Dinsdag: 'Female Bloody Monday' & een grapje van Prins Hendrik

10 May

Verona-b-b-2

Michxc3xa8le Martin, Jessica Villerius, Verona van de Leur: het was gisteren vrouwendag op televisie. Michxc3xa8le Martin lijkt toch meer kans te maken op vrijlating dan ik dacht, wellicht overschat ik de druk van de Belgische opinie.

Jessica speelde op twee fronten tegelijk: als 'Dutroux-deskundige' bij RTL Boulevard, voor haar eigen 'Moordvrouwen' bij DWDD en uiteraard later met de documentaire over Willeke. De kijkcijfers (477.000) lijken mij hoog, voor vrouwenzender Net 5, waar volgens mij anders nooit iemand naar kijkt. Pauw & Witteman waren zo vriendelijk na elven geen roet in het eten te gooien. Wie heeft er toch ooit bedacht dat JP Balkenende langer dan een halve minuut interessant is?

Verona-b-b

Ook boeiend: Verona van de Leur bij Barend & Barend. Kreeg goed de gelegenheid haar kant van het verhaal naar voren te brengen. Interessant: haar vergelijking van het leven in de gevangenis met het leven als topsporter in het turnen, het strakke regime, de controles, de beperkte bewegingsvrijheid. 

De uitzending staat hier

*

Prins-hendrik-grapje

Vandaag moet mijn Bruinsma-boek richting drukker, dat vergde de laatste weken ook nog wat tijd, dan ben je zelf ook drukker.

 Zou het toeval wezen? Mijn eerste boek ging over 'de zwarte schapen van Oranje', met name over de buitenechtelijke kinderen van ZKH Prins Hendrik. Kreeg vanmorgen een fragment opgestuurd van een stukje over hem. Geen idee waar het uit komt, maar wel grappig. Ik heb ook nog een verhaal liggen over een mogelijke nazaat van ZKH, ergens in Friesland. Was ook even blijven hangen.

Naar aanleiding van het fragment: het blijft nog wel een raadsel van wie Beatrix haar intelligentie heeft gexc3xabrfd. Dat moet nog van Willem van Oranje zijn. Helaas slaat zoiets nog wel eens een generatie over, maar gelukkig hebben we Maxima voor het evenwicht.

 

5 Responses to “Dinsdag: 'Female Bloody Monday' & een grapje van Prins Hendrik”

 1. Mia May 10, 2011 at 9:50 am #

  Dat fragment staat ook in het Dagblad v/h Noorden d.d. 13-11-2010.

  Tevens het verhaal van 2 dames die denken dat hun wijlen vader een onerkende zoon is van Prins Hendrik.

  Tijdens de eendenjachten verbleef Prins Hendrik op Fogelsangh State in Veenklooster waar oma Janke werkte als dienstbode.

 2. Joop May 10, 2011 at 10:59 am #

  Intelligentie wordt voornamelijk doorgegeven via de vrouwelijke lijn.
  Dat is ook duidelijk te zien in de diverse adellijke geslachten in Europa. Was er eens een man zo slim om een intelligente vrouw aan de haak te slaan, dan ging het niveau van het nageslacht met sprongen omhoog.

  Maxima kan wat dat betreft aardig uitpakken voor de Oranjes.

  Op dit gebied is er ook nog een leuke anekdote, c.q. broodje aap verhaal over Albert Einstein en Marilyn Monroe:

  In de jaren vijftig ontmoetten Albert Einstein en Marilyn Monroe elkaar op een feestje.

  “Zou het geen fantastisch idee zijn wanneer wij samen kinderen kregen”, vroeg Marilyn Monroe aan Einstein. “Stelt u zich eens voor. Kinderen met uw hersens en met mijn lichaam.”

  Einstein dacht daar even over na en antwoordde toen dat hij het een slecht idee vond. “Waar ik bang voor ben is dat wij kinderen krijgen met uw hersens en mijn lichaam.”

 3. Louwrens May 10, 2011 at 12:48 pm #

  Stempher komt voor in de boeken van Igor Cornelissen. Google weet verder de weg.

 4. Ton Biesemaat May 10, 2011 at 9:06 pm #

  ‘Een schot in Pennegoor’ door Igor Cornelissen. Het is trouwens faction dus niets voor een misdaadjournalist. Overigens heeft Igor Cornelissen een indrukwekkend archief en publiceerde hij in zijn Vrij Nederland vaker over Prins Hendrik.

 5. Ada May 10, 2011 at 10:46 pm #

  @ Joop…

  Ik moest enorm lachen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: