Donderdag 12 mei: Holleeder toch in ontvoeringsfilm & KPN houdt foute poot stijf

12 May

Holleeder-acteur

Het was geen opzienbarende 'Brandpunt', zondagavond, over 'De jonge Holleeder'. Met schrijver Auke Kok terug naar de Jordaan, veel gemakkelijker kun je het je niet maken. Toch xc3xa9xc3xa9n verrassend detail: ineens blijkt Willem Holleeder wel degelijk een rol te spelen in de film over de Heinekenontvoering.

In eerdere berichten betoogde de filmmaker dat Holleeder er niet in voorkwam. Hij zou zelf nogal bezwaar hebben gehad en waarschijnlijk om problemen te voorkomen had men gefocust op 'de vijfde ontvoerder', Martin Erkamps. Die overigens van niets weet, ik had even mailcontact met hem in Panama. Hij wilde graag weten wat er aan de hand was, maar erg communicatief is hij niet, het is al weer wekenlang stil.

In Brandpunt sprak Auke Kok met de acteur die Holleeder doet, Reinout Scholten van Asschat. Er was nogal wat kritiek op het feit dat Holleeder niet in de film zou voorkomen. Is het script later aangepast of zijn we van het begin af aan voorgelogen?

Ik denk het laatste. Film gaat niet over waarheid, dus mag je liegen wat je wil, ook daar buitenom. Dat Holleeder niet de grootste dramatische rol in het geheel zal krijgen valt overigens alleszins te billijken: zijn voornaamste bijdrage schijnt te zijn geweest dat hij een duidelijke voorkeur had voor Freddy Heineken als doelwit, verder was het toch vooral het project-Van Hout.

De uitzending van Brandpunt staat hier, 'Holleeder' begint vanaf minuut 34

*

Kpn-tip

Vanmorgen een mailtje van KPN Zakelijk. Geheel blanco. Foutje of een nieuwe vorm van reclamemaken?

We hebben het hier eerder gehad over 'foutjes' van de KPN. In mijn beleving staat KPN voor de twee grootste blunders uit de communicatiegeschiedenis. Destijds ging het bedrijf bijna ten onder aan het absurde bedrag waarvoor men naderhand tamelijk waardeloos gebleken UMTS-belangen had gekocht, recent speelt men zich in de kijker door te klagen over afnemend belgedrag omdat de klanten liever sms'en. Dat laatste is natuurlijk waar, maar nu is KPN ineens het boegbeeld van een provider waar iedereen zo snel mogelijk vanaf probeert te komen. Dat is 'mediagezien' niet handig.

Dat is het grote, er is ook 'klein nieuws'.

We hebben het er hier eerder over gehad: ondernemer Peter die 2300 euro moet betalen voor een 'spookbezoek' van 1,5 gb aan internet met zijn iPhone. Terwijl de iPhone geen abnormaal gebruik had geregistreerd en KPN weigert duidelijkheid te verschaffen over welke site er bezocht zou moeten zijn (in verband met privacy).

Inmiddels is het in het stadium van deurwaarders terecht gekomen. De mailtjes van degene die bij KPN dit soort zaken afhandelt zijn niet om erg vrolijk van te worden: een juffrouw die niet eens de moeite neemt de naam van de klant goed te spellen en verder niks van de zaak weet constateert er maar wat op los.

De ondernemer vraagt zich af wat hij moet doen: beslagleggingen, deurwaarders, dat kost allemaal nog veel meer, kan hij de gok nemen dat hij uiteindelijk bij een rechtszaak wxc3xa9l gelijk krijgt?

Eerdere berichten staan hier

 

 

 

3 Responses to “Donderdag 12 mei: Holleeder toch in ontvoeringsfilm & KPN houdt foute poot stijf”

 1. Jason May 12, 2011 at 9:50 am #

  Met verbazing gekeken en gehoord dat de rol van Willem toch een plekkie in de film heb. Of het er iets toe doet waag ik echter intussen te betwijfelen.
  Misschien zijn we van het begin af an voor de gek gehouden maar als het toch nog een ‘fantasieverhaaltje’ wordt doet dat er niet eens toe.

 2. L. May 12, 2011 at 11:09 am #

  het enige wat je kunt doen is spookrekeningen terug sturen voor ook niet geleverde diensten.

  net zo’m grote mond over opzetten en dan de rekeningen met mekaar laten vereffenen.

  werkt zelfs bij de fiscus 🙂

 3. Klazien May 12, 2011 at 12:17 pm #

  ‘Destijds ging het bedrijf bijna ten onder aan het absurde bedrag waarvoor men naderhand tamelijk waardeloos gebleken UMTS-belangen had gekocht’

  Korterink blijft echt een ongelooftlijke digibeet. Dat UMTS, en dat had hij toch echt moeten weten, vormt de basis van het huidige netwerk waarmee KPN winsten maakt. Destijds een groot bedrag, maar inmiddels toch aardig rendabel gebleken.

  Beste Klazien,

  Dat ‘tamelijk waardeloos’ is inderdaad niet correct, alleen duurde het ruim vier jaar voordat men er iets mee kon doen, leidde het bijna tot een faillissement en was het veel te duur.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: