Vrijdag 13 mei: 'Kluwer-gate': En de rechter speelde met een touwtje…; Olaf H.: Nu ook nog levenslang dokken

13 May

Kluwer

Soms doen 'kleine advocaten' grote zaken. Dat gaat wel eens heel verkeerd. Aan de andere kant doen 'grote advocaten' in de praktijk veel meer dan wat er in de krant komt. Het recht is een miljardenbedrijf waar dagelijks tienduizenden mensen druk mee zijn.

Wie heeft er – bijvoorbeeld – iets gelezen over 'de man van Kluwer' die boeken achterovergedrukt zou hebben? Het proces speelde een paar weken geleden, onze correspondente was erbij. Nu is de uitspraak bekend.

Het verslag over 'de man van Kluwer' ('En de rechter speelde met een touwtje…') staat hier

*

Het Algemeen Dagblad meldt dat Olaf H., die veroordeeld is tot levenslang voor de moord op het echtpaar Jo en Ine Zwakhalen en het verwonden van hun kleindochter, nu ook is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. Voor de kleindochter, omdat ze blijvend letsel heeft opgelopen.

Het is een hartverscheurende zaak, met alleen maar verliezers. Aan de ene kant is er twijfel over of Olaf de dader is, aan de andere kant neemt de familie van de nabestaanden hem kwalijk dat hij 'zijn verantwoordelijkheid niet neemt' en geen schuld bekent. Vandaar ook deze actie.

Eerdere berichten over deze zaak staan hier

*

Vandaag is de uitspraak in de zaak van 'de gelukkige pinner': de net vrijgelaten gedetineerde die van gemeentewege een pasje kreeg waarmee hij elke dag 150 euro kon pinnen om zijn nieuwe leven op te starten.

In plaats van 150 euro spuugden de pinautomaten in korte tijd bijna een half miljoen euro uit, de gedetineerde werd opgepakt. Onze correspondente was erbij, als de uitspraak bekend is komt het verslag online.

Overigens: advocaten die denken een interessante zaak te hebben, waarvan ze het leuk vinden als er een verslag van wordt gemaakt, kunnen zich melden bij onze correspondente, via het mailadres misdaadjournalist@hotmail.com

3 Responses to “Vrijdag 13 mei: 'Kluwer-gate': En de rechter speelde met een touwtje…; Olaf H.: Nu ook nog levenslang dokken”

 1. Gerrit May 13, 2011 at 9:11 am #

  Elke dag 150 euro !!!

  Wat moet ik daar voor doen ?

  Beste Gerrit,

  Zo werd het wel gezegd, maar het lijkt mij ook nogal sterk. Zal het nog eens vragen.

  Hendrik Jan

 2. joop May 13, 2011 at 10:26 am #

  (de net vrijgelaten gedetineerde die van gemeentewege een pasje kreeg waarmee hij elke dag 150 euro kon pinnen om zijn nieuwe leven op te starten. )

  Was het niet xe2x82xac600.- per maand? Dan is het toch xe2x82xac150.- per week lijkt me.

 3. ed May 16, 2011 at 9:23 am #

  Ik kan me toch altijd verbazen over stellingen als ‘de verdachte neemt zijn verantwoordelijkheid niet’, zoals nu bij Olaf H.

  Tja, wat moet je als je ontkent?

  Het is ook bijzonder raar als de rechter dat dan ook nog eens als verzwarende factor mee laat wegen: Ontkennen is een grondrecht en rechters zijn niet alwetend.

  Dat je iemand ombrengt, dxc3¡t mag een verdachte bij schuldig vinden zwaar aan worden gerekend. Ontkennen niet.

  Zo waren er ook mensen die het Ronald P. bijzonder kwalijk namen dat toen hij samen met de ‘twee van Putten’ opgesloten zat, hij niet bekende. Tja, Viets en Dubois zaten er niet door toedoen van Ron P. maar door toedoen van justitie. De moord kun je hem zeer kwalijk nemen. Dat hij zijn mond hield niet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: