Woensdag 11 mei: Hakkelaar als kidnapper; Wie is 'tattoo-getuige' L.K.?; Nienke's bloedbruidegom

11 May

Teeven-mercure1-web

John van den Heuvel was maandag in zijn column in De Telegraaf lovend over Ernesto Hoost, de kickbokser over wie gisteren een boek verscheen. Hij noemde de bekende kickbokstrainer Jan Plas nog wel even, maar niet het sappige detail dat nu naar buiten komt: volgens (wijlen) Jan Plas was de bende van de Hakkelaar (Johan Verhoek) in de jaren negentig serieus van plan geweest de kinderen van officier van justitie Fred Teeven te ontvoeren.

Teeven bevestigt het, zijn gezin kreeg bescherming, maar zijn kinderen hebben het nooit geweten en dat had hij graag zo gehouden. Dat laatste snap ik niet helemaal, tenzij de kinderen heel erg jong waren: als je dit soort bescherming krijgt, valt dat heel erg op, in een gezin. Maar misschien had hij niet gezegd dat de dreiging tegen de kinderen was gericht. 

Voor mij komt deze onthulling een paar dagen te laat. In mijn eind mei te verschijnen boek over De BV Bruinsma staat een hoofdstuk over de Hakkelaar, maar dit detail niet. Ik kende wel het verhaal over plannen voor ontvoering van kinderen van een officier, maar ik wist niet welke namen daarbij hoorden.

Het enige wat je je nog af kunt vragen is hoe serieus het is geweest: iemand kan ook in grote woede iets roepen, je kunt je nauwelijks voorstellen dat iemand van het kaliber Hakkelaar zich echt aan zo'n idiote actie zou wagen. Juist in zijn kringen zijn kinderen heilig.

*

Onno-kuut-web

In de zaak tegen de zogenaamde tattoo-killers is een beschermde getuige gecharterd door justitie, ene L.K., woonachtig te Brazilixc3xab. Er zou een mislukte poging zijn gedaan hem te liquideren.

Zijn verklaringen zouden hem op oneigenlijke wijze zijn ontfutseld, is het verhaal. Een van de slachtoffers uit het 'tattoo-verhaal' is Onno Kuut, geliquideerd gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Hij bivakkeerde ook in Brazilixc3xab. De vraag is nu: waar staat die K. in L.K. voor? Justitie wil nadrukkelijk niet kwijt wxc3¡xc3¡r deze L.K. in Brazilixc3xab woonde. Dat zal toch niet ver van Fortaleza zijn geweest?

*

Vandaag staat in de Bunker de beruchte bankovervaller en vermeend terrorist Eric-Jan Quakkelsteijn terecht.

Als het goed is, is onze correspondente erbij. Als het doorgaat: een poosje geleden zou de zaak in Den Haag worden behandeld, maar toen was er niemand. Bij die rechtbanken weet de ene hand niet wat de andere doet, daags tevoren werd er nog bezworen dat de zaak gewoon door zou gaan. Komt heel erg vaak voor.

(aanvulling: de correspondente is er niet bij, ze is ziek)

 *

Nienke-mohamed-2 

De politie van Gouda is inmiddels wakker geworden en zoekt nu getuigen van de moord op de 24-jarige Nienke Agrebi-Hehir uit Gouda. Ze werd zaterdagmiddag vermoord  in haar woning aan de Wilde Wingerdlaan in Gouda. eerder gisteren kreeg ik hierover een bericht van een kennis van Nienke (zie hier)

De politie meldt nu dat op donderdag 5 mei om 15.00 uur de vriend van het slachtoffer voor de flat met een andere jongen met een getinte huidskleur stond te praten. De twee spraken vermoedelijke dezelfde taal (geen Nederlands).

Deze jongen is ongeveer 27 jaar oud, heeft een gezet postuur, droeg een donkere pet en donkere kleding en reed op een oud model damesfiets. De jongen fietste daarna weg richting de C1000.

De tweede getuige zat op vrijdag 6 mei om 15.30 uur op de bagagedrager van een bruine of rode fiets voor de deur van de flat aan de Wilde Wingerdlaan. De fiets heeft een zeer lang frame, een breed stuur en kleine wielen en is gelijkend op een beachcruiser.

Deze getuigen worden (wordt) verzocht zich te melden bij de recherche.

Kunnen ze niet beter op zoek gaan naar Mohamed A., volgens de politie 'de vriend van het slachtoffer'?  Als we onze bron mogen geloven, waren Nienke en Mohamed getrouwd en daar lijkt het op de foto op facebook ook wel erg op. Ook omdat ze daar de achternaam van haar echtgenoot draagt.

 

3 Responses to “Woensdag 11 mei: Hakkelaar als kidnapper; Wie is 'tattoo-getuige' L.K.?; Nienke's bloedbruidegom”

 1. Neusje May 11, 2011 at 10:41 am #

  De ca. 30 jarige Leen K. uit Schiedam is al veel eerder in beeld geweest.

 2. Bert May 11, 2011 at 12:22 pm #

  Die Nederlandse vrouwen die zo nodig een buitenlandse man moeten hebben, nemen gezien het aantal vrouwen dat door hun buitenlandse partner worden vermoord wel een groot risico.

 3. jennifer May 12, 2011 at 9:30 am #

  @ Bert, wat is dat nou weer voor een stomme opmerking…

  Moeten ze zeker zo een Hollandse stresskip als echtgenoot nemen die bij de echtscheding zichzelf en de kinderen door de kop schiet zeker?

  Idioten heb je onder elk ras en in elke cultuur. Er zijn zat Nederlandse mensen die harstikke gelukkig zijn (geweest) met hun buitenlandse partners. Beatrix, Willem-Alexander en Geert Wilders om er maar een paar op te noemen.

  Over Juliana moet ik je wel gelijk geven, die had het niet zo getroffen met haar echtgenoot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: