Zondag 15 mei: Nienke's dodelijke Tunesiereis & Amsterdam klaar voor zinloos geweld

15 May

Nienke-aanhouding

De Tunesische vriend van Nienke Hehir uit Gouda is vrijdag opgepakt in Italie. Als verdachte, maar vanaf het begin is er niet veel twijfel over zijn fatale betrokkenheid bij de dood van Nienke, die in het begin maar heel weinig aandacht trok.

Doordat de politie het 'klein' hield. Pas nadat iemand bij mij aan de bel had getrokken kwam er wat meer aandacht voor.

Een moord als deze is koren op de molen van de PVV en andere vreemdelingenhaters. Nederlandse vrouw op vakantie in Tunesie raakt dolverliefd, trouwt binnen drie weken, de bruidegom komt naar Nederland, cultuurschok, dood. Krijg je met die 'foute buitenlanders'. Maar je moet je ook afvragen wat Nienke heeft bezield. Ze moet op z'n minst even in een wat minder stabiele periode hebben verkeerd, het is natuurlijk volslagen idioot om op zo'n manier een relatie te beginnen. Met wie dan ook.

Aanvulling: Ik begrijp dat Nienke en haar echtgenoot elkaar al langer kenden, ruim tien maanden, maar dat hij pas drie weken in Nederland was. Dus dat ligt dan toch iets anders dan ik uit de eerste berichten had begrepen. 

*

Ajax-kampioen

Amsterdam maakt zich op voor de Grote Finale. De gemeente treft al voorbereidingen, waar niet-voetbalminnende inwoners – zoals onze Amsterdamse correspondent – niet heel gelukkig van worden.

Of Ajax nu wel of niet wint, er zal vanmiddag en vanavond weer heel wat miljoenen worden vernield. Kan gratis, relschoppers hoeven zelf niet voor de kosten op te draaien, dat is te ingewikkeld.

De laatste keer dat ik bij een eredivisiewedstrijd ben geweest zaten er ook een stel Ajax-supporters voor mij. Van middelbare leeftijd. Op het oog nette mensen. Maar die taal. 'Joden! Joden!' (het waren Ajax-supporters).

Anderen uitschelden, vervelend lopen doen, zelden zo'n verzameling agressieve debielen bij elkaar gezien. Mogen ze van mij allemaal zo inruilen voor 'vreemdelingen'. En ik zou het ook niet erg vinden als ze op de Argentijnse wijze zouden worden getransporteerd.

Voetbal is inderdaad oorlog, maar dan vooral van de supporters.  

   

48 Responses to “Zondag 15 mei: Nienke's dodelijke Tunesiereis & Amsterdam klaar voor zinloos geweld”

 1. Bert May 15, 2011 at 9:58 am #

  Nou HJ nou niet zo hoog van de PVV toren blazen.
  Na onlangs Baflo en een paar incidenten daarvoor zijn er toch wel flink veel Nederlandse vrouwen, die door hun buitenlandse partner worden gedood.
  Zou je sieren als daar de statistieken eens voor worden nagekeken?.
  Misschien een idee voor een onderzoekje?.

 2. Bert May 15, 2011 at 10:03 am #

  Als die vreemdelingen dan maar geen voetbalsupporters zijn, want dan kom je van de regen in de drup.
  In zuidelijke en oostelijke landen is het voetbalgeweld namelijk nog vele malen extremer.

 3. Pieter May 15, 2011 at 10:08 am #

  Hendrik-Jan, ik vindt niet dat je een vreemdelingenhater hoeft te zijn om te kunnen constateren dat het lijkt alsof er relatief veel gehannes (in de ruimste zin des woords) is met die vriendjes en echtgenoten van met name uit Noord-Afrikaanse landen en landen in en rondom het Midden-Oosten. Zo spint Trost Vermist er goed garen bij.

  Ik kan geen uitspraak doen over xc3xb3f deze zijuist opgepakte man de moord op zijn geweten heeft (al lijkt het er overigens behoorlijk op), noch over een mogelijke cultuurshock noch over de instabiliteit van het slachtoffer (al moet ik er wel weer bij zeggen dat een periode van drie weken dicht tegen het abnormale aanzit). De eerste twee theoriexc3xabn moeten onderzocht worden en het laatste…

  …zeg nu zelf: al zou ze instabiel zijn geweest…is het dan ‘normaler’ dat ze vermoord wordt? Is het ook een beetje ‘eigen schuld, dikke bult’?

  Ik vind zelf dat ik er geen softe ideexc3xabn op nahoud, maar ik ben nog steeds van mening dat mensen je ook maar met hun klauwen van je lijf af te blijven en je al helemaal in leven te laten (!). Het is een basisprincipe dat misschien zo vanzelfsprekend is, dat de meeste mensen al automatisch gaan kijken in hoeverre je als slachtoffer zelf iets te verwijten valt, maar laten we vooral niet doorschieten. Mogen we er redelijkerwijs van uitgaan dat hij niet bekend stond als moordenaar?

  Trouwens, hoe groot is eigenlijk de kans dat je iemand ontmoet die na drie weken van I love you’s je om het leven brengt? Heel, heel klein, lijkt me.

  En…als je als vrouw elke dag in de ochtend en de avond door het bos naar je werk fietst…vraag je er dan een beetje om om verkracht te worden? En als het in je kenissenkring algemeen bekend is dat je af en toe aardig wat contant geld in huis hebt, is het dan je eigen schuld wanneer je voor je ogen van je kinderen thuis in elkaar wordt gemept en dood wordt geschoten?

  Ben ik blij dat een rechter niet zo (mag) denk(en)t. Stel je eens voor. “Ja…ik veroordeel u tot 5 jaar gevangenisstraf. Dat is niet conform de eis van 12 jaar, maar ach…dan had ze maar niet binnen drie weken met een Tunesixc3xabr moeten trouwen nietwaar?”.

 4. haklo May 15, 2011 at 10:32 am #

  Wat is “op Argentijnse wijze”?

 5. Nieuwsjunkie May 15, 2011 at 12:01 pm #

  Op Argentijnse wijze? Bedoel je in een vliegtuig zetten op Schiphol en dan boven de Noordzee eruit gooien? Dat doen toch alleen agressieve debielen?

 6. Annet May 15, 2011 at 12:39 pm #

  @ Pieter,

  xe2x80x9cBen ik blij dat een rechter niet zo (mag) denk(en)t.xe2x80x9d

  Klopt, maar af en toe vraag je je af wat ze wxc3xa9l denken! In april een documentaire xe2x80x9chet oordeelxe2x80x9d bij het afleggen van de eed door een rechterlijke ambtenaar in opleiding:

  Rechter: xe2x80x9cWilt u gaan staan en mij nazeggen?xe2x80x9d
  xe2x80x9cUw handen uit uw zakken graag..xe2x80x9d
  Rechter: xe2x80x9cZo waarlijk helpe mij God almachtigxe2x80x9d
  RAIO: xe2x80x9cZo waarlijk helpe mij God..allemachtigxe2x80x9d

  Rechter: xe2x80x9cNee, dit is misschien handig even opnieuw te doen. Niet ALLEmachtig, maar: zo waarlijk helpe mij God allllllmachtigxe2x80x9d
  RAIO: xe2x80x9czo waarlijk helpe mij God allllemachtigxe2x80x9d
  Rechter: xe2x80x9cGoed dank je welxe2x80x9d

  Als ze dxc3¡xc3¡r al niet toe in staat zijnxe2x80xa6.;-)

 7. pfhhh May 15, 2011 at 1:32 pm #

  HJ lekker commentaar…labiel, volslagen idioot … wat is de volgende stap? Eigen schuld dikke bult?
  De dader was overigens 3 weken in nederland en ze zijn niet na 3 weken getrouwd. maar na een maand of 4/5.

  Beste Pfhhh,

  Ik kan me vergissen, maar uit alles wat er uit de vriendenkring naar buiten kwam kon ik niet anders dan de conclusie trekken dat ze elkaar pas drie weken kenden. Dit verandert de zaak.

  Hendrik Jan

 8. HenkJan May 15, 2011 at 2:03 pm #

  Nou, misdaad-xe2x80x9djournalistxe2x80x9d Hendrik Jan: misschien zou je de feiten eens op een rijtje moeten zetten voordat je zoxe2x80x99n stukje schrijft met allerlei feitelijke fouten erin. Is namelijk best vervelend voor de nabestaanden. Je noemt nu iemand die is overleden minder stabiel. Nienke kan zich niet meer verdedigen tegen deze onzin. Dan moeten haar vrienden dat maar doen. Daar ben ik er een van.

  Nienke is namelijk niet binnen drie weken met die gast getrouwd. Ze kende hem weliswaar niet lang (10 maanden), maar was smoorverliefd op die gast. De enige manier om langer samen te zijn, en kijken of het echt wat was, was trouwen voor de Tunesische wet. Dat huwelijk werd in NL niet erkend en Nienke kon het zelf weer beeindigen. Dit is een maand of twee geleden gebeurd. Daarna kreeg die gast een tijdelijk vergunning. Drie weken geleden kwam hij aan in NL. Twee weken later was Nienke dood.

  Verder schrijf je dat de zaak in het begin maar weinig aandacht trok, omdat de politie het klein hield. Alsof dat erg is. Denk je nou echt dat het voor de nabestaanden prettig is om speculaties en andere onzin, zoals die van HJK, her en der te lezen? Om mensen die Nienke helemaal niet hebben gekend, al dan niet voor hun eigen geldelijke belang, conclusies te hebben trekken die Nienke in een kwaad daglicht stellen?

  De situatie is al akelig genoeg om dit soort lijkepikkerij er ook nog bij te hebben. Hopelijk blijft de zaak verder uit de publiciteit en kunnen de familie en vrienden het verlies van Nienke zo goed en waardig mogelijk verwerken.

 9. Maurits de Vries May 15, 2011 at 2:34 pm #

  Hendrik Jan is niet zo’n sportliefhebber en begrijpt dus ook niet zo met welke emotie’s dit gepaard kan gaan. Niet om het goed te praten, maar om dan maar meteen zulke mensen levend uit een vliegtuig te gooien, gaat m.i. toch iets te ver…

 10. ad May 15, 2011 at 5:16 pm #

  Diep triest allemaal ,en het wordt alleen maar erger, dat staat als een paal boven water .

 11. Jason May 15, 2011 at 5:16 pm #

  Hendrik Jan, nog niks over het voetbalelftal wat is aangehouden n.a.v. de dodelijke schietpartij in Amsterdam?
  Een agent schijnt zijn wapen getrokken en gebruikt te hebben nadat hij werd aangevallen door vrienden van twee mannen die hij had willen bekeuren of aanhouden wegens het vernielen van een fiets.

  Is dacht ik nog niet bevestigd maar de info schijnt uit betrouwbare bron te komen.

  Overigens bij dezen mijn felicitaties en dank aan de enige echte ware landskampioen voetbal seizoen 2010/2011: AJAX!!
  Nu kan ik tenminste een klein poosje weer rustig slapen.

 12. Siem May 15, 2011 at 7:32 pm #

  @HJK

  Quote: En ik zou het ook niet erg vinden als ze op de Argentijnse wijze zouden worden getransporteerd.

  – Ruim 30.000 Argentijnen die zijn verdwenen en/of op gruwelijke wijze vanuit helikopters levend in zee werden gedumpt.

  Wat een foute vergelijking. Egaal t.a.v wie dan ook.

  Het ‘supporters’tuig is inmiddels nagenoeg uit het centrum verdwenen. Al vanaf gistermiddag was het bal met een benauwend agressief sfeertje, meppartijen en vernielzucht. Termen als K-Joden en meer vuiligheid schalden uren uitde strotten van de diverse zatte ‘fans’ onder het uitbrengen van de Hitlergroet. Van mij mogen ze dat tuig direct oppakken en meteen langer dan 1 weekje vasthouden.

  Overigens, niet alleen Ajax’fans’ roerden zich. Opvallend veel Engelsen waren gisteren al bezig in de stad.

  @Jason 5.16

  Die agent werd in een busje gedreven en kon geen kant meer op.

  In ieder geval: geflapstaart met de winst. Al maakt het mij geen bal uit 😉

 13. HenkJan May 15, 2011 at 8:46 pm #

  Tja Hendrik Jan: je zou eens na moeten denken voordat je zulke tendentieuze onzin publiceert. Of je feiten moeten checken en dan pas wat schrijven. DAT is journalistiek. Je weet wel: feiten uit meerdere bronnen.
  Niemand die erom vraagt, maar het kwetst de nabestaanden wel.Deze onzin staat nu nog steeds online.
  Jij moet je schamen.

  Beste HenkJan,

  Je overdrijft. Ik had het inderdaad verkeerd begrepen, ze kenden elkaar iets langer, maar dat staat ook allang weer online. Dus misschien zou jij eerst ook wat beter moeten lezen voor je reageert.

  Hendrik Jan

 14. faroud May 15, 2011 at 9:15 pm #

  Een moord als deze is koren op de molen van de PVV en andere vreemdelingenhaters.
  Wat bedoel je eigelijk met deze opmerking.Mensen die om hun eigen land geven en het wat veiliger willen maken zijn dan maar vreemdelingenhaters.rare gedachte gang voor een journalist.

 15. mike souza May 15, 2011 at 9:19 pm #

  Er is een tendens gaande dat de veelal zelfstandige Nederlandse vrouwen liever een spannende relatie aangaan met iemand uit exotische oorden, dan met een saaie witte Nederlandse man, die veelal denigrerend beschreven wordt als kalend en buikend.(viva etc., om over zijn erectieproblemen maar niet te spreken).
  Als ik in mijn omgeving kijk zie ik veel donkere mannen, bijna altijd samen met een knappe (Nederlandse) vrouw. Heel veel autochtone Nederlandse mannen die ik ken zijn vrijgezel en komen niet aan de bak, blijkbaar te lichte ogen en wenkbrauwen oninteressant.Het lijkt hier in een bepaalde Groningse wijk “not done”, om een blanke man te hebben.Ik vind het heel erg dat er iemand vermoord wordt, maar soms denk ik weleens: zijn onze jongens , waaronder ikzelf, niet goed genoeg meer voor de Nederlandse vrouw?
  Ik zal nu wel weer kort door de bocht gaan, of een vreemdelingenhater zijn, maar dat is absoluut niet zo.Ik begin het Nederlandse vrouwelijke geslacht zo langzamer zat te worden, die mij discrimineren.

  Mike Souza

 16. HenkJan May 15, 2011 at 9:41 pm #

  HJ, ik had de updates gelezen. Mijn punt is dat “Maar je moet je ook afvragen wat Nienke heeft bezield. Ze moet op z’n minst even in een wat minder stabiele periode hebben verkeerd, het is natuurlijk volslagen idioot om op zo’n manier een relatie te beginnen. Met wie dan ook.” nog steeds online staat. Weliswaar nu met een zwakke update erna.

  Maar stel je even voor dat je de familie bent van het slachtoffer. Je leest eerst de meest verschikkelijke onzin over degene die je op een akelige manier ontnomen is. Die update maakt dan niet zoveel meer uit. Het kwaad is al geschiedt.

  En dan jouw reactie op mijn tweede bericht: “ze kenden elkaar iets langer”. 3 weken of 10 maanden is nogal een verschil. Zeg dan: ze kenden elkaar veel langer dan in eerste instantie aangenomen.

  En to be fair: ja ik reageer wat fel. Dat is omdat ik vrijdag de crematie mee heb mogen magen. Dat is omdat een goede vriendin is vermoord door een of andere eikel. Ik rouw, en met mij velen. Daarom ben ik zo boos als er onzin wordt verkondigd.
  Nienke kan zich niet meer verweren. Bij dat soort gebeurtenissen moet je heel goed je feiten kennen voordat je de conclusies trekt die jij trok.

  Je zou misschien een vervolg stuk kunnen schrijven over het te snel oordelen zonder afdoende feitenonderzoek. Dat zou je sieren.

 17. Jennifer May 15, 2011 at 10:57 pm #

  Ik heb de databank van het CBS er even bijgehaald.

  Per jaar komen rond de 50 vrouwen in NL om door moord of doodslag. (dat aantal is al jaren dalende) Slechts in 7-10 van de gevallen spelen “huiselijke” omstandigheden een rol.

  Dit zegt natuurlijk niks over huiselijk geweld, slachtoffers die er met blijvend letsel van afkomen en onopgeloste zaken.
  En de cijfers geven geen duidelijkheid of het partnermoord betrof, al dan niet door een niet NL partner.

  Maar kunnen we aub ophouden met allerlei vage PVV achtige trends te zien in die tien slachtoffers per jaar?

  Nienke was een verliefde meid die heel veel pech heeft gehad en we weten niet eens zo goed waarom. Tot die tijd blijft het alleen maar speculeren.

 18. Pieter May 15, 2011 at 11:40 pm #

  Beste Annet,

  Ik heb echt helemaal geen hoge pet van rechters op. Ik baseer dat op talloze rechtbankverslagen, maar ik heb er ook drie van vrij dichtbij mogen meemaken. Eentje betrof mijn beroep tegen drie bekeuringen voor xc3xa9xc3xa9n (onbewuste) overtreding en twee echtscheidings/boedelscheidingsprocedures waar ik gelukkig geen partij in was.

  Ik vraag mij af of deze mensen zich wel inlezen en zo niet, of dat wel normaal gedrag is en of daar niet eens een keertje paal en perk aan moet worden gesteld. Je krijgt zo de meest belachelijke standpunten, gebaseerd op ..nou ja..willekeur. Het niet willen aanhoren van iemands keiharde maar sobere argumenten (in tegenstelling tot hele familieverhalen uiteraard) gaat er bij mij gewoon niet in. Ik vraag mij dan ook af of ze zich beseffen dat ze wel een beslissing nemen die heel ingrijpend kan zijn voor een persoon en iemand voor bijna de volledige 100% van het vertrouwen in gerechtigheid kunnen wegnemen, om nog maar te zwijgen van de oneerlijke financiele consequensties die een uitspraak kan hebben.

  Maar ik vind dat ik de eerstkomende week weinig recht van spreken heb als het gaat om verstand. Ik zag dat ik eerder op de dag “ik vindt” heb ingetikt. Ik geef de schuld aan het veranderen van de persoonsvorm, maar toch… Tijd om even heel bescheiden te blijven.

 19. Seniorita May 16, 2011 at 5:07 am #

  Nienke R.i.p.

  Henk Jan je bent gewoon een zielenpoot dat je het op deze manier moest publiceren.

 20. Maurits de Vries May 16, 2011 at 9:11 am #

  @Mike Souza

  Probeer eens een exotische vrouw. Voor jou is er ook nog hoop…

 21. ed May 16, 2011 at 9:40 am #

  @HenkJan | 05/15/2011 om 02:03 nm
  Het duizelt me toch een beetje:
  “De enige manier om langer samen te zijn, en kijken of het echt wat was, was trouwen voor de Tunesische wet. Dat huwelijk werd in NL niet erkend”
  Als dat huwelijk in Nederland niet erkend wordt, waarom was dat huwelijk dan nodig om naar Nederland te komen?

  “en Nienke kon het zelf weer beeindigen. Dit is een maand of twee geleden gebeurd.”
  Waarom heeft ze dat dan bexc3xabindigt en hoe kon hij dan toch weer naar Nederland komen? Dan was dat klaarblijkelijk ook zonder dat huwelijk mogelijk?

  Overigens is volgens artikel 5 van de Wet conflictrecht huwelijk een burgerlijk huwelijk dat gesloten is in Tunesixc3xab gewoon geldig voor de Nederlandse wet.

 22. ed May 16, 2011 at 9:42 am #

  @Pieter | 05/15/2011 om 11:40 nm
  Mee eens. In mijn optiek luisteren rechters gewoonlijk slecht naar argumenten, maar halen ze gewoon die dingen uit de zaak die passen bij het beeld dat ze zich gevormd hebben.

 23. ed May 16, 2011 at 9:46 am #

  @mike souza | 05/15/2011 om 09:19 nm
  Mee eens. Als een nederlandse man thuiskomt met een ‘exotische’ vrouw (Thailand, Indonesie, Filipijnen, midden amerika) dan is dat altijd ‘omdat hij een sukkel is die geen fatsoenlijke nederlandse vrouw kan krijgen’. De vrouw waar mee hij thuiskomt wordt zonder uitzondering gezien als iemand ‘die het om het geld/paspoort doet’

  Als Nederlandse vrouwen met een exotische man thuiskomen, dan is het altijd ‘omdat die zoveel romantischer zijn dan die saaie nederlandse mannen’ en is het altijd ‘echte liefde’

 24. upinsmoke May 16, 2011 at 11:01 am #

  nienke

  enige tijd geleden schoot een blanke nl man in r’dam midden op straat zijn ex dood en pleegde daarna zelfmoord.

  moet je de reacties daarop eens vergelijken met de reacties op dit verhaal,

  in mijn ogen mag kleur en geloof bij dit soort berichten weg, de overeenkomst is dat het allemaal drama’s zijn punt

  er is trouwens een tv programma over nl meiden die een buitenland relatie hebben, en alles wat daar bij komt kijken,

  weet de naam niet, check de houding van de nl meiden is pfffff

 25. Berry May 16, 2011 at 11:21 am #

  Vreemd praten over fatsoen en dan wel mensen uit vliegtuigen willen laten gooien omdat ze anders denken en gedragen dan jezelf

 26. Annet May 16, 2011 at 1:14 pm #

  @ Pieter,

  Misschien aardig om eens te kijken naar de documentaire xe2x80x9chet oordeel.xe2x80x9d
  Een kijkje achter de schermen van de rechtbank en hoe rechters worden opgeleid. Best interessant. Of je beeldvorming er anders en of beter van wordt, durf ik te betwijfelen.

  http://www.nederland2.nl/programmas/539-holland-doc-het-oordeel/uitzending/15050?missed=true

  @ Berry,

  xe2x80x9cVreemd praten over fatsoen en dan wel mensen uit vliegtuigen willen laten gooien omdat ze anders denken en gedragen dan jezelf.xe2x80x9d

  xe2x80x9cMensen uit vliegtuigen willen laten gooienxe2x80x9d zal uiteraard cynisch zijn bedoeld. Om het gedrag van (sommige) voetbalsupporters af te doen als xe2x80x9canders denken en gedragen dan jezelfxe2x80x9d is in mijn beleving ook wel wat zachtaardig. Het maakt wat mij betreft niet uit of het nou Twentenaren zijn en of Ajax supporters, het gedrag is af en toe volledig losgelagen en heeft nog maar heel weinig te maken met de voetbal zelf en of fanatisme voor een bepaalde voetbalclub.
  Dat eindeloze geroep van xe2x80x9cJoden! Joden!xe2x80x9d bijvoorbeeld: ik weet zeker dat 90% van de Ajax-aanhangers niet eens weten wat een Jood precies is, laat staan dat ze zich realiseren waarom uitgerekend dxc3¡t van de tribunes wordt geschreeuwd.

 27. Josje May 16, 2011 at 2:31 pm #

  @Mike Souza; Als ik jouw reactie zo eens na lees, denk ik dat het feit dat jij nog niet aan de “gewone Hollandse vrouw” bent, niet zo zeer ligt aan het feit dat Exotische types aantrekkelijker zouden zijn, maar meer aan je simpele geestesgesteldheid. Daar vallen wij “gewone Hollandse vrouwen” doorgaans niet zo voor.

  (Heb overigens gewoon al jaren een “gewone Hollandse knul” hoor, daar niet van. Die had ‘het’ blijkbaar wel.)

 28. Eddy May 16, 2011 at 5:01 pm #

  @ Annet

  Gewoon even uit nieuwsgierigheid waarom word dat van de tribunes geschreeuwd?Heeft in ieder geval niks met Joden of rascisme te maken!

 29. Eddy May 16, 2011 at 5:05 pm #

  @Mike Souza

  Alles went zelfs een vent.Probeer eens,daar zijn ze niet zo nauw op wenkbrauwen en huidskleur.

 30. HenkJan May 16, 2011 at 7:00 pm #

  @ed | 05/16/2011 om 09:40 vm: je hebt gelijk. Dat staat er niet duidelijk. Ze zijn een maand of twee geleden getrouwd. Daarmee ontstond er op papier een relatie tussen die twee. Op basis daarvan is een tijdelijk verblijfsvergunning van 90 dagen afgegeven.

 31. Jason May 16, 2011 at 7:15 pm #

  ‘@Jason 5.16

  Die agent werd in een busje gedreven en kon geen kant meer op.’

  @ Siem

  Ben jij soms die anonieme bron? Was je erbij?

  Wat ik er nu van begrijp is dat het dodelijke slachtoffer de ruzie wilde sussen en dat zijn broer ook xc3xa9xc3xa9n of twee keer geraakt is, evenals een derde persoon, terwijl hij al xc3xadn het politiebusje zat.
  Er is nog niks bevestigd, er staat nog niks vast, behalve dat er sprake is van xc3xa9xc3xa9n dode en twee gewonden.

  Dat de agent in het busje werd gedreven zal nog moeten blijken maar mocht dat het geval zijn, vraag ik me helemaal af wat het probleem dan was. Ik zou zeggen: deur dicht, wapen in de aanslag en om assistentie vragen, er rijdt en loopt genoeg rond in 020, en helemaal op zaterdagavond. Na ‘Baflo’ zou je toch ook zeggen dat de richtlijnen m.b.t. trekken van een wapen aangescherpt zijn. Typisch genoeg staat heel Nederland op zijn kop na 9 april, maar hier hoor je mensen niet over. Moeten we ons niet eens afvragen of en hoe capabel agenten zijn in bepaalde situaties? Over zaterdag: Als er een dreigende situatie was, of er heerste een dreigende sfeer; waarom gaat de man dan in zijn xc3xa9xc3xa9ntje op zoiets af? Andersom: als er gxc3xa9xc3xa9n dreigende sfeer hing; wat maakte het dat de sfeer plotseling omsloeg? Niemand zal om deze situatie gevraagd hebben, laat staan dat iemand er blij mee is, maar om al op voorhand te zeggen dat de agent in het nauw gedreven was, zonder van feiten op de hoogte te zijn gaat mij net iets te ver.
  Om misverstanden te voorkomen wil ik er voor alle duidelijkheid nog wel aan toevoegen dat ik de agent in kwestie op geen enkele manier wil beschuldigen.

  (In het verlengde daarvan ligt zondagavond 15 mei:)

  Ook tussen agenten zitten ‘korte lontjes’, en soms, als je ze verkeerd aankijkt, heb je al een knal voor je kanes te pakken voordat je xc3xbcberhaupt beseft dxc3¡t je hem aankijkt.
  Ik wil niet alle agenten over xc3xa9xc3xa9n kam scheren maar het zijn niet allemaal zulke rechtschapen wetsdienaars die voor de ‘ordehandhaving’ gaan. Soms werkt het als een rode lap op een stier waarbij de ME de toreador met rode lap en speer symboliseert en de (willekeurige) aanhang van een (willekeurige) club, de stier. Het doel is dan om de stier zodanig te frustreren dat die de aanval kiest waarna de toreador ‘gerechtigd’ is toe te slaan.

  Nogmaals: ik ga de man niet beschuldigen en ik scheer ook niet alle agenten over xc3xa9xc3xa9n kam maar het zijn niet allemaal ‘onschuldige bloedjes’ (ik wel trouwens en ik doe ook nooit iets wat niet mag).

  Goed…ik dwaal wat af maar je begrijpt dat het laat geworden is gisteren…

 32. Jason May 16, 2011 at 7:41 pm #

  @ Annet (en Ed)

  ‘Dat eindeloze geroep van xe2x80x9cJoden! Joden!xe2x80x9d bijvoorbeeld: ik weet zeker dat 90% van de Ajax-aanhangers niet eens weten wat een Jood precies is, laat staan dat ze zich realiseren waarom uitgerekend dxc3¡t van de tribunes wordt geschreeuwd.’

  ‘Heeft in ieder geval niks met Joden of rascisme te maken!’

  Het heeft wel degelijk met Joden te maken. Het is alleen niet helemaal duidelijk waar en wanneer de oorsprong ligt.
  De meeste Amsterdammers en echte Ajacieden weten wel waar die naam vandaan komt, althans van de vermoedelijke oorsprong.

  Hierbij twee linkjes.

  http://www.amsterdamcentraal.nl/archief/2007/1/4/joods-ajax

  http://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax

  Op xc3xa9xc3xa9n punt heeft Ed wel gelijk: het heeft niks met racisme te maken. En dat moet ook zo blijven.

 33. ed May 17, 2011 at 11:53 am #

  @Jason 7:41 nm
  Als ik die opmerking gemaakt heb is het waarschijnlijk al enige tijd geleden. Kon hem hier niet zo gauw terugvinden, maar het klopt wel, het is hier een aanduiding van ajax supporters en heeft niks met racisme, tweede wereldoorlog of wat dan ook te maken

  @jason 7:15 nm
  Ik heb inmiddels begrepen dat de agent 2 man in het busje had gezet en weg wilde rijden. Toen werd de deur opengerukt en werd hij bij de keel gegrepen. Vervolgens zijn de schoten gevallen. Nick is ‘in het busje’ getroffen. Of hij xc3xa9xc3xa9n van de eerste twee arrestanten was weet ik niet.

 34. ed May 17, 2011 at 12:05 pm #

  @Josje | 05/16/2011 om 02:31 nm
  Ik vond Mike’s houding wel meevallen.

  Kan naar aanleiding van je commentaar toch niet nalaten om een tv programma van enige tijd geleden aan te halen.

  Het ging in het algemeen over relaties met buitenlanders en in de studio zaten 3 nederlandse vrouwen min of meer de nederlandse mannen af te kraken (saai, witte onderbroeken etc), dit ten voordele van bijv. de Italiaanse mannen die ‘spannend’, ‘knap’, ‘opwindend’ en ‘romantisch’ waren.

  Op een gegeven moment belde er een man in die zij dat hij eigenlijk al heel lang de nederlandse vrouwen had opgegeven en altijd hele plezierige relaties had met buitenlandse vrouwen (hij specificeerde niet welke landen). Als reden gaf hij op dat hij Nederlandse vrouwen wat ruziezoekerig vond, grof in de mond en nog wat van dat soort benamingen.

  Als door een wesp gestoken reageerden de 3. Hij werd uitgescholden, was geen echte vent, een mislukkeling, zou wel een homo zijn etc. Na deze tirade vatte de man het geheel samen met: “Ik geloof dat de dames zojuist al mijn argumenten goed hebben verwoord”.

  Ik weet niet ‘of het aan Mike ligt’ want ik ken hem niet. Misschien is het een doodsaaie jongen, misschien is het een onbehouwen boer, maar misschien is het gewoon een betrouwbare aardige jongen die toevallig geen flitsende auto en een kek kapsel heeft. Tja, dan scoor je niet zo goed.

 35. arie May 17, 2011 at 12:20 pm #

  Plaats je mijn reactie nog of wordt het je nu te heet onder je voeten?

  Zou toch fantastisch zijn wanneer jij met je hypocriete vriend de Vries de Arena betreed en je dan gelijk een paar rossen voor je kop krijgt?

  Beste Arie,

  Racistische smeerlapperij houd ik er maar even buiten.

  Hendrik Jan

 36. arie May 17, 2011 at 1:04 pm #

  Hendrik Jan is een 1e klas landverrader en zou in WOII niet bij het verzet hebben gezeten.

  Al deze uitspraken moet je eens in de Arena doen als je zo’n grote mond hebt. Die wordt dan gelijk gesnoerd. Ik hoop dat je een keer het lef hebt om in de Arena te komen. Ik herken je zo. Een klein, angstig om zich heen kijkend mannetje.

  Is dit racistisch??????????

  Beste Arie,

  Nee, dit is alleen maar grappig. Maar jij bent dus zo’n gewelddadige agressieve hooligan die alles voor anderen – met iets meer beschaving – verpest? Maar als jij nou lekker in jouw bruine Arena blijft, dan blijf ik hier. En ik ben verder niet meer gediend van je smeerlapperij.

  Hendrik Jan

 37. Jason May 17, 2011 at 1:31 pm #

  @ ed

  Dank voor de info en ik zie ook waar de ‘fout’ zit. De opmerking over racisme was afkomstig van Eddy, dus bij dezen: zowel Ed als Eddy, excuus.

 38. arie May 17, 2011 at 2:57 pm #

  Ik ben niet meer gediend van je schijnheilige antwoorden op mijn reacties die je dan wel/niet of gedeeltelijk plaatst.

  Nu ben ik weer een agressieve hooligan. dan weer een racist. Een bruine Arena???. Zal deze site even attenderen op het forum van de AFCA. Kijken of die bruinhemden het leuk vinden.

 39. arie May 17, 2011 at 6:08 pm #

  Nu plaats je weer wel?
  Toch bang geworden?

  Beste Arie,

  Je stuurde een mail, daar heb ik op gereageerd, ik wilde je uitnodigen voor een gesprek, maar of je leest je mail niet of je hebt een nep-mailadres opgegeven.

  Hendrik Jan

 40. Jason May 17, 2011 at 11:08 pm #

  Verhaal over de schietpartij heeft nu duidelijk twee kanten: volgens een hulpverlener ter plaatse stond iedereen (uiteraard uitgezonderd de agent en overige hulpverleners) stijf van de drank en de coke. Echter, volgens de advocaat van de verdachte was er geen sprake van noodweer(exces). We zullen zien welke kant de bal op rolt.

 41. Linda May 17, 2011 at 11:23 pm #

  Sooo Arie, wat zijn we nu bang!
  @Mike: de statistieken zin niet aan je zijde, zolang er meer homo’s dan lesbo’s zijn, is er een overschot aan hetero dames in Nederland. Natuurlijk heb je er tiepes tussen die geloven dat “alleen wat je van ver haalt, is lekker”, maar die heb je bij mannen ook. Ik ken in ieder geval genoeg vrouwen die moeite hebben om een normale, leuke kerel te vinden. Nix kekke auto, flitsende slip of hoge bankrekening. Gewoon een kerel die het bij 1 vrouw wenst te houden, die gewoon terugbelt als je op zijn antwoordapparaat staat en die op bezoek komt als je in het ziekenhuis ligt.

  Kortom, als je moeite hebt om de dames te boeien, dan hoeft het niet per se aan rugbehaarde mediterrane tiepes te liggen…

 42. Jason May 18, 2011 at 12:08 pm #

  @ Linda

  ‘de statistieken zin niet aan je zijde, zolang er meer homo’s dan lesbo’s zijn, is er een overschot aan hetero dames in Nederland.’

  Wat heeft het xc3xa9xc3xa9n (dat er meer homo’s zijn dan lesbo’s) met het ander (‘overschot’ aan hetero dames) te maken?

  Die conclusie kan je toch zo niet trekken?
  Er zijn meer homo’s dan lesbo’s, dxc3xbas we hebben een overschot aan hetero dames…

  Of mis ik iets?

 43. Linda May 20, 2011 at 6:56 am #

  @jason, is toch helder?
  Als er 200 kinderen geboren worden, zijn er gemiddeld 102 man, maar laten we voor het gemak even van 100 uitgaan.
  Van de 100 mannen zijn er (als ik me niet vergis) gemiddeld 20 homo. Dus je houdt 80 hetero’s over. Terwijl van de 100 vrouwen er ongeveer 5 lesbisch zijn (weer een gokje).
  Netto zijn er dan dus 95 hetero vrouwen tegenover 80 mannen in de hetero wereld. Misschien kloppen de percentages niet helemaal die ik hier noem, maar het gaat even over de berekening.

 44. Jason May 20, 2011 at 9:45 am #

  @ Linda

  Laat ik het dan anders stellen en uitgaan van een simpeler rekensommetje.
  Eerst nog eens jouw stelling:

  ‘…zolang er meer homo’s dan lesbo’s zijn, is er een overschot aan hetero dames in Nederland.’

  Men neme 10 mensen, waarvan er 5 homo zijn en 3 lesbo. Dat klopt dan met de stelling dat er meer homo’s zijn dan lesbo’s, maar hoeveel hetero dames blijven er dan over?

 45. Jason May 20, 2011 at 11:19 pm #

  @ Linda

  Ik heb ’em denk ik. Was uitgegaan van de dames onderling maar het gaat natuurlijk om de hetero’s t.o.v. elkaar. Maar toch klopt het volgens mij niet want het schijnt dat er over de gehele wereld 5% meer vrouwen zijn. Gelukkig voor de hetero-man.

 46. Jason May 20, 2011 at 11:39 pm #

  Hmm, de jajem viel verkeerd. Zo kom je per definitie al op een overschot aan hetero dames; met 5% meer vrouwen op de wereld. Maar goed…das niet zo erg. Ik geef het op…

 47. Carian May 28, 2011 at 4:25 pm #

  Ik woon toevallig in de straat bij de ouders van deze tunesische jongen, een geweldige familie met nette zonen allemaal, en ik weet zeker dat deze jongen geen moordenaar is. Blijkt toen hij in Nederland aankwam, dat zij een verhouding had met een andere jongen. Hij heeft zijn eigen hier kapot gewerkt om geld te sparen om naar zijn liefde te gaan, krijgt hij dat voor zijn kiezen bij aankomst. Volgens hem en de mensen hier is het een ongeluk en niets meer. Wel een supertragisch ongeluk, vooral voor Nienke en de familie. Maar hij is ook gekenmerkt voor het leven. Hij hield super veel van dit meisje, hij heeft zelfs een supergrote bruiloft hier voor haar gemaakt. Tunesiers die alleen voor de papieren naar nederland komen, gaan echt geen duur feest hier geven hoor. Ik kan het weten, ik woon hier namelijk al 10 jaar en weet of ze het doen uit liefde of voor een paspoort.

 48. Jason July 22, 2011 at 2:57 pm #

  Hendrik Jan, wellicht toch interessant om deze zaak iets nauwgezetter te volgen. Zoals inmiddels bekend willen de nabestaanden van betrokkenen de agent laten vervolgen wegens moord. Moord lijkt me een niet haalbare kaart maar er lijkt toch behoorlijk wat meer aan de hand te zijn dan enkel het geval dat deze agent in het nauw gedreven is en zich meende te moeten verdedigen met zijn dienstpistool. Volgens de advocaat van de familie van het dodelijke slachtoffer en diens broer heeft de agent aantoonbaar gelogen en de agressie van de jongens aangedikt om zijn eigen te kunnen verdedigen. Het verhaal wil intussen ook dat deze agent eerder wegens een geweldsdelict (voorwaardelijk) is veroordeeld. Fijne weet ik er nog niet van maar intussen rolt de bal toch een andere kant op dan in het begin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: