Zaterdag 14 mei: Liquidatiefluisteraar in ananasgate; Freek H. de pineut

14 May

Drugscriminelen wilxc2xadlen mogelijk medewerkers van twee Apeldoornse bedrijven liquideren, die ze verdenken van de diefstal van vijfhonderd kilogram cocaxc3xafne. De politie kreeg daarover een anonieme tip.

 De drugs zaten verstopt in uitgexc2xadholde ananassen in een partij fruit bestemd voor een Apeldoornse fruithandel. De Belgische douane onderschepte de drugs een maand geleden in de Antwerpxc2xadse haven. De smokkelaars wexc2xadten dat waarschijnlijk niet en zoexc2xadken de daders van de diefstal volxc2xadgens de politie nu bij de fruithanxc2xaddel en het bergingsbedrijf. Het bergingsbedrijf is mogelijk doelwit omdat de geladen vrachtxc2xadwagen waarmee het fruit naar Apeldoorn werd vervoerd, daar korte tijd stond voor politieonderxc2xadzoek.

Dat lees je dan. En dan denk je: ben ik nou zo dom, of… Meen ik echt, soms loop je duidelijk tegen de beperktheid van je denkvermogen aan. Kan best dat anderen meteen begrijpen wat hier aan de hand is. Misschien zijn mijn hersens nog niet goed wakker, moet ik er nog wat langer over nadenken.

De politie was die lading dus aan het volgen.

Of niet?

Maar de partij besmette ananassen was al vernietigd.

Wie volgde wat?

De Belgen?

Politie van Apeldoorn?

In welke taal werd de anonieme tip gegeven?

De lading kwam uit Ecuador. Nu maar hopen dat die Ecuadorianen de krant lezen en snappen dat ze deze slag hebben verloren. Zou 'de politie' nog op zoek zijn naar daders?

*

Freek-h-at5

Freek H. is zo'n naam die al jarenlang steeds opduikt in crimineelachtige zaakjes. Komt eigenlijk vooral door zijn achternaam. Hij deelt die met een echte grote jongen, zijn dus ook vaak misverstanden over.

Afgelopen week is er een (mislukte) aanslag op hem gepleegd. Althans: op zijn woning. Zag er niet al te professioneel uit, maar dat past eigenlijk wel bij Freek. Hij weet zelf niet uit welke hoek het komt. Zegt hij. Dat kunnen we goed geloven: als er zoveel hoeken zijn, als er zoveel mensen boos op je zijn, dan weet je niet waar je het zoeken moet. 

Filmpje staat hier

 

5 Responses to “Zaterdag 14 mei: Liquidatiefluisteraar in ananasgate; Freek H. de pineut”

 1. upinsmoke May 14, 2011 at 11:18 am #

  hj

  leuke puzzels zijn dat,

  et enige dat ik kan bedenken is dat politie bewust een leugentje heeft laten lekken om zo toch arrestaties in nl (apeldoorn) te kunnen maken???

  dan nemen ze onverantwoord veel risico, stel je voor dat er echt onschuldigen op die manier in dit foute spel terecht komen??

  komt dit uit de hoek jvdh???

 2. Di Mistro 4 May 14, 2011 at 9:05 pm #

  Dat lees je dan. En dan denk je: ben ik nou zo dom, of… Meen ik echt, soms loop je duidelijk tegen de beperktheid van je denkvermogen aan.

  t ja toen ik het las dacht ik ook even wat is hier aan de hand.

  Quote:De politie was die lading dus aan het volgen.

  Of niet?

  Er staat letterlijk: “De normale annassen zijn naar Apeldoorn vervoerd om te worden afgeleverd bij een fruithandel” De vrachtwagen werd bij dat transport door de politie in de gaten gehouden…..

  Lees je niet over het volgende heen:
  De drugs zouden in de haven van Antwerpen zijn gestolen en naar Nederland zijn vervoerd.

  Echter pervoorlichter Wim de Bruin van het OM zegt:De betreffende partij drugs is namelijk helemaal niet gestolen…..Het is door de douane op 13 April aangetroffen….

  Daarna zijn ze de lading blijkbaar gaan volgen?

  Was je toen je het las misschien meer bij de wedstrijd van morgen? Het ging om 40 Miljoen euro aan straatwaarde.

  Zit in dit bedrag mogelijk de einduitslag van de wedstrijd van morgen verborgen?

  Ajax 4 FCTwente 0

  Of gaan mijn hersens nu een beetje te ver op de zaken vooruit lopen en ben ik gewoon toe aan wat nachtrust?

  Di Mistro 4

  Beste Di Mistro,

  De politie wil de bende oprollen, zou dus moeten kijken wie de boel komt halen. Maar de boel is al vernietigd, de rest van de lading (niks mis mee) wordt blijkbaar wel in de gaten gehouden. Met welk doel? Als iemand zich al meldt voor het fruit, kan hij waarschijnlijk niet eens vervolgd worden.

  Hendrik Jan

 3. zandhapper May 15, 2011 at 12:49 am #

  Hoe geloofwaardig is het dat de drugs vernietiging van 40 miljoen stilgehouden kan worden in het corrupte Antwerpen en dat er schone annanassen doorgelaten worden.Maar ik neem aan dat het fruit koel moet blijven en als er 2 x onderzoek wordt gedaan 1 x in bels en 1x bij een bergingsbedrijf.Klinkt niet erg logisch wat koelketen van het fruit betreft maar er is vast wel een andere locatie te bedenken.KMAR locatie te apeldoorn ofzo.

  En waarom zo hard gaan roepen dat de lading niet gestolen is.Ben bang dat hier een IRT spelletje is gespeeld en dat Fred Teeven een deal sluit met de daders zodat ze zonder straf de boel op de markt kunnen brengen.

  IRT kruiste de weg van de nl tak van Gladio.Criminelen in overheidsdienst.Fred Teeven heeft zo te horen ook neven inkomsten.
  Stanley Hilles was het niet want zijn babysitters van de CID hadden hun eigen plan getrokken.Hilles en IRT uhhh was hij nou de algemeen directeur operationele zaken daar of zat hij in de raad van bestuur.

 4. Eddy May 15, 2011 at 5:27 am #

  @HJ

  Werken ze in Belgie hetzelfde als in nederland.Misschien is de regelgeving daar anders.Zie ook Gerges.

 5. Jason May 15, 2011 at 10:51 am #

  @ zandhapper

  ‘Klinkt niet erg logisch wat koelketen van het fruit betreft.’

  Jouw redenatie klinkt al helemaal niet logisch. Weet je wel wat een ananas is? Waar die groeit en hoe die getransporteerd moet worden? Even voor jouw informatie: een ananas mag nooit te koud bewaard worden, ook dus niet gekoeld getransporteerd.

  Over IRT en Gladio: elkaar gekruist?!
  Verklaar je eens nader…

  Behalve een kleine overlapping in tijd hebben deze beiden weinig met elkaar te maken gehad. De officxc3xable opheffing in 1992 van Gladio viel weliswaar nagenoeg samen met het van start gaan van Operatie Delta maar ze hadden als organisaties niets met elkaar van doen.
  Zelfs O&I werkten maar amper samen terwijl zij de overkoepeling van Gladio waren en daarbij, onze regering kennende: ik vraag me zelfs af of de ministeries van elkaar op de hoogte waren waar ze mee bezig waren.
  Eind 1993 werd het IRT opgeblazen terwijl Gladio nog kort doorliep omdat het nog niet geheel ontmanteld was. Beide organisaties hebben naast elkaar gelopen qua tijd maar elkaar nimmer gekruist of doorkruist.

  Dat Klepper en Mieremet beschikten over wapens uit een depot van Gladio zegt alleen wat over de lijnen die zij hadden lopen. Die waren goed en goed gexc3xafnformeerd in zowel de Gladio kwestie als ten tijde van de IRT-affaire.

  Je doet voorkomen alsof je veel weet over deze zaken, evenals over de grote jongens uit het milieu maar zo lang je de achternaam van ‘de Ouwe’ nog niet eens correct kan spellen en het anno 2011 nog over CID hebt, weet ik het zo net nog niet.

  Denkend in complottheoriexc3xabn: hebben we in ananas-gate misschien te maken met een Ananas-Sapman? Ga toch fietsen!

  Wat is jouw gedachtengang eigenlijk over het noodlottige ongeval van Maarten van Traa?

  @ Hendrik Jan

  Is de Freek van begin vorig jaar die jou waarschuwde dat je bus lek was dezelfde als waar we het nu over hebben?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: