Familiedrama in Zwijndrecht?; De verdwijning van Farida & de rol van haar vriend

16 May

Zwijndrecht-de-Turk

Update14.00 uur:

Het tweede grote familiedrama in Zwijndrecht, zo lijkt het, maar dit keer in een allochtoon gezin. In een straat - wat is in een naam – die 'de Turk' heet. Zou gaan om een gezin uit Azerbeidjan, vrouw en twee kinderen dood, man gewond.

Uit de eerste berichten maakte ik op dat het om een zelfmoordachtige zaak zou gaan, maar dat lijkt het toch niet, er schijnt een andere dader te zijn. Wel lijkt de kans groter dat het een 'familiezaak' is dan iets anders.

Het vorige drama in Zwijndrecht was bijna twee jaar geleden, ook in mei, met Cees K.

*

Farida-zargar-2

Een ander 'allochtoon drama' waar we 't nog even over moeten hebben is de raadselachtige (niet echt spoorloze) verdwijning van Farida Zargar uit Spijkenisse.

Het Cold Case Team van de Telegraaf houdt zich daarmee bezig. Een poosje geleden stond er een opzienbarende reportage over in de krant, waarin Stefan, de vriend van Farida, tevoorschijn kwam als de potentixc3xable dader: hij had geen alibi, zei dat de relatie tussen hem en Farida goed was, maar volgens vrienden van haar wilde ze het uitmaken. Bovendien: toen de sleutelbos van Farida maanden later werd gevonden ontbrak juist de sleutel van zijn woning. Als iemand anders dan Farida die eraf had gehaald, moest dat Stefan wel zijn, wie zou anders weten van wie die sleutel was? Wie het verhaal las, kon maar xc3xa9xc3xa9n conclusie trekken: guilty as hell!

Farida-stefan-2

Als ik in de schoenen van Stefan stond en ik wist dat ik onschuldig was, had ik het er niet bij laten zitten. Of zou er toch meer aan de hand zijn?

14 Responses to “Familiedrama in Zwijndrecht?; De verdwijning van Farida & de rol van haar vriend”

 1. Jennifer May 16, 2011 at 2:26 pm #

  Wat is in godsnaam een “allochtonen drama”?

  Bij bepaalde misdaden is de afkomst en culturele context van dader en slachtoffer relevant. Denk maar aan eerwraak en doorgedraaide asielzoekers.

  Maar om nou bij elke schijn van veelkleurigheid meteen te gaan roepen “allochtonen drama”

  Pfff kunnen we weer over tot de orde van de dag?

 2. Martijn K May 16, 2011 at 2:27 pm #

  Ik vind het bericht dat als laatste wordt genoemd wel heel erg vervelend. Als je ergens onterecht van wordt beticht kan je twee dingen doen: 1 De boel volledig negeren, 2 alles aanvechten. Als je alles aanvecht dan vestig je alleen maar meer aandacht op de hele zaak waardoor je leven wordt verpest. Als je niet reageert krijg je alsnog misdaadjournalisten die je verder zwart gaan maken omdat je niet heftig genoeg ageert.

  Ik had een vrij hoge pet van jouw op meneer Korterink. Maar je bent nu wel in mijn achting gedaald.

  Beste Martijn,

  Die overweging heb ik ook gemaakt, ik kan me ook voorstellen dat je ervoor kiest niks te doen, maar Stefan had al uitvoerig meegewerkt aan Opsporing Verzocht, hij was toch al in beeld. Als je dan zulke ernstige beschuldigingen tegen je krijgt, kun je volgens mij beter wat tegengas geven en je aanvallers wat wapens uit handen slaan. Kan best zijn dat hij een hele goede verklaring heeft voor die sleutel en de andere aantijgingen. Mag hij gerust contact over opnemen met mij, als hij De Telegraaf niet vertrouwt.

  Hendrik Jan

 3. Siem May 16, 2011 at 3:24 pm #

  Quote: Als iemand anders dan Farida die eraf had gehaald, moest dat Stefan wel zijn, wie zou anders weten van wie die sleutel was?

  – Zou zomaar kunnen dat Farida bij het ‘uitmaken’ als defintief gebaar de sleutel overhandigde waardoor de vriend volledig doordraaide.

 4. ym May 16, 2011 at 5:22 pm #

  Woonden ze samen die 2 of niet?
  Mijn vriendin heeft ook de sleutel van mn huis niet.

 5. Cees Kapotje May 16, 2011 at 5:32 pm #

  De mensen worden het helemaal beu al dat geweld.De achtergronden van deze zaak zijn nog niet bekent ,maar het is diep triest.Jammer hoor want het leven kan zo mooi zijn.

 6. Jo May 16, 2011 at 8:44 pm #

  Ohhhh, ben je weer actief?! Destijds met het drama in de Boshuizen had je ook zo’n vreemd gekleurd verhaal waarvan niets klopte. Je doet aan riooljournalistiek, beetje jammer dat het letterlijk over de lijken van anderen gaat. Ik kan je vertellen dat je er 2 jaar geleden volledig naast zat. jakkes, misselijk mannetje!

 7. arie May 17, 2011 at 10:53 am #

  Hendrik Jan is niet te vertrouwen. Dus neem met hem of zijn billenmaat Peter Rudolf geen contact op.

  Hendrik Jan weet ook van alles meer af dan een ander. 2,5 jaar geleden tijdens het treindrama waarbij Bas uit Oegstgeest door allochtonen (Marokkanen) de dood werd ingejaagd.

  Ik hen destijds alles gelezen, zelfs gesproken met twee getuigen. Hieruit bleek dat Bas door een stel laffe geiten de dood in ingejaagd. Hendrik Jan hield het toen op een “tragisch ongeval” De ouders van Bas zijn ook heel blij met deze “misdaadjournalist”

  Het is een lul eerste klas die niet toegeeft wanneer hij fout zit. Daarom durf hij ook niet op tv te komen. Binnen de kortste keren wordt hij onder de tafel geluld.

  Beste Arie,

  Heb je dat proces ook nog een beetje gevolgd, van dat treinongeluk? Kwam je zeker niet zo goed uit.

  Hendrik Jan

 8. Helga Kowalsky May 17, 2011 at 1:03 pm #

  gratulation! herrscht hier schon das gleiche niveau wie beim telegraaf? da ist die deutsche bild zeitung ja beinahe noch harmlos!

  Smaadschrift is smaad door het publiceren van tekst of afbeeldingen.

  es ist traurig genug, dass sie die unverschaemten behauptungen und luegen dieses schmierenblattes uebernehmen. man sollte sie alle auf verleumdung verklagen!!!

  Lieber Helga,

  Welche Lxc3xbcgen, welche Behauptungen?

  Hendrik Jan

 9. zandhapper May 17, 2011 at 9:47 pm #

  Jammer dat we met dat PVV gevoel nu alles in allochtonen en niet allochtone daders gaan verdelen.Kijk het zou niet uit mogen maken in je veroordeling van een daad of iemand nou uit iran komt of uit sneek.

  Maar stukje bij beetje bekruipt me het 1936 gevoel.Reclame spots over NEDERLANDSE ENERGIE,NEDERLANDSE MELK,NEDERLANDSE GROENTE en heel veel berichten verkeer op sites als deze die eingelijk alleen maar fel reageren op het woordje allochtoon.

  Als mijn fiets wordt gestolen maakt het me niet uit wie het gedaan heeft als ik hem of haar zie dwing ik me fiets weer gewoon af.

  Maar voor sommige mensen is het minder erg als het een Nederlandse dader betreft.Dan moet je toch echt van een verkeerde wijn gedronken hebben om dat zonder in de lach te schieten vol te houden.

  Maar goed iedereen heeft recht op zijn of haar reactie al zou je graag met die mensen in discussie gaan

 10. Linda May 17, 2011 at 11:34 pm #

  “LiebeR Helga”????
  Ik denk dat Helga een dame is. En dus vrouwelijk. En dus “Liebe”
  En ze was al zo nijdig op je….

  Wat betreft je uitspraak “Als ik in de schoenen van Stefan stond en ik wist dat ik onschuldig was, had ik het er niet bij laten zitten. Of zou er toch meer aan de hand zijn?”, zit je op glad ijs. Immers, bij mijn weten heeft Joris Demmink geen aangifte wegens smaad gedaan tegen Micha Kat, terwijl Micha hem van ruim voldoende beschuldigt. Wie zwijgt, stemt toe? Dat lijkt me wel errug kort door de bocht geredeneerd en zeker niet hoe ons rechtsstelsel werkt.

  Beste Linda,

  Dan vergelijk je Micha Kat met het Cold Case Team van De Telegraaf. Zou ik niet doen.

  Hendrik Jan

 11. Helga Kowalsky May 19, 2011 at 6:33 pm #

  de liebe-R- Helga is meer dan nijdig. want domme speculaties zijn niet echt de moeite waard te beantwoorden. feiten alleen zijn belangrijk! maar ze zijn niet spectaculair en verhogen niet de aantal lezers. Dit geldt voor dit internet platform hier en nog meer voor de Telegraaf. misdaadsjournalist en Cold Case team … zo belachelijk. echte onderzoekers en journalisten vinden dit gedrag gewoon triest!
  sorry voor mijn slecht Nederlands…

 12. Fairytale May 19, 2011 at 11:00 pm #

  Dit gezin woonde niet in de Turk. Dus een verkeerde berichtgeving. En ik heb een van de slachtoffers leren kennen als een zeer gemotiveerde en gedreven studente. Waarom moet allochtoon gezin zo nadrukkelijk vermeld staan. Nee ik word niet vrolijk van mensen die op deze manier schrijven.

  Beste Fairytale,

  Turk is om de hoek, stond in de eerste berichten verkeerd, maar wel begrijpelijk. En omdat een slachtoffer een gedreven studente is moet er niet worden vermeld dat het om een allochtoon gezin gaat?

  Hendrik Jan

 13. ed May 24, 2011 at 12:08 pm #

  Wat betreft Stefan, het feit dat hij al in beeld is geweest doet er niet toe. Misschien heeft hij gewoon geen zin meer in de pers, juist om wat er geschreven wordt.

  En dan zou hij dat moeten justificeren (want anders schuldig) door met de pers te praten?

 14. helga kowalsky July 21, 2011 at 10:54 pm #

  Het antwoord is genoeg:

  http://www.rvdj.nl/2011/44

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: