondst bij Klepper en Mieremet augustus ’91 (letterlijk en figuurlijk) ‘onder de pet’ had gehouden. De roof was al halverwege de jaren ’80 maar werd gemaskeerd. Stilhouden was een optie die men heel lang heeft volgehouden. Bij IRT was dat niet mogelijk omdat daar verschillende ego’s een grote rol speelden. Die deden uiteindelijk het hele IRT de das om maar goed…dat was dus bij Gladio niet het geval. Wat ik ermee wil zeggen is dat daar de structuur anders was en wat ik eerder al zei: de regering kennende is het niet onmogelijk dat de verschillende ministeries van elkaar niet wisten waar ze mee bezig waren. Gladio viel onder Defensie terwijl IRT onder Justitie viel en er maar een korte overlapping is, namelijk van 5 jaar. Het is logisch dat de ‘acteurs uit het criminele milieu’ dezelfde bleven. De wapenvondst m.b.t. Gladio werd immers jaren stil gehouden dus die betrokkenen konden ook niet opgepakt worden waardoor ze uiteraard snel perspectief in de IRT-kwestie zagen. Heeft niet zozeer te maken met de vraag xc3xb3f, of het feit dxc3¡t IRT en Gladio al dan niet met elkaar verweven waren, alswel met het feit dat de juiste jongens de juiste lijntjes hebben en dat was duidelijk het geval.
  Over de knokploeg van Endstra kan ik je niet helemaal volgen. Wie en hoe bedoel je daarmee/dat?

  Nog even terug naar die opmerking over dat ‘gratis krantje’… Jij komt hierboven in je reactie toch zxc3xa9lf met een opsomming van feiten zoals die wijd en zijd bekend zijn? Zoals ik al zei wil ik best een eind met je meegaan voor wat betreft corruptie en dubbelspel maar het punt is dat het niet helemaal logisch is in dit geval en dat heeft alles te maken met de liquidatie zelf.
  Jij zegt dat het opvallend is dat er nog geen enkele Justitiemedewerker aan zijn einde is gekomen. Dat klopt. Dat xc3xads ook opvallend. Vandaar mijn eerdere vraag hoe jij denkt over het ongeval van Maarten van Traa. Is het niet op zijn minst vreemd dat er de afgelopen jaren alleen maar liquidaties gepleegd zijn n.a.v. onderlinge conflicten? Dat er geen enkele ‘bovenwereldfiguur’ die iets te zeggen heb, die ergens een vinger in de pap heb (dus niet de financixc3xable mannen als Endstra en Paarlberg) is omgelegd? Hoeveel kansen zijn er al geweest om die speknek Teeven te pakken? Om maar eens iemand te noemen. Dat is nog nooit gebeurd. Tenminste niet doeltreffend. Dat zegt mij ook iets. Nogmaals: ik wil een heel eind met je meegaan, er zijn meer geruchten voor wat betreft het dubbelspel, maar de concrete aanwijzingen ontbreken. Het is te summier.

  Dan tot slot:
  Ik wil best inhoudelijk reageren, deed ik ook al, maar ik laat ik me niet wegzetten als een belerende, arrogante eikel die zijn info uit krantjes heeft want dan zit je er toch wel goed naast.

 17. Jason May 18, 2011 at 12:05 pm #

  @ Linda

  Wat ik kan vertellen is niet meer en niet minder dan wat er al een tijdje gesuggereerd wordt. Namelijk dat Hillis informant was. Dat zou kunnen betekenen dat hem de mond gesnoerd is door mensen die vreesden dat hij dingen bekend kon maken of ging oprakelen die men liever onder de (platte) pet wilde houden. Dan komt het dus niet uit de hoek van de onderwereld zoals die thans bekend is.
  Eerder heb ik het zelf ook geopperd tegen iemand, geloof dat ik het hier toen ook geplaatst heb, dat zal vlak na de liquidatie geweest zijn.
  De geruchten blijven aanhouden en wat zandhapper zegt is op zichzelf niet onmogelijk maar de manier waarop de liquidatie is gegaan, inclusief het optreden ter plaatse van de blauwbloezen maken het ook weer onlogisch.

 18. Jason May 18, 2011 at 12:34 pm #

  @ upinsmoke

  ‘neem bijv. TEVEN,
  stel dat ie chantabel is geworden door dealtjes met criminelen dan is die man erg kwetsbaar in de politiek en op zijn minst verdacht, het gaat hier wel om landsbelang mensen’

  Fred Teeven is niet chantabel geworden door dealtjes. Die dealtjes werden/worden onder de (platte) pet gehouden of met medeweten en goedkeuring van andere hooggeplaatsten gemaakt (hoewel het soms fout gaat, getuige de IRT-affaire). Teeven was de man die destijds de deal met Kok sloot: 1 mio. (guldens nog weliswaar) en dan laten we je verder met rust onder voorwaarde dat je je zelf ook gedeisd houdt. Dat dan weer wel. Dat is allemaal uitgekomen, is zelfs ook weer een commissie voor in het leven geroepen. En kijk eens waar Teeven anno 2011 zit…en waar hij de afgelopen jaren mee bezig is geweest.
  Kijk xc3xbcberhaupt eens waar al die figuren zitten. Allemaal hoge posten of weggepromoveerd.
  Wat betreft die informanten: er zijn een paar, rechtstreeks gerelateerd aan de IRT-affaire, die gewoon met naam en toenaam en woonplaats bekend zijn zowel bij justitie als in de onderwereld en toch worden ze, schijnbaar, door iedereen met rust gelaten.

 19. G. Augustin May 18, 2011 at 12:51 pm #

  In het politiestuk dat sins enige tijd rondzwerft op internet en in de pers gaat het ook over de ex-haxc2xb4s Kleine Willem en Grote Willem, was dat niet de knokploeg van stille Willem?

 20. zandhapper May 19, 2011 at 12:57 am #

  Nogmaals Willem Holleeder vormde met zijn cornuiten de knokploegen die de linkse krakers uit de pandne van Endstra en de zijne sloegen.Dit alles met de goedkeuring of in ieder geval passieve houding van de overheid.Het feit dat deze knokploegen het vooral te doen hadden met linkse rakkers was zeer interressant voor de BVD en haar gelijken.Dus de ene film van criminelen in opleiding en een overheid die meer grip wilde krijgen op het linkse gevaar kon een nieuwe rol opleveren voor Holleeder en zijn maatjes.Als die groep zich als werknemer van de overheid ging beschouwen is dat een verklaring dat zij keer op keer een gevoel van onaantastbaarheid uitstralen.Als zij keiharde bewijzen van die functie hebben bewaard is dat voor de meeste een levensverzekering die uiteindelijk juist een uitvaart verzekering is geworden.Hoe hoger Fred Teeven stijgt op de politieke ladder des te chantabeler hij is tenzij hij zoveel angst verspreid onder de informatie houders dat ze zich stil houden.
  De lichaamstaal van Fred Teeven op tv is vrijwel hetzelfde als Holleeder laat zien.Het straalt onaantasbaarheid uit.Ik kan alles maken en vertellen want ik ben de grote boze baas.Jip en janneke taal maar wel duidelijk.
  Maar wat betreft de uitdrukking nageboorte.Als er officieel iets wordt opgeheven dan blijven oud gedienden vaak de oude club in ere houden.Als je door de IRT affaire in je functie beschadigd bent en wordt op straat geschopt dan is de verleiding wel heel erg groot om met je lucratieve zaakjes door te gaan.De mega smokkel met de ORION vliegtuigen was scheinbaar al jaren bezig.Ook schijnt het volgens marine mensen zo te zijn dat er in schepen en onderzeeers smokkel buizen waren aangebracht die enkel smokkel tot doel hadden.Bij onderhoud werden ze gewoon meegeschilderd en bij aankomst in de havens kon men ze vullen of legen.
  Maar even over die ORION smokkel-lijn.Liep die uiteindelijk ook over de Amsterdamse draaischijf of was het van a tot z een defensie draaischijf wellicht om de spaarpot van een GLADIO opvolger te financieren de CIA is immers ook al vaker beschuldigd van het aantrekken van crimineel geld om haar eigen acties te kunnen bekostigen zonder afhankelijk te zijn van politiek vastgestelde bugetten.

 21. Jason May 19, 2011 at 4:44 am #

  @ G. Augustin

  ‘Knokploeg’ van Endstra is een groot woord voor connecties die elkaar slechts korte tijd kennen maar zij zijn inderdaad betrokken geweest bij de plannen om Willem Holleeder om te leggen. Samen met Big Willem zouden ze dat oplossen maar het liep spaak.

 22. upinsmoke May 19, 2011 at 10:52 am #

  jason

  teeven is typisch een man van: “met boeven vang je boeven” of als je wil “het doel heiligt de middelen” kortom niet iemand met respect voor de wet, zegt genoeg toch???

 23. Jason May 19, 2011 at 11:47 am #

  @ upinsmoke

  Ja. Dus: niet chantabel. Op geen enkele positie, want Teeven is niet de enige.

  In het verleden is meermaals aangetoond dat Teeven met dingen weg is gekomen waar een ‘gewone’ burger (of ‘crimineel’ zo je wilt) een paar jaar voor zit. Toch volgt steeds opnieuw een andere (hoge) positie.
  Volgens zandhapper omdat hij onaantastbaar is, of althans; zich onaantastbaar waant. Dat is echter niet de verdienste van Fred Teeven die informatiedragers onder de duim heeft, maar van een beleid dat misstappen als gemaakt t.a.v. IRT en bijvoorbeeld Orion met de mantel der liefde bedekt en het constant voor de hoge heren met een sisser laat aflopen.

 24. zandhapper May 19, 2011 at 10:57 pm #

  Weet er iemand nog dingen uit die ORON zaak want as ik het me goed herriner zag ik op tv heel wat plunjebalen volgestouwd voorbij komen.En als zo lijn 10 jaar heeft gewerkt met een x aantal vluchten per week,maand of jaar dan tel uit je winst.En als er een groep is die een paar honderd kilo per keer op de markt brengt dan heeft dat direct invloed op d eprijs want wat dat betreft is het net de beurs.Dus als Holleeder ineens minder voor zijn dope krijgt dan hij gewend is dan weet hij dat er een nieuwe importeur aan het werk is.En in zoxc2xb4n geval werkt het net als in de bovenwereld dat men de concurrentie de wind uit de zeilen wil nemen.Kortom aan wie leverden de ORION bemanningsleden en wat was de gemiddelde hoeveelheid per vlucht.Als het IRT destijds draaide of in ieder geval een andere dienst op dit vlak dan konden zij toch ook vaststellen dat er een goedlopende lijn bestond die bij wijze van spreken een officieel spoorboekje kon uitgeven wat betreft levertijden en hoeveelheden.

  Beste Zandhapper,

  Verslik je je niet een beetje. Holleeder en dope? Wat bedoel je daarmee?

  Hendrik Jan

 25. Jason May 20, 2011 at 12:44 pm #

  @ zandhapper

  Ik zie nu dat er een gedeeltelijke overlapping loopt met de reactie die ik net plaatste bij dat andere artikel. Dat van die plunjebalen klopt trouwens maar dat waren er niet zo veel. Voor de rest heb ik het meeste daar al wel in gezegd.

  Ik kan hier nog wel de aanvulling plaatsen dat de smokkel met de Orion niet groot was aangezien het hier om een totaal van om en nabij de 350 kilo ging die niet eens in zijn geheel vervoerd kon worden terwijl het bij bijvoorbeeld Octopus ging om tientallen tonnen (!) hasj op een schip.
  Wat betreft je opmerking over Willem Holleeder zit je er mijlenver naast.

 26. upinsmoke May 20, 2011 at 12:48 pm #

  jason

  je hebt gelijk dat hele politieke sootje moetje eigenlijk “dumpen” op zijn argentijns, natuurlijk

  geef mij maar een politieke x-factor,

  kan jeje de voorrondes voorstellen jason??? ht zweet op die verkrampte koppies

  in de finale mogen ze hun politieke verhaal houden en ons overtuigen,

  na een jaar evalueren en dan beslissen of tie door mag

  wedden dat ze transparant worden, wedden dat ze zich aan de afspraken houden,

  want zoniet, kunnen we ze naar huis sturen

  sommige “honden” moet je nu eenmaal kort aan de lijn houden

 27. zandhapper May 20, 2011 at 11:53 pm #

  Even terug komend op mijn aantijging dat GLADIO en het IRT in elkaas vaarwater zaten.Bericht is nu net uit dat ene Loek W uit almere wapens en onderdelen heeft geleverd aan Egypte.Het belangrijkste is dat hij voor die export toestemming had van economische zaken.En het rare is dat er ten tijde van die toestemming als verdenkingen tegen hem liepen wegens drugshandel.Kortom volg dit nieuws en ga dan misschien begrijpen wat ik bedoel met nageboortes van dit soort eenheden.Zou die Loek W degene zijn bij wie laats die grote wapenvondts werd gedaan in almere.Dat zou betekenen dat hij op schiphol werkzaam was wat toch helemaal vragen op zou roepen wegens zijn drugs en internationele wapenhandel.Wie weet meer

 28. Jason May 21, 2011 at 6:54 pm #

  Ik begrijp intussen al lang wat je bedoelt met ‘nageboortes’ maar zoals je het in eerste instantie vertelde klopte het niet en zodoende begreep ik niet hoe en wat je bedoelde. Toch blijf ik wel bij mijn opmerking dat corruptie van alle tijd, alle niveaus en alle divisies is. Het is niet uit te roeien en het bestond ook al vxc3xb3xc3xb3r Gladio en IRT.

 29. Eddy May 21, 2011 at 10:21 pm #

  Corruptie is van alle tijden maar de IRT affaire en GLADIO zijn toch wel aparte gevallen.Daardoor kun je ook spreken van een nageboorte.Mink K zou toch ook lid zijn van Gladio.Inieder geval zijn buurman.Mink heeft voor verschillende geheime veiligheidsdiensten gwerkt.Sowieso in Libanon voor de Mossad.Wat ik begreep gebruiken geheime diensten criminelen om te spioneren omdat hun eigen mensen niet veilig kunnen bewegen in vijandelijke staten.Criminelen hebben al contacten in die landen.Mink had een valse Engelse paspoort.Echter de naam op die paspoort komt overeen met een overheidsfunctionaris in Engeland.Wat Zandhapper zegt over de CIA is ook al bevestigt.Er is met overheidshelicopters drugs vervoerd naar Amerika uit Nicaragua.Om daar de revolutie t bekostigen.Als Mink GLADIO is verklaard dat ook de wapenvondst in Alkmaar van Klepper en Mieremet.En de laatste tijd komen er steeds meer berichten dat er nog steeds gecontroleerd drugs word door gevoerd.Heroine zaak in het Zuiden rings a bell……

 30. zandhapper May 22, 2011 at 11:17 pm #

  Heeft er nog iemand informatie over die Loek W uit Almere die verdacht wordt van WAPENHANDEL met EGYPTE.Hij was verdachte in een drugsonderzoek maar kreeg in die tijd wel een export vergunning van ECONOMISCHE ZAKEN voor het leveren van wapens aan EGYPTE.Zijn er meer aanwijzingen over het kruisen der paden van overheid en criminele informanten die zich verschuilen achter een mantel van undercover acties van justitie etc

 31. Uniekaas June 2, 2011 at 3:37 am #

  @ zandhapper
  Naar welke informatie over Loek W. uit Almere ben je op zoek? Hij handelde niet in wapens maar in onderdelen zo lijkt het. Je hebt het over knokploegen van Holleeder, nou Jantje Plas was ook lid van de knokploeg en zat in zelfde zaak als die Loek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: